QUOTE(Krisitina23 @ 2014 05 19, 11:30)
Siaubiakas, kiek klaidu mano poste
Del vidiniu pertvaru, tai svarstau daryt ne is icf, manau neverta, pataisykit jei klystu.
Neisiskaiciau i posta ir supratau visai ne ta ka norejot pasakyt, aciu labai uz patarima, reiks taip ir daryt, nes manau uzsklandos nemaza sumele sudaro, ypatingai mano atveju, nes pas mus bus nemazai langu
Pas mane viena pertvara yra numatyta taip ant balanso tarp slegiamos ir raunamos, tad ją darysiu iš icf. Dėl užsklandų labiau norėjau akcentuoti žingsnio taikymą ties langų, durų angomis ir namo kampais. Šiandien išmatavau blokelį, tai tikslūs matmenys į ilgį yra 3-19-6-19-6-19-6-19-6-19-3=125. Praktiškai blokelį geriausia pjauti per vietas kur eina 6 cm polistirolo jungiančiosios, t.y. jungiančiųjų vidurį. Tokiu atveju netruks blokelis pilant betoną, perpjovus ties jungiančiąja tinka mažosios užsklandos lygiai taip pačiai kaip prie sveiko blokelio galų. Iš esmės blokeliams galioja 25 cm žingsnis 3-19-3. Jei blokelį pjauni prieš pat jungiančiąją (pvz. 3-19~, 3-19-6-19~, 3-19-6-19-6-19~ ir t.t.), ta vieta yra ganėtinai silpna ir betonas gali lengvai išpūsti/išlažti (buvo man taip nutikę, tad vėliau tokių vietų vengiau). Tikiuosi supratote ką turėjau omenyje
P.S. Pas mane juostiniai pamatai iš icf, todėl katrais aš vidinius pamatus ir pavadinu pertvaromis
. Virš grindų pertvaros numatytos mūro (išskyrus 1 vnt. techninėje patalpoje, kur rašiau aukščiau).