Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu IV d.

QUOTE(Evah @ 2011 10 21, 17:39)
Ačiū, Ievulyte!  blush2.gif
Aš kaip pradėjau tą savo eksperimentą su muilu šampūnu, taip ir tebeplaunu vien juo  ax.gif Nežinau, man jis prilipo, nors net nežinau ar čia iš užsispyrimo įrodyt, kad taip įmanoma ( lotuliukas.gif ), ar tiesiog apsipratau. Naudoju jau ketvirtas ar penktas mėnuo. Kiekvieną kartą išmuiluoju po porą kartų, perskalauju šaltu vandeniu skiestu actu ir tada dar kartą perskalauju vien šaltu vandeniu.
Pliusai:
*Plaukai niekada nėra taip blizgėję, kaip dabar
*Išplauna plaukus nepriekaištingai
*Mano plaukai labai ploni ir tiesūs, visad turėjau bėdų ir ieškojau purinančių šampūnų, bet niekas taip gerai nepurino, kaip muilas
*Plaukai nėra išsausėję, kondicionieriaus kaip ir netrūksta, lengvai šukuojasi.
Minusai:
*Tas acto kvapas gali vėžį įvaryt. Plaukai perskalavus juo stipriai nekvepia, aš pati jau išvis nebeužuodžiu, bet MB tai keikia mane  lotuliukas.gif Esu porą kartų bandžiusi natūraliu kondicionieriumi patepti galus vietoj acto, suveikė puikiai, tik šiek tiek "apsunkino" plauką. Tai čia tokia alternatyva būtų. Iš to paties ir antras minusas:
*Be acto ar kondicionieriaus iššukuoti plaukus tikrai sunku.
*Didelis pariebinimas man netinka, plaukai sukrenta, riebaluojasi, fek.

Tai vat tiek apie muilus-šampūnus smile.gif

Itikinai daryt smile.gif mano plaukai irgi siaubingai ploni, greit sukrenta, vis bandau kuo puresnius padaryt, bet nuo to stengimosi kencia galai, iskart sauseja ir veliasi. I vandeni citrinu sulciu ispausk, nesmirdes biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ievulyte: 21 spalio 2011 - 18:25
Kad man tos citrinos taip neveikia, kaip actas, tai va kenčiu laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievulyte @ 2011 10 21, 11:54)
Babi, jei darai kastilijos muila, kuriame yra 100% alyvuogiu aliejaus, o aliejaus pavadinimas pagal INCi yra Olea europae, tai jo natrio druska yra sodium olivate. Irasai i sudeti natrio druska, irasai, olea europea, jei su pariebinimu darai, susidariusi glicerina, vandeni, ir visus priedus jei dedi,rasant pavadinima pagal InCI nomenklatura. cia gali paskaityt apie muilo pati prausimo principa, gal paaiskes kaip kas su ta chemija ten smile.gif

Ačiū už paaiškinimą 4u.gif O ar laikoma „gerai“ parašyta tokia sudėtis: saponifikuoti palmių, kokosų, alyvuogių aliejai (aliejus bet kokius, man pats principas įdomu)? blush2.gif
Atsakyti
turiu klausima: alepo mulas skaitosi tas, kuris pagamintas tik is alyvuogiu ir lauru alieju?kokiu santykiu tada reikia juos det?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 10 21, 21:00)
Ačiū už paaiškinimą 4u.gif O ar laikoma „gerai“ parašyta tokia sudėtis: saponifikuoti palmių, kokosų, alyvuogių aliejai (aliejus bet kokius, man pats principas įdomu)? blush2.gif

taip, lietuviskai rasant, pilnai pakanka isvardinti saponifikuotus aliejus , likusius nesureagavusius aliejus ir tt.
Atsakyti
Sveikos, rašau rastą info apie plastikų draugystę su mūsų šarmais.

Plastikinių medžiagų grupių cheminis atsparumas.

Koncentruotai rūgščiai atsparūs: LDPE, HDPE, PP, PMP, PTFE (PFA,FEP);
Rūgščių skiestam tirpalui atsparūs: HDPE, PP, PMP, PTFE (PFA,FEP) ir PC;
Etanoliui (96proc) atsparūs: MF, ETFE, ECTFE, PC, PE, PP, PS, PTFE (PFA,FEP), PVC, PMP;
Kalio šarmui atsparūs: ETFE-CTFE, PA, PE, PMMA, PP, PTFE (PFA,FEP), PVC, PMP;
Natrio šarmui atsparūs: PA, PE, PP, PTFE (PFA,FEP), PVC, PMP;
Natrio šarmui iš dalies atsparūs: PMMA, PS.

