Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu IV d.

QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 11 08, 17:22)
hm...  g.gif  o Jus apskritai isivaizduojat kaip muilas gaminamas  ax.gif  ?  kad reikalingas natrio sarmas, kad tai chemine medziaga, kaip su juo elgtis ir t.t.  g.gif  ?
nes as praktiskai viska parasiau virs nuotraukos  mirksiukas.gif  recepto gramais nepamenu, receptas namuose prie uzrasu  smile.gif

Aha, zinau, kad reikia natrio sarmo. Mintyse isivaizduoju, kas tai yra. Chemija sekesi gan neblogai 4u.gif

Bet vat butent kaip muiliuka gaminti, tai zinau tik is paskaitinejimo. Jei kada turetumet laiko ir noro ir jei nepamirsite, gal galeumete smulkiai viska aprasyti "zaliai naujokei" ?

Dekui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasselyte114 @ 2011 11 08, 16:44)
Aha, zinau, kad reikia natrio sarmo. Mintyse isivaizduoju, kas tai yra. Chemija sekesi gan neblogai 4u.gif

Bet vat butent kaip muiliuka gaminti, tai zinau tik is paskaitinejimo. Jei kada turetumet laiko ir noro ir jei nepamirsite, gal galeumete smulkiai viska aprasyti "zaliai naujokei"  ?

Dekui ax.gif

tai cia nelabai yra ka rasyt mirksiukas.gif svarbiausia praktiskai recepta susiskaiciuoti tiksliai - kiek desit alieju, sarmo, vandens ir pasirinkti priedus jei labai norit galiu namuose paziuret recepta konkreciai sito muilo mano ir ryt parasyt mirksiukas.gif
tada kai jau viska atsimatuoji, as dedu aliejus i puoda, kuri statau skarda su verdanciu vandeniu, kad aliejai ikaistu, kol aliejai kaista is leto supilu natrio sarma i vandeni distiliuota ( ta dazniausiai balkone darau, jei chemija sekesi neaiskinsiu kodel wink.gif) , nu ir tada matuoji temperaturas abieju puodu ( vienam puode aliejai, kitam istirpes natrio sarmas), kai abiejuose puoduose temperatura buna apie 50 laipsniu istirpusi natrio sarma vandeny pilu i alieju puoda ir letai maisau, kai jau supilu tada imu blenderi ir paisau astuoniukes smile.gif blenderiuoju kol atsiranda pedsakas - patirsteja mase. tada mase padalinu i du puodus, i viena pilu eterini alieju ( pyliau i sita muila levandu), o kita kavos tirsciu ( kuriu beja negailejau smile.gif), is paskui sluoksniais pilu i forma istiesta sviestiniu popierium smile.gif
kai pakaitom supilu visa mase is abieju puodu su lazdele medine pamakaluoju, kad siek tiek sukibtu mases abi mirksiukas.gif tada uzdengiu ir dedu po pledu parai laiko smile.gif po paros pjaustau ir dedu brest smile.gif va ir visa eiga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasselyte114 @ 2011 11 08, 15:44)

Bet vat butent kaip muiliuka gaminti, tai zinau tik is paskaitinejimo. Jei kada turetumet laiko ir noro ir jei nepamirsite, gal galeumete smulkiai viska aprasyti "zaliai naujokei"  ?

Dekui ax.gif

Aš rekomenduočiau visgi daugiau pasiskaitinėti, pasiieškoti knygų, straipsnių apie muilo gamybą, patį procesą, saugumo visas instrukcijas ir t.t. Tai nėra taip paprasta, kaip kokį pyragą sumaišyt ir iškept mirksiukas.gif Begales informacijos galima rasti anglų kalba, tereikia tik noro šiek tiek pasiskaityti.
Čia geriau neskubėti mirksiukas.gif
Atsakyti
seniai nesilankiau smile.gif
grazus muilai 4u.gif
po didziules pertraukos ir as emiausi gamybos.
tik sikart kazkas su plauciais daros, nuo sarmo ar eteriniu kokiu... g.gif prastai jauciuosi.
nebuvo dar niekam taip? (kas daugiau gaminat)
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 11 08, 18:39)
Aš rekomenduočiau visgi daugiau pasiskaitinėti, pasiieškoti knygų, straipsnių apie muilo gamybą, patį procesą, saugumo visas instrukcijas ir t.t. Tai nėra taip paprasta, kaip kokį pyragą sumaišyt ir iškept  mirksiukas.gif Begales informacijos galima rasti anglų kalba, tereikia tik noro šiek tiek pasiskaityti.
Čia geriau neskubėti  mirksiukas.gif

thumbup.gif
Atsakyti
vis dar kreminio muilo neprisiruosiau pameginti smile.gif kas cia ruosetes, kaip sekas?
tik eilini skysta gaminau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 08 lapkričio 2011 - 19:27
Daddygirl, man kol kas niekaip neigiamai nepasireiškia muilo gamyba. Na, nebent kartais galva įsiskauda nuo kai kurių stipresnių eterinių aliejų ar pan. Galbūt eteriniai aliejai čia visgi? Gal kažkokius anksčiau nebandytus naudoji ar tiesiog kuriuos nors dažniau?

