QUOTE(vėtrė 9 @ 2011 10 21, 12:07)
O tai jei nepadazius ir nepakvepinus muilu, visokiais laboratorijose isgautais preparatais jie niekam neidomus, ju neperka ar kaip ?
cia nuo zmogaus priklauso, yra kam butent bekvapiai patinka, kvapai, net ir naturalus - erzina. Man asmeniskai naturalus muilo kvapas labai patinka, kai maisau muiliuka, tai net visa palinkus mixuoju, kad to kvapo kuo daugiau galeciau ikvept
kalbant apie kvapus, su aromatiniais aliejais gali labai placia gama isgaut, ir tikiu daug kam net skanesnis toks muilas nei kvepintas eteriniais aliejais. Be to su eteriniais aliejais darant butinas zinojimas kiek kokiu ir kokiais kiekiais galima pilti. Jie prasciau issilaiko muile, nes yra labai lakus, greit nugaruoja. O del pirkimo, tai perka kam kas patinka. Vieni zmones muilo iesko eko parduotuvese, o kiti - prekybcentriuose
QUOTE(Evah @ 2011 10 21, 12:37)
vėtrė 9, galima ir nedažyti, ir nekvėpinti, jeigu nesinori. Juk čia nėra kažkokių taisyklių - kiekvienas mes gaminame tokį muilą, koks mums atrodo geriausias, tokio, kokio mums tuo metu norisi. Jeigu kažkas nenori naudoti sintetinių dažiklių ir aromatinių aliejų - valio, jeigu kažkas nori - irgi valio.
Aš, asmeniškai, darau tai, kas man patinka, per daug nesukdama sau galvos, kas kam įdomu ar kas ką labiau perka ar neperka. Kažkas gal iš principo atsisako visokio plauko nenatūralių priedų ir chemijos, ir aš nematau nieko blogo tame, netgi žaviuosi. Bet mano akimis tai yra kova su vėjo malūnais. Mūsų naudojamas natrio šarmas gi baisus chemikalas, bet va koks muilas iš jo išeina
Aš visada stengiuosi naudoti kuo kokybiškesnes priemones, kur yra galimybė natūralias arba bent jau kuo mažiau kenksmingas (pavyzdžiui, noriu cinamono kvapo muilo - galiu ir eterinį aliejų juk rinktis, tačiau atsižvelgiant į jo stiprias dirginančias ir alergizuojančias savybes, aš jau geriau pasirinksiu kokybišką aromatinį aliejų). Aromatinių aliejų aš turbūt atsisakysiu tada, kada išmesiu savo mažytę kvepalų kolekciją. Šito turbūt niekada nenutiks
Sintetinių dažiklių atsisakysiu tada, kada išmesiu visą savo dekoratyvinę kosmetiką, ko turbūt irgi greitu metu nebus
Dar reiktų prirašyti, kad čia yra TIK mano asmeninė nuomonė ir mano pasirinkimai. Kiekvienam juk savo
man tavo muilai tai labai vilioja, noreciau pauostyt, ypac tie pyrageliai
sakyk ar verta knistis ir ieskot info apie muila- sampuna? Ar pasiteisino, ar visgi su sampunu geriau plaut? Mano plaukai ilgi, ploni, labai veliasi, tai vis mastau kuom pakeist sampuna
bandziau gamintis is cocosu glucozidu, bet labai vele plaukus, tai meciau ta reikala, dar gasulo moli bandziau - visai nieko, bet man liko pojutis, kad per mazai nuplove