PET palstiko indai daugiausiai naudojami maisto pramonei ir vamzdžiams, laboratorinių indų iš šio plastiko neradau.
PE – polietilenas;
HDPE – aukšto tankumo polietilenas;
LDPE - žemo tankumo polietilenas;
PP – polipropilenas;
PMP – polimetilenpentenas;
PTFE (PFA,FEP) – politetrafluoretilenas;
PC – polikarbonatas;
MF – melaminas,
ETFE– etilenas-tetrafluoretilenas;
E-CTFE – etilenas-chlortrifluoroetilenas;
PS – polistirenas;
PVC – polivinilchloridas;
PA – poliamidas (PA6);
PMMA – polimetilmetakrilatas.

Taip išeina polietileno maišeliai, burbulinė plėvelė, virtuvės laminuoti stalviršiai nebijo mūsų muilo gamybos, o maistui pakuoti naudojami indai kaip ir nelabai.
Atsakyti
Man tik keista, kad prieš natrio šarmui atsparių nėra HDPE. Kiek aš skaičiau, jis rekomenduojamas pirmiausiai, kaip tinkamiausias g.gif Įdomu, kodėl čia taip.
Bet informacija labai naudinga vis vien mirksiukas.gif
Atsakyti
Ausriness, labai dėkui 4u.gif

Evah, tada į antrą mano užklausimą mano minėtoji chemikė taip ir neatrašė, bet pažįstami chemijos studentai sakė, kad HDPE tikrai pats atspariausias iš plastikų, naudojamas chemikalams laikyti. bEt dėl reakcijų jie nebuvo tikri 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*saulėgrąža* @ 2011 10 21, 22:46)
Ausriness, labai dėkui  4u.gif

Evah, tada į antrą mano užklausimą mano minėtoji chemikė taip ir neatrašė, bet pažįstami chemijos studentai sakė, kad HDPE tikrai pats atspariausias iš plastikų, naudojamas chemikalams laikyti. bEt dėl reakcijų jie nebuvo tikri  4u.gif

skirtingi plastikaiskirtingai reaguoja i skirtingus chemikalus.
Vieni chemikalai tirpdo,kiti nea.
tai kaip studentai gali vienareiksmiskai sakyti kad "kad HDPE tikrai pats atspariausias iš plastikų, naudojamas chemikalams laikyti. " (kokiems chemikalams)

as vieno proceso metu naudojau polietilena jau pakietejusiai muilo masei ir tas polietilenas istirpo ! tai kaip jis gali buti atsparus ?
Atsakyti
QUOTE(vėtrė 9 @ 2011 10 22, 07:28)
skirtingi plastikaiskirtingai reaguoja i skirtingus chemikalus.
Vieni chemikalai tirpdo,kiti nea.
tai kaip studentai gali vienareiksmiskai sakyti kad "kad HDPE tikrai pats atspariausias iš plastikų, naudojamas chemikalams laikyti. " (kokiems chemikalams)

as vieno proceso metu naudojau polietilena jau pakietejusiai muilo masei ir tas polietilenas istirpo ! tai kaip jis gali buti atsparus ?

Nežinau, šitoj temoj esu visiškai neįgali diskutuoti, galiu tik persakyti, ką man yra sakę..

Atsakyti
QUOTE(vėtrė 9 @ 2011 10 22, 07:28)
(kokiems chemikalams)

visiems chemikalams smile.gif. dažniausiai kietos medžiagos laikomos plastikiniuose induose, o skystos stikliniuose
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 10 21, 23:41)
Man tik keista, kad prieš natrio šarmui atsparių nėra HDPE. Kiek aš skaičiau, jis rekomenduojamas pirmiausiai, kaip tinkamiausias  g.gif Įdomu, kodėl čia taip.
Bet informacija labai naudinga vis vien mirksiukas.gif

PE yra bendras pavadinimas HDPE ir LDPE.
HDPE žinoma atsparesnis, nes jis tankesnis, lygtai žinutės apačioje išrašiau plastikų pavadinimus. Bet tikrai jis mum tinka mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(vėtrė 9 @ 2011 10 22, 08:28)

Na geriau naudoti tuos plastikus, ant kurio kiekvieno yra įspaustas kodas, arba iš garantuotų rankų (nors tokiu atveju tikrai bus žymos), o jei plastikas be spaudo, vėl tik lieka bandymo ir rizikos modelis...
Manau taip. Todėl aš lyg ir audžiu mintį pabandyti polietileną tiesti į medinę dėžutę vietoj popieriaus, bet ir kažkaip nenoriu tų paprastų maišelių imti, kažkaip nesijaučiu garantuotai. Ta burbulinė PE bent jau tokia tvirta, nu vat dėl plonų paprastų maušelių man nedrasu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausriness: 22 spalio 2011 - 09:45