Įkraunama...
Įkraunama...

Liktiniai klojiniai

QUOTE(Vilienė @ 2011 09 05, 23:48)
Pirma: nepamirškite "grubiai". 4u.gif
Antra: perimetru - ne visai teisybė, yra ir nešančių pertvarų.
Trečia: jei esate praktikuojantis konstruktorius, pataisykite mano klaidas, iš "grubiai" padarykite "apytiksliai" 4u.gif
Plokštė armuota dviem tinklais, dirba kaip lenkiamas elementas - apkrautais kraštais. Jei apkrova neviršys plokštės atsparumo lenkimui, ji paskirstys apkrovą į visą savo plotą.

skaiciavimu tikslumas "grubiai" neatperka prielaidos, kad pamatine plokste /PP/ pastato apkrovos poveiki perduoda i pagrinda visu savo plotu.

pamastymui kaip veikia PP ant tampraus pagrindo:
pagrinda is polistireno elementu galime aprasyti, kaip plota padengta dideliu /begaliniu/ kiekiu atitinkamo standzio spyruoklemis.
ant spyruokliu uzdeta g/b PP, plokstes standumas daugiausia priklauso nuo storio, armavimas mazai reiksmingas.
ant PP uzdejus apkrovas /pastata/ spyruokles esancios sienu atramos zonoje bus spaudziamos daugiausiai, o spyruokles toliausiai nutolusios nuo sienu /vidury patalpos / gali buti visai neapkrautos, nes PP deformuojasi issigaubdama i virsu.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2011 09 06, 16:17)
Papildyta:
Buvo ten nuoroda į bitės forumą apie plokščius pamatus.
Jei trumpai, tai vyrai visokius baubukus apie šiuos pamatus ėmė vaizduotis, kol taip įsiaudrino, kad vos ne uždraus ėmė siūlyti. Tada atėjo toks dėdė, bent jau aš taip profą įsivaizduoju, ir grąžiai visus baubukus išvaikė ir vyrus nuramino.  biggrin.gif

Aš tik tą paryškiną postas Nr10 permečiau, neradau nieko itartina...
Matot kaip būna temoj be profų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 06, 18:08)
Aš tik tą paryškiną postas Nr10 permečiau, neradau nieko itartina...
Matot kaip būna temoj be profų 4u.gif

Vargas užsiėmusiems žmonėms smile.gif
Pažiūrėkit dar 33. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zigiz @ 2011 09 06, 19:02)
skaiciavimu tikslumas "grubiai" neatperka prielaidos, kad pamatine plokste /PP/ pastato apkrovos poveiki perduoda i pagrinda visu savo plotu.

pamastymui kaip veikia PP ant tampraus pagrindo:
pagrinda is polistireno elementu galime aprasyti, kaip plota padengta dideliu /begaliniu/ kiekiu atitinkamo standzio spyruoklemis.
ant spyruokliu uzdeta g/b PP, plokstes standumas daugiausia priklauso nuo storio, armavimas mazai reiksmingas.
ant PP uzdejus apkrovas /pastata/ spyruokles esancios sienu atramos zonoje bus spaudziamos daugiausiai, o spyruokles toliausiai nutolusios nuo sienu /vidury patalpos / gali buti visai neapkrautos, nes PP deformuojasi issigaubdama i virsu.

Viska skamba logiškai ir tikroviškai, išskyrus armavimą - negi armatūra neprisideda prie PP standumo??? Šis teiginys man labai įtartinas, griuždymo zonoj viskas liuks, storinam plokštę kad ir iki 100cm, bet kas bus tempimo zonoj, be armatūros? Nepykit - nesutinku.
Sutinku, kad plokštė išsigaubia į viršų viduryje (gera idėja - reikės pabandyti paniveliuoti kraštus ir vidurį - I a kaip tik nemaža erdvė), bet vidurys išsigaubia nuo grunto vertikalios reakcijos, ne nuo, tarkim klupimo(čia tik prielaida, nieko bendro su realybe). Tokiu atveju plokštė perduoda dalį apkrovos visu savo plotu, sutinku, kad įtempimai perimetre bus didesni nei viduryje, bet viduryje jie niekad nebus lygūs nuliui, nebent plokštė trūktų ir prarastų savo standumą. Klausimas, kiek įtempimai skirsis kraštuose ir viduryje - čia labai priklauso nuo plokštės standumo. Jei standumas begalinis - grunto įtempimai bus vienodi, jei standumas nulinis - viduryje gruntas nebus apkrautas.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2011 09 06, 18:20)
Nevisi taip pigiai sugeba. 4u.gif
Tas gerasis žmogus, kur už 37 000 pasidarė, spėju, apvalę sumelę ir už darbą atskaičiavo. Greičiausia ir grindų šildymo vamzdžių kainą, bei darbus sudėjo. O kaip ir pats sakote vienas kitas tūkstantis esmės nekeičia.

