Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu IV d.

QUOTE(Evah @ 2011 09 07, 13:31)
Bičių vaškas, kiek girdėjau, padeda išvengti apnašų. Bet aš jo nemėgstu muile naudoti smile.gif
O gelio fazė kartais praeina labai ramiai ir nepastebimai, man irgi taip būna. Nieko nesimato, nieko nesijaučia, bet kitą dieną muilas kietas ir pasiruošęs pjaustymui smile.gif



turbut taip ir atsitiko:)
o su biciu vasku labai romantiskai skamba smile.gif isbandysiu pati muila ir bus matyt kaip ir kas.

irgi Kaune ner ozkos pieno, nei turgeluise nei padruotuvese ( tik lenkiskas )
Atsakyti
QUOTE(AnaSong @ 2011 09 07, 13:10)
oooo, kitakart dengsiu plevele!!  smile.gif aciu 4u.gif
tik kazkaip pradejau jaust priklausomybe sito muilo kvapui - vis prieinu ir prieinu pauostyt lotuliukas.gif


prasau. wink.gif Man pacioj pradzioj apnasu budavo, jeigu neklystu vadinama yra kalcinuotaja soda, ji nera kenksminga, tik parduot arba dovanot gal nera labai estetiska. Juos galit nugramdyti su peiliu nuo muilo pavirsiaus. Ir dar galima apdengti vaskuotu popieriumi wink.gif muilo mase, ne vien maistine plevele, bet man yra patogiau su maistine plevele, nei su vaskuotu popieriumi. wink.gif

Papildyta:
QUOTE(vėtrė 9 @ 2011 09 07, 13:37)
turbut taip ir atsitiko:)
o su biciu vasku labai romantiskai skamba smile.gif isbandysiu pati muila ir bus matyt kaip ir kas.

irgi Kaune ner ozkos pieno, nei turgeluise nei padruotuvese ( tik lenkiskas )


mes tai turim ozku ukeli smile.gif ,tai ozkos pieno turiu...tik ideju neber su kuo gamint...gaminau su sokoladu, paprasta, paskui su avizom. Ir viskas daugiau nebesugalvoju... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 09 07, 13:49)
prasau. wink.gif Man pacioj pradzioj apnasu budavo, jeigu neklystu vadinama yra kalcinuotaja soda, ji nera kenksminga, tik parduot arba dovanot gal nera labai estetiska. Juos galit nugramdyti su peiliu nuo muilo pavirsiaus. Ir dar galima apdengti vaskuotu popieriumi wink.gif muilo mase, ne vien maistine plevele, bet man yra patogiau su maistine plevele, nei su vaskuotu popieriumi. wink.gif

Papildyta:
mes tai turim ozku ukeli smile.gif ,tai ozkos pieno turiu...tik ideju neber su kuo gamint...gaminau su sokoladu, paprasta, paskui su avizom. Ir viskas daugiau nebesugalvoju... sad.gif


Ozku ukelis tai gerai smile.gif

gal bus alieju dalybos galima ir pienelio isigyti ?

ir kaip skaiciuoti ozkos pieno riebalus ?
Atsakyti
Sveikos merginos, prašau paprotinkit mane ar aš teisingai mąstau: maišant aliejų su šarmu, jei pariebinimas yra apie pora proc., tai aliejus praktiškai visas sureguoja su šarmu ir virsta muilu (tie pora procentu dėl atsargos, kad netyčia neliktų nesuregavusio šarmo). Vadinasi, galiu dėti ir ne tokios aukštos kokybės aliejus, nes šitoje stadijoje svarbiausia, kad gaminys įgautų muilui reikalingas pirmaeiles savybes, t.y. plautų ir putotų. Kad jis dar būtų ir naudingas odai, ją puoselėtų, aš pridedu vertingų aliejų (iki 10 proc. pariebinimo pvz.), kitų priedų būtent po pėdsako, kai jau šarmas didžia dalimi (nes taip manau, kad saponifikascijos procesas dar nebaigtas, taigi ir reakcija dar kažkiek vyksta ir "graužia" mano pridedamas papildomas vertybes) yra suregavęs. Ar aš teisi? Ar vis dėlto mano teorija neteisinga ir reikėtų ir muilo pagrindui (maišymui su šarmu) imti tik aukštos kokybės aliejus (šalto spaudimo, nerafinuotus ir pan.)? Būčiau labai dėkinga už įvairius komentarus.
Atsakyti
QUOTE(vėtrė 9 @ 2011 09 07, 14:13)
Ozku ukelis tai gerai smile.gif

gal bus alieju dalybos galima ir pienelio isigyti ?

ir kaip skaiciuoti ozkos pieno riebalus ?


