Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu IV d.

QUOTE(ausriness @ 2011 10 22, 09:40)
PE yra bendras pavadinimas HDPE  ir LDPE.
HDPE žinoma atsparesnis, nes jis tankesnis, lygtai žinutės apačioje išrašiau plastikų pavadinimus. Bet tikrai jis mum tinka  mirksiukas.gif

Aha, supratau biggrin.gif Aš kadangi irgi jokia ne chemikė, tai norėjau pasitikslint.
Atsakyti
QUOTE(Katastrofa @ 2011 10 22, 10:39)
visiems chemikalams smile.gif. dažniausiai kietos medžiagos laikomos plastikiniuose induose, o skystos stikliniuose

Oi tikrai ne visiems chemikalams, netgi vienaipvz rūgščiai gali būti atsparus, o kitai ne. Geriau mums negarantuotoms nežaisti su ugnimi.
Atsakyti
jei kam įdomu daugiau chemikalų reagavimų su plastikais, tai žiūrėkite nuorodą, ją pateikęs yra laboratorinių plastiko indų (gal ne tik jų) gamintojas
http://www.avsista.l...informacija.pdf
Atsakyti
Oi kiek daug informacijos pažėrėt apie plastikus, ačiū. Patikrinau plastikinį ąsotį iš Avsistos, laboratorinis VIT plastikas, o koks konkrečiai, tai neparašyta doh.gif Bet matyt jei ten sakė kad tinka, gana čia man abejoti. Nors jau ir metalinį ąsotį maišymui šarmo nusipirkau... Aš jei tiesčiau, tai ne maišelius, bet būna pakavimo plastikas rulonais, tvirtesnis ir patogiau. Nors man ir popierius gerai buvo, tik kai prilimpa ir nenusiplėšia iškart nervina. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievulyte @ 2011 10 21, 22:27)
taip, lietuviskai rasant, pilnai pakanka isvardinti saponifikuotus aliejus , likusius nesureagavusius aliejus ir tt.

Labai ačiū už paaiškinimą 4u.gif

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 10 22, 14:41)
Oi kiek daug informacijos pažėrėt apie plastikus, ačiū. Patikrinau plastikinį ąsotį iš Avsistos, laboratorinis VIT plastikas, o koks konkrečiai, tai neparašyta doh.gif  Bet matyt jei ten sakė kad tinka, gana čia man abejoti. Nors jau ir metalinį ąsotį maišymui šarmo nusipirkau... Aš jei tiesčiau, tai ne maišelius, bet būna pakavimo plastikas rulonais, tvirtesnis ir patogiau. Nors man ir popierius gerai buvo, tik kai prilimpa ir nenusiplėšia iškart nervina. 4u.gif

Kur pirkai ir kokia kaina? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 10 22, 14:41)
Patikrinau plastikinį ąsotį iš Avsistos, laboratorinis VIT plastikas, o koks konkrečiai, tai neparašyta

Maniškis irgi iš ten pat, gal net toks pats, o parašyta virš skalės toks trikampis ženkliukas ir po juo PP.
Atsakyti
Stai apie kokius keksiukus svajojau visa vasara smile.gif ,pagaliau igyvendinau sia ideja siandien! wink.gif Jie nera tokie jau superiniai, bet tai mano pirmasis bandymas...

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 10 22, 18:32)
Stai apie kokius keksiukus svajojau visa vasara smile.gif ,pagaliau igyvendinau sia ideja siandien! wink.gif Jie nera tokie jau superiniai, bet tai mano pirmasis bandymas...

user posted image

niam niam, norisi suvalgyti:) jauciu ir as jau pribrendau prie keksiuku gaminimo:)
Atsakyti
Anasong bandykit. wink.gif As tai siandien neplanuotai isbandziau. smile.gif
Atsakyti
Oi kokie keksiukai, skanumėlis thumbup.gif Labai gražučiai, na ir netingit jūs mergaitės...
O tai kaip ten apačioj- iškart į popierinę formelę? Neištyžta, keliaguba gal?
Vis noriu paklaust,ar kremo ir kekso dalį iš vieno virimo darot, ar pirma pagaminat pagrindą, o tada jau krem-briule konstruojat?
Dar pačiupinėjau pieno tą dvilitrinį butelį, balto plastiko, irgi HDPE plastikas, dar ženkliukas trikampėlis su skaičiuku 2. Turbūt iš bėdos galima panaudoti, kakliuką nupjovus kad plačiau būtų jei norėsis.
Metalinį tai tokį maksimoj ne visai ąsotį, panašiau į puodelį pirkau, akcija kai buvo metaliniams puodams. Vokiškas ELO, maždaug dviejų litrų, storadugnis, su snapeliu ir viena rankena. Man svarbiausia, kad tinka indukcinei viryklei. Šarmo nekaitinsiu, bet paskui jame bus patogu įpilt masės spalvos pamaišymui, galėsiu palaikyt kad neatauštų aliejus ir t.t., ką prireiks. Pavyzdžiui pašildyt pariebinimo aliejus, jei norėsis vėliau įpilt. Indukcinės privalumas, kad karščio nėra, galima tik vos vos šilumos duoti, tai vandens vonelių nei muilus nei kremus virdama nededu. Išsidūriau pirkdama, pačiupau kad nuolaida 40proc., kaina buvo parašyta ant jo gal 39, galvoju normalu bus, o jis jau matai su akcija ir taip tai nuolaida negalioja... doh.gif Nieko, svarbiausia tinka. blush2.gif
Atsakyti
[quote=Agnė/Ramutė,2011 10 22, 22:14]
Oi kokie keksiukai, skanumėlis thumbup.gif Labai gražučiai, na ir netingit jūs mergaitės...
O tai kaip ten apačioj- iškart į popierinę formelę? Neištyžta, keliaguba gal?
Vis noriu paklaust,ar kremo ir kekso dalį iš vieno virimo darot, ar pirma pagaminat pagrindą, o tada jau krem-briule konstruojat?

Dekui. wink.gif Idejau iskart i popierine formele, dejau tik viena ir tirkai neistizo. smile.gif Kremo ir kekso dali dariau is vieno virimo. smile.gif Pirma sudejau pagrinda, o paskui greitai virsu dariau smile.gif ,nes negali ilgai gamint, kad nesustingtu mase wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievulyte @ 2011 10 21, 18:24)
Itikinai daryt smile.gif  mano plaukai irgi siaubingai ploni, greit sukrenta, vis bandau kuo puresnius padaryt, bet nuo to stengimosi kencia galai, iskart sauseja ir veliasi.  I vandeni citrinu sulciu ispausk, nesmirdes biggrin.gif

Mane irgi labai vilioja tas muilas-šampūnas. Bet tuo paciu turiu dar didesnę baimę - mano plaukai ilgi, stori ir dar tokie šiaudiniai, besiveliantys. Tai bent jau kol kas muilas jiems man atrodo katastrofa smile.gif. Vien dėl iššukavimo. Aš po šampūno juos sunkiai įveikiu. Nu bet, kai jau to imsiuos, tai man bus tikras iššūkis lotuliukas.gif .
Atsakyti