Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu IV d.

Skystam vandens mažiau lieka, nes rekomenduojama 33proc. santykis, o kiekiems 38( daugiau vandens). Skystas verda-kepa ilgiau, daugiau nugaruoja. Iki kietos košės nesulaukiau, bet tokia tiršta gelį praėjusi masė gavosi. Atskiedžiau trečdalį, ką pagaminau išdalinsiu, kad nelaikyt ilgai biggrin.gif Pariebinimą dariau 4 proc. nes žinojau kad skaidrumo efekto nesieksiu. Paskui pariebinau dar 10proc., man viskas labai patinka. Šiandien plaukus išsiploviau su visu šokoladu(tingejau rūgščiai perskalaut), nieko blogo, aišku bent kiek rieboka, pasidarysiu plaukams trupučiuką kūdesnio ir iškart parūgštinsiu, tik neapsisprendžiu kuo - citrinos sultimis (pieno rūgštis baigėsi), boro rūgštim (borakso nepirkau, o šitos pasirodo galima Avsistoj, vadinas ir kitose panšiose, gauti), ar salicilo rūgštim (tikrai būna kaip priedas naudojama šampūnuose, ypač nuo pleiskanų, tik kad neturiu aš jų). Man norėtųsi kad perskalavinėt nereikėtų... Bandysiu sumažint PH iki švelniai rūgštaus.
Skaičiau kai kas paruoštą "pusfabrikatį" porcijomis šaldiklyje laiko. Bet be vandens nežinau ar verta, ir taip nėr kam gest... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 02 lapkričio 2011 - 14:27
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 11 02, 15:26)
pasidarysiu plaukams trupučiuką kūdesnio ir iškart parūgštinsiu, tik neapsisprendžiu kuo - citrinos sultimis (pieno rūgštis baigėsi), boro rūgštim (borakso nepirkau, o šitos pasirodo galima Avsistoj, vadinas ir kitose panšiose, gauti), ar salicilo rūgštim (tikrai būna kaip priedas naudojama šampūnuose, ypač nuo pleiskanų, tik kad neturiu aš jų). Man norėtųsi kad perskalavinėt nereikėtų... Bandysiu sumažint PH iki švelniai rūgštaus.
Skaičiau kai kas paruoštą "pusfabrikatį" porcijomis šaldiklyje laiko. Bet be vandens nežinau ar verta, ir taip nėr kam gest... 4u.gif

Neišeis muilo parūgštinti, nes rūgštys tiesiog jį suardo ( kai PH lieka mažiau 7).
Muilas yra šarminė terpė, o kas išeina jai suirus, reikia klausti chemikų, bet tikrai jau nebebus PAM
Atsakyti
g.gif Ne chemikė ir nežinau kas išeis... Šarmas ar šiaip ar taip jau sureagavęs, gal rūgštelė bent kiek dar parūgštins ir bus gerai... Tiesiog pabandysiu porai kartų išsiplaut susimaišyt, nesprogs ir gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vėtrė 9 @ 2011 10 30, 15:29)
Pasirodau wink.gif
mano muiliuku kolekcija

