Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu IV d.

mmm...velnias...o as visad sarma zymiai vesesni pilu i aliejus... Kokios temperaturos pas jus buna sarmo ir aliejaus?
Atsakyti
QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 10 17, 19:03)
mmm...velnias...o as visad sarma zymiai vesesni pilu i aliejus...  Kokios temperaturos pas jus buna sarmo ir aliejaus?

aš visada atidžiai stebiu temperatūras ir maišau kai temperatūra būna vienoda, maximum 2laipsn. skirtumu, ir visada maždaug taikau ant 51-54 T
Atsakyti
QUOTE(ailima @ 2011 10 17, 21:39)
aš visada atidžiai stebiu temperatūras ir maišau kai temperatūra būna vienoda, maximum 2laipsn. skirtumu, ir visada maždaug taikau ant 51-54 T


tai papasakokit kaip pasiekiat tokie rezultata, kada tirpdinat aliejus ir kada einat natrio sarma tripdinti vandenyje? Suku galva kaip padaryti, kad temepraturos nesiskirtu...ir kaip speti, as kieme tirpdinu natrio sarma.
Atsakyti
Vaiva1987 as viska darau virtuvej po gartraukiu. Tai pirmiausia viska susisveriu. Tada darausi NaOH tirpala, o kol jis vesta aliejus istirpinu. Aliejai greiciau vesta nei sarmas, tai jei matau kad sarmas nespes taip greit pravest, tai alieju puoda merkiu i karsta vandeni ir taip vis pasildau kol susivienodina temperaturos. Paskutini muiliuka kai gaminau tempa alieju ir sarmo buvo 53. As ir stengiuosi kad temperaturos butu tarp 50-54 laipsniu, o skirtumas nedidesnis nei 2 laipsniai.

QUOTE(vėtrė 9 @ 2011 10 17, 18:49)
mano irgi su skylem, bet kai iskloju popierium tai viskas buna ok.

gal mano popierius kazkoks kitoks, bet vietomis pro ji prabega doh.gif gerai kad nedauk, bet vistiek nervuoja. O popieriu su silikonu naudojat? Nes mano paprastas, be nieko. As ji net kepiniams naudodama nervuojuos biggrin.gif
Atsakyti
Kepimo popierius is Mxios,bet ne tas pigiausias.
Vienu etu buvo maximoj labai pigaus tai visi kepiniai prie j kibdavo, tai cia turbut tas pats pas jus.
tas kurdabarnaudoju Fino lygtai vadinasi, toks platus, baltas.

QUOTE(Fay @ 2011 10 17, 22:29)
Vaiva1987 as viska darau virtuvej po gartraukiu. Tai pirmiausia viska susisveriu. Tada darausi NaOH tirpala, o kol jis vesta aliejus istirpinu. Aliejai greiciau vesta nei sarmas, tai jei matau kad sarmas nespes taip greit pravest, tai alieju puoda merkiu i karsta vandeni ir taip vis pasildau kol susivienodina temperaturos. Paskutini muiliuka kai gaminau tempa alieju ir sarmo buvo 53. As ir stengiuosi kad temperaturos butu tarp 50-54 laipsniu, o skirtumas nedidesnis nei 2 laipsniai.
gal mano popierius kazkoks kitoks, bet vietomis pro ji prabega doh.gif gerai kad nedauk, bet vistiek nervuoja. O popieriu su silikonu naudojat? Nes mano paprastas, be nieko. As ji net kepiniams naudodama nervuojuos biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 10 17, 22:54)
tai papasakokit kaip pasiekiat tokie rezultata, kada tirpdinat aliejus ir kada einat natrio sarma tripdinti vandenyje? Suku galva kaip padaryti, kad temepraturos nesiskirtu...ir kaip speti, as kieme tirpdinu natrio sarma.

aš tai pasistatau vonelę su vandeniu ir nedideliu kiekiu ledukų,arba su spec.šaldančiu maišeliu, jeigu matau, kad aliejaus T greitai krenta, o šarmo su vandeniu vos vos, tai įkišu šarmą į tą šaltą vandenį trumpam, pamaišau ir vėl ištraukiu, jei reikia, pakartoju tą kelis kartus, jei reikia ir aliejų taip pravėsinu, čia tuo atvėju jei maišau šarmą su užšaldytu ožkos pienu
Atsakyti
QUOTE(ailima @ 2011 10 18, 10:23)
aš tai pasistatau vonelę su vandeniu ir nedideliu