Įkraunama...
Įkraunama...

Liktiniai klojiniai

Teoriškai tai žinoma kad galima, tik toks niuansas, kad rostverkas poliams paprastai projektuojamas 30cm storio, o į liktinius klojinius pilasi 15cm betono. Būtina suderinti su konstruktorium.
QUOTE(Krisitina23 @ 2014 05 16, 12:34)
O gal kas zino ar galima daryt rostverka is icf  liktiniu klojiniu ant greztiniu pamatu? <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2014 05 16, 13:12)
Teoriškai tai žinoma kad galima, tik toks niuansas, kad rostverkas poliams paprastai projektuojamas 30cm storio, o į liktinius klojinius pilasi 15cm betono. Būtina suderinti su konstruktorium.

Icf atveju pats namas yra rostverkas biggrin.gif todėl papildomas kaip ir nereikalingas. Armavimas apatinių eilių turėtų pastiprėti, tai atstos rostverką. Monolitui atremti ant poliš atskiro monolito juk nedarysi...
Atsakyti
QUOTE(Krisitina23 @ 2014 05 16, 11:58)
Dabar perkam tik rostverkuj, tai tikrai nedaug, nemanau, kad kazka isspausim smile.gif,
Na manau krusa labiau erzina kai duoda i langus ir kiek gi cia pas mus tos krusos smile.gif

tai sakot kad statysit visa nama,bet pirksit dalim. Pirma pamatui,poto pirmam aukstui,poto antram ir gausit nuolaida pamatiniam blokeliam,o poto kaip iseis.. ( Valdai tikiuos neskaitai sios zinutes blush2.gif )
Atsakyti
Jei jau visas namas is ICF, tai kasbeko, 100% drinks_cheers.gif Tik lieku prie nuomones, kad su konstruktorium suderinti reiktu. Kas kitas gramotnai pasakys, ant kiek ta armavima stiprinti. Ir polistirola uzsakineti logiska ne vien rostverkui atskirai, o visam namui, ant kiek tai imanoma saugumo sumetimais.
QUOTE(Vilienė @ 2014 05 16, 19:55)
Icf atveju pats namas yra rostverkas biggrin.gif  todėl papildomas kaip ir nereikalingas. Armavimas apatinių eilių turėtų pastiprėti, tai atstos rostverką.  Monolitui atremti ant poliš atskiro monolito juk nedarysi... <{POST_SNAPBACK}>

Atsakyti
QUOTE(Krisitina23 @ 2014 05 12, 22:24)
dar dirbam su projektu, dar tiksliu skaiciu nera.

Jeigu dar dirbate su projektu tai nepamirškite, kad tokiam namui reikalingas rekuperatorius.
Atsakyti
QUOTE(Liepsnele111 @ 2014 05 17, 08:59)
Jeigu dar dirbate su projektu tai nepamirškite, kad tokiam namui reikalingas rekuperatorius.

Na me sau planuojames statytis is icf ir jau apie juos atrodo visias isiiaiskinta, bet dar prie proejkto dirbam, delmrekupo, tai as bet kuriuo atveju ji statyciau.
Oncia zmogelis statosi nama iki 50 m2 ( panasiau skamba, statosi kambari ) smile.gif , ir pasiuliau as jiems is icf darytis rostverka, nes taip iseina pigiau ir kas jiems aktualu greiciau. Bet manau, kad jie pereis ir ant viso icf namuko, nes namas vieno auksto su vienslaiciu stogu. Ir visai padori kaina gaunasi. Tai matysim kas ir kaip smile.gif

O kad pirkt atskirais etapais, dar kazkaip taip nesugalvojau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Krisitina23 @ 2014 05 18, 00:58)
Na me sau planuojames statytis is icf ir jau apie juos atrodo visias isiiaiskinta, bet dar prie proejkto dirbam, delmrekupo, tai as bet kuriuo atveju ji statyciau.
Oncia zmogelis statosi nama iki 50 m2 ( panasiau skamba, statosi kambari ) smile.gif , ir pasiuliau as jiems is icf darytis rostverka, nes taip iseina pigiau ir kas jiems aktualu greiciau. Bet manau, kad jie pereis ir ant viso icf namuko, nes namas vieno auksto su vienslaiciu stogu. Ir visai padori kaina gaunasi. Tai matysim kas ir kaip smile.gif

