QUOTE(asaraa @ 2012 11 20, 13:35)
mastau apie si varianta. Dauag kas priklauso nuo darzelio valdzios, ji gali neleisti anksciau vaikui eiti i paruosiamaja grupe. Darzeliuose jos buna dvi (gal kur kitaip). Bet jei vaikui nera 7m ir norima ji leisti i paruosiamaja grupe, tai reikia praeiti psihologine tarnyba. Gal kas daugiau gales parasyti
pries paruosiamaja pas psihologus tikrai nereikia eiti. tik pries einant i 1-klase. jei planuojat eiti nuo 6m. abejoju ar praeisit ir gausit eidami pries paruosiamaja. tai kaip cia gaunasi psihologas turi nuspeti ar po metu jusu vaikas bus brandus keliauti i mokykla
.
mano manymu tevai apsisprendzia ir rizikuoja, veda vaika i paruosiamaja anksciau. kazin ar ta psihologine analize labai jau nuodugniai atliekama (itariu tai daugiau formalumas
). ne karto negirdejau, kad psihologas butu daves isvada, kad nepasirenges. kiek esu domejusis antrus metus i paruosiamaja vaikas eiti negali. o vdrug matysite pacios, kad visdelto sunkokai bus ... ka tuos 1metus su vaiku daryt. gaunasi kaip ir priverstinis isstumimas i mokykla pagal susiklosciusia situacija. bijociau pervertinti pati vaika. aisku pacioms savi vaikai atrodo patys paciausi, protingiausi ir geriausi.
as turiu kategoriska nuomone, neketinu vest i mokykla maziau nei 7m.
-mano nuomone reikia ilgiau leisti pabuti vaiku.
-maziau tikrai rupesciu, viresnis budamas gali ir koky karta vienas namo gryzti. (zinoma jei nera toli mokykla). galu gale atsakingiau ir i daiktus ziuri raktai namu telefonai ir t.t.
- nebera kompensuojamu prailgintu grupiu. tai pasibaigus pamokoms vaikas turi eit namo. tai zinokit, kad kasdien aukosit pietus ir vaziuosit paimti ir parvest namo. palikti viena iki darbo galo namie ir t.t. aisku galima uzimtuma uzkimsti bureliais, bet juk ne kasdiena jie yra. o jei burelis ne mokykloje. pats vaziuos vesuoju transportu? paciai vesti? arba kitas var jei susidaro klaseje dauguma norinciu prailginimo moketi pinigelius.
kitas dalykas man dar jie betkokiu atveju skystoki proteliu ir brendimu trodo budami sesiameciais. nzn ar as palikti noreciau be jokios prieziuros viena namie.
-beveik garantuoju, kad viresniam ir demesy islaikyt ilgiau pamokose lengviau.
-vertinant pagal savo viresniaja. isejo i pirma klase jau mokedama skaityt, sudet atimti ir t.t. tikrai buvo lengviau tuos pirmuosius metus, bet neisvengem betkokiu atveju streso ir permainu baimes. nors ir mokejo. buvo periodas kai sisiojo i lova pries pat rugsejo pirmaja ir t.t.
-baigia vidurini turedami 18m. manau kad ir apsisprest del tolimesniu mokslu lengviau. turiu sese kuriai siuo metu 16m. tai galiu pasakyt ji dar neturi jokiu viziju, kur noretu studijuoti, o deja jau siuo momentu reikia mokyklose rinktis (profilius/kreditus). kur pastiprintai, o kur ne. ezra gal galetu pakomentuot esama situacija mokyklose. bet ji tikrai nebetokia kaip as ar jus moketes-deja
.
nezinau siulau apmastyti laaaaaaabai gerai.
viresniajai turejau idealias salygas jai pradejus eiti i mokykla. buvau su sevile namuose. buvo lengviau . ir galu gale pietai namie laukdavo. neskaudedavo sirdis, o vdrug pamirso kaitlentes/dujines isjungti sildantis maista ir t.t. nors turejome trumpa sujungima namie ir ismuso saugiklius, kai kepesi karstus sumustinius
. prispaude laida kartu su sumustiniu, gerai kad nenutrenke, bet gavo sedet tamsoij be elektros kol grysiu. nors ir ne pirmoke jau. gal 2ar 3klasej
na pabandziau paliesti netik vaiko brandumo klausima, bet ir buitine dali su kuria neisvengiamai susidursit.
nu ir privariau