Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu IV d.

QUOTE(Saulė/Guoda @ 2011 10 28, 15:48)
Apie muilus  šampūnus:
rekomenduojamas pariebinimas iki 6%, bet riebiems plaukams - 2-3%

kokoso - iki 50%, būtinai - ricinos aliejaus; kiti - pagal plaukų savybes (simondsijų, sojos, alyvuogių, graikiškų riešutų - visiems, riebiems  - makadamijų, migdolų, varnalėšų;
nimas - nuo pleiskanų ir niežėjimo; nakvišų - kondicionierius, brokolių labai tinka, dygminų, avokadų).
Į skystį dedama citrinos rūgšis (su šarmu reaguojant susidaro citratai, kurie kondicionuoja). 1g citrinos rūgšitds reikia pridėti 0,6 g šarmo.

Į pėdsaką dedama medaus, kiaušinio trynių (rekomeduoja putpelių nuėmus plėveles) ir t.t.t , panašiai kaip į šampūnus.

Skystis - hidrolatai arba žolių nuovirai (varnalėšų, ramunėlių, rozmarinų ir kitų tinkamų plaukų tipui).

Bet viskas labai individualu, tikriausiai iš pirmo karto nepavyks labai gero šampūninio muilo pagaminti

Ačiū labai 4u.gif Reiks apgalvot ir bandyt gamint ax.gif
Atsakyti
Pasirodau wink.gif
mano muiliuku kolekcija

user posted image
Atsakyti
Vau kokie dailučiai thumbup.gif Teisingai kažkas sakė, kiekviena randa savo stilių - tai čia tikrai toks švelnus elegantiškas stiliukas jaučiasi. Gražu, pavydu, ir aš tokių noooriu...
Man dar paplušėt iki tokios kolekcijos ilgokai... Jei svečių neužgrius, ruošiuos skystą muilą virti. Jau lyg ir pribrendau. lotuliukas.gif
Atsakyti
vetre9 laaabai grazus muiliukai wink.gif
Atsakyti
vetre, labai grazus muiliukai 4u.gif 4u.gif 4u.gif

ikelsiu ir as kada nuotrauku, ka pastariosiomis savitemis nuveikiau rolleyes.gif dar aisku nufotkint ta mena reik smile.gif ir aisku neatsispyriau keksiuku traukai, nu bet sakiau pabandziau ir uzteks, vargo daug, kol nutaikai ta tinkama pedsaka "kremui", tai labai tiapliap daug buvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 10 30, 16:31)
Vau kokie dailučiai thumbup.gif Teisingai kažkas sakė, kiekviena randa savo stilių - tai čia tikrai toks švelnus elegantiškas stiliukas jaučiasi. Gražu, pavydu, ir aš tokių noooriu...
Man dar paplušėt iki tokios kolekcijos ilgokai... Jei svečių neužgrius, ruošiuos skystą muilą virti. Jau lyg ir pribrendau. lotuliukas.gif

oi kaip aciu uz pagyras, paklausai, paklausai ir upas pakyla smile.gif ir nuotaika pagereja smile.gif
Atsakyti
[quote=vėtrė 9,2011 10 30, 16:29]
Pasirodau wink.gif
mano muiliuku kolekcija

Kokie grazuciai, tokie meniski thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif , pati kadaise labai vargau, kai gaminau muila, del formeliu- neimanoma gauti buvo, tad pamaniau, gal kuriai labai prireiks, jos labiau vaikiskos ir Kaledines 4u.gif
Skelbimuose idejau 4u.gif
http://www.supermama...howtopic=782680

