Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu IV d.

QUOTE(*saulėgrąža* @ 2011 10 21, 08:20)

gal jie turejo minty, kad 40% recepte sudety tas aliejus sudaro, nes parase, tai kaip 40% pariebinima, tai tokiu atveju laabai riebus is duso iseit turetum biggrin.gif

QUOTE(Katastrofa @ 2011 10 21, 08:38)
oksidas yra junginys su deguonimi. oksidų gali būti pačių įvairiausių - geležies oksidas, natrio oksidas, netgi mūsų geriamas vanduo yra vandenilio oksidas (H2O) ir t.t. jeigu taip žiūrėt, tai chemija yra visur. net ir aliejus yra chemija, nes sudarytas iš riebalų rūgščių

drinks_cheers.gif galima butu skirt naturaliai gamtoje susidariusius ir susintetintus laboratorijoje. Taciau is kitos puses gamta pasposija ir galima rasti klodus naturaliai susidariusiu, bet agresyviu medziagu, gi nesakysi naturalu=tinka naudoti, tad tas skyrimas dazau naturaliai - moliu, karotinu, arbatom, mano manymu yra naturalus, o dazymas oksidais - ne.

Babi, jei darai kastilijos muila, kuriame yra 100% alyvuogiu aliejaus, o aliejaus pavadinimas pagal INCi yra Olea europae, tai jo natrio druska yra sodium olivate. Irasai i sudeti natrio druska, irasai, olea europea, jei su pariebinimu darai, susidariusi glicerina, vandeni, ir visus priedus jei dedi,rasant pavadinima pagal InCI nomenklatura. cia gali paskaityt apie muilo pati prausimo principa, gal paaiskes kaip kas su ta chemija ten smile.gif
Atsakyti
[quote=Ievulyte,2011 10 21, 10:54]
gal jie turejo minty, kad 40% recepte sudety tas aliejus sudaro, nes parase, tai kaip 40% pariebinima, tai tokiu atveju laabai riebus is duso iseit turetum biggrin.gif
drinks_cheers.gif galima butu skirt naturaliai gamtoje susidariusius ir susintetintus laboratorijoje. Taciau is kitos puses gamta pasposija ir galima rasti klodus naturaliai susidariusiu, bet agresyviu medziagu, gi nesakysi naturalu=tinka naudoti, tad tas skyrimas dazau naturaliai - moliu, karotinu, arbatom, mano manymu yra naturalus, o dazymas oksidais - ne.

Tai wa, kad as turejau pokalbi su chemiku, kuris prekiauja oksidais ir t.t. ,tai atkalbejo naudoti muile oksidus, nes tai nera naturalu...
Atsakyti
QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 10 21, 11:28)
Tai wa, kad as turejau pokalbi su chemiku, kuris prekiauja oksidais ir t.t. ,tai atkalbejo naudoti muile oksidus, nes tai nera naturalu...

mano nuomone, oksidai yra pakankamai natūraūs junginiai, kuriuos tik galima rasti biggrin.gif. jie susidaro iš mus supančių cheminių medžiagų. jei yra galimybė rinktis kitas dažymo priemones, tai puiku. bet oksidai nėra didelis baubas
Atsakyti
O tai jei nepadazius ir nepakvepinus muilu, visokiais laboratorijose isgautais preparatais jie niekam neidomus, ju neperka ar kaip ?
Atsakyti
vėtrė 9, galima ir nedažyti, ir nekvėpinti, jeigu nesinori. Juk čia nėra kažkokių taisyklių - kiekvienas mes gaminame tokį muilą, koks mums atrodo geriausias, tokio, kokio mums tuo metu norisi. Jeigu kažkas nenori naudoti sintetinių dažiklių ir aromatinių aliejų - valio, jeigu kažkas nori - irgi valio.
Aš, asmeniškai, darau tai, kas man patinka, per daug nesukdama sau galvos, kas kam įdomu ar kas ką labiau perka ar neperka. Kažkas gal iš principo atsisako visokio plauko nenatūralių priedų ir chemijos, ir aš nematau nieko blogo tame, netgi žaviuosi. Bet mano akimis tai yra kova su vėjo malūnais. Mūsų naudojamas natrio šarmas gi baisus chemikalas, bet va koks muilas iš jo išeina mirksiukas.gif Aš visada stengiuosi naudoti kuo kokybiškesnes priemones, kur yra galimybė natūralias arba bent jau kuo mažiau kenksmingas (pavyzdžiui, noriu cinamono kvapo muilo - galiu ir eterinį aliejų juk rinktis, tačiau atsižvelgiant į jo stiprias dirginančias ir alergizuojančias savybes, aš jau geriau pasirinksiu kokybišką aromatinį aliejų). Aromatinių aliejų aš turbūt atsisakysiu tada, kada išmesiu savo mažytę kvepalų kolekciją. Šito turbūt niekada nenutiks laugh.gif Sintetinių dažiklių atsisakysiu tada, kada išmesiu visą savo dekoratyvinę kosmetiką, ko turbūt irgi greitu metu nebus biggrin.gif
Dar reiktų prirašyti, kad čia yra TIK mano asmeninė nuomonė ir mano pasirinkimai. Kiekvienam juk savo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 10 21, 12:37)
vėtrė 9, galima ir nedažyti, ir nekvėpinti, jeigu nesinori.

