Įkraunama...
Įkraunama...

Persileidimai ir nesivystantys nėštumai III

user posted image
Nauja užuovėja likimo draugėms. Toliau dalijamės netektim, patirtim ir patarimais. Taip pat, labai norėtume sulaukti pasisakymų su sėkmės istorijom - jos mums reikalingos kaip oras ir vanduo!
Atsakyti
Dekui uz naujus namucius smile.gif pirmoji prisistatysiu lotuliukas.gif

jasos lolits, mes tai jack russell thumbup.gif o jus??
Atsakyti
QUOTE(sun_shine @ 2011 08 31, 23:05)
nes vis dar nepasidariau pakartotinio AFS tyrimo  ir genetinių tyrimu prieš planuojant neštumą

kokius genetinius žadat darytis? kariotipo? ir kam kartot AFS, kada darytas buvo?
Atsakyti
QUOTE(fishke @ 2011 09 01, 19:26)
kokius genetinius žadat darytis? kariotipo? ir kam kartot AFS, kada darytas buvo?

Iš A medžiagos darė genetinį. Dabar reikia man ir MB genetinius pasidaryti. Taip, kariotipo. O dėl AFS dariausi po antro nesivystančio, bet čia Klaipėdoje ne tokius tyrimus padarė - biški į lankas. Po trečio nesivystančio, kuris baigėsi A, gydytoja liepė pasidaryti AFS tyrimą dar kartą - surašė ko tiksliai reikia. AFS varysiu čia į SORPO, o dėl genetinių trenksimės iki sostinės greičiausiai.
Atsakyti
Labas rytas.
Na as su savo naujienom - BT 37,0, NT-neigiamas. Matyt man paryciais buvo labai karsta, pamatuosiu dabar kelis rytus, kad relia situacija zinociau. Nes po sio matavimo prisnudau dar, tai jau prisapnavau, kad darausi NT ir jie visi tokie riebus grazus II tongue.gif doh.gif

Noreciau paprasyti gal kuri galit parasyti kokiuis tyrimus reikia AFS pasidaryt? Bandziau skaityti pati, labai prastai sekesi blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DruiDe: 02 rugsėjo 2011 - 06:46
QUOTE(DruiDe @ 2011 09 02, 07:46)
Labas rytas.
Na as su savo naujienom - BT 37,0, NT-neigiamas. Matyt man paryciais buvo labai karsta, pamatuosiu dabar kelis rytus, kad relia situacija zinociau. Nes po sio matavimo prisnudau dar, tai jau prisapnavau, kad darausi NT ir jie visi tokie riebus grazus II   tongue.gif  doh.gif

Noreciau paprasyti gal kuri galit parasyti kokiuis tyrimus reikia AFS pasidaryt? Bandziau skaityti pati, labai prastai sekesi  blush2.gif

AFS ir yra vienas atskiras tyrimas, priduodi krauja ir po savaites gauni atsakyma. Si tyrima atlieka Sorpo ir Vilniuje Santariskese. As dariausi Sorpo, mokejau apie 130 Lt. Jeigu nedarytas, butinai pasidaryk, arba rasi priezasti arba viena galima priezastim bus maziau. As apie sita fokusa tik cia suzinojau, SM forumuose. Poliklinikos gine ne nekriuktelejo apie tokia galima priezasti. Taip turejau 4 nesekmes. Privaciai nuejus tai buvo pats pirmas skirtas tyrimas ir teigiamas. Dabar ramiai sau planuoju, gerdama vaistus ir tikiuosi pagaliau gero rezultato.
Atsakyti
QUOTE(*GALATĖJA* @ 2011 09 02, 08:13)
AFS ir yra vienas atskiras tyrimas, priduodi krauja ir po savaites gauni atsakyma. Si tyrima atlieka Sorpo ir Vilniuje Santariskese. As dariausi Sorpo, mokejau apie 130 Lt. Jeigu nedarytas, butinai pasidaryk, arba rasi priezasti arba viena galima priezastim bus maziau. As apie sita fokusa tik cia suzinojau, SM forumuose. Poliklinikos gine ne nekriuktelejo apie tokia galima priezasti. Taip turejau 4 nesekmes. Privaciai nuejus tai buvo pats pirmas skirtas tyrimas ir teigiamas. Dabar ramiai sau planuoju, gerdama vaistus ir tikiuosi pagaliau gero rezultato.

