Įkraunama...
Įkraunama...

Liktiniai klojiniai

QUOTE(==== @ 2012 04 16, 16:15)
taip, izodom salyginai brangesni, taciau izodom gamina storesnius klojinius, palyginimui storiausi:

BPICF20 (5cm vidinis sluoksnis + 20cm isorinis sluoksnis neoporo), deklaruoajmos vertes: U < 0.11, R > 8.41.

Izodom Super King Blok (5 cm vidinis sluoksnis + 25cm isorinis sluoksnis neoporo), deklaruojamos vertes: U = 0.1, R = 10.

galvoju, jog Viliene yra teisus ir norisi isgauti maksimalia varza, tad ir linkstu link izodom. be to Izodom yra ilgiau rinkoje, manau ju gamybos technologija yra kokybiskesne, nei Baltijos polistireno.

Aš irgi parodoje su jais kalbėjau. Man Izodomas sakė, kad tų Super Kingų kaina apie 300 Lt už kvadratą. Nesigilinau, nors žiauriai per daug.

Aš lygiai taip pat manau, kad tikrai apsimoka šiek tiek primokėti ir pirkti ne Baltijos, o Izodomo. Varža tikrai nepamaišys.

Beje, Baltijos polistireno klausiau, kodėl negaminat šiltesnių. Sakė nėra poreikio: atsieit ateina vos vienas kitas, kuriam reikia storesnių, o dauguma dedasi net net 20, o tik 15 jų gaminius.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 04 17, 07:52)
Prie viso šio būtina panaudoti pasyvių namų projektavimo principus - sandarumas, RVS, langų plotai ir orientacija.

taip, visa sitai yra daroma.
Atsakyti
kiek suprantu, naujiena?

http://www.fasado-ap...blokeliu-kainos

http://www.reidenipl...o...&Itemid=143

Atsakyti
Termoplokk Silver Plus klojinio (R = 10) izoliaciniai sluoksniai yra vidinis 15 cm ir isorinis 15 cm, kai pvz. Thermomur TH450 (R = 9,2) atitinkamai 5 cm ir 25 cm.

Man idomu, ar turi kokios nors itakos izoliaciniu sluoksniu storiu paskirstymas ir jei turi, tai ka tai itakoja? Termoplokk abu izoliacinius sluoksnius padare vienodus, kai Thermomur visa stori koncentravo i isore?
Atsakyti
QUOTE(==== @ 2012 06 18, 10:21)
Termoplokk Silver Plus klojinio (R = 10) izoliaciniai sluoksniai yra vidinis 15 cm ir isorinis 15 cm, kai pvz. Thermomur TH450 (R = 9,2) atitinkamai 5 cm ir 25 cm.

Man idomu, ar turi kokios nors itakos izoliaciniu sluoksniu storiu paskirstymas ir jei turi, tai ka tai itakoja? Termoplokk abu izoliacinius sluoksnius padare vienodus, kai Thermomur visa stori koncentravo i isore?

vidinio sluoksnio realiose saligose gal ir puse nebus veiksmingo, nes ji šaltis apeis per pertvaras ir perdangas. langus ir duris statisit į betona blogai peršals remai. statisit į išorini eps iš vidinio jokios naudos, statisit į vidini išorinis bus be naudos.
jei atkreiptum dėmesi visi namus šiltina iš išorės, nebent seniems kaip nabašnikam žvaki iš vidaus.
aišku viduris ir iš vidaus šiltinant apsišiltina bet grindis, perdangos ir pertvaros ir toliau venodai peršala kaip ir prieš šiltinima.
Atsakyti
QUOTE(==== @ 2012 06 18, 09:21)

Tokios sienos viduje esantis betonas paprastai nebūna izoliuotas nuo grindų, perdengimų, langų ir pan. Todėl priklausomai nuo namo konstrukcijos didesnis ar mažesnis šilumos kiekis pateks į sienos vidų. Todėl kuo mažiau polistirolo išorėje tuo didesni šilumos nuostoliai.
Kitas niuansas, būtų įdomu išgirsti, kaip tokių blokų gamintojai siūlo ką nors pakabinti ant vidinių sienų ir kaip siūlo sumontuoti elektros instaliaciją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DEU: 18 birželio 2012 - 10:43
Reikalinga pagalba is mokanciu skaiciuoti, kadangi as sioje srityje diletantas.

