Skystam vandens mažiau lieka, nes rekomenduojama 33proc. santykis, o kiekiems 38( daugiau vandens). Skystas verda-kepa ilgiau, daugiau nugaruoja. Iki kietos košės nesulaukiau, bet tokia tiršta gelį praėjusi masė gavosi. Atskiedžiau trečdalį, ką pagaminau išdalinsiu, kad nelaikyt ilgai Pariebinimą dariau 4 proc. nes žinojau kad skaidrumo efekto nesieksiu. Paskui pariebinau dar 10proc., man viskas labai patinka. Šiandien plaukus išsiploviau su visu šokoladu(tingejau rūgščiai perskalaut), nieko blogo, aišku bent kiek rieboka, pasidarysiu plaukams trupučiuką kūdesnio ir iškart parūgštinsiu, tik neapsisprendžiu kuo - citrinos sultimis (pieno rūgštis baigėsi), boro rūgštim (borakso nepirkau, o šitos pasirodo galima Avsistoj, vadinas ir kitose panšiose, gauti), ar salicilo rūgštim (tikrai būna kaip priedas naudojama šampūnuose, ypač nuo pleiskanų, tik kad neturiu aš jų). Man norėtųsi kad perskalavinėt nereikėtų... Bandysiu sumažint PH iki švelniai rūgštaus.
Skaičiau kai kas paruoštą "pusfabrikatį" porcijomis šaldiklyje laiko. Bet be vandens nežinau ar verta, ir taip nėr kam gest...
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 11 02, 15:26)
pasidarysiu plaukams trupučiuką kūdesnio ir iškart parūgštinsiu, tik neapsisprendžiu kuo - citrinos sultimis (pieno rūgštis baigėsi), boro rūgštim (borakso nepirkau, o šitos pasirodo galima Avsistoj, vadinas ir kitose panšiose, gauti), ar salicilo rūgštim (tikrai būna kaip priedas naudojama šampūnuose, ypač nuo pleiskanų, tik kad neturiu aš jų). Man norėtųsi kad perskalavinėt nereikėtų... Bandysiu sumažint PH iki švelniai rūgštaus.
Skaičiau kai kas paruoštą "pusfabrikatį" porcijomis šaldiklyje laiko. Bet be vandens nežinau ar verta, ir taip nėr kam gest...
Neišeis muilo parūgštinti, nes rūgštys tiesiog jį suardo ( kai PH lieka mažiau 7).
Muilas yra šarminė terpė, o kas išeina jai suirus, reikia klausti chemikų, bet tikrai jau nebebus PAM
QUOTE(vėtrė 9 @ 2011 10 30, 15:29)
Oi kokie faini
Sveikos merginos,
As taip pat įsivėliau į tą muilų gaminimo verpetą ir niekaip negaliu sustot, dėl to labai džiaugiuosi gaminu muiliukus jau koks 3 mėn.
Norėjau labiau patyrusių paklausti tokio dalyko: su muiliukais kaip ir viskas tvarkoje pažiūrėjus ir išvaizda, ir kvapas viskas liuks, bet naudojant juos dažnai (ta prasme namie tai jie labai geri, o pvz. darbe jais naudojasi tikrai nemažas kiekis žmonių per dieną), pradeda labai tižti, pasidaro minkšti, ypač įpusėjus muilui ir muilinė su vandens nubėgimu ir hardness atitinka.
Ar gali būti dėl to, kad į muilą dėjau per mažą kiekį kietųjų aliejų? o kaip tada yra su tais muilais, kurie gaminami pvz. iš 100 proc. alyvuogių aliejaus...
As taip pat įsivėliau į tą muilų gaminimo verpetą ir niekaip negaliu sustot, dėl to labai džiaugiuosi gaminu muiliukus jau koks 3 mėn.
Norėjau labiau patyrusių paklausti tokio dalyko: su muiliukais kaip ir viskas tvarkoje pažiūrėjus ir išvaizda, ir kvapas viskas liuks, bet naudojant juos dažnai (ta prasme namie tai jie labai geri, o pvz. darbe jais naudojasi tikrai nemažas kiekis žmonių per dieną), pradeda labai tižti, pasidaro minkšti, ypač įpusėjus muilui ir muilinė su vandens nubėgimu ir hardness atitinka.
Ar gali būti dėl to, kad į muilą dėjau per mažą kiekį kietųjų aliejų? o kaip tada yra su tais muilais, kurie gaminami pvz. iš 100 proc. alyvuogių aliejaus...
Greičiausiai taip - per mažai kietų aliejų, nors žinoma priklauso nuo pačio recepto daug kas. Alyvuogių aliejus yra šiek tiek nestandartinis - vienas pats jis tampa super kietu muilu, tačiau kombinacijose didelis jo kiekis minkština muilą, bent jau iš mano patirties. Mano gryno alyvuogių aliejaus muiliukai kaip akmenukai, o štai su kokiu 80proc. alyvuogių aliejaus - gana minkšti.
O šiaip, jeigu muiliukas nuolatos šlapias, nieko keisto ir kad tyžta, ir greitai naudojasi
O šiaip, jeigu muiliukas nuolatos šlapias, nieko keisto ir kad tyžta, ir greitai naudojasi
dar priklauso nuo dziovinimo laiko, jei tik menuo, tai jis greit susimuiluos. Ypac alyvuoginis - jam isvis bent pusmeti pabrest gerai
Sveikos
prisiruosiau ir as po ilgesnio laiko muila gaminti su padruskem susgalvojom alyvuogiu aliejaus, kokoso ir ricinu alieju muila pasidaryti - paskui padalinom mase i dvi dalis, i vienas supylem kavos tirscius, i kita eterini pusu alieju
ikeliu kas gavosi, tik LABAI prastos kokybes nuotrauka po ranka teturejau telefona
jis man keistai grazus ir geras gavosi kazkaip anksciau tai spalva nepatikdavo, tai koncistencija, o sito .. viskas super ziuresim kaip atrodys po keliu savaiciu
prisiruosiau ir as po ilgesnio laiko muila gaminti su padruskem susgalvojom alyvuogiu aliejaus, kokoso ir ricinu alieju muila pasidaryti - paskui padalinom mase i dvi dalis, i vienas supylem kavos tirscius, i kita eterini pusu alieju
ikeliu kas gavosi, tik LABAI prastos kokybes nuotrauka po ranka teturejau telefona
jis man keistai grazus ir geras gavosi kazkaip anksciau tai spalva nepatikdavo, tai koncistencija, o sito .. viskas super ziuresim kaip atrodys po keliu savaiciu
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 11 08, 10:11)
Sveikos
Labai grazu
As cia visiska naujoke. Bet tie muiliukai mane suzavejo be galo.Labai noriu bandyti pati, bet tai bus pirmas mano blynas
Bukite gera, parasykite tikslias proporcijas, kiek ko dejote ir gamybos eiga
Busiu labai labai dekinga
Ir dar, kur viska pirkote?
Labai labai laukiu
ACIUUUUU
QUOTE(Rasselyte114 @ 2011 11 08, 15:59)
Labai grazu
As cia visiska naujoke. Bet tie muiliukai mane suzavejo be galo.Labai noriu bandyti pati, bet tai bus pirmas mano blynas
Labai labai laukiu
ACIUUUUU
Labai labai laukiu
ACIUUUUU
hm... o Jus apskritai isivaizduojat kaip muilas gaminamas ? kad reikalingas natrio sarmas, kad tai chemine medziaga, kaip su juo elgtis ir t.t. ?
nes as praktiskai viska parasiau virs nuotraukos recepto gramais nepamenu, receptas namuose prie uzrasu