Įkraunama...
Įkraunama...

Liktiniai klojiniai

QUOTE(Vilienė @ 2011 09 14, 20:30)
Dėl lenkimo PP negaliu sutikti - PP yra ideliai izoliuota o čia vis tik liks vertikalūs betono ryšiai, nors tik teorinis bet šalčio tiltelis (būtent tiltelis o ne tiltas smile.gif ).  Pati varža R~5 nelabai reali, storiausias elementas yra 240mm o betono ten tikrai ne 20% tai nežinau kaip jie gauna...žiūrėjau sukieniką - tie irgi U~0.21 rašo... nežinau iš kur...
Bet horizontalia kryptimi izoliacija tikrai gaunasi.
Kainos: brangiausias sukienniko gabalėlis 600x240 kainuoja 23PLN neto, sakykim mano namo išorinis perimetras ~35m tai reiktų 60vnt tai finale ~1400PLN +PVM kaip ir nebaisu?
Butelius priimu tik su sąlyga, kad kartu gersit biggrin.gif

Bet PP daugeliu atveju perimetro vietoje suliesėje iki R-5. O blokų atvejų galima ir kelias eiles pavaryti.
Blokų varža man taip pat kelia didžiausią įtarimą. Bijau, kad ji nebūtų vertikaliai. Nors visuose brėžiniuose ta kryptimi parodytas papildomas šiltinimas. Bet kuriuo atveju kaina, net labai patraukli.
Dėl butelių tai aš tiek neišgeriu, kiek jau skolingas. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 09 14, 21:50)
Kas liecia mano grindis tai nesiruosiu jokiu leksciu naudoti  schmoll.gif ,as rankytem issibetonuosiu,tai nors busiu tikras kad betonas ledinis..

Seip man asmeniskai nepatiko tas varijantas kur ikelei. Geriau tada normalia pamatu plokste darytis.

Rankytėm išsibetonuok, nėr problemų, tik palaukęs truputi užsitrynk paviršių lėkštėm - sutaupysi išsilyginančių mišinių sąskaita 4u.gif

Tam namui naudojo stambiaplokštę statybą, t.y. kaip mūsų chruščiovkės pastatytos - kambario sieną gamina GKG ir į statybą atveža gatavas, tik be šiltinimo. Sienos tikrai ne pačios lengviausios, todėl manau nusprendė pradžiai juostas rimtas, ant kurių tie gaminiai stovės, o po to dar plokštę - tai ir grindys, ir juostų surišimas. Paties sienos bus žymiai lengvesnės, todėl sijų (juostų) galėjai atsisakyti. Bet kas padaryta tai belieka aplaistyti drinks_cheers.gif
Aš irgi sekančiam namui darysiu PP, jei per tą laiką ko nors naujesnio nesugalvos biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2011 09 14, 21:54)
Bet PP daugeliu atveju perimetro vietoje suliesėje iki R-5. O blokų atvejų galima ir kelias eiles pavaryti.

Dėl butelių tai aš tiek neišgeriu, kiek jau skolingas.  doh.gif

PP perimetro vietoje daryčiau 250mm ir sieną neiškiščiau už cokolio - manau nėr prasmės. O jei PP panaudoti neoporą? Jau yra net 0.029 siekiantis, tai 0.25/0.029 ~ 8.6! Ši galimybė tik 450mm klojiniams, jei BP tai tektų tenkintis 200mm.

Matote, gėrimai kaip vanduo užtvankoj - kaupiasi biggrin.gif tai ar ne geriau kas savaitę po butelį nei kelias dėžes kas pusmetį? lotuliukas.gif
Atsakyti
[quote=Vilienė,2011 09 14, 22:26]
sutaupysi išsilyginančių mišinių sąskaita 4u.gif

Pas mane nera numatyta islyginamuju sluoksniu. Galima ir be ju pikiai issiversti. Kadangi pas mane sildomu grindu nebus,tai betonuosiu su sausu betonu ( nors nelabai jis sausas,bet lygtai taip vadina lotuliukas.gif ) o su juo,kaip noresi taip pasidarysi,nors ir su nuolydziais velykiniams marguciams ridenti. Jokiu leksciu,jokiu islyginamuju. Manau galima ir be to issiversti ir sutaupyti kapeika. Skupus as kaip velnias,bet nieko nepadarysi kai pinigai pinigines nedrasko.

P.S. gal kas koki straipsi esat uzmate atmosferos poveiki EPS'ui?

Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 09 14, 23:58)
Jokiu leksciu,jokiu islyginamuju. Manau galima ir be to issiversti ir sutaupyti kapeika.  Skupus as kaip velnias,bet nieko nepadarysi kai pinigai pinigines nedrasko.

Kokia grindų danga numatyta?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 15, 08:10)
Kokia grindų danga numatyta?

Didzioji dalis-naturalus medis. Arba trisluoksnis parketas. Sildomu grindu po medziu tikrai nekisiu schmoll.gif ,o ofiso irgi nedarysiu ( plyteliu) nejauku nors pasiusk. Mano kojas sildys ne grindys,o vaizdas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 09 15, 08:19)
Didzioji dalis-naturalus medis. Arba trisluoksnis parketas. Sildomu grindu po medziu tikrai nekisiu  schmoll.gif ,o ofiso irgi nedarysiu ( plyteliu) nejauku nors pasiusk. Mano kojas sildys ne grindys,o vaizdas  lotuliukas.gif

Nežinau, kaip dabar dedamas parketas, jei kaip kažkada ant lagių plokštė ir ant jo parketas - betono lygumas nesvarbu, bet jei paklotas ala porolonas ir ant jo - tuomet išsilyginti teks. Na čia tau pačiam spręsti. Aš gailiuosi kad neužsitryniau - per vėlai sužinojau. Kilimams teks išpylti daug mišinio, maišelis ~20-25Lt čia pigesnio nesuperbrendinio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 15 rugsėjo 2011 - 07:26
QUOTE(biesas66 @ 2011 09 14, 20:50)
Seip man asmeniskai nepatiko tas varijantas kur ikelei. Geriau tada normalia pamatu plokste darytis.

Šiaip nepatiko, ar kokių problemų pastebėjote? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2011 09 15, 09:17)
Šiaip nepatiko, ar kokių problemų pastebėjote?  smile.gif

As daug nesigilinasu nes mano manymu is pradziu darytis juostinius ir poto is ju konvertuoti i plokste.. Absurdas.. tada kaip minejau as pasidarau plokste ir viskas. Taip kad gaunas-seip nepatiko.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 15, 08:24)
Nežinau, kaip dabar dedamas parketas, jei kaip kažkada ant lagių plokštė ir ant jo parketas - betono lygumas nesvarbu, bet jei paklotas ala porolonas ir ant jo - tuomet išsilyginti teks. Na čia tau pačiam spręsti. Aš gailiuosi kad neužsitryniau - per vėlai sužinojau. Kilimams teks išpylti daug mišinio, maišelis ~20-25Lt čia pigesnio nesuperbrendinio.

Po kilimu tai sutinku islyginamaji,o visur kitur-prabanga lotuliukas.gif . O kadangi pas mane kilimas tik miegamajy bus kur grindys medines tai...
esme tame kad tereikia gerai issibetonuoti ir nereikes jokiu islyginamuju. Tereikia tik gerai pasistengti betonuojant. Kadangi pats tai darysiu,pasistengsiu. betonuojant su skystu betonu tai tiksliai prigrybautum,bet su sausu visai kitas dalykas. Kadangi man laikas brangesnis ir uz pinigus,tai atejau-isbetonavau,kitas priejimas prie grindu jau su apdailos medziagom. Na bet cia gal nebeitema..
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 09 15, 12:13)
As daug nesigilinasu nes mano manymu is pradziu darytis juostinius ir poto is ju konvertuoti i plokste.. Absurdas.. tada kaip minejau as pasidarau plokste ir viskas. Taip kad gaunas-seip nepatiko.

Ten nevisai taip padaryta. Panaudoti specialūs blokai kurių laidumas deklaruojamas 0,22 (R - 4,5). Jie sudėti ant visiškai nešiltintų juostinių (galima ir ant gręžtinių)pamatų. Taip siena izoliuojama nuo pamato. Sudėjus dvi blokų eiles gausite nė kiek neblogesnę varžą nei PP. Visa kita paprasčiausia "stiažkė" kaip ir darant bet kokius kitus tradicinius pamatus, tik šiltalo sluoksnis gerokai didesnis. Lyginant su tradiciniais pamatais papildomai sumokate praktiškai tik už tuos stebuklingus blokus, kurie kaip nurodė Vilienė, netokie ir brangūs. Dvi eilės vidutinio dydžio namui apie 3000 lt.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2011 09 15, 13:22)
Sudėjus dvi blokų eiles gausite nė kiek neblogesnę varžą nei PP.

Kaip įsivaizduojate tas eiles dėti - vieną ant kitos ar vieną šalia kitos?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 15, 17:36)
Kaip įsivaizduojate tas eiles dėti - vieną ant kitos ar vieną šalia kitos?

Iš išorės tie blokeliai šiltinasi, kaip normali siena. Dėti vieną šalia kito būtų lenkų juokinimas. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 14, 21:30)

Kainos: brangiausias sukienniko gabalėlis 600x240 kainuoja 23PLN neto, sakykim mano namo išorinis perimetras ~35m tai reiktų 60vnt tai finale ~1400PLN +PVM kaip ir nebaisu?
Butelius priimu tik su sąlyga, kad kartu gersit biggrin.gif

kiek pamenu jūsų pamatas apie 170m. su 35m net 80m2 neapjuosi
Atsakyti