Įkraunama...
Įkraunama...

Liktiniai klojiniai

QUOTE(biesas66 @ 2012 03 23, 23:36)
korys puiki hidro izoliacija  mirksiukas.gif ,bet jei norisi sviesta sviestuota daryti tai prasom  4u.gif

kazin,
cituoju gaminio aprasyma:
Pritaikymo pavyzdžiai:
* Pamatinių sienų apsauga
* Pamatinių sienų hidroizoliacijos apsauga
* Drenažo sistemos dalis
* Paruošiamieji sluoksniai
* Grindų plokštumų lyginimas
* Terasinių sodų sprendimo elementas
* Rūsio sienų drenažas
Atsakyti
[quote=zigiz,2012 03 23, 23:56]
kazin,
cituoju gaminio aprasyma:
Pritaikymo pavyzdžiai:
* Pamatinių sienų apsauga
* Pamatinių sienų hidroizoliacijos apsauga
* Drenažo sistemos dalis
* Paruošiamieji sluoksniai
* Grindų plokštumų lyginimas
* Terasinių sodų sprendimo elementas
* Rūsio sienų drenažas
[/quot

kaip tu ivardintum -pamatiniu sienu apsauga? Nu vienu zodziu,nesiruosiu daug diskutuoti,bet realiai ir korio per akis vietoj hidroizoliacijos. Pvz daro zolini stoga,pakloja sita kori ir jo per akis. jei stogas nepraleidzia,tai ant sienos uzdeta si dabga tuo labiau nepraleis,o jei ir kur nors netycia papuls,nubegs dregme i apacia ir t.t. Nenoriu as plestis,as maciau daug kur jy naudojama be jokiu papildomu priemoniu mirksiukas.gif Aisku ne Lietuvoje,bet turbut Lietuvis megsta sviesta sviestuota daryti. Na,bet kiekvienas savaip is proto einam.
Atsakyti

kaip tu ivardintum -pamatiniu sienu apsauga? Nu vienu zodziu,nesiruosiu daug diskutuoti,bet realiai ir korio per akis vietoj hidroizoliacijos. Pvz daro zolini stoga,pakloja sita kori ir jo per akis. jei stogas nepraleidzia,tai ant sienos uzdeta si dabga tuo labiau nepraleis,o jei ir kur nors netycia papuls,nubegs dregme i apacia ir t.t. Nenoriu as plestis,as maciau daug kur jy naudojama be jokiu papildomu priemoniu mirksiukas.gif Aisku ne Lietuvoje,bet turbut Lietuvis megsta sviesta sviestuota daryti. Na,bet kiekvienas savaip is proto einam.
[/quote]
jei reikia tik apsaugos pvz. dregmes dedi kori.
jei reikia hidroizoliacijos nuo vandens, darai hidroizoliacija.
Atsakyti
QUOTE(zigiz @ 2012 03 24, 20:00)
jei reikia tik apsaugos pvz. dregmes dedi kori.
jei reikia hidroizoliacijos nuo vandens, darai hidroizoliacija.

O kas svarbiau, katras punktas yra prioritetas?
Būtent pateiktu atveju EPS reikia apsaugoti nuo drėgmės/vandens įgėrimo ir gruntinės drėgmės poveikio...
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 03 24, 23:57)
O kas svarbiau, katras punktas yra prioritetas?
Būtent pateiktu atveju EPS reikia apsaugoti nuo drėgmės/vandens įgėrimo ir gruntinės drėgmės poveikio...