tikra tiesa smile.gif. pažįstu žmonių, kuriems muilas būtinai turi kvepėt iki negalėjimo, kad jie jį naudotų. kitiems pažįstamiems muilas turi žerėt visom vaivorykštės spalvom biggrin.gif. o dar kiti nori kuo naturalesnio muilo su kuo mažiau kvapų smile.gif
merginos, o kaip dėl dažymo aronijos sultimis?
Atsakyti
Na jau tikrai nenoriu nieko izeisti ar kazkaip kitaip kistis i gamybos procesus, kurie man dar tiek mazai zinomi.
labai atsiprasau jei izeidziau...

as tik taip hipotetiskai pagalvojau, kad na nevisai atitinka naturaliu produktu vartojimas su noru, kad butu begalo kvepiantys nesvarbu net ar skaniai, ir be galo spalvingi nesvarbu kad dazo oda. Ir kalbu labiau apie vartotojus o ne apie gamintojus.

kazkada pirkau kvepiancius medinius kamuoliukus ir net nepagalvojau, kad iskvepinti buvo ne su EA o nezinia kuo, dvokia taip ikyriai, targiskai...
Tai jei muilas taip, tai kazkas baisaus...
Atsakyti
QUOTE(vėtrė 9 @ 2011 10 21, 12:07)
O tai jei nepadazius ir nepakvepinus muilu, visokiais laboratorijose isgautais preparatais jie niekam neidomus, ju neperka ar kaip ?

Jeigu zaidziant pardavimo srityje, tai pirkejas nores, kad skaniai kvepetu, graziai atrodytu muilas, nes kiekvienas daiktelis, kuris imantriau atrodys ir skaniau kvepes jis bus greiciau nuperkamas taip jau yra...

Atsakyti
QUOTE(vėtrė 9 @ 2011 10 21, 13:56)
kazkada pirkau kvepiancius medinius kamuoliukus ir net nepagalvojau, kad iskvepinti buvo ne su EA o nezinia kuo, dvokia taip ikyriai, targiskai...

truputį ne į temą, bet gal mėginot tuos rutuliukus pati su EA kvėpint?
Atsakyti
QUOTE(vėtrė 9 @ 2011 10 21, 13:56)
Na jau tikrai nenoriu nieko izeisti ar kazkaip kitaip kistis i gamybos procesus, kurie man dar tiek mazai zinomi.
labai atsiprasau jei izeidziau...

as tik taip hipotetiskai pagalvojau, kad na nevisai atitinka naturaliu produktu vartojimas su noru, kad butu begalo kvepiantys nesvarbu net ar skaniai, ir be galo spalvingi nesvarbu kad dazo oda. Ir kalbu labiau apie vartotojus o ne apie gamintojus.

Niekas neįsižeidė, na, bent jau tikuosi biggrin.gif Pati atsiprašau, jeigu baisiai aršiai čia mano paistalai nuskambėjo.
Aš sutinku, kad super kvepiantys ir vaivorykštiniai odą dažantys muilai vargiai natūralumu kvepia, bet žmonės, kuriems toks muilas imponuoja, dažniausiai ir perka glicerininius pjaustomus muiliukus mirksiukas.gif Nors, tiesa, dar joks muilas man odos nenudažė, net pats ryškiausias biggrin.gif
O toliau jau... ne visi spalvoti muilai yra baisūs ir dažantys, ne visi kvepiantys muilai įkyriai dvokia. Čia, mano akimis, jau kokybės klausimas.
Atsakyti
QUOTE(vėtrė 9 @ 2011 10 21, 12:07)

cia nuo zmogaus priklauso, yra kam butent bekvapiai patinka, kvapai, net ir naturalus - erzina. Man asmeniskai naturalus muilo kvapas labai patinka, kai maisau muiliuka, tai net visa palinkus mixuoju, kad to kvapo kuo daugiau galeciau ikvept smile.gif kalbant apie kvapus, su aromatiniais aliejais gali labai placia gama isgaut, ir tikiu daug kam net skanesnis toks muilas nei kvepintas eteriniais aliejais. Be to su eteriniais aliejais darant butinas zinojimas kiek kokiu ir kokiais kiekiais galima pilti. Jie prasciau issilaiko muile, nes yra labai lakus, greit nugaruoja. O del pirkimo, tai perka kam kas patinka. Vieni zmones muilo iesko eko parduotuvese, o kiti - prekybcentriuose mirksiukas.gif