Apie kreminį muilą aš kurį laiką galvojau, prisirinkau informacijos ir visgi atidėjau šitą avantiūrą biggrin.gif Laiko nelabai eksperimentams beturiu.
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2011 11 08, 20:18)
seniai nesilankiau smile.gif
grazus muilai 4u.gif
po didziules pertraukos ir as emiausi gamybos.
tik sikart kazkas su plauciais daros, nuo sarmo ar eteriniu kokiu...  g.gif prastai jauciuosi.
nebuvo dar niekam taip? (kas daugiau gaminat)

Buvo verysad.gif
Prieš porą savaičių verdant skystą muilą...Buvau su respiratorium bet turbūt per mažai langas buvo pravertas...visą laiką didžiavausi, kad manęs neveikia, o tą kartą pasijutau lyg apsinuodijusi, lygtai galva svaigo, lyg pykino, bet su plaučiais nieko nejaučiau. Nors neilgai truko, bet pasimokiau kitiems kartams.
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 11 08, 19:39)
Aš rekomenduočiau visgi daugiau pasiskaitinėti, pasiieškoti knygų, straipsnių apie muilo gamybą, patį procesą, saugumo visas instrukcijas ir t.t. Tai nėra taip paprasta, kaip kokį pyragą sumaišyt ir iškept  mirksiukas.gif Begales informacijos galima rasti anglų kalba, tereikia tik noro šiek tiek pasiskaityti.
Čia geriau neskubėti  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif bet as suprantu rasselyte ax.gif kartais norisi isgirsti apie pati procesa buitiskai, paprastai, o ne protingom aukstom materijoj, kai buna parasyta kai kuriuose straipsniuose ax.gif
pabandys ir pamatys ar jai sitas uzsiemimas ar ne smile.gif o jau tada gales gilintis, dometis ir pan. kartais nelabai turint suoprocio apie pati gamybos procesa per daug informacijos net gali trugdyt smile.gif pasimeti, nebesusigaudai ir t.t. o nors karta pasigaminus muila daug paprasciau ir i ivairius straipsnius gilintis, kai zinai apie ka kalba eina.
Atsakyti
Ir aš suprantu tą norą buitiškai ir paprastai išgirsti apie procesą, tačiau vis vien rekomenduočiau taip greitai nepulti virti. Tai yra pakankamai pavojingas procesas, tikrai nenorėčiau, kad kažkas nukentėtų, nes paprasčiausiai turėjo nepakankamai žinių apie tai, ką daro.
O prieš kalėdas ta rizika ypač padidėja - žmonės ieško, kaip čia originaliau nustebinti savo artimuosius, nori patys, savo rankomis pagaminti kažko ypatingo ir imasi įvairiausių rankdarbių. Laiko dažniausiai būna likę nebedaug, nėra čia kada skaityti penkių knygų ir straipsnių.
Tiesiog, neskubėkite 4u.gif
Tiesa, didžioji dalis tų visų knygų ir straipsnių yra pakankamai paprastai parašytos, nebūna ten tų protingų aukštų materijų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 11 09, 12:31)
Ir aš suprantu tą norą buitiškai ir paprastai išgirsti apie procesą, tačiau vis vien rekomenduočiau taip greitai nepulti virti. Tai yra pakankamai pavojingas procesas, tikrai nenorėčiau, kad kažkas nukentėtų, nes paprasčiausiai turėjo nepakankamai žinių apie tai, ką daro.
O prieš kalėdas ta rizika ypač padidėja - žmonės ieško, kaip čia originaliau nustebinti savo artimuosius, nori patys, savo rankomis pagaminti kažko ypatingo ir imasi įvairiausių rankdarbių. Laiko dažniausiai būna likę nebedaug, nėra čia kada skaityti penkių knygų ir straipsnių.
Tiesiog, neskubėkite  4u.gif
Tiesa, didžioji dalis tų visų knygų ir straipsnių yra pakankamai paprastai parašytos, nebūna ten tų protingų aukštų materijų biggrin.gif

gal ir teisybe g.gif nes is klausimo raselytes supratau, kad nelabai zmogus orientuojasi paciam procese 4u.gif as pamenu praeitas metais pries kaledas irgi sugalvojau muila gaminti ax.gif bet kazkaip nedrisau taip greitai imtis, norejosi pasistudijuoti placiau ax.gif bet jei zmogus paprase info man nesunku parasyt ax.gif
Atsakyti
Norejau paklausti del muilo su sokoladu ax.gif
sokoladas pilamas po pedsako ? sokolas juodas turi but paprastas ar kazkoks specialus ax.gif ? 4u.gif
Atsakyti