Įkraunama...
Įkraunama...

Ice resin technika (II tema)

QUOTE(Miško uoga @ 2012 01 31, 10:58)
tarp kitko labai fainas bandymas, nors ir žinančiam aišku, kad kažkas netyčia ne taip išėjo smile.gif apipjaustyk, apšlifuok ir bus super kabošonas smile.gif
Tas gal galėjo atsitikti dėl reakcijos su drėgme? Ar augaliukai buvo visai sausi?  g.gif

augaliukai visiskai sausi, ir i remeli lieta to pacio maisymo derva sustingo visiskai skaidri... Nu keistai. Bandysiu dar ka nors iliet, reik eksperimentuot ax.gif
Atsakyti
agnera_jewellery
aš tai pažiūrėjus į liejinukus pasakyčiau , kad visgi derva buvo ne iki galo išmaišytas, arba prieš liejant pastovėjo , man toks balkšvumas kartais pasidaro dėl blogo išmaišymo..., liejiniams reikia labai gerai išmaišyti, nes gi gylus liejinys, sluoksnis dervos didelis..., dar gali būti ,kad pačioje formelėje kokių gamykliniu apnašu buvo likę, na kokie baltumai ..., nežinau g.gif
bet pačioje formalėje yra kažkokia briaunelė, matau tokį ratuką..., tai šlifuoti reiks smile.gif
čia jau Miško uoga išsamiau galėtu apie poliravimo subtilumus pasakyti smile.gif

bet , iš tiesu , tai tas matiškumas visai gražus ax.gif , tikrai galima naudoti smile.gif

Bjauruska , tai pamatysime naujų darbų mirksiukas.gif
Atsakyti
Kol kas darbu nebus, tik eksperimentai su liejimo formu gamyba :DJei pavyks - pasidalinsiu informacija mirksiukas.gif
Atsakyti
Pagaliau ir aš išbandžiau, galiu pasakyt buvo lengviau nei tikėjausi... Man kyla klausimas: kokias gėlytes džiovintis, kad liktų spalva, o neparuduotų (nes visos mano džiovintos parudavo ir negražu dėti)
Atsakyti
QUOTE(mopsa @ 2012 01 31, 22:08)
Pagaliau ir aš išbandžiau, galiu pasakyt buvo lengviau nei tikėjausi... Man kyla klausimas: kokias gėlytes džiovintis, kad liktų spalva, o neparuduotų (nes visos mano džiovintos parudavo ir negražu dėti)

Panašu, kad čia ne gėlėse bėda, o dervoje 4u.gif Titanas ir Prosvietas (?) iškreipia spalvas, išnaikina mėlyną. Rimtiem darbams jau reikėtų rimtos, specialiai papuošalams lieti skirtos dervos - CrystalResin, IceResin ir kt.
Atsakyti
Smalsiai, maloniai, žavėdamasi vis žvilgčioju į nuostabius jūsų darbus, puikias idėjas...
O va štai dėl augalų džiovinimo...yra šiokia tokia patirtis, tad ir pasidalinsiu.
Augalai ruduoja dėl keleto priežasčių. Ruduoja balti, nes baltą spalvą be ypatingų džiovinimo sąlygų sunku išsaugoti netgi labai prityrusiems floristams. Ruduoja ir kitų spalvų masyvūs, mėsingi augalai, turintys daug drėgmės. Jų parudavimas-jau irimo, puvimo rezultatas. Tokius augalus reikia džiovinti kasdien keičiant popierių (jei džiovinama tarp popieriaus lakštų) arba išdžiovinant be preso šiaip ore, o tada lyginant lygintuvu arba specialiose džiovyklėlėse mikrobangėje.
Paprasčiausias būdas-tarp popieriaus lakštų. Augalai dedami į perlenktą laikraštinio popieriaus lapą, kuris paskui perklojamas keliais laikraštinio popieriaus sluoksniais. Kitądien keičiami tik šie sluoksniai sausais, du lapai (teisingiau, perlenktas vienas) su tarp jų esančiais augalais lieka tie patys. Taip keičiama kasdien, kol drėgmės nelieka. Tokiu būdu džiovintų augalų spalvos stebėtinai ryškios ir gražios. Dar parudavimui gali turėti įtakos ir netinkamai rinkti augalai: po lietaus, rasoti.
Taip pat geriausi rezultatai tikėtini, kai augalai džiaunami tuoj pat nuskynus, o ne :"tegul dar pamirksta vazelėje, pasidžiaugsiu, o tada jau sudžiausiu" taktika...Iš to tikrai nieko gero nebus wink.gif
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(agnera_jewellery @ 2012 01 31, 03:33)
As vis nerimstu su savo bandymais... Vakar pabandziau ilieti i silikonine formele, bet gavosi pieno baltumo liejinys man. Galejo sureguot su silikonine formele gal?

