QUOTE(DEU @ 2011 09 12, 12:59)
Man taip pat šie du variantai labiausia patinka.
Iš privalumų verta paminėti geras akumuliacines savybes, bei praktiškai apdailai paruoštą vidinę sieną.
Nesandarumai name atsiranda atitvarų sujungimo vietose, bei montuojant langus duris ir kitokias skyles. Negi kas nors rimtai tiki, kad per 500 600 mm storio blokelių ir neoporo sumuštinį perteptą keliais klijų ir tinko sluoksniais, gali skverbtis oras?
Man liktinių klojinių privalumas tik mažesnis storis. Bet minusas, kad R-9 kiek man žinoma maksinumas. Ir tiek R - 9 man nelabai patikimi.
Paneikite jei klystu, bet man kažkodėl atrodo, kad vidinis putplasčios sluoksnis šilumos izoliacijai įtakos praktiškai neturi. Vidinis sienos betonas kaista nuo šildomų grindų, o jį izoliuoja tik išorinis šiltalo sluoksnis. Neabejoju, kad gamintojai pateikdami charakteristikas suskaičiuoja abu sluoksnius.
Ką vadinate "praktiška apdaila"? Tinką, GKP ar dar kokį būdą? Mano išorinės sienos gavosi ne itin lygios, bet GKP viską sustatė į vietas be papildomų priemonių. Vidinės pertvaros buvo beveik idealios(dėl simertiško bloko skersinio pjūvio, bet tikrai nerekomenduoju pertvaroms naudoti ICF - pačių pigiausių blokelių pigiausias mūras. Na nebent labi tylaus namo norite, tuomet gal apsimoka ICF pertvros.
Nesandarumai montuojant duris ir langus yra lengvai pataisomi - užsisakot door testą prieš apdailą ir viską išsigydote, bet ką daryti jei siūlės tarp blokelių kiauros ir oras į atitvarą patenka čia o išeina už pusmetrio šone, pakeliavęs konstrukcijos tuneliuose? Tinkas gelbsti, bet ne idealiai. GKP visiškai nepadės.
R-9 nėra maksimumas, izodom 450mm iš neoporo deklaruoja R-10, kaina 200Lt/m2. Kaip jau rašiau - jei kvestionuojam gamintojo atitikties sertifikatus tai netikėkim niekuo - aplink tik vagys ir aferistai, o mums verta apsilankyti pas psichologą (lengva paranoja) arba psichiatrą - jei liga apleista
Pamirškite laikinai grindis ir pagalvokite apie patalpų orą ir jo temperatūrą, apie šilumos nuostolius per tą "nereikšmingą" 5cm EPS/NEPS.
Kai kalbate apie šilumos perdavimą į sienų betoną ir naudojate žodį "kaista" galima pagalvoti, kad ruošiatės statyti duonkepį
realiai betonas tik šyla - žr. šilumos nuostolius ir šildymo galią, negi tokia galia gali "kaitinti" betoną?
Dėl sienos storiu - visiškai sutinku
. Tik karkaso sienos gali būti plonesnės nebloginant šiluminių charakteristikų