O kad pirkt atskirais  etapais, dar kazkaip taip nesugalvojau lotuliukas.gif

Su bpicf (manau ir su kitų gamintojų analogais) yra niuansas tas, kad projekte dėliojant pertvaras, langus ir t.t. reiktų atkreipti dėmesį į pačio blokelio matmenis ir vidines polistirolo pertvaras. Sutaupytumėte galybę užsklandų ir darbai kur kas greičiau eitųsi. Bent jau mano atveju būtų tereikėję matmenis pakoreguoti max 20-25 cm ribose. Bent jau bpicf atveju jungiančioji pertvara yra 10 cm ir po to eina 15 cm tarpas betonui, tada vėl pertvara, vėl tarpas ir t.t. Bent jau man pasitaikė tokių sutuacijų, kad prie angos krašto eitų 15 cm polistirolo (10 cm pertvara +5 cm užsklanda), tad blokelius pjausčiau ir pralenkinėjau taip, kad ties angokraščiais liktų betonas ir 5 cm užsklanda. Aišku šias "gudrybes" geriau ir lengviau būtų parodyti ir paaiškinti laikant gaminį rankose. Jei veiksmas būtų Kaune, su mielu noru parodyčiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pasvaistes @ 2014 05 18, 21:37)
Su bpicf (manau ir su kitų gamintojų analogais) yra niuansas tas, kad projekte dėliojant pertvaras, langus ir t.t. reiktų atkreipti dėmesį į pačio blokelio matmenis ir vidines polistirolo pertvaras. Sutaupytumėte galybę užsklandų ir darbai kur kas greičiau eitųsi. Bent jau mano atveju būtų tereikėję matmenis pakoreguoti max 20-25 cm ribose. Bent jau bpicf atveju jungiančioji pertvara yra 10 cm ir po to eina 15 cm tarpas betonui, tada vėl pertvara, vėl tarpas ir t.t. Bent jau man pasitaikė tokių sutuacijų, kad prie angos krašto eitų 15 cm polistirolo (10 cm pertvara +5 cm užsklanda), tad blokelius pjausčiau ir pralenkinėjau taip, kad ties angokraščiais liktų betonas ir 5 cm užsklanda. Aišku šias "gudrybes" geriau ir lengviau būtų parodyti ir paaiškinti laikant gaminį rankose.  Jei veiksmas būtų Kaune, su mielu noru parodyčiau 4u.gif

Siaubiakas, kiek klaidu mano poste blush2.gif

Del vidiniu pertvaru, tai svarstau daryt ne is icf, manau neverta, pataisykit jei klystu. drinks_cheers.gif
Neisiskaiciau i posta ir supratau visai ne ta ka norejot pasakyt, aciu labai uz patarima, reiks taip ir daryt, nes manau uzsklandos nemaza sumele sudaro, ypatingai mano atveju, nes pas mus bus nemazai langu smile.gif
doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Krisitina23: 19 gegužės 2014 - 10:40
QUOTE(Krisitina23 @ 2014 05 19, 11:30)
Del vidiniu pertvaru, tai svarstau daryt ne is icf, manau neverta, pataisykit jei klystu. drinks_cheers.gif

Teisingai, pertvaroms, ten kur šiltinimo nereikia, naudokite pačius pigiausius blokelius, gal brolio ar haus - jų plotis pagal apkrovas nurodys konstruktorius.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 05 19, 16:16)
Teisingai, pertvaroms, ten kur šiltinimo nereikia, naudokite pačius pigiausius blokelius,  gal brolio ar haus - jų plotis pagal apkrovas nurodys konstruktorius.

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Krisitina23 @ 2014 05 19, 11:30)
Siaubiakas, kiek klaidu mano poste blush2.gif

Neisiskaiciau i posta ir supratau visai ne ta ka norejot pasakyt, aciu labai uz patarima, reiks taip ir daryt, nes manau uzsklandos nemaza sumele sudaro, ypatingai mano atveju, nes pas mus bus nemazai langu smile.gif
doh.gif

Pas mane viena pertvara yra numatyta taip ant balanso tarp slegiamos ir raunamos, tad ją darysiu iš icf. Dėl užsklandų labiau norėjau akcentuoti žingsnio taikymą ties langų, durų angomis ir namo kampais. Šiandien išmatavau blokelį, tai tikslūs matmenys į ilgį yra 3-19-6-19-6-19-6-19-6-19-3=125. Praktiškai blokelį geriausia pjauti per vietas kur eina 6 cm polistirolo jungiančiosios, t.y. jungiančiųjų vidurį. Tokiu atveju netruks blokelis pilant betoną, perpjovus ties jungiančiąja tinka mažosios užsklandos lygiai taip pačiai kaip prie sveiko blokelio galų. Iš esmės blokeliams galioja 25 cm žingsnis 3-19-3. Jei blokelį pjauni prieš pat jungiančiąją (pvz. 3-19~, 3-19-6-19~, 3-19-6-19-6-19~ ir t.t.), ta vieta yra ganėtinai silpna ir betonas gali lengvai išpūsti/išlažti (buvo man taip nutikę, tad vėliau tokių vietų vengiau). Tikiuosi supratote ką turėjau omenyje smile.gif

P.S. Pas mane juostiniai pamatai iš icf, todėl katrais aš vidinius pamatus ir pavadinu pertvaromis smile.gif . Virš grindų pertvaros numatytos mūro (išskyrus 1 vnt. techninėje patalpoje, kur rašiau aukščiau).
Atsakyti

pas mane tik katilinej pertvaros murines,visur kitur gipsas. Is ICF nemaciau reikalo daryti..
Atsakyti