Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu IV d.

QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 10 18, 20:15)
kambario temperaturos, tai kitoks metodas yra, gali buti aliejai nelydyti karstame vandenyje, o pats natrio sarmas turi buti karstas. Bent jau taip skaiciau, kad daro.

Nea nea, aliejau kietus sumaisius su skystais issilydo ir nebesukieteja,nebent kambaryje 15 laipsniu. Sarmas turi buti lygiai tokios pat temperaturos kai aliejai.
Bene kiekvienam rimtesniam puslapyje apie muilo gamyba - sitas budas yra aprasomas.

gal ir yra su karstu NaOH, nebandziau ir neiskojau dartokios technikos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vėtrė 9: 19 spalio 2011 - 07:09
Mergytės paaiškinkit 4u.gif

Klausimas ne iš gamybos su šarmais, bet gal pagelbėsit ax.gif
užsimaniau ir aš pažaisti su muilais, bet pirmam kartui pasirinkau paprastesnį iš pirmo žvilgsnio variantą - ne šarmas, o iš jau gatavo muilo.
Sodospalvos berods radau receptą.

Morkų muilas su medumi
300 g muilo sumaišoma su 200 ml pieniško kisieliaus, įpilame 230 mlskirtingų aliejų (ricinos, alyvuogių, kokoso). Įmaišome 50 ml grietinėlės, 2 šaukštelius medaus, 50 ml morkų sulčių ir tyrės, citrinos sulčių, maltų avižinių dribsnių ir mėgiamo eterinio aliejaus keli lašai.

Niu padariau aš jį (viską pagal receptą išskyrus avižas) BET kai atvėsusį išėmiau iš formos jis toks riebus man pasirodė....

Gal čia receptas blogas? Koks santykis turi būt muilo ir jo priedų? g.gif

Ir ką reiškia nokinti 4 savaites? Ar juo negalima naudotis dabar nes jis kenksmingas? unsure.gif Ar todėl, kad jo dabar PH per didelis? TAI kaip sužinot kada jis jau bus geras? g.gif
Atsakyti
ErikaI, keistas kažkoks receptas... Kenksmingas jis nebus, man tai čia panašiau į dušo kremą skystą. Kai muilus darom, aš dar čia nelabai patyrus, tai papildomai dedam nuo 5-10 proc. aliejų pariebinimui. Kai naudojamas gatavas muilas, tie papildomi aliejai man irgi kaip pariebinimas atrodo, nes laivo šarmo muile nebebus kuris sureaguotų, tai procentas gaunasi laaabai didelis... Ir po 4 savaičių bijau kad gali toks gaminys sugesti. Skysti priedai, sultys, kisielius ir jokio konservanto. Nebent gatavam muile buvo, bet skysčiams reikia kitokių... Nežinau net ką pasakyt - reikia tikėtis viskas bus gerai, susistovės ir bus geras daiktas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vėtrė 9 @ 2011 10 18, 14:28)
As viska maiasu kambario temperturos.
Issitirinu alieju kai turiu laiko. Issimaisu lauke NaOH. kai pravesta parsinesu ir sustatau greta su aiejum. Po kokio pusdienio, ar kita diena,  viska supilu ir sumaisau ir isplaku. Kol kas viskas puikiai ganasi. kartasi dedu ant virykles pacios maziausios ugnies ir plakant pasildau.
Pastebejau, kad kuo silciau tuo greiciau pedsakas atsiranda. Bet issiplaka gerai, koncistencija irgi gera gaunasi,ir stingsta teisingai ir gelio faze ir sarmingumas po to, viskas normalai gaunasi.

cia kambario temperaturos metodas, zinau toki, patogus, nors nebandziau tiesa sakant. O su sildymu ant ugnies nerekomenduociau taip daryt, jei sildai muilo mase, atsargiai kad neuztikstu. Geriau idek puoda i karsto vandens vonele, sakei viskas ir taip gaunas, susyla, tad geriau su tuo kaitinimu ant ugnies nejuokauk, kad nebutu kokios nelaimes paskui unsure.gif

Erika I, yra dar vienas forumiukas apie muilo gamyba, ten merginos lydo, papildo ivairiais priedais muiliukus, daro ivairias formas, pabandyk paieskot, gal ten daugiau atsakymu bus. As asmeniskai net nezinociau ka patart, nes taip nedarau, o merginos sicia gamina muilus nuo nulio, tai turbut irgi nedaugelis zaidzia su perlydomais muiliukais 4u.gif
Atsakyti
[quote=Ievulyte,2011 10 19, 14:16]
cia kambario temperaturos metodas, zinau toki, patogus, nors nebandziau tiesa sakant. O su sildymu ant ugnies nerekomenduociau taip daryt, jei sildai muilo mase, atsargiai kad neuztikstu. Geriau idek puoda i karsto vandens vonele, sakei viskas ir taip gaunas, susyla, tad geriau su tuo kaitinimu ant ugnies nejuokauk, kad nebutu kokios nelaimes paskui unsure.gif

Nebesildau, yra galimybe perkaitinti ir tikrai nera reikalo.
Atsakyti
QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 10 17, 18:03)
mmm...velnias...o as visad sarma zymiai vesesni pilu i aliejus...  Kokios temperaturos pas jus buna sarmo ir aliejaus?

