QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 11 11, 13:58)
O jeigu as dabar nuo gaminamo savo recepto, tik pamazinciau 50 % vandens, o viska deciau kaip ir anksciau. Ar taip galima?
Taip drastiškai nešokčiau aš, daug kas gali nepasisekt. Kaip minėjau, aš jau geriau kiekvieną kartą po truputėlį nuleisčiau vandens kiekį.
QUOTE(Daddygirl @ 2011 11 11, 15:26)
as sakyciau, taip daro muilo gamyba kaip verslu zusiimantys. bet nelabai matau prasmes gaminant sau.
Aš gal nevisai sutiksiu dėl to, kad vien verslu užsiimantys taip daro - kai kuriems receptams vandens pamažinimas tikrai pagelbėja, pvz. tiems, kuriuose daug alyvuogių aliejaus, arba kurie nepraeina gelio fazės. Paprasčiausiai nereikia jų taip ilgai marinuoti formose
Ar namams jie bus naudojami, ar dovanoms išdalinami, nelabai svarbu.
Be to, aš esu pastebėjusi, kad tie muiliukai, kurie būdavo linkę perkaisti, sumažinus vandens kiekį kaista mažiau
Tiesa, jeigu norisi pasiekti pilną gelio fazę, tai čia jis gali vėl koją pakišt.
QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 11 11, 15:49)
Daddygirl kodel nematot prasmes mazinti vandens kiekio? Tada butu muiliukai kietesni...tvirtesni.
Jie greičiau sukietės, tačiau po gero džiovinimo jie nebus kietesni už tuos, kurie buvo išvirti su pilnu vandeniu. Vandens sumažinimas tik šiek tiek pagreitina procesus pradžioje, tačiau galutinis variantas bus toks pats muilas