Naa, paklausciau pas teti smile.gif ,jis zinau, kad mielai parduoda smile.gif ,tai jeigu butu, tai tuomet pranesciau. smile.gif Gaminu taip: uzsisaldau piena, geriausia manau saldyt i leduku formeles. Paskui kita diena, skaiciuoju kiek visko det reikes i recepta, koki as noriu gaminti smile.gif ir vietoj vandens kiekio, kuris buna parasytas muilo skaiciuoklej dedu ozkos piena (isemus is saldiklio tuos uzsaldytus gabalelius, butinai reik ant uzsaldytu gabaleliu bert NaOH, kad nesutrauktu pieno, nes man begales sykiu buvo sutrauktas pienas, kol ismokau kaip daryt, anskciau nesaldydavau pieno, todel ir sutraukdavo). smile.gif Dar vienas metodas kuri maciau, tai visiskai nesaldo, o istato viena inda su ozkos pienu i kita inda, kitame inde buna paprasti ledo gabaleliai, kad saldytu ozkos piena ir pamazu beria mazais kiekiais NaOH miltelius, bet su pertraukom ir pastoviai matuoja temperatura.
Papildyta:
QUOTE(krepsyte @ 2011 09 07, 14:21)
Sveikos merginos, prašau paprotinkit mane ar aš teisingai mąstau: maišant aliejų su šarmu, jei pariebinimas yra apie pora proc., tai aliejus praktiškai visas sureguoja su šarmu ir virsta muilu (tie pora procentu dėl atsargos, kad netyčia neliktų nesuregavusio šarmo). Vadinasi, galiu dėti ir ne tokios aukštos kokybės aliejus, nes šitoje stadijoje svarbiausia, kad gaminys įgautų muilui reikalingas pirmaeiles savybes, t.y. plautų ir putotų. Kad jis dar būtų ir naudingas odai, ją puoselėtų, aš pridedu vertingų aliejų (iki 10 proc. pariebinimo pvz.), kitų priedų būtent po pėdsako, kai jau šarmas didžia dalimi (nes taip manau, kad saponifikascijos procesas dar nebaigtas, taigi ir reakcija dar kažkiek vyksta ir "graužia" mano pridedamas papildomas vertybes) yra suregavęs. Ar aš teisi? Ar vis dėlto mano teorija neteisinga ir reikėtų ir muilo pagrindui (maišymui su šarmu) imti tik aukštos kokybės aliejus (šalto spaudimo, nerafinuotus ir pan.)? Būčiau labai dėkinga už įvairius komentarus.


Jeigu muilas bus naudojamas kunui, tai rafinuoti aliejai kims poras, sad.gif bet pvz kokosu alieju galima deti rafinuota, nes jo funkcijos yra kitokios jis padaro muila kieta ir putojanti didelias burbulais. Nors ir pati jau siek tiek abejoti pradejau smile.gif ,turbut gausiu pylos nuo patyrusiu muilo vireju smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiva1987: 07 rugsėjo 2011 - 14:31
QUOTE(Evah @ 2011 09 07, 12:02)
Niekai mirksiukas.gif Jūs tik muilo nuotraukų nepamirškite sukelti į temą mirksiukas.gif

Čia mano du naujausi eksperimentai. Pati pilstymo technika pavyko, tačiau spalvos man neįtinka ir nepatinka, tad kitą kartą kažką kito galvosiu.