Aš visada taikau, kad temperatūros būtų vienodos, bet čia toks įprotis jau. Žinau, kad daug patyrusių muilo virėjų išvis nenaudoja termometrų ir per daug dėl temperatūrų nesuka galvos, iš akies daugmaž matuoja. Nors aš pati gal taip nerekomenduočiau daryti, bet čia tik patvirtina, kad muilo virime griežtų taisyklių nėra ir kiekvienas atranda sau labiausiai tinkantį būdą.
Mano aliejų ir šarmo temperatūros svyruoja priklausomai nuo recepto - jeigu recepte daug kietų aliejų, taikau į 45 laipsnius, jeigu mažiau - sumaišau prie žemesnių. Kiekvieną kartą sprendžiu pagal situaciją.

Tiesa, dėl kambario temperatūros metodo - šitaip vadinami du skirtingi metodai, abu čia buvo paminėti - vienas iš jų yra kai aliejai ir sviestai tiesiog sudedami į puodą, netirpdomi ir ant jų pilamas karštas, kątik sumaišytas šarmas, kuris viską ir ištirpdo. Skamba labai patogiai ir greitai, bet aš nedrįstu jo bandyti ir turbūt niekada nebandysiu. O kitas yra kaip daro vėtrė 9, kai ir šarmas, ir aliejai paliekami atvėsti ir sumaišomi, kada nors biggrin.gif Irgi patogu, bet man nelabai patinka palikti šarmą stovėti ilgam, o ir mano receptas, įtariu, nelabai pasiduotų šitam metodui.

Pasirodau savo Gervuogių kremo keksiukus, antras bandymas kiek geriau pavykęs:
user posted image
Atsakyti
Evah, ieskodama gasulo molio paveiksleliu stebetinu budu uztikau kazkoki uzsienietiska foruma, kuriame esi liaupsinama smile.gif maniau idomu bus pamatyt, jei aisku dar nematei mirksiukas.gif cia

labai grazus keksiukas, ta alyvine spalva gervuogiu sultim isgavai? rolleyes.gif labai grazi spalvyte, tiktu mano levandu muiliukui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievulyte @ 2011 10 20, 11:48)
Evah, ieskodama gasulo molio paveiksleliu stebetinu budu uztikau kazkoki uzsienietiska foruma, kuriame esi liaupsinama smile.gif maniau idomu bus pamatyt, jei aisku dar nematei  mirksiukas.gif cia

labai grazus keksiukas, ta alyvine spalva gervuogiu sultim isgavai?  rolleyes.gif  labai grazi spalvyte, tiktu mano levandu muiliukui  smile.gif

Ačiū, Ievulyte. Dažnai pati seku tą blogą, tad jau pastebėjau tas liaupses, kurių išvis nesu verta blush2.gif

O alyvinę spalvą išgavau nenatūraliais būdais. Man dar nepavyko kol kas atrasti, kas duotų dailią violetinę - visos natūralios priemonės papilkėja arba paruduoja doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evah: 20 spalio 2011 - 11:57
QUOTE(Evah @ 2011 10 20, 11:56)
Ačiū, Ievulyte. Dažnai pati seku tą blogą, tad jau pastebėjau tas liaupses, kurių išvis nesu verta  blush2.gif

O alyvinę spalvą išgavau nenatūraliais būdais. Man dar nepavyko kol kas atrasti, kas duotų dailią violetinę - visos natūralios priemonės papilkėja arba paruduoja  doh.gif

Evah, aišku, kad esi verta tų liaupsių - gamini išties gražius muilus thumbup.gif !

Gražūs "pyragėliai", nors esu didesnė įprastos formos muilų gerbėja smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 10 20, 11:56)
O alyvinę spalvą išgavau nenatūraliais būdais. Man dar nepavyko kol kas atrasti, kas duotų dailią violetinę - visos natūralios priemonės papilkėja arba paruduoja  doh.gif

O violetiniu moliu jeigu? irgi pakeičia spalvą?
Atsakyti
QUOTE(*saulėgrąža* @ 2011 10 20, 13:23)
O violetiniu moliu jeigu? irgi pakeičia spalvą?

Violetinio molio dar nebuvau mačiusi - kur jo galima rast? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 10 20, 13:50)
Violetinio molio dar nebuvau mačiusi - kur jo galima rast?  ax.gif

Aroma-Zone kaip tik užsisakiau tam tikslui ne per seniausiai. Sprendžiant pagal google vertėją ir iš foto, nagi tikrai turėtų būti violetinis molis, tas paskutinis:
http://www.aroma-zon...oma/argiles.asp
Atsakyti