Įkraunama...
Įkraunama...

Liktiniai klojiniai

QUOTE(cibulis @ 2013 03 21, 19:55)
Gipskartonį vis tiek reikės tinkuoti, nors tapetus galima ir tiesiogiai klijuoti. Bet aš asmeniškai nenorėčiau gyventi name, kurio visas vidus putplastis paslėptas po šiek tiek tinko. Todėl ir sakau, kad reikia gipskartonio. O ir visokioms spintelėms geriau bus kabinti.

Be to, manau, kad liktiniai klojiniai metai kiti ir bus niekam neįdomus dalykas. Kažkaip labai jau sunkiai skinasi kelia tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Vienas kitas juos naudoja ir tiek.

O Baltijos polistirenas turės savo stakles perkalibruoti, nes A++ klasės namas tikrai nepakaks 25 cm storio neoporo blokelių. O ir visokie prancūziški/lenkiški kol kas išspaudžia, kiek man žinoma, tik 30 cm bendrą storį. O Lietuvoje (ir kituose šiaurės šalyse) dažnai sienai reikia 35 cm šiltalo. Negi nusipirksi 30 cm storio ir po to dar 5 cm klijuosi.

Žodžiu, žlugęs reikalas. O ir staklių keitimas nepadės.

kazkaip per daug susireiksminote ir uzsiimate mesianizmu mirksiukas.gif
pradekite statyti, pabendraukite su profesionalais praktikais, pamatysite, kad 'R' priklauso ne tik nuo polistirolo 'cm' smile.gif
Atsakyti
QUOTE(neatrasta @ 2013 03 21, 20:00)
Gal galėtumėte pasidalinti keletu? Mes jau kaip ir pusiau pradėję savo jėgomis, tačiau didžioji dauguma dar ateity, tai ir kokią klaidą dar spėtumėm išsitaisyt.

Esminiai dalykai:
Jeigu pilamas betonas iš žarnos, tai jį reikia pilti mažu greičiu ir vedžioti žarną į šonus, kad betonas nebūtų pilamas į vieną tašką. Taip išvegsime vidinės 5cm dalis išsipūtimo ar netgi plyšimo.
Kuo daugiau eilių norėsite užpilti vienu kartu, tuo rimčiau reikia ramstyti sienas, nes pvz 3 eilės tai 90cm skysto betono, kuris labai noriai krypsta į šonus. Aš nusiteikęs pilti ne daugiau dviejų eilių.
Keliant langų, durų ertmes, būtina kruopščiai kontroliuoti atstumus, nes angokraščiai gali nutolti ar suartėti, o tada bus problematiška dėti saramos blikelį.
Patarimas blokelių viršų apklijuoti celefanu(kad ir tų pačių blokelių įpakavimo), kad pilamas betonas netaškytų jų ir nereikėtų vėliau papildomai valyti.

Daugiausia patarimų susirinkau iš Biesas666.

Be to audžiu mintį sudalyvauti vieno namo sienų kėlimo pradžioje, kas leis gauti patirties.
Taip daro šiaudinių namų statytojai. Jie skelbia talkas, kurių metu atvažiuoja būsimi statytojai ir padeda atlikti darbus. Visiems gerai - gaunama patirtis, greičiau pastatomas namas.
Atsakyti
QUOTE(Igr540 @ 2013 03 22, 11:06)
Esminiai dalykai:

Ačiū labai.
Pas mus jau stovi juostiniai pamatai iš ICF. Laukiam sienų kėlimo pradžios smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 21, 20:55)

O Baltijos polistirenas turės savo stakles perkalibruoti, nes A++ klasės namas tikrai nepakaks 25 cm storio neoporo blokelių. O ir visokie prancūziški/lenkiški kol kas išspaudžia, kiek man žinoma, tik 30 cm bendrą storį. O Lietuvoje (ir kituose šiaurės šalyse) dažnai sienai reikia 35 cm šiltalo. Negi nusipirksi 30 cm storio ir po to dar 5 cm klijuosi.

Žodžiu, žlugęs reikalas. O ir staklių keitimas nepadės.

Kalbėjau su Baltijos polisterenu, kodėl jie negamina storesnių blokelių. Atsakymas labai paprastas - nėra paklausos. Pagrinde jie parduoda 15 cm pločio blokelius, o 20 cm vinetiniai atvejai. Jie kai užsakinėjo formas blokeliams, tai orientavosi tik į max 15cm, bet dėl visą pikto pasidarė ir 20cm. Tai sakau, dėl visa pikto pasidarykit dabar 25cm. Tas dėl visa pikto kainuoja nepigiai - forma šiam blokeliui kainuoja 60 000 EUR. Tai kiek pasyvistų turi atsirasti ant Lietuvos, kad atsipirktų investicija.