To antro muiliuko spalvos fantastiskos man jis patinka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 09 07, 14:27)
Naa, paklausciau pas teti smile.gif ,jis zinau, kad mielai parduoda smile.gif ,tai jeigu butu, tai tuomet pranesciau. smile.gif  Gaminu taip: uzsisaldau piena, geriausia manau saldyt i leduku formeles. Paskui kita diena, skaiciuoju kiek visko det reikes i recepta, koki as noriu gaminti smile.gif ir vietoj vandens kiekio, kuris buna parasytas muilo skaiciuoklej dedu ozkos piena (isemus is saldiklio tuos uzsaldytus gabalelius, butinai reik ant uzsaldytu gabaleliu bert NaOH, kad nesutrauktu pieno, nes  man begales sykiu buvo sutrauktas pienas, kol ismokau kaip daryt, anskciau nesaldydavau pieno, todel ir sutraukdavo). smile.gif Dar vienas metodas kuri maciau, tai visiskai nesaldo, o istato viena inda su ozkos pienu i kita inda, kitame inde buna paprasti ledo gabaleliai, kad saldytu ozkos piena ir pamazu beria mazais kiekiais NaOH miltelius, bet su pertraukom ir pastoviai matuoja temperatura.
Papildyta:
Jeigu muilas bus naudojamas kunui, tai rafinuoti aliejai kims poras, sad.gif bet pvz kokosu alieju galima deti rafinuota, nes jo funkcijos yra kitokios jis padaro muila kieta ir putojanti didelias burbulais. Nors ir pati jau siek tiek abejoti pradejau smile.gif ,turbut gausiu pylos nuo patyrusiu muilo vireju smile.gif

ok del pieno labai lauksiu smile.gif

o kad rafinuoti aliejai kamsa poras, tai matai kaip g.gif aisku visad geriau nerfinuoti...

del aliejaus reagavimo su sarmu, manau sureaguoja tiesiog riebalo formule su sarmu o visi kiti minerai lieka ir yra naudingi odai. tad jei aliejus nerafinuotas jis turi daugiau tu liekanciu naudingu dalyku.
Atsakyti
QUOTE(vėtrė 9 @ 2011 09 07, 14:13)
ir kaip skaiciuoti ozkos pieno riebalus ?

Aš ožkos pieno riebalų neskaičiuoju, todėl, kad ten jų nėra labai daug, jei neklystu, apie 4-5%. Tiesiog išeina šiek tiek didesnis pariebinimas. Va jei naudotumėte grietinėlę su 30-40proc. riebalų, va tada reikėtų kažką jau galvoti.

QUOTE(krepsyte @ 2011 09 07, 14:21)
Sveikos merginos, prašau paprotinkit mane ar aš teisingai mąstau: maišant aliejų su šarmu, jei pariebinimas yra apie pora proc., tai aliejus praktiškai visas sureguoja su šarmu ir virsta muilu (tie pora procentu dėl atsargos, kad netyčia neliktų nesuregavusio šarmo). Vadinasi, galiu dėti ir ne tokios aukštos kokybės aliejus, nes šitoje stadijoje svarbiausia, kad gaminys įgautų muilui reikalingas pirmaeiles savybes, t.y. plautų ir putotų. Kad jis dar būtų ir naudingas odai, ją puoselėtų, aš pridedu vertingų aliejų (iki 10 proc. pariebinimo pvz.), kitų priedų būtent po pėdsako, kai jau šarmas didžia dalimi (nes taip manau, kad saponifikascijos procesas dar nebaigtas, taigi ir reakcija dar kažkiek vyksta ir "graužia" mano pridedamas papildomas vertybes) yra suregavęs. Ar aš teisi? Ar vis dėlto mano teorija neteisinga ir reikėtų ir muilo pagrindui (maišymui su šarmu) imti tik aukštos kokybės aliejus (šalto spaudimo, nerafinuotus ir pan.)? Būčiau labai dėkinga už įvairius komentarus.

