Įkraunama...
Įkraunama...

Liktiniai klojiniai

QUOTE(DEU @ 2011 09 06, 10:43)
Na plokštieji pamatai taip pat savotiškai liktiniai.  g.gif
Ar darant plokščiuosius nesvarstėte varianto plokštės perimetro po sienomis neįgilinti, o pridėti daugiau armatūros toje vietoje? Labai rėžia akį, šiltinimo sliuoksnio susiaurėjimas toje vietoje.
Gal išliko konstruktoriaus projektavusio tokius pamatus kontaktai? Aplankęs keletą architektų supratau, kad jie žino tik tiek, kad tokie pamatai teoriškai galimi. Todėl manau būtų verta konstrukcinę dalį pasidaryti atskirai.

Kontaktų - reikėtų labai giliai kapstyti, bet atkasti įmanoma. Armavimo didinimas: nelabai didelės galimybės, efektyviau didinti lenkiamo elemento aukštį. Ar matėt kada 2cm aukščio g/b sąramą smile.gif .
Aš labai projektuotojo neieškočiau, imat termisol pavyzdį ir įdiegiat savo name. Nebent aukštingumas, labai sunkus namas...aišku projektavimas yra racionaliausias būdas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(narvid @ 2011 09 06, 11:36)

Gal pasidalintumėt konstruktoriaus kontaktais, jei pavyko gauti.

Truputį aiškiau iš kur Vilienės pagarba profams biggrin.gif .
Atsakyti
Toks klausimas: kurie blokeliai geriau. Ar "Baltijos poslistireno" ICF 20 (iš viso išeina 25 cm) ar su tokiu pačiu storiu Velox.

Man Velox atrodo geriau, nes nereikia vidinių sienų papildomai apkalti OSB plokštę (ICF blokeliams reikia), tačiau Velox dėl tų metalinių ryšių lyg ir turi šalčio tiltelį.

Kita vertus ICF blokeliai maksimaliai gali būti 25 cm storio (be bitono), o Velox putplasčio/neoporo storis bus koks nori.

Gal kas iš esmės lygino šitas dvi sistemas. Domina ir kainos palyginimas
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2011 09 06, 13:10)
Toks klausimas: kurie blokeliai geriau. Ar "Baltijos poslistireno" ICF 20 (iš viso išeina 25 cm) ar su tokiu pačiu storiu Velox.

Man Velox atrodo geriau, nes nereikia vidinių sienų papildomai apkalti OSB plokštę (ICF blokeliams reikia), tačiau Velox dėl tų metalinių ryšių lyg ir turi šalčio tiltelį.

Kita vertus ICF blokeliai maksimaliai gali būti 25 cm storio (be bitono), o Velox putplasčio/neoporo storis bus koks nori.

Gal kas iš esmės lygino šitas dvi sistemas. Domina ir kainos palyginimas

A kokio velnio nori ICF blokelius OSB plokste kalti? Patinka mazochizmas?
Papildyta:
37000 us 150 m2 plokste. Daug ar mazai? Teisybes delei reiktu pamineti kad buvo pilama skalda o ne ekonominis varijantas-zvyras..
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 09 06, 13:07)

A kokio velnio nori ICF blokelius OSB plokste kalti? Patinka  mazochizmas?

Jei ne OSB, tai vis tiek kažkokią plokštę reikia tvirtinti (nežinau kaip vadinasi), nes gi spintelių ir kitų dalykų nekabinsite tiesiai ant nutinkuoto putplasčio.

Klausimas Vilienei: o ką jūs darysite su vidine siena, kurioje yra putplastis? Nieko nedėsite ar visgi kažką tvirtinsite?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2011 09 06, 15:47)
Klausimas Vilienei: o ką jūs darysite su vidine siena, kurioje yra putplastis? Nieko nedėsite ar visgi kažką tvirtinsite?

Šiaip EPS išvaizda nėra bloga... savotiška, gal truputi pramoninė? Kaip galvojat? biggrin.gif
Tikriausiai teks kuom tai apdailinti, ar nusitinkuoti, ar GKP prisiklijuot ir nusidažyt - nesupras svečiai kodėl tarp baltų polistireninių sienų gyvenam... biggrin.gif
O jei rimtai, tai be abejo dėsiu, juk reikia apdailos! O spinteles kabinsiu tvirtindamas 5 betoną, tą, kur už 5cm EPS sluoksnio - negi nėra varžtų??? Nesirkite ICF priešininkų liga, spintelių tvirtinimas nėra tokia didelė, neišsprendžiama problema - tik ilgesnių varžtų reik. Beje spintelės dabar ant karkaso kabinasi, prisukat keliais didesniais varžtais tokią juostą, o ant jos kabinate 4u.gif Jokių problemų 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2011 09 06, 13:07)
Truputį aiškiau iš kur Vilienės pagarba profams  biggrin.gif .

Sunki diena buvo, matyt šarabanai sukasi per lėtai - nepagavau užuominos apie pagarbą...plačiau?