Va ir as galvoju,kokio velnio daryti pamatui be sklepo hidroizoliacija jei gali uzdeti pvz kori kuris beje ir nebrangus ir visiskai apsaugo nuo dregmes ir grunto poveikio. Beje,Norvegijoje jis labai placiai naudojamas ir netgi kaip hidroizoliacija.,tepamu hidroizoliaciju deti ten nera mados,pilnai uztenka ir korio.
Atsakyti
vakar Restoje snektelejau su Izodomo ir Baltijos polistireno atstovais del neoporo klojiniu - BPICF uz ju storiausia blokeli su visomis nuolaidomis prasytu apie 150 lt uz m2, Izodom atstovas uz ju storiausia blokeli - analogiskai apie 230 lt uz m2.

viemas niuansas man neduoda ramybes - pasak vieno atsovo, neapsimoka investuoti i didesne nei R>7 varza, nes tai yra ekonomiskai nenaudinga, t.y. kainuoja brangiau, o atsiperka per labai ilga laika.

permetes siulomas kainas, bei si niuansa su varza, esu giliame susimastyme del klojiniu pasirinkimo g.gif
Atsakyti
QUOTE(==== @ 2012 04 15, 09:10)
vakar Restoje snektelejau su Izodomo ir Baltijos polistireno atstovais del neoporo klojiniu - BPICF uz ju storiausia blokeli su visomis nuolaidomis prasytu apie 150 lt uz m2, Izodom atstovas uz ju storiausia blokeli - analogiskai apie 230 lt uz m2.

viemas niuansas man neduoda ramybes - pasak vieno atsovo, neapsimoka investuoti i didesne nei R>7 varza, nes tai yra ekonomiskai nenaudinga, t.y. kainuoja brangiau, o atsiperka per labai ilga laika.

permetes siulomas kainas, bei si niuansa su varza, esu giliame susimastyme del klojiniu pasirinkimo  g.gif

na jo,visi kurie statosi pasyvius namus ir investuoja i R=10 varza yra durniai..? Jei pasakytu kokie 5 atstovai tada pradeciau mastyti rimciau,o kai vienas sako... Matyt jus labai patiklus arba ieskote pats sau ateisinimo kodel nevert pirkti brangesniu blokeliu. Beje,kiek jum brangiau kainuotu silciausi BPicf blokeliai lyginant su ju gaminamais 7-iu varzos blokeliais?
Atsakyti
labas,

tai jei neduoda ramybes R>7, imkit plonesnius. As paemiau bpicf15 (neopora), R>6,7. Man gavosi 1m2 - 120 lt.

Reiks ~ 23 m3 betono, pats maisysiu (reikia 1 dalies cemento + 3 d. smelio + 5 d. skaldeles (5-20 mm frakcijos) = 53 maisai cemento po 15 lt. (795 lt.0 + 6 m3 smelio (50 lt.) + 12m3 skaldeles (650 lt.) + vanduo (1m3-2m3) = 1495 Lt. (~23 m3 betono) tai 1m2 - 9,185 Lt. (1495lt.:162,75 m2 sienu)

cia priestai kazkas minejo jog namui reikia ~ 2,7 kg/m2 armaturos (d10 - 2300 t/lt.) = 6,21 lt.

viso 120+9,185+6,21= 135,395
QUOTE(==== @ 2012 04 15, 08:10)

permetes siulomas kainas, bei si niuansa su varza, esu giliame susimastyme del klojiniu pasirinkimo  g.gif

Papildyta:
labas,

tai jei neduoda ramybes R>7, imkit plonesnius. As paemiau bpicf15 (neopora), R>6,7. Man gavosi 1m2 - 120 lt.

Mano atveju reiks ~ 23 m3 betono, pats maisysiu (reikia 1 dalies cemento + 3 d. smelio + 5 d. skaldeles (5-20 mm frakcijos) = 53 maisai cemento po 15 lt. (795 lt.) + 6 m3 smelio (50 lt.) + 12m3 skaldeles (650 lt.) + vanduo (1m3-2m3) = 1495 Lt. (~23 m3 betono) tai 1m2 - 9,185 Lt. (1495lt./162,75 m2 sienu)

cia priestai kazkas minejo jog namui reikia ~ 2,7 kg/m2 armaturos (d10 - 2300 t/lt.) = 6,21 lt.

viso 120+9,185+6,21= 135,395 lt/m2 (be apdailos) + 10% = 148,93 lt.

pats lipdysiu, todel ir rinkausi sia sistema.