O yra skirtumas kuria ciklo diena daryt?
Atsakyti
QUOTE(DruiDe @ 2011 09 02, 08:19)
O yra skirtumas kuria ciklo diena daryt?

Nera. Bet kuria diena, bet kuriuo paros metu, nesvarbu, pavalgius ar ne.
Atsakyti
QUOTE(*GALATĖJA* @ 2011 09 02, 08:22)
Nera. Bet kuria diena, bet kuriuo paros metu, nesvarbu, pavalgius ar ne.

Aciu labai, pasidarysiu butai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sun_shine @ 2011 09 01, 21:16)
Iš A medžiagos darė genetinį. Dabar reikia man ir MB genetinius pasidaryti. Taip, kariotipo. O dėl AFS dariausi po antro nesivystančio, bet čia Klaipėdoje ne tokius tyrimus padarė - biški į lankas. Po trečio nesivystančio, kuris baigėsi A, gydytoja liepė pasidaryti AFS tyrimą dar kartą - surašė ko tiksliai reikia. AFS varysiu čia į SORPO, o dėl genetinių trenksimės iki sostinės greičiausiai.

iš Klp esi ? sorpo tyrė iš A medžiagos, kokie ats? AFS ir aš Klp sorpo dariaus, na lyg viską gerai padarė ( nerasta man AFS)... Kiek trukdavo nėštumai?

krūva klausimų, atsiprašau.... aktualu tiesiog...
Atsakyti
QUOTE(fishke @ 2011 09 02, 08:27)
iš  Klp esi ? sorpo tyrė iš A medžiagos, kokie ats?  AFS ir aš Klp sorpo dariaus, na lyg viską gerai padarė ( nerasta man AFS)... Kiek trukdavo nėštumai?

krūva klausimų, atsiprašau.... aktualu tiesiog...

taip, iš Klaipėdos 4u.gif
Taip, iš A medžiagos tyrima darė SORPO. Atsakymas: viskas gerai genetiškai. Mergaitė būtų buvusi unsure.gif Šiaip gan ilgai augino ląsteles, nes sunkiai augo.
Pirmas nėštumas atsilikinėti pradėjo gan anksti, nes iš smalsumo privačiai į echo nuėjau ir jau 5 savaitę matėsi, kad yra ne taip kaip turi būti. Dar vėliau jau ėjau pas savo ginę porą kartų, nes stėbėjo - netvirtino iš karto, kad VISKAS, nes echoskopija tokiam ankstyvam nėštume yra ne visada labai tiksli. Persileidau savaime apie 10 nėštumo savaitę. Antrą kartą pastojau po kelių mėnesių - šį kartą "datraukiau" iki širdelės plakimo, bet nustojo vystytis kažkur apie 7-8 savaitę (bent jau taip pasakė, kai darė echo savaitę prieš persileidimą). Persileidau savaime apie 11 savaitę kažkur.
Po antro nesivystančio pasidariau visus įmanomus tyrius - viskas kaip iš vadovėlio (tfu tfu tfu). Tik ureaplazmą rado - ją su MB išsigydėme su antibiotikais ir po 6 savaičių pakartotino tyrimo jos nerado.
Trečią kartą pastojau po gero pusmečio. Dabar gydytoja stebėjo mane nuo pat pirmų mmm nepasirodymo dienų, vartojau Crinone, turėjau gulimą režimą. Bet vis tiek nieko nesigavo.... Bet ši kartą teko daryti A (kažkur apie 11-12 savaitę), nes žūt būt reikėjo genetinio tyrimo vaisiaus. Nu ką, tyrimas geras. Ieškosim kabliukų kitur.
Pastoju aš labai greitai - viens du trys ir yra. Bet yra kita medalio pusė...
Atsakyti
Labas rytas,