Aš jau turbūt esu ne kartą kartojusis, kad, mano manymu, nėra jokios prasmės dėti prabangių aliejų pėdsako metu, nes šarmas vis dar yra labai aktyvus ir suvalgo tą, kas jam patinka - rafinuoti ar nerafinuoti tie aliejai bus. Be to, man nepatinka pats procesas, per daug paliekama vietos klaidoms ir neapsižiūrėjimas. Taip pat, 2+10% pariebinimo yra ganėtinai daug. Paprastam receptui aš tiek daug netaikyčiau. Jeigu per brangu naudoti nerafinuotus aliejus - naudokit rafinuotus, vis vien gausis muilas, puikiai tinkantis prausimuisi. Jau turbūt esu sakiusi, kad aš pati naudoju rafinuotus palmių ir kokosų aliejus, todėl kad jie muilui duoda vien fizines savybes. Tuo tarpu visus kitus aliejus perku kaip įmanoma kokybiškesnius. Pavyzdžiui, visada investuoju į geros kokybės avokadų aliejų ir sviestmedžio sviestą, nes didelė dalis šių aliejų nesureaguoja su šarmu, tad daug šansų, kad jie liks ant mano odos.
Tiesa, labai diskutuotina, ar išvis kažkas iš jų liks apart elementarių riebiųjų rūgščių. Kai kuriuos aliejus užtenka truputėlį perkaitint ir jau dingsta visos maistingosios jų medžiagos, tai kas iš jų lieka, kai jie susiduria su šarmu? Daugelis vitaminų neišgyvena aukštos temperatūros (pavyzdžiui, daugelio mėgstamas vitaminas E) ir daug natūralių medžiagų yra neatsparios ph svyravimams. Net bakterijos ant muilo nesiveisia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evah: 07 rugsėjo 2011 - 15:09
Jeigu skaiciuoju kieki po uzsaldymo (apie ozkos piena) kiek man reiks jo deti i misini? Nes girdejau, kad dauguma pasisveria ir tada saldo. Gal as blogai darau? sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 09 07, 17:06)
Aš ožkos pieno riebalų neskaičiuoju, todėl, kad ten jų nėra labai daug, jei neklystu, apie 4-5%. Tiesiog išeina šiek tiek didesnis pariebinimas. Va jei naudotumėte grietinėlę su 30-40proc. riebalų, va tada reikėtų kažką jau galvoti.
Aš jau turbūt esu ne kartą kartojusis, kad, mano manymu, nėra jokios prasmės dėti prabangių aliejų pėdsako metu, nes šarmas vis dar yra labai aktyvus ir suvalgo tą, kas jam patinka - rafinuoti ar nerafinuoti tie aliejai bus. Be to, man nepatinka pats procesas, per daug paliekama vietos klaidoms ir neapsižiūrėjimas. Taip pat, 2+10% pariebinimo yra ganėtinai daug. Paprastam receptui aš tiek daug netaikyčiau. Jeigu per brangu naudoti nerafinuotus aliejus - naudokit rafinuotus, vis vien gausis muilas, puikiai tinkantis prausimuisi. Jau turbūt esu sakiusi, kad aš pati naudoju rafinuotus palmių ir kokosų aliejus, todėl kad jie muilui duoda vien fizines savybes. Tuo tarpu visus kitus aliejus perku kaip įmanoma kokybiškesnius. Pavyzdžiui, visada investuoju į geros kokybės avokadų aliejų ir sviestmedžio sviestą, nes didelė dalis šių aliejų nesureaguoja su šarmu, tad daug šansų, kad jie liks ant mano odos.


Dėl reagavimo su šarmu aš irgi tokios pat nuomonės, todėl ir klausiu, kad gal geriau tuos geruosius aliejus dėti tik po pėdsako. O Jūs Evah, kada dedate sviestmedio sviesta, avokadų aliejų: prieš pėdsaką ar po jo?
Atsakyti
Vaiva, Geriau būtų pasisverti prieš šaldant, nes tas pats kiekis pieno svers mažiau, kai jį užšaldysi. Paklaida gal nebus labai didelė, bet bus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(krepsyte @ 2011 09 07, 15:22)
Dėl reagavimo su šarmu aš irgi tokios pat nuomonės, todėl ir klausiu, kad gal geriau tuos geruosius aliejus dėti tik po pėdsako. O Jūs Evah, kada dedate sviestmedio sviesta, avokadų aliejų: prieš pėdsaką ar po jo?

Aš viską skaičiuoju iš karto, visus aliejus sveriu kartu, todėl, kad šarmas vis vien suvalgys tą, ką panorės, nesvarbu, kada įdėsi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evah: 07 rugsėjo 2011 - 15:24
kauno akropolyje buna lietuvisko ozkos pieno smile.gif [pirkau pora kartu .
Atsakyti