QUOTE(_saule @ 2011 10 25, 03:52)
Pabandykit plauti galva vien saltu vandeniu - turetu blizgeti. Karta pora savaiciu gyvenau ten, kur nera karsto vandens, todel galva ploviau po lediniu vandeniu su pigiu sampunu - plaukai pasidare labai blizgantys, grazus. Grizusi namo, kur jau buvo karstas vanduo, nusipirkau toki pati sampuna, maniau, kad cia del jo plaukai taip isgrazejo, taciau issiplovus galva namie karstame duse, plaukai tapo susivele, baisus. Pradzioj nesupratau, kame reikalas, bet paskui nusprendziau saltu vandeniu galva issiplauti - ir vel jie grazus. Skaiciau kitose temose, kad ne man vienai plaukai nuo salto vandens spindeti pradeda;)
perskalavimui tai manau super, bet plaut tik vandeniu man butu per drasu. Be to vandentiekio vanduo nekokybiskas, kietas, bijau, kad vaiksciociau kaip laume
Vėsus vanduo plaukams gerai, gal plovikliai švelniau veikia, kraujotaka skatinama. Bet ten, kur nebuvo šilto vandens, greičiausiai buvo naudojamas šulinio, ežero vanduo, ne toks kietas, tada ir plaukai kitokie būna... Tas pats šampūnas ežere ir namie - visai kaip skirtingi dalykai atrodo, manau ne tik temperatūra, bet ir vandens sudėtis labai labai svarbu
QUOTE(Babi* @ 2011 10 25, 19:24)
Dar dėl puodų natrio šarmo maišymui noriu pasitikslinti (nerūdijančio plieno): ar svarbu kokio storio puodas?
mano manymu ne
Sveikutės
Pagaliau pribrendau ir aš muiliukui, tik toks klausimas iškilo, kaip plaunate indą, kuriame natrio šarmą maišote? Suprantu, kad visus kitus indus galima po paros plauti, tik dėl šito abejoju (labai bijau namus susprogdinti )
Pagaliau pribrendau ir aš muiliukui, tik toks klausimas iškilo, kaip plaunate indą, kuriame natrio šarmą maišote? Suprantu, kad visus kitus indus galima po paros plauti, tik dėl šito abejoju (labai bijau namus susprogdinti )
QUOTE(deimushka @ 2011 10 26, 14:07)
Sveikutės
nuo kelių lašu natrio šarmo tirpalo inde namai tikrai nesprogs
QUOTE(deimushka @ 2011 10 26, 15:07)
Sveikutės
Aš visus indus ir įrankius plaunu iš karto po gamybos po tekančiu vandeniu .
As plaunu po paros, ypac muilo puoda patogu plaut taip, nes jei plauciau iskart- butu daug terliones. O sarmo puoda iskart sutvarkau.
Evah, o tu muilus darai be gelio fazes ar kaip tik visus apkloji, kad ji praeitu? padariau medaus muila, tai susinervinau, kad praejo dalinai, tai kai kurie gabaliukai atrodo ne taip, kaip noreciau
Evah, o tu muilus darai be gelio fazes ar kaip tik visus apkloji, kad ji praeitu? padariau medaus muila, tai susinervinau, kad praejo dalinai, tai kai kurie gabaliukai atrodo ne taip, kaip noreciau
QUOTE(Ievulyte @ 2011 10 26, 18:54)
As plaunu po paros, ypac muilo puoda patogu plaut taip, nes jei plauciau iskart- butu daug terliones. O sarmo puoda iskart sutvarkau.
Manieji beveik visada praeina gelio fazę - neturiu kaip jų šaldyti Tačiau dažniausiai ir apkloti jų niekuo nereikia, užtenka dangčio, o ir su tuo aš atsargiai elgiuosi.Tiesa, artėjant žiemai, manau, kad padarysiu keletą eksperimentų bandant išvengti gelio fazės. Kažkaip kliūna man ji pastaruoju metu.
Tarp kitko, mano Avižų, pieno ir medaus blokas taip pat nepraėjo pilnai gelio fazės. Aš tikėjausi, kad jis man baisiausiai užkais, nes ir medaus nepagailėjau, ir pieno, kad neperkaistų išnešiau į lauką, o jis, mat, man tokį pokštą iškrėtė
QUOTE(Katastrofa @ 2011 10 26, 18:33)
nuo kelių lašu natrio šarmo tirpalo inde namai tikrai nesprogs
QUOTE(neringa.jn @ 2011 10 26, 19:59)
Aš visus indus ir įrankius plaunu iš karto po gamybos po tekančiu vandeniu .
QUOTE(Ievulyte @ 2011 10 26, 20:54)
Ačiū Tikiuosi greit pasirodysiu
Sveikos, turiu klausima virejoms, kurios naudoja aromatinius aliejus. Snd as pirma karta naudojau roziu-paciuliu aromatini alieju, dejau nedaug(skaiciau, kad i salto proceso muila dedama apie 30g/kg) -15g i 750g alieju. Problema mano tokia, kad jis man stiprokai kvepia, sakyciau net nemaloniai kvepia. Ar tas stiprus kvapas sumazes muile su laiku?