vis paskaitydavau šią temą, nes taip pat buvo aktuali, mano "sąskaitoje" 3 nesivystantys nėštumai verysad.gif turiu sūnų jam tuoj 10 metų, nėštumas ir gimdymas kaip iš vadovėlio, viskas lengvai. Praėjo 6,5 metų nusprendėm, kad reikia antro smile.gif Kaip pareiginga būsima nėštukė nuėjau į polikliniką, pas visų gerbiamą gydytoją ir pareiškiau, kad va planuojam, gal kokių tyrimų ir t.t. Pažiūrėjo tik ant kėdės, tipo viskas Ok, planuokit, daugiau jokių patarimų apie pertrauką po KT ir kt.
Aišku, rezultato norėjosi tuoj pat ir pagaliau 3 ciklą jau pamačiau II. Nulėkiau kaip ant sparnų pas gydytoją, daro echo nelabai atitinkam laiką, kokia sav. bet nėštumas vietoj, liepė gert folinę ir augt. Deja, apie 7 sav. pradėjo tepliot, nuvažiavus į priėmimą, vėl echo tuščia pūslytė, bet guldo į ligoninę gal dar augsim, padaro porą dienų Hcg, skaičiai sumažėjo pusiau, abrazija :verysad:Receptas KT, išrašo namo. Buvo labai sunku, nes kažkaip tikėjausi, kad viskas kaip ir su pirmu nėštumu bus gerai. Mano gydytojas guodė, kad beveik visoms taip būna, gamta renkasi, jokių tyrimų nereikia. Patikėjau, su naujom viltim padarę 3 mėn. pertrauką planavom toliau.
Laimingas 5 ciklas, šįkart labai saugojausi, labai bijojau, kad istorija vėl nesikartotų. Nuėjau pas gyd. paskyrė echo po sav., t.y. 7 sav., kad jau matytųsi širdelė. Likus porai dienų iki echo vėl teplioja. Vėl panika, gyd. daro echo 6sav.+5d. širdelė plaka. Dar paskiria progesterono tyrimą, išrašo Duphastono, gulimas rėžimas ir po sav. kartojam echo. Į mašiną einu žliumbdama iš laimės. Kita echo rodo, kad esam paaugę, tik mažoka pūslytė pagal vaisiuką, nu bet gyd. sako, kad susivienodina, iš tos laimės apie prog. tyrimą pamiršau paklaust. Po sav. vėl teplioja, priėmime echo, širdelė nebeplaka 8sav. + 1 diena. Jau savaitėlė kaip leliukas miręs, kitą dieną vėl abrazija, ryte nesinori pabusti. Visų gerbiama gyd. paklausus apie tyrimus pareiškia, kad kam jų reikia blink.gif Jei sužinosi, kad turi citomegalą, tai ką daugiau nebeplanuosit ir iš viso ko čia pergyveni, gal jau algą susikėlus? blink.gif Įbruka KT receptą ir palinki bandyt toliau. Į palatą grįžau raudodama balsu. Mano gyd. dėl šventos ramybės siunčia pas infektologę, citomegalo ir toksoplazmozės tyrimai neigiami. Po abiejų A medžiaga buvo siunčiama histologiniam ištyrimui, abiejų atsakymai: infekcijos nėra, viskas OK.
Po 3 mėn. bandom vėl, praeina metai rezultato nėra. Einu pas savo gyd. duoda dar pusmetį, jei nieko tada gimdos nuotrauka, laparoskopija ir t.t. Po pusmečio pagaliau pamatau II. Baimės daugiau nei laimės. MB saugo kaip stiklinę, apie 6 sav. vėl teplioja angel_sadangel.gif Mano gyd. daro echo vėl sav. mažesni, t.y. 4sav.+5 d., apart folio nieko neskiria matau, kad nelabai tiki gera pabaiga. Po sav. paskiria echo kontrolei. Praėjus 3 dienoms tepliojimų pramuša su trenksmu. Echo parodo, kad viskas gerai išsivalė, geresnė blogybė, kad nereikia trečios A. Prašau gyd. tyrimų, hormonų, skydliaukės, bet jis pirmiau linkęs nusiųsti pas genetikus, juos atmetus visi kiti tyrimai. Kadangi nebuvau ligoninėj, niekas KT recepto neįduoda. Laukiu kol susireguliuos ciklas ir ruošiamės pas genetikus. Dar neiškentus nueinu pas šeimos gyd. papasakoju situaciją prašau visų bendrų tyrimų, gal kas nors išlįs. Taip pat pasidarau skydliaukės hormonų tyrimą. Visi atsakymai puikūs, pataria kreiptis į privačias klinikas.
