QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 10 17, 18:03)
mmm...velnias...o as visad sarma zymiai vesesni pilu i aliejus... Kokios temperaturos pas jus buna sarmo ir aliejaus?
Aš visada taikau, kad temperatūros būtų vienodos, bet čia toks įprotis jau. Žinau, kad daug patyrusių muilo virėjų išvis nenaudoja termometrų ir per daug dėl temperatūrų nesuka galvos, iš akies daugmaž matuoja. Nors aš pati gal taip nerekomenduočiau daryti, bet čia tik patvirtina, kad muilo virime griežtų taisyklių nėra ir kiekvienas atranda sau labiausiai tinkantį būdą.
Mano aliejų ir šarmo temperatūros svyruoja priklausomai nuo recepto - jeigu recepte daug kietų aliejų, taikau į 45 laipsnius, jeigu mažiau - sumaišau prie žemesnių. Kiekvieną kartą sprendžiu pagal situaciją.
Tiesa, dėl kambario temperatūros metodo - šitaip vadinami du skirtingi metodai, abu čia buvo paminėti - vienas iš jų yra kai aliejai ir sviestai tiesiog sudedami į puodą, netirpdomi ir ant jų pilamas karštas, kątik sumaišytas šarmas, kuris viską ir ištirpdo. Skamba labai patogiai ir greitai, bet aš nedrįstu jo bandyti ir turbūt niekada nebandysiu. O kitas yra kaip daro vėtrė 9, kai ir šarmas, ir aliejai paliekami atvėsti ir sumaišomi, kada nors
Irgi patogu, bet man nelabai patinka palikti šarmą stovėti ilgam, o ir mano receptas, įtariu, nelabai pasiduotų šitam metodui.
Pasirodau savo Gervuogių kremo keksiukus, antras bandymas kiek geriau pavykęs: