Įkraunama...
Įkraunama...

Liktiniai klojiniai

QUOTE(cibulis @ 2011 09 10, 11:46)
Geresnis mikroklimatas.

santykiniai tokios sienos degesnės.

Nesu OSB žinovas, bet be medienos ten dar kažkokis klijus turėtų būti, gal būt nekaltas kaip drugelis - tai pats spręsk apie mikroklimatą.

Ryt padarykit pats eksperimentą: pabandykit padegti OSB ir EPS biggrin.gif Įsitikinkit gyvai katras iš jų degesnis 4u.gif Rezultatų galite neskelbti.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 09 10, 18:44)

Tik idomi kainos kaip,gal zinai kiek kainuoja?

Galiu šį tą apie kainas pasakyti. Pasidalinsiu praeitos savaitės ICF ir Velox sąmatomis tam pačiam namui.

ICF 25 cm neoporo blokeliai. 1 kv. kaina išėjo 158 Lt. Čia tik blokeliai.

Velox su 20 cm neoporo viduje. 1 kv. kaina - apie 210 Lt. Šiuo atveju į kainą įskaičiuota armatūra ir vidinės sienos padengtos medžio-cemento ploktšte.

Skaičiuojam toliau. Jei norime, kad ICF vidinės sienos būtų panašiai stiprios kaip Velox, privalom dėti dipskartonį. Balto 1 kv. kaina su klijais - 10 Lt, žalio - 12 Lt. Manau 1 kv. kaina su darbai turėtų būti apie 20 Lt. Dar 1 kv. prie ICF blokelių privalome pridėti ir aramtūros kaina - apie 10 Lt.

Todėl mano skaičiavimais ICF 1 kv. kaina apie 190 Lt, o Velox - apie 210 Lt. Kainos skirtumą lemia ir tai, kad ICF šiltesni (25 cm neoporo), o Velox šaltesnis (20 cm neoporo).

Man tik keista pasirodė, kad Veloxininkai sako, jog į tarpą tarp Velox plokščių daugiau 20 cm neoporo geriau nedėti - atsieit deformuosis. Jei nori daugiau, klijuok iš išorės. Tokiu atveju Velox - visiškai nekonkurencinga ICF.
Papildyta:
Beje, vakar vokiškų pasyvių namų psl. žiūrėjau. Ten sudėta apie keli tūkstančiai Vokietijoje pastatytų PN. Psl. yra informacija iš ko jie statyti.

Išvada tokia - pusė namų mediniai, pusė - mūriniai. Mūrinai didžiaja dalimi iš keraminių arba silikatinių plytų/blokelių. Liktinių klojinių (putplasčio blokelių) - vienetai.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2011 09 12, 09:20)
Skaičiuojam toliau. Jei norime, kad ICF vidinės sienos būtų panašiai stiprios kaip Velox, privalom dėti dipskartonį. Balto 1 kv. kaina su klijais - 10 Lt, žalio - 12 Lt. Manau 1 kv. kaina su darbai turėtų būti apie 20 Lt. Dar 1 kv. prie ICF blokelių privalome pridėti ir aramtūros kaina - apie 10 Lt.

Todėl mano skaičiavimais ICF 1 kv. kaina apie 190 Lt, o Velox - apie 210 Lt. Kainos skirtumą lemia ir tai, kad ICF šiltesni (25 cm neoporo), o Velox šaltesnis (20 cm neoporo).

Kodėl manote, kad ant velox gipso nereikės? Gyvensite be apdailos? GKP kainos: baltas ~6Lt/m2 knauf, klijai tikrai 4Lt/m2 nekainuos, darbas - 13-15Lt/m2. Be GKP dar galite rinktis ir visus įmanomus tinkus, kaip ant velox taip ir ant visų kitų icf.
Jūsų skaičiavimuose ir lyginime trūksta svarbiausio parametro - sienos varžos. Negi jums tai neaktualu? Juk pagrinde už tai pinigus mokėsite 4u.gif
Gipso plokštės sienoms papildomo "kietumo" nepridės, ant gipso galėsite pakabinti nebent lengvą paveikslą - sunkūs daiktai ala spintelės turės pasiekti betoną per vidinį eps sluoksnį.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 12, 08:31)
Kodėl manote, kad ant velox gipso nereikės? Gyvensite be apdailos? GKP kainos: baltas ~6Lt/m2 knauf, klijai tikrai 4Lt/m2 nekainuos, darbas - 13-15Lt/m2. Be GKP dar galite rinktis ir visus įmanomus tinkus, kaip ant velox taip ir ant visų kitų icf.
Jūsų skaičiavimuose ir lyginime trūksta svarbiausio parametro - sienos varžos. Negi jums tai neaktualu? Juk pagrinde už tai pinigus mokėsite 4u.gif
Gipso plokštės sienoms papildomo "kietumo" nepridės, ant gipso galėsite pakabinti nebent lengvą paveikslą - sunkūs daiktai ala spintelės turės pasiekti betoną per vidinį eps sluoksnį.

Kaip tai varžos nėra: aš gi rašiau, kad 20 ir 25 cm. Aišku, kad storis lemia R arba U.

Jei jau kam įdomu, tai iš 20 neporo turim: R 6,25 arba U 0,16.
Iš 25 cm neoporo turim: R 7,8125 arba R 0,128.

Neoporo šilumos laidumo koeficientas yra 0,032 (sertifikatinis), nors pardavėjai skelbia, kad jis gali būti 0,0303. Tokiu atveju turėtumėme dar šiltesnes sienas.

Man atrodo, akd jūs esminės minties nepagaunat. ICF vidinė siena - tik putplastis. Kad ir koks jis nenuodingas ir "kieta" būtų, aš manau, kad jį reikia papildomai izoliuoti. Būtent gipskarotiniu. Aš taip pat suprantu, kad daiktus kabinsiu ne ant gipskartonio, bet pasieksiu betoną.

Kitas dalykas, kad Velox vidinė siena jau iš karto yra kieta ir santykinai sveikesnė - visgi medis. O dėl klijų nereikia lia lia.

Todėl lyginkim du sulyginamus dalykus, o ne tai, kad ICF pakanka tik tinku iš vidau nuvaryti. Aš tokiam celofaniniam maišelyje nenorėčiau gyventi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 12 rugsėjo 2011 - 09:18
QUOTE(cibulis @ 2011 09 12, 08:24)
Beje, vakar vokiškų pasyvių namų psl. žiūrėjau. Ten sudėta apie keli tūkstančiai Vokietijoje pastatytų PN. Psl. yra informacija iš ko jie statyti.
Išvada tokia - pusė namų mediniai, pusė - mūriniai. Mūrinai didžiaja dalimi iš keraminių arba silikatinių plytų/blokelių. Liktinių klojinių (putplasčio blokelių) - vienetai.

Dėl kokių priežasčių renkatės ligtinius. Juk blokeliai plius neoporas niekuom neblogiau ir beveik dvigubai pigiau? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2011 09 12, 09:51)
Dėl kokių priežasčių renkatės ligtinius. Juk blokeliai plius neoporas niekuom neblogiau ir beveik dvigubai pigiau?  unsure.gif

Nesirenku lygtinių klojinių. Tik bandau visų sistemų privalumus ir trūkumus. Ligtiniai gerai tuo, kad lengviau išgauti namo sandarumą nei su paprastais blokeliais, nors aš gal ir klystu.

Man asmeniškai labiausiai patinkanti siena: 18 cm silikatinis Arko-M blokelis ir 28 arba 30 cm neoporo.

Pirmuoju atveju varža: 9,01, o sienos storis - 46 cm.
Antruoju atveju varža: 9,635, o sienos storis - 48 cm.

Kodėl man patinka silikatas: tvirtas, plona siena, mažiausias radioaktyvumas, geriausiai izoliuoja lauko triukšmą, galima kabinti kur nori ir ką nori, pakankamai lygi siena.

Iš esmės dar neblogas dalykas keraminiai blokeliai.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2011 09 12, 10:15)
Kaip tai varžos nėra: aš gi rašiau, kad 20 ir 25 cm. Aišku, kad storis lemia R arba U.

Jei jau kam įdomu, tai iš 20 neporo turim: R 6,25 arba U 0,16.
Iš 25 cm neoporo turim: R 7,8125 arba R 0,128.

Jei ėmėt laidumus iš gamintojo sertifikatų - liuks. Bet jei pirmą pasitaikiusį EPS ar NEPS - bus klaida, nes liktiniai gaminami iš didesnio tankio medžiagos ir turi geresnes šilumines savybes nei tarkim fasadainės plokštės.
Jums " celofaninis namas" ne lia lia? Čia tipo mokslo įrodyta tiesa? Bijot vilko o užsirausit ant meškos. 4u.gif

Silikatas turi blogą savybę sugerti drėgmę, protinga būtų sieną iš silikato iš vidaus hidroizoliuoti - pragrokite per u-wert ar panašias programas. Šiaip čia ne ta tema - čia renkasi "celofaninių namų" lialiakintojai biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2011 09 12, 10:51)
Juk blokeliai plius neoporas niekuom neblogiau ir beveik dvigubai pigiau?  unsure.gif

Nepasverta išvada...Blokeliai yra neefektyvu - daug svorio ir mažai šiltalo. ICF žymiai pigiau darbai, greitis ir garantuotas sandarumas. Aišku ir tata nano iš taško A pasiekia (beveik visada) tašką B, bet...
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 12, 10:31)

Nepasverta išvada...Blokeliai yra neefektyvu - daug svorio ir mažai šiltalo. ICF žymiai pigiau darbai, greitis ir garantuotas sandarumas. Aišku ir tata nano iš taško A pasiekia (beveik visada) tašką B, bet...

Mano žiniomis 1 kūbas betono sveria apie 2200 kg. Į liktinių klojinių 1 kv. m eina apie 14-15 proc. kūbo. Tokiu atveju 1 kv. sienos sveria 308-330 kg be putplasčio.

Silikatinių blokelių 1 kv. metras sveria 252,84 kg.

Tai kurios sistemos siena sunkesnė?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2011 09 12, 10:01)
Kodėl man patinka silikatas: tvirtas, plona siena, mažiausias radioaktyvumas, geriausiai izoliuoja lauko triukšmą, galima kabinti kur nori ir ką nori, pakankamai lygi siena.

Iš esmės dar neblogas dalykas keraminiai blokeliai.

Man taip pat šie du variantai labiausia patinka.
Iš privalumų verta paminėti geras akumuliacines savybes, bei praktiškai apdailai paruoštą vidinę sieną.

Nesandarumai name atsiranda atitvarų sujungimo vietose, bei montuojant langus duris ir kitokias skyles. Negi kas nors rimtai tiki, kad per 500 600 mm storio blokelių ir neoporo sumuštinį perteptą keliais klijų ir tinko sluoksniais, gali skverbtis oras?

Man liktinių klojinių privalumas tik mažesnis storis. Bet minusas, kad R-9 kiek man žinoma maksinumas. Ir tiek R - 9 man nelabai patikimi.
Paneikite jei klystu, bet man kažkodėl atrodo, kad vidinis putplasčios sluoksnis šilumos izoliacijai įtakos praktiškai neturi. Vidinis sienos betonas kaista nuo šildomų grindų, o jį izoliuoja tik išorinis šiltalo sluoksnis. Neabejoju, kad gamintojai pateikdami charakteristikas suskaičiuoja abu sluoksnius. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2011 09 12, 12:12)
Mano žiniomis 1 kūbas betono sveria apie 2200 kg. Į liktinių klojinių 1 kv. m eina apie 14-15 proc. kūbo. Tokiu atveju 1 kv. sienos sveria 308-330 kg be putplasčio.

Silikatinių blokelių 1 kv. metras sveria 252,84 kg.

Tai kurios sistemos siena sunkesnė?

Thermodomo ICF 1m2 sienos pilasi 124l betono, tik ne sunkaus konstrukcinio o lengvo porėto, tikslaus svorio nežinau, bet max 1800kg/m3. Ar bandėte u-wert'u liktinius ir silikatinius, ypač po apšiltinimo? Pabandykite, galite nemaloniai nustebti.
Jei vis tik liksite prie silikato, pagalvokite apie garui nelaidų tinką - tai labai pagelbėtų silikato mikroklimatui 4u.gif
Rinkdamasis silikatą, jūs pasiduodate žmogiškąjam faktoriui - kas žino kaip jūsų samdiniai suklijuos (net negalvokite apie mūrinimą doh.gif ) jums blokelius, čia rizikuojate sandarumu, kuris bus sunkiai pataisomas (teoriškai termovizija parodys per kur išeina oras, tik neaišku ar ardysite sieną nuotekiui likviduoti) - ši problema ICF neegzistuoja, sandarumą garantuoja monolitas.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 12, 15:23)
Thermodomo ICF 1m2 sienos pilasi 124l betono, tik ne sunkaus konstrukcinio o lengvo porėto, tikslaus svorio nežinau, bet max 1800kg/m3. Ar bandėte u-wert'u liktinius ir silikatinius, ypač po apšiltinimo? Pabandykite, galite nemaloniai nustebti.
Jei vis tik liksite prie silikato, pagalvokite apie garui nelaidų tinką - tai labai pagelbėtų silikato mikroklimatui 4u.gif

Čia oficialus ICF gamintojų sakinys: B25 skaičiuojant 0,14 m3 betono 1 m2 sienos. Visa info: http://www.bpicf.lt/

Betono centro informacija: 1 tona betono sveria 2200 kg (+- 100 kg). Taigi 1 kv. sienos sveria 294-308 kg. Tai tikrai sunkiau už silikatą ar juo labiau keramiką.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2011 09 12, 12:59)
Man taip pat šie du variantai labiausia patinka.
Iš privalumų verta paminėti geras akumuliacines savybes, bei praktiškai apdailai paruoštą vidinę sieną.

Nesandarumai name atsiranda atitvarų sujungimo vietose, bei montuojant langus duris ir kitokias skyles. Negi kas nors rimtai tiki, kad per 500 600 mm storio blokelių ir neoporo sumuštinį perteptą keliais klijų ir tinko  sluoksniais, gali skverbtis oras?

Man liktinių klojinių privalumas tik mažesnis storis. Bet minusas, kad R-9 kiek man žinoma maksinumas. Ir tiek R - 9 man nelabai patikimi.
Paneikite jei klystu, bet man kažkodėl atrodo, kad vidinis putplasčios sluoksnis šilumos izoliacijai įtakos praktiškai neturi. Vidinis sienos betonas kaista nuo šildomų grindų, o jį izoliuoja tik išorinis šiltalo sluoksnis. Neabejoju, kad gamintojai pateikdami charakteristikas suskaičiuoja abu sluoksnius.  unsure.gif

Ką vadinate "praktiška apdaila"? Tinką, GKP ar dar kokį būdą? Mano išorinės sienos gavosi ne itin lygios, bet GKP viską sustatė į vietas be papildomų priemonių. Vidinės pertvaros buvo beveik idealios(dėl simertiško bloko skersinio pjūvio, bet tikrai nerekomenduoju pertvaroms naudoti ICF - pačių pigiausių blokelių pigiausias mūras. Na nebent labi tylaus namo norite, tuomet gal apsimoka ICF pertvros.
Nesandarumai montuojant duris ir langus yra lengvai pataisomi - užsisakot door testą prieš apdailą ir viską išsigydote, bet ką daryti jei siūlės tarp blokelių kiauros ir oras į atitvarą patenka čia o išeina už pusmetrio šone, pakeliavęs konstrukcijos tuneliuose? Tinkas gelbsti, bet ne idealiai. GKP visiškai nepadės.
R-9 nėra maksimumas, izodom 450mm iš neoporo deklaruoja R-10, kaina 200Lt/m2. Kaip jau rašiau - jei kvestionuojam gamintojo atitikties sertifikatus tai netikėkim niekuo - aplink tik vagys ir aferistai, o mums verta apsilankyti pas psichologą (lengva paranoja) arba psichiatrą - jei liga apleista 4u.gif
Pamirškite laikinai grindis ir pagalvokite apie patalpų orą ir jo temperatūrą, apie šilumos nuostolius per tą "nereikšmingą" 5cm EPS/NEPS.
Kai kalbate apie šilumos perdavimą į sienų betoną ir naudojate žodį "kaista" galima pagalvoti, kad ruošiatės statyti duonkepį biggrin.gif realiai betonas tik šyla - žr. šilumos nuostolius ir šildymo galią, negi tokia galia gali "kaitinti" betoną?
Dėl sienos storiu - visiškai sutinku drinks_cheers.gif . Tik karkaso sienos gali būti plonesnės nebloginant šiluminių charakteristikų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 12 rugsėjo 2011 - 16:16