Žiūrėkit, kaip užkrėsim SM plokščių liga biggrin.gif o Narvid rimtai galėtų temą atidaryti - nežinau didesnio entuziasto 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2011 09 06, 13:10)

Nei tie nei anie nėra geriausi 4u.gif Siūlau savo paieškas kreipti klojinių storinimo kryptimi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 06 rugsėjo 2011 - 14:57
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 06, 15:01)

O jei rimtai, tai be abejo dėsiu, juk reikia apdailos! O spinteles kabinsiu tvirtindamas 5 betoną, tą, kur už 5cm EPS sluoksnio - negi nėra varžtų??? Nesirkite ICF priešininkų liga, spintelių tvirtinimas nėra tokia didelė, neišsprendžiama problema - tik ilgesnių varžtų reik. Beje spintelės dabar ant karkaso kabinasi, prisukat keliais didesniais varžtais tokią juostą, o ant jos kabinate 4u.gif  Jokių problemų 4u.gif

Nei tie nei anie nėra geriausi 4u.gif  Siūlau savo paieškas kreipti klojinių storinimo kryptimi 4u.gif

Nejaugi spintelės ir visą kitą atlaikys paprasčiausi prailginti varžtai? Ar tik nuo svorio nesulys po kiek laiko ta spintelė į EPS? O ir mažas malonumas kvėpuoti putplasčiu - ne toks jau jis sveikas kaip gali atrodyti.

O apie Velox ir ICF buvo klausimas ne apie šiltinimo storinimą, bet apie sistemų sugretinimą. Velox jau turi vidinę kietą apdailą, todėl su spintelėmis nebus probelmų. O ICF iš vidaus nieko neturi. Šati kur esmė. Esmė ne sienos storume, o sistemų palyginime.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 09 06, 13:07)
37000 us 150 m2 plokste. Daug ar mazai?  Teisybes delei reiktu pamineti kad buvo pilama skalda o ne ekonominis varijantas-zvyras..

Tai žiūrint su kuo lyginsi. Jei su jūsų pasirinktu variantu, tai kai padarysite grindis, kaina bus panaši.
Jei lyginsime su nešiltintais pamatais, tai tikriausia dvigubai brangiau.
Bet jei kaip pavyzdžiui aš norėsite vienos aukšto pasyvaus namo, kur reikės dvigubai didesnių tokių pamatų, tai nu i nafik, tą PN su tokiais pamatais doh.gif

biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 06, 15:01)
Sunki diena buvo, matyt šarabanai sukasi per lėtai - nepagavau užuominos apie pagarbą...plačiau?

Buvo ten nuoroda į bitės forumą apie plokščius pamatus.
Jei trumpai, tai vyrai visokius baubukus apie šiuos pamatus ėmė vaizduotis, kol taip įsiaudrino, kad vos ne uždraus ėmė siūlyti. Tada atėjo toks dėdė, bent jau aš taip profą įsivaizduoju, ir grąžiai visus baubukus išvaikė ir vyrus nuramino. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2011 09 06, 16:17)
Tai žiūrint su kuo lyginsi. Jei su jūsų pasirinktu variantu, tai kai padarysite grindis, kaina bus panaši.
Jei lyginsime su nešiltintais pamatais, tai tikriausia dvigubai brangiau.
Bet jei kaip pavyzdžiui aš norėsite vienos aukšto pasyvaus namo, kur reikės dvigubai didesnių tokių pamatų, tai nu i nafik, tą PN su tokiais pamatais doh.gif  

biggrin.gif
Papildyta:
Buvo ten nuoroda į bitės forumą apie plokščius pamatus.
Jei trumpai, tai vyrai visokius baubukus apie šiuos pamatus ėmė vaizduotis, kol taip įsiaudrino, kad vos ne uždraus ėmė siūlyti. Tada atėjo toks dėdė, bent jau aš taip profą įsivaizduoju, ir grąžiai visus baubukus išvaikė ir vyrus nuramino.  biggrin.gif

Kaip manai kiek man kainuos grindys name?

Pamirsau pamineti. poto bus darkarta betonuojama ant tu pamatu grindys. (160 m2 namas)

Pas mane namo padas butu 198 m2 kiek man kainuotu? Cia as tik retoriskai klausiu...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 06 rugsėjo 2011 - 15:53
QUOTE(biesas66 @ 2011 09 06, 15:47)
Kaip manai kiek man kainuos grindys name?

Pamirsau pamineti. poto bus darkarta betonuojama ant tu pamatu grindys. (160 m2 namas)

Pas mane namo padas butu 198 m2  kiek man kainuotu? Cia as tik retoriskai klausiu...

Tai, kad nežinau tamstos darbų įkainių blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2011 09 06, 17:09)
Tai, kad nežinau tamstos darbų įkainių  blush2.gif

Del namo dydzio tai nusipezejau. 173 m2 pas mane. O kam jums mano y kainiai (kuriu beje nera) as pats dariaus,bet jei buciau dares buciau isleides 2800 litu uz darba. Oi,bendrai kainavo pagalbinis.. 500 lituku.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 09 06, 16:23)
Del namo dydzio tai nusipezejau. 173 m2 pas mane.  O kam jums mano y kainiai (kuriu beje nera) as pats dariaus,bet jei buciau dares buciau isleides 2800 litu uz darba.  Oi,bendrai kainavo pagalbinis.. 500 lituku.

Nevisi taip pigiai sugeba. 4u.gif
Tas gerasis žmogus, kur už 37 000 pasidarė, spėju, apvalę sumelę ir už darbą atskaičiavo. Greičiausia ir grindų šildymo vamzdžių kainą, bei darbus sudėjo. O kaip ir pats sakote vienas kitas tūkstantis esmės nekeičia.
Atsakyti