Smalsiai, maloniai, žavėdamasi vis žvilgčioju į nuostabius jūsų darbus, puikias idėjas...
O va štai dėl augalų džiovinimo...yra šiokia tokia patirtis, tad ir pasidalinsiu.
Augalai ruduoja dėl keleto priežasčių. Ruduoja balti, nes baltą spalvą be ypatingų džiovinimo sąlygų sunku išsaugoti netgi labai prityrusiems floristams. Ruduoja ir kitų spalvų masyvūs, mėsingi augalai, turintys daug drėgmės. Jų parudavimas-jau irimo, puvimo rezultatas. Tokius augalus reikia džiovinti kasdien keičiant popierių (jei džiovinama tarp popieriaus lakštų) arba išdžiovinant be preso šiaip ore, o tada lyginant lygintuvu arba specialiose džiovyklėlėse mikrobangėje.
Paprasčiausias būdas-tarp popieriaus lakštų. Augalai dedami į perlenktą laikraštinio popieriaus lapą, kuris paskui perklojamas keliais laikraštinio popieriaus sluoksniais. Kitądien keičiami tik šie sluoksniai sausais, du lapai (teisingiau, perlenktas vienas) su tarp jų esančiais augalais lieka tie patys. Taip keičiama kasdien, kol drėgmės nelieka. Tokiu būdu džiovintų augalų spalvos stebėtinai ryškios ir gražios. Dar parudavimui gali turėti įtakos ir netinkamai rinkti augalai: po lietaus, rasoti.
Taip pat geriausi rezultatai tikėtini, kai augalai džiaunami tuoj pat nuskynus, o ne :"tegul dar pamirksta vazelėje, pasidžiaugsiu, o tada jau sudžiausiu" taktika...Iš to tikrai nieko gero nebus
Sėkmės