QUOTE(Evah @ 2011 10 21, 12:37)
vėtrė 9, galima ir nedažyti, ir nekvėpinti, jeigu nesinori. Juk čia nėra kažkokių taisyklių - kiekvienas mes gaminame tokį muilą, koks mums atrodo geriausias, tokio, kokio mums tuo metu norisi. Jeigu kažkas nenori naudoti sintetinių dažiklių ir aromatinių aliejų - valio, jeigu kažkas nori - irgi valio.
Aš, asmeniškai, darau tai, kas man patinka, per daug nesukdama sau galvos, kas kam įdomu ar kas ką labiau perka ar neperka. Kažkas gal iš principo atsisako visokio plauko nenatūralių priedų ir chemijos, ir aš nematau nieko blogo tame, netgi žaviuosi. Bet mano akimis tai yra kova su vėjo malūnais. Mūsų naudojamas natrio šarmas gi baisus chemikalas, bet va koks muilas iš jo išeina mirksiukas.gif Aš visada stengiuosi naudoti kuo kokybiškesnes priemones, kur yra galimybė natūralias arba bent jau kuo mažiau kenksmingas (pavyzdžiui, noriu cinamono kvapo muilo - galiu ir eterinį aliejų juk rinktis, tačiau atsižvelgiant į jo stiprias dirginančias ir alergizuojančias savybes, aš jau geriau pasirinksiu kokybišką aromatinį aliejų). Aromatinių aliejų aš turbūt atsisakysiu tada, kada išmesiu savo mažytę kvepalų kolekciją. Šito turbūt niekada nenutiks  laugh.gif Sintetinių dažiklių atsisakysiu tada, kada išmesiu visą savo dekoratyvinę kosmetiką, ko turbūt irgi greitu metu nebus  biggrin.gif
Dar reiktų prirašyti, kad čia yra TIK mano asmeninė nuomonė ir mano pasirinkimai. Kiekvienam juk savo mirksiukas.gif

man tavo muilai tai labai vilioja, noreciau pauostyt, ypac tie pyrageliai rolleyes.gif
sakyk ar verta knistis ir ieskot info apie muila- sampuna? Ar pasiteisino, ar visgi su sampunu geriau plaut? Mano plaukai ilgi, ploni, labai veliasi, tai vis mastau kuom pakeist sampuna g.gif bandziau gamintis is cocosu glucozidu, bet labai vele plaukus, tai meciau ta reikala, dar gasulo moli bandziau - visai nieko, bet man liko pojutis, kad per mazai nuplove g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievulyte @ 2011 10 21, 17:19)
man tavo muilai tai labai vilioja, noreciau pauostyt, ypac tie pyrageliai  rolleyes.gif
sakyk ar verta knistis ir ieskot info apie muila- sampuna? Ar pasiteisino, ar visgi su sampunu geriau plaut? Mano plaukai ilgi, ploni, labai veliasi, tai vis mastau kuom pakeist sampuna  g.gif  bandziau gamintis is cocosu glucozidu, bet labai vele plaukus, tai meciau ta reikala, dar gasulo moli bandziau - visai nieko, bet man liko pojutis, kad per mazai nuplove  g.gif

Ačiū, Ievulyte! blush2.gif
Aš kaip pradėjau tą savo eksperimentą su muilu šampūnu, taip ir tebeplaunu vien juo ax.gif Nežinau, man jis prilipo, nors net nežinau ar čia iš užsispyrimo įrodyt, kad taip įmanoma ( lotuliukas.gif ), ar tiesiog apsipratau. Naudoju jau ketvirtas ar penktas mėnuo. Kiekvieną kartą išmuiluoju po porą kartų, perskalauju šaltu vandeniu skiestu actu ir tada dar kartą perskalauju vien šaltu vandeniu.
Pliusai:
*Plaukai niekada nėra taip blizgėję, kaip dabar
*Išplauna plaukus nepriekaištingai
*Mano plaukai labai ploni ir tiesūs, visad turėjau bėdų ir ieškojau purinančių šampūnų, bet niekas taip gerai nepurino, kaip muilas
*Plaukai nėra išsausėję, kondicionieriaus kaip ir netrūksta, lengvai šukuojasi.
Minusai:
*Tas acto kvapas gali vėžį įvaryt. Plaukai perskalavus juo stipriai nekvepia, aš pati jau išvis nebeužuodžiu, bet MB tai keikia mane lotuliukas.gif Esu porą kartų bandžiusi natūraliu kondicionieriumi patepti galus vietoj acto, suveikė puikiai, tik šiek tiek "apsunkino" plauką. Tai čia tokia alternatyva būtų. Iš to paties ir antras minusas:
*Be acto ar kondicionieriaus iššukuoti plaukus tikrai sunku.
*Didelis pariebinimas man netinka, plaukai sukrenta, riebaluojasi, fek.

Tai vat tiek apie muilus-šampūnus smile.gif
Atsakyti