QUOTE(==== @ 2012 04 15, 08:10)

Atsakyti
blogai paskaiciavau betona, paciam maisantis gautusi~150lt./m3. 1m2=21,20(betonas) +120 (blokeliai) +6.21 (armatura) = 147.4 Lt kvadratinis metras sienos.

QUOTE(UZZY @ 2012 04 15, 10:16)

Reiks ~ 23 m3 betono, pats maisysiu (reikia 1 dalies cemento + 3 d. smelio + 5 d. skaldeles (5-20 mm frakcijos) = 53 maisai cemento po 15 lt. (795 lt.0 + 6 m3 smelio (50 lt.) + 12m3 skaldeles (650 lt.) + vanduo (1m3-2m3) = 1495 Lt. (~23 m3 betono) tai 1m2 - 9,185 Lt. (1495lt.:162,75 m2 sienu)

Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2012 04 15, 09:41)
na jo,visi kurie statosi pasyvius namus ir investuoja i R=10 varza yra durniai..?  Jei pasakytu kokie 5 atstovai tada pradeciau mastyti rimciau,o kai vienas sako...  Matyt jus labai patiklus arba ieskote pats sau ateisinimo kodel nevert pirkti brangesniu blokeliu. Beje,kiek jum brangiau kainuotu silciausi BPicf blokeliai lyginant su ju gaminamais 7-iu varzos blokeliais?

as ieskau optimalaus varianto ir linkstu prie Izodom produkcijos. esme tame, kad apie neapsimokejima investuoti i didesne nei R=7 varza kalbejo Izodom atstovas, t.y. atstovas tos firmos, kuri gamina storesnius nei Baltijos polistirenas neoporo blokelius; jei butu buve atvirksciai - man klausimu nekiltu.
Atsakyti
QUOTE(==== @ 2012 04 16, 13:21)
as ieskau optimalaus varianto ir linkstu prie Izodom produkcijos. esme tame, kad apie neapsimokejima investuoti i didesne nei R=7 varza kalbejo Izodom atstovas, t.y. atstovas tos firmos, kuri gamina storesnius nei Baltijos polistirenas neoporo blokelius; jei butu buve atvirksciai - man klausimu nekiltu.

Tai kokio velnio ie gamina tai kas neapsimoka? Vienu zodziu,rinktis jums. Atkreipkite demesi i tai ka kaikurie zmones sako-rasoma liktinio kloinio bendra varza.Tai yra ir vidiniu 5 cm ir isores sluoksnio. Tad varza sumazea istikro. Tiksliau lengviau prasiskverbia saltis is isores iki betono.
Kuom jus suzaveo izodoom? ie uk brangesni g.gif
Atsakyti
QUOTE(==== @ 2012 04 16, 13:21)

Nežinau, kodėl čia jums taip įdomiai apie apsimokėjimą aiškino...vėjai. Yra šilumos nuostolių skaičiavimo furmulė, iš kurios akivaizdžiai aišku, kad nuo laidumo/varžos nuostoliai (dalis; viena dedamoji) priklauso tiesiogiai. Todėl pamąstykite pats kas apsimoka ir neapsimoka.
Dar vienas labai paprastas skaičiavimas. Suskaičiuokite kiek jums kainuos kvadratas iš sakykim medžiagos A ir iš medžiagos B, tuomet kainą padalinkite iš varžos A ir varžo B - pamatysite, kokia kainą mokėsite už R-1 abiem atvejais, tai ir bus akivaizdus palyginimas kas apsimoka, o kas ne. Trumpai - skirtumas tik EPS storio, armatūra, betonas, transportas, darbas nesiskirs, todėl kuo storesni klojiniai, tuo jie santykinai pigesni 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 16 balandžio 2012 - 13:13