Be to ne sienų varža yra silpniausia vieta namo atitvarose. Iki 2020 metų turėsime šiltesnius nei dabar langus ir duris, kas leis pasiekti A+ ir A++ standartus nedarant pusmetrinių sienų.

Kas renkasi šiuo blokelius orientuojasi į dvi jų savybęs:
Greita statyba
Nesudėtingas montavias, kas leidžia sutaupyti ant statybininkų.

Jeigu pats nesiruoši statytis, nespaudžia terminai, namo sandarumas ne pats aktualiausias klausimas, statybininkų sąžiningumas nekelia abejonių, tada galbūt yra labiau priimtinesnių sienų konstrukcijų.
Atsakyti
QUOTE(==== @ 2013 03 22, 07:52)
kazkaip per daug susireiksminote ir uzsiimate mesianizmu  mirksiukas.gif
pradekite statyti, pabendraukite su profesionalais praktikais, pamatysite, kad 'R' priklauso ne tik nuo polistirolo 'cm' smile.gif

Aš iš sakiau tik savo nuomonę, kuri nebūtinai sutampa su redakcijos nuomone. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Igr540 @ 2013 03 22, 10:06)
Aš nusiteikęs pilti ne daugiau dviejų eilių...

tuomet, kiek suprantu, betona maisysites patys?
Atsakyti
QUOTE(==== @ 2013 03 22, 11:44)

Pas mane perimetras 80 metrų, tai dvi eilės kuklųs 7,2 kūbo. O lygtais panašaus dydžio maišyklės yra.

Pat rankutėm nenorėčiau maišyti (nors aplinkybėms susiklosčius galiu ir pats, maišyklė yra).
Atsakyti
QUOTE(==== @ 2013 03 22, 11:44)

Ne greičiau, bet tikrai pigiau.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 03 22, 12:56)
Ne greičiau, bet tikrai pigiau.

Čia dar vienas niuansas atsiranda. Nenoriu, kad statybą taptų katorga, nei man nei tėvukui. Brolio namo statyboje teko nemažai betono primaišyti, pritampyti ir esu nusiteikęs išvengti šio proceso didžiosios dalies. Žinoma, kai samdai brigadą, tai lai maišo ir nešioja.

Atmetus langų ir durų plotą, lieka apie 200 kv.m 30 kub. betono. Dabar vyksta(nežinau ar bus kai man reikės) akcija, Kur 7 kub, su siurbliu ir atvežimu 2222 Lt.
Tai man betonas kainuos ~9000 Lt plius 2 kubus teks pačiam užsimaišyti.

Viliau, gal pameni kiek tau kainavo pačiam kūbą užsimaišyti.
Atsakyti
Ne, neskaičiavau. Imi cenemto kainą, smėlio 0,4 frakcija kainą, žvirgždo - ir proporcijas žinant pasiskaičiuoji.
Maišymui ir tampymui pasiimi gagaūzų iš darbo biržos, jaučiu 60-70Lt diena, tegul tamposi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Igr540 @ 2013 03 22, 14:58)
Čia dar vienas niuansas atsiranda. Nenoriu, kad statybą taptų katorga, nei man nei tėvukui. Brolio namo statyboje teko nemažai betono primaišyti, pritampyti ir esu nusiteikęs išvengti šio proceso didžiosios dalies. Žinoma, kai samdai brigadą, tai lai maišo ir nešioja.

Atmetus langų ir durų plotą, lieka apie 200 kv.m  30 kub. betono. Dabar vyksta(nežinau ar bus kai man reikės) akcija, Kur 7 kub, su siurbliu ir atvežimu 2222 Lt.
Tai man betonas kainuos ~9000 Lt plius 2 kubus teks pačiam užsimaišyti.

Viliau, gal pameni kiek tau kainavo pačiam kūbą užsimaišyti.

Pirma auksta tai huinia uzsipilti,smagumas prasideda kai betona reikia uzsitempti i antra auksta. ( cia maisant rankomis) Pvz pas mane viena siena 8 metrai aukscio tai kol tas kibiriukas betono atkeliautu tai oi.. O gagauzai is birzos kaip taisykle leti ir vagia.. mazai geru rasi. Plius jiem patento reikia,jie patys tikrai netures. Aisku pirkti betona is mazgo yra brangiau,bet kai ivertini savo darba,plius betono kokybe,tai netoks jau ziaurus skirtumas gaunasi. Cia ta vieta kur netaupiau. Pakankamai sutaupiau sienas pats pasidares. kiek ten kvadratinis metras kainuoja? 70 litu? o pas mane 250 m2 bigsmile.gif
Atsakyti
Pavyko iš mazgo tiesiai visą aukštą užsipilt? Neiškilojo apatinių eilių?
Be abejo greitis siurblio pusėje.
Padorių gagaūzų tikrai galima rasti, va su patentais ir darbo sutartim tai aš nesusidūriau ir nežadu
Atsakyti