Reziumuojant musu gincus,irodinejimus,diskusijas : as skaitau kad sutaupiau apie 5000 lituku. man tai suma. Del siltumo as isitikines kad maniskiai nenusileis pamatu plokstei. Na,cia mano subjektyvi nuomone. Kiekvienas renkasi savo.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 09 06, 20:07)
Reziumuojant musu gincus,irodinejimus,diskusijas : as skaitau kad sutaupiau apie 5000 lituku.

Per anksti džiaugiamės/liūdime. Kai išsibetonuosi šildomas grindis, tada bus galima skaičiuoti ir daryti galutines išvadas.
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2011 09 06, 19:19)
Vargas užsiėmusiems žmonėms  smile.gif
Pažiūrėkit dar 33.  4u.gif

Po jūsų recenzijos susidariau nuomonė, kad ten fantastika su siaubo elementais biggrin.gif Ar verta tada gilintis?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 06, 20:18)
Per anksti džiaugiamės/liūdime. Kai išsibetonuosi šildomas grindis, tada bus galima skaičiuoti ir daryti galutines išvadas.
Papildyta:

Po jūsų recenzijos susidariau nuomonė, kad ten fantastika su siaubo elementais biggrin.gif  Ar verta tada gilintis?

tai kad net replikavot kažkada į 33 posta lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(narvid @ 2011 09 06, 20:23)
tai kad net replikavot kažkada į 33 posta  lotuliukas.gif

Neteisybė! biggrin.gif Replikavau, bet ne į 33 o į 34 lotuliukas.gif
34-ą man netvibes parodė - dažnai pasižiūriu pletkus 4u.gif
Ankstesni postai buvo neskaityti.
Atsakyti
[quote=Vilienė,2011 09 06, 20:18]
Papildyta:

As vistiek tokiu kosminiu pinigu neisleisiu . lotuliukas.gif Nebent as su matematika susipykes.
Atsakyti
[quote=biesas66,2011 09 06, 21:21]
[quote=Vilienė,2011 09 06, 20:18]
Papildyta:
As vistiek tokiu kosminiu pinigu neisleisiu . lotuliukas.gif Nebent as su matematika susipykes.
[/quote]
Paties matematiniais (reikėtų tiksliau sakyti - aritmetiniais) gebėjimai neabejoju 4u.gif
O kosminių nereikės, užteks ir žemiškų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 06, 20:35)
Neteisybė! biggrin.gif  Replikavau, bet ne į 33 o į 34 lotuliukas.gif
34-ą man netvibes parodė - dažnai pasižiūriu pletkus 4u.gif
Ankstesni postai buvo neskaityti.

pasitikslinkitia, replikuojant citavot 33, bet ne esmė.
kažkas paminėjo kad legalet normalias kainas pasiulė. dėja apie 300lt m2 ir 420 su oriniu šildimu. mano atveju 168m2 patalpos, 194m2 užstatomas vieno a. karkasinis. tai paklausus 60 000lt + gš atsakimas gal ant armaturos biški pigiau, jei kainos negasdina galim tiksliau paskaičiuoti po grunto tirimų. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(narvid @ 2011 09 06, 21:39)
pasitikslinkitia, replikuojant citavot 33, bet ne esmė.
kažkas paminėjo kad legalet normalias kainas pasiulė. dėja apie 300lt m2 ir 420 su oriniu šildimu. mano atveju 168m2 patalpos, 194m2 užstatomas vieno a. karkasinis. tai paklausus 60 000lt + gš atsakimas gal ant armaturos biški pigiau, jei kainos negasdina galim tiksliau paskaičiuoti po grunto tirimų. doh.gif

Legalet,kaip euromac 2... Kazkoks kosmosas pagal kainas..
Atsakyti