o man visgi atrodo, kad cia formele nelygi/teksturuota g.gif as kazkada bandziau pati formele daryti is alginate ir liejinys gavosi kazkas panasaus , matinis. ar man atrodo ar pavirsius matinis g.gif
imetu pora savo paskutiniu zaidimu su ice resin biggrin.gif , bet kadangi as ne botanikos myletoja, tai jie skirtingi biggrin.gif
http://www.flickr.co...othmetaldesign/
Atsakyti
QUOTE(ziit @ 2012 02 01, 08:50)
o man visgi atrodo, kad cia formele nelygi/teksturuota g.gif as kazkada bandziau pati formele daryti is alginate ir liejinys gavosi kazkas panasaus , matinis. ar man atrodo ar pavirsius matinis g.gif
imetu pora savo paskutiniu zaidimu su ice resin biggrin.gif , bet kadangi as ne botanikos myletoja, tai jie skirtingi biggrin.gif
http://www.flickr.co...othmetaldesign/

bandysiu poliruot, labai idomu koks bus rezultatas. Kazkaip kabina tas atradimo jausmas smile.gif
o tavo ziit darbai mane uzbure! Skaidrumas ir spalvingumas... labai labai grazu! wub.gif
Atsakyti
Bite, aciu uz pasidalinima ziniomis, manau, kad daugeliui pravers smile.gif
Ziit, nugi grazu smile.gif
Atsakyti
mopsa laukiam pasirodant su nuotraukytėmis smile.gif

bite , geras info mirksiukas.gif
aš dar popieriaus lapus paslegiu pvz. po knyga smile.gif
o rinkti augalėlius tikrai reikia saulėta dieną smile.gif

ziit
http://www.flickr.co.../in/photostream

nežinau, kas ten įlieta..., bet įdomiai fakturiškai atrodo bigsmile.gif
Atsakyti
Spalvotas smeliukas ten smile.gif Bent jau pagal aprasyma smile.gif As dabar laukiu - uzsisakiau labai smulkios akmenuku skaldeles, manau, kad turetu idomiai atrodyti g.gif

Tiesa, del eksperimentu... Vienoj vietoj perskaiciau, kad formas galima pasigaminti is organinio skiklo. Pakaitinus, organinis stiklas asidaro plastiskas ir ji galima formuoti. Pasidariau kelias fromas, patepiau vazelinu ir uzliejau... Nelabai dar laiko turejau zaisti su isemimu, bet kol kas nelabai sekasi isimti liejinuku... Po darbo turesiu daugiau laiko, tai tada ziuresiu kas ir kaip...
Atsakyti
QUOTE(Bjauruska @ 2012 02 01, 12:01)
Vienoj vietoj perskaiciau, kad formas galima pasigaminti is organinio skiklo. Pakaitinus, organinis stiklas asidaro plastiskas ir ji galima formuoti.

O vat apie tai prašyčiau smulkiau plyyyz smile.gif

Čia rusaitės sugalvojo ar kitur kur radai? Mesk nuorodą drinks_cheers.gif
Atsakyti