user posted image

Oi kokie faini thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,
As taip pat įsivėliau į tą muilų gaminimo verpetą ir niekaip negaliu sustot, dėl to labai džiaugiuosi smile.gif gaminu muiliukus jau koks 3 mėn.
Norėjau labiau patyrusių paklausti tokio dalyko: su muiliukais kaip ir viskas tvarkoje pažiūrėjus ir išvaizda, ir kvapas viskas liuks, bet naudojant juos dažnai (ta prasme namie tai jie labai geri, o pvz. darbe jais naudojasi tikrai nemažas kiekis žmonių per dieną), pradeda labai tižti, pasidaro minkšti, ypač įpusėjus muilui verysad.gif ir muilinė su vandens nubėgimu ir hardness atitinka.
Ar gali būti dėl to, kad į muilą dėjau per mažą kiekį kietųjų aliejų? o kaip tada yra su tais muilais, kurie gaminami pvz. iš 100 proc. alyvuogių aliejaus...
Atsakyti
Greičiausiai taip - per mažai kietų aliejų, nors žinoma priklauso nuo pačio recepto daug kas. Alyvuogių aliejus yra šiek tiek nestandartinis - vienas pats jis tampa super kietu muilu, tačiau kombinacijose didelis jo kiekis minkština muilą, bent jau iš mano patirties. Mano gryno alyvuogių aliejaus muiliukai kaip akmenukai, o štai su kokiu 80proc. alyvuogių aliejaus - gana minkšti.
O šiaip, jeigu muiliukas nuolatos šlapias, nieko keisto ir kad tyžta, ir greitai naudojasi smile.gif
Atsakyti
Ačiū, Evah už atsakymą, reiškias reiks didint kietųjų aliejų kiekį ir gamintis alyvuoginius muiliukus smile.gif
Atsakyti
dar priklauso nuo dziovinimo laiko, jei tik menuo, tai jis greit susimuiluos. Ypac alyvuoginis - jam isvis bent pusmeti pabrest gerai 4u.gif
Atsakyti
sveikos:) as su pagalbos prasymu unsure.gif kad isisukau muilus virt, tai nepastebejau, kad kokoso alieju baigiau:( o kol atsius, tai jau ir gruodid bus:( gal kad galetu 3kg kokosomuilo pasidalint?smile.gif siuntimo ir kitas islaidas padengciau.. smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
prisiruosiau ir as po ilgesnio laiko muila gaminti ax.gif su padruskem susgalvojom alyvuogiu aliejaus, kokoso ir ricinu alieju muila pasidaryti - paskui padalinom mase i dvi dalis, i vienas supylem kavos tirscius, i kita eterini pusu alieju bigsmile.gif

ikeliu kas gavosi, tik LABAI prastos kokybes nuotrauka doh.gif po ranka teturejau telefona doh.gif
user posted image

jis man keistai grazus ir geras gavosi lotuliukas.gif kazkaip anksciau tai spalva nepatikdavo, tai koncistencija, o sito .. viskas super g.gif ziuresim kaip atrodys po keliu savaiciu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 11 08, 10:11)
Sveikos  4u.gif
prisiruosiau ir as po ilgesnio laiko muila gaminti  ax.gif  su padruskem susgalvojom alyvuogiu aliejaus, kokoso ir ricinu alieju muila pasidaryti - paskui padalinom mase i dvi dalis, i vienas supylem kavos tirscius, i kita eterini pusu alieju  bigsmile.gif

ikeliu kas gavosi, tik LABAI prastos kokybes nuotrauka  doh.gif  po ranka teturejau telefona  doh.gif
user posted image

jis man keistai grazus ir geras gavosi  lotuliukas.gif  kazkaip anksciau tai spalva nepatikdavo, tai koncistencija, o sito .. viskas super  g.gif  ziuresim kaip atrodys po keliu savaiciu  bigsmile.gif

Labai grazu 4u.gif 4u.gif 4u.gif

As cia visiska naujoke. Bet tie muiliukai mane suzavejo be galo.Labai noriu bandyti pati, bet tai bus pirmas mano blynas

Bukite gera, parasykite tikslias proporcijas, kiek ko dejote ir gamybos eiga bigsmile.gif

Busiu labai labai dekinga 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Ir dar, kur viska pirkote?

Labai labai laukiu

ACIUUUUU drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasselyte114 @ 2011 11 08, 15:59)
Labai grazu 4u.gif  4u.gif  4u.gif

As cia visiska naujoke. Bet tie muiliukai mane suzavejo be galo.Labai noriu bandyti pati, bet tai bus pirmas mano blynas

Bukite gera, parasykite tikslias proporcijas, kiek ko dejote ir gamybos eiga bigsmile.gif
Busiu labai labai dekinga 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Ir dar, kur viska pirkote?

Labai labai laukiu

ACIUUUUU drinks_cheers.gif

hm... g.gif o Jus apskritai isivaizduojat kaip muilas gaminamas ax.gif ? kad reikalingas natrio sarmas, kad tai chemine medziaga, kaip su juo elgtis ir t.t. g.gif ?
nes as praktiskai viska parasiau virs nuotraukos mirksiukas.gif recepto gramais nepamenu, receptas namuose prie uzrasu smile.gif
Atsakyti