Antras ciklas po 3 persileidimo vėluoja mm, ryškūs II blink.gif nesisaugojom, kadangi prieš tai ilgai nepastojau nesitikėjau, kad kas pavyks. Apie 6 sav. nueinu pas gyd., echo vėl rodo sav. mažesnį nėštumą. Praradę viltį tikimės blogiausio. Bet gyd. ramina, geroj vietoj įsitaisęs žirniukas, įtraukia 4sav.+5d. į įskaitą blink.gif Paskiria visus nėštukių tyrimus, po 3 sav. echo. Pasirodo augam bigsmile.gif 8 sav. širdelė plaka, įjungia garsą, kad paklausyčiau wub.gif Vis dar netikiu, kad pavyks. Po kelių dienų vėl teplioja, nieko gero nelaukdami nuvažiuojam į priėmimą, viskas OK, padidėjęs gimdos tonusas paguldo į ligoninę, padaro prog. tyrimą. Ta pati gyd. kur sakė, kad kam tie tyrimai labai nustemba, kad nebuvus Kaune (veiksmas vyksta Alytuje). Pasirenku kitą gyd., prog. tyrimas prie normos 45 yra 44, skiria D ir ramina, kad šįkart prognozės geros, kai būna 25 tada jau nieko nelauk. Pasiklausiu tyrimo rezultato 2-ojo nėštumo, tada prog. buvo 18, taigi rezultatas buvo aiškus. Siunčia pas genetikus, su baisia baime širdyje sulaukiam 12 sav., užsiregistruojam pas genetiką Serapiną Kaune. Išklausinėjęs apie gimines, apie pirmą nėštumą, ligas ir kt. paklausia dėl KT ar naudojau. Pasakius, kad prieš pradedant planuot naudojau virš 6 metų, įrašą apsibraukia ryškiu markeriu doh.gif Baisiai nustemba, kad po pirmų 2 persileidimo vėl juos naudojau, klausia kas čia taip sugalvojo blink.gif Dar klausia dėl prog. ar būdavo žemas ir kiek jau laiko nuo KT nutraukimo praėjo. Pasakius, kad jau beveik 3 metai, ramina, kad būtent tiek laiko reikia atsistatyti organizmui po KT. Paskiria echo, kraujo tyrimus. Viskas gerai, net tą sav. kur pradžioj trūko prisivijom, krauio tyrimai geri, genetinė rizika nepadidinta. Serapinas sako, kad dėl visko kalti KT, tiesiog reikėjo padaryti pertrauką, išlaukti tik tada bandyt pastot. Po persileidimų aš vėl organizmą apnuodydavau KT, tai kas kad gerdavau tik 2-3 mėn. palinki lengvo tolimesnio nėštumo, jei nori profilaktiškai atvykt 20 sav. smile.gif Kaip matot iš liniuotės liko 14 dienelių iki pasimatymo wub.gif Šįkart laukiam dukrelės wub.gif
Atsiprašau, kad tiek daug prirašiau blush2.gif tiesiog gal kam padės 4u.gif per tuos 3 metus buvo visko ir noro viską mesti, ir susitaikymo, kad daugiau vaikų nebus, ir troškimo daryti viską kas įmanoma (OT, BT ir kt.). Gaila, kad kartais atsitrenki kaip į sieną susidūrus su gyd. abejingumu. Kaip ir daugelis daug info radau SM, atrodo perskaitai apie kokią ligą ir visi simptomai tau tinka doh.gif Visą persileidimų laiką jaučiausi prastai, per vaisingas dienas baisiai durdavo šonus, kiekvieną žingsnį žengiant net tvinkčiodavo, pradėjo iš niekur nieko augti svoris 3 metai +10kg. Tik po trečio persileidimo pirmą ciklą nejaučiau ovuliacijos, niekur nemaudė, neskaudėjo, svoris pradėjo mažėti, manau organizmas, hormonai stojo į normas. Žinau daug istorijų kai nutraukus KT pastoja iš karto ir viskas būna gerai, bet čia daug priklauso nuo pačio organizmo, nuo paskirtų KT tinkamumo(aš gėriau Novynette). Visoms linkiu sėkmės ir tikėjimo, kad pavyks, o aš su nekantrumu toliau laukiu pasimatymo wub.gif
Atsakyti