Siandien Baltijos Polistireno atstovas mane patikino, kad Thermodom.pl pateikia klaidinga Thermomur TH450 klojiniu varza R savo tinklalapyje, nors styropora tiek Thermodom, tiek BalPol ima is BASF, o deklaruojama λ verte skiriasi.

Analizuoju dvejus klojinius:

BPICF20 (5cm vidinis sluoksnis + 20cm isorinis sluoksnis styroporo), deklaruoajmos vertes: U < 0.13, R > 7.43, λ = 0,03363

R = 0.25 m / 0,03363 = 7.4338 (t.y. tai, ka ir jie deklaruoja - R > 7.43)

Thermomur TH450 (5cm vidinis sluoksnis + 25cm isorinis sluoksnis styroporo), deklaruoajmos vertes: U < 0.11, R = 9.2, λ = 0,03

R = 0.30 m / 0,03 = 10 (nors deklaruoja R = 9.2)

Pagal BalPol pateikta styroporo λ = 0,03363, Thermomur TH450 R turetu buti:

R = 0.30 m / 0,03363 = 8.9206

Busiu dekingas uz komentarus.
Atsakyti
QUOTE(==== @ 2012 06 26, 16:30)
Reikalinga pagalba is mokanciu skaiciuoti, kadangi as sioje srityje diletantas.

Siandien Baltijos Polistireno atstovas mane patikino, kad Thermodom.pl pateikia klaidinga Thermomur TH450 klojiniu varza R savo tinklalapyje, nors styropora tiek Thermodom, tiek BalPol ima is BASF, o deklaruojama λ verte skiriasi...........

Thermodom sako, kad ju suformuoto polistirolo blokelio tankis yra didesnis, todel ir varza yra didesne, BalPol gamintojai maziau ideda polistirolo granuliu gamindami blokelius, todel lietuvisku blokeliu varza mazesne, jie lengvai trupa.

Niekaip neatkapstau abieju blokeliu tankio, Thermomur lyg ir radau kazkoki skaiciu - 24kg/m3. Gal kas galit pasidalint patirtimi, ar siaip pamastymais?
Atsakyti
QUOTE(==== @ 2012 06 27, 06:47)
Thermodom sako, kad ju suformuoto polistirolo blokelio tankis yra didesnis, todel ir varza yra didesne, BalPol gamintojai maziau ideda polistirolo granuliu gamindami blokelius, todel lietuvisku blokeliu varza mazesne, jie lengvai trupa.

Niekaip neatkapstau abieju blokeliu tankio, Thermomur lyg ir radau kazkoki skaiciu - 24kg/m3. Gal kas galit pasidalint patirtimi, ar siaip pamastymais?

Man lygiai tą patį parodoje sakė. Beje, tankį lietuviai pateikia t/m3, o lenkai kg/m3. Aš nežinau duomenų, bet juos tikrai gali pateikti tiek lietuviai, tiek lenkai. Tuomet beliks suvienodinti: arba į t arba į kg. Paklauskit BaltPol, jie tikrai pasakys tankį. Tik kaip ir sakau, jie nurodys kitus vienetus.
Atsakyti
Oficialus atsakymas is Thermodom - ju visu Thermomur blokeliu tankis "ne mazesnis nei 25 kg/m3" ir deklaruojama varza yra teisinga, remiantis ETA-07/0018.

Oficialus atsakymas is Baltijos Polistireno - ju blokeliu tankis 25 kg/m3, remiantis vietines Bal Pol laboratorijos technine charakteritika.

Tiesa slypi kazkur anapus...