Atsakyti
4u.gif Viriau vakar skystą muilą, ilgai ilgai... Viskas gavosi, receptą iš rusų persidariau, labai švelnus, odai patinka. Butų beveik tobulas, tik kvapo reikiamo neturėjau, teko dėt kas po ranka saldesnio yra... Taigi praturtėjau šokoladiniu muilu-kremu. Kieti šokoladiniai neužkabino, o šito labai užsireikė, tik daugiau atskiedžiau. Labai patiko, kad pariebinimo aliejus galima sudėt po gelio fazės, kai muilas jau gatavas ir į gėrį nebesikėsina. Dar kitaip negu jau buvau gaminus - pradžioj truputį šilko įmečiau, kiek buvo likę iš AZ miltukų, ir dėl kondicionavimo pieno rūgšties, tada reikėjo ir KOH kiekį padidint, bet lyg ir susitvarkiau su skaičiukais, nekanda. Išpilsčiau, pamačiau kad neturiu tokiems daiktams tinkamų indelių, tai visą litrą dar į distiliuoto vandens butelį susipyliau...
Tik vienas klausimas - skiedžiau nedaug palyginus, maždaug 50/50 proc., natūraliais gendančiais daiktais nepildžiau(išskyrus šokoladą), tai be vit. E, antioksidanto, ar dar reikia dėti konservanto g.gif Vanduo distiliuotas, karštą supyliau... 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 11 01, 10:35)
4u.gif Viriau vakar skystą muilą, ilgai ilgai... Viskas gavosi, receptą iš rusų persidariau, labai švelnus, odai patinka. Butų beveik tobulas, tik kvapo reikiamo neturėjau, teko dėt kas po ranka saldesnio yra... Taigi praturtėjau šokoladiniu muilu-kremu. Kieti šokoladiniai neužkabino, o šito labai užsireikė, tik daugiau atskiedžiau. Labai patiko, kad pariebinimo aliejus galima sudėt po gelio fazės, kai muilas jau gatavas ir į gėrį nebesikėsina. Dar kitaip negu jau buvau gaminus - pradžioj truputį šilko įmečiau, kiek buvo likę iš AZ miltukų, ir dėl kondicionavimo pieno rūgšties, tada reikėjo ir KOH kiekį padidint, bet lyg ir susitvarkiau su skaičiukais, nekanda.  Išpilsčiau, pamačiau kad neturiu tokiems daiktams tinkamų indelių, tai visą litrą dar į distiliuoto vandens butelį susipyliau...
Tik vienas klausimas - skiedžiau nedaug palyginus, maždaug 50/50 proc., natūraliais gendančiais daiktais nepildžiau(išskyrus šokoladą), tai be vit. E, antioksidanto, ar dar reikia dėti konservanto g.gif Vanduo distiliuotas, karštą supyliau... 4u.gif  4u.gif

Aš pas ruses skaičiau ir vadovaujuosi jų patirtimi- skysto muilo nekonservuoju. Jis pakankamai greit susinaudoja, taigi, tikrai nesuges 4u.gif .
Atsakyti
Nu tai kad aš - tram param, nemažai padariau, bet nekonservavau, irgi taip supratau, nenorėjau gero daikto gadint, bet norisi pasitarti biggrin.gif Reiks pasidalint mirksiukas.gif Pasilikau dar be šokolado masės, tą kitaip pagerinsiu, plaukus pabandysiu išplaut. Žodžiu, patiko procesas, o rezultatas dar labiau. Pirktinius sunaudosiu, tada virsiu ūkinius muilus skalbimui, indams, namams... Po šito puodą, samtį kai išploviau, tai blizga kaip nupoliruoti, ir rankos nenusausėjusios. Geriau negu Amway, po ano rankos sausos tapo, o savas atgaivino thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 11 01, 11:46)
Nu tai kad aš - tram param, nemažai padariau, bet nekonservavau, irgi taip supratau, nenorėjau gero daikto gadint, bet norisi pasitarti biggrin.gif  Reiks pasidalint mirksiukas.gif Pasilikau dar be šokolado masės, tą kitaip pagerinsiu, plaukus pabandysiu išplaut. Žodžiu, patiko procesas, o rezultatas dar labiau. Pirktinius sunaudosiu, tada virsiu ūkinius muilus skalbimui, indams, namams... Po šito puodą, samtį kai išploviau, tai blizga kaip nupoliruoti, ir rankos nenusausėjusios. Geriau negu Amway, po ano rankos sausos tapo, o savas atgaivino thumbup.gif

thumbup.gif Ir aš nieko neperku: nei valiklių, nei skalbiklių, nei dušo želių ar šampūnų. Skystas muilas niekada man nėra sugedęs, ir kiek skaičiau, daugiausia rusų virėjų puslapių- neteko girdėti kad kam taip būtų atsitikę.
Atsakyti