Atsakyti
na, puikus Thermodom atsakymas, tiesiog marketinginiu triuku perliukas:

"Dear Sir

Our data are served not only as a result of the calculation,
but also as a result of the measurement
Not everything depends only on the density but of " know-how "
of the manufacturing too

Regards

Thermodom , Poland
Vice President , Dp.Director
Grzegorz Masibrodzki

----- Original Message ----- From:
To:
Cc:
Sent: Wednesday, June 27, 2012 1:42 PM
Subject: Re[2]: density of TH450

Dear Mr. Masibrodzki,

Thank you for your prompt response.

I would be obliged if you could clarify on how R value is calculated
according to your manufacturing technology.
Thermodom declares R = 9.2 of TH450 blocks. According to the attached
ETA (page 10), the declared λ = 0.034. Based on this, R for TH450 block
(5 cm + 25 cm of styropor) should be calculated:

R = 0.30 / 0.034 = 8.8235

Thank you.

Kind regards"

P.S. blin, man siaip juokas ima, ar cia lenku mentalitetas toks? teko eile metu gyvent Skotijoj, Australijoj, jei kreipiesi del kazkokios informacijos, tau net kelnes nusimaus, bet pateiks ta informacija, kad tik tu preke ju pirktum, o cia kazkoks pizonizmas - "know-how" lotuliukas.gif ir vis tiek totali migla apie ta ju R=9.2 ...
Papildyta:
QUOTE(UZZY @ 2012 04 15, 10:16)

As paemiau bpicf15 (neopora), R>6,7.....

sakykit, ar jau pradejote statybas? kaip jums BP blokeliu kokybe? kokai apskritai jusu nuomone apie BPICF blokelius? aciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ====: 27 birželio 2012 - 15:20
QUOTE(==== @ 2012 06 27, 16:25)
P.S. blin, man siaip juokas ima, ar cia lenku mentalitetas toks? teko eile metu gyvent Skotijoj, Australijoj, jei kreipiesi del kazkokios informacijos, tau net kelnes nusimaus, bet pateiks ta informacija, kad tik tu preke ju pirktum, o cia kazkoks pizonizmas - "know-how"  lotuliukas.gif  ir vis tiek totali migla apie ta ju R=9.2 ...

Kad jau truputi gyvenimo Commonwelth'e praleidot tai tikriausiai versti ir aiškinti, ką "know-how" reiškia nebereikia...ar jūs tikėjotės, kad kažkokiam eiliniui N jie puls aiškinti technologines vingrybes, kaip su tuo pačiu tankiu galima išgauti skirtingus gaminio parametrus? Na nebent prisitatėte kaip EPS gamybos ekspertas...O jei vis tik eilinis (N) - jums belieka vienintelis kelias, tikėti arba netikėti gaminio sertifikatu. 4u.gif Jei netikite - teoriškai galite pats samdyti laboratoriją (pvz statybos ir architektūros institute Kaune) kuris už tam tikrą LTL išraišką atsakys į visus jūsų klausimus...bet vėlgi - ar jais galėsite tikėti? Neteks dar kur "tikrinti" ar nemelavo SAI? biggrin.gif Taip ir iki paranojos galima dasivaryti...
Dėl lenkų mentaliteto. Nėr gyvenimas toks blogas, kad kiekvienam, parašiusiam nieko neįpareigojantį mail'iuką, reiktų lysti į subinę be muilo...jūsų galimą užsakymą jie įvykdytų per pusdienį, todėl jei ir nepirksite - jokia tragedija. Ne kitaip bus ir pas kitus gamintojus, nieks venų nesipjaustys kad tik patikėtumėt...yra sertifikatai ir basta biggrin.gif
Patariu nesiparint, nesitikėti, kad esate kažkuom ypatingas, išanalizuoti turimą info ir pasirinkti - aišku simpatija irgi faktorius, pats dažnai savo sprendimus pastebiu labai įtakojant "patinka-nepatinka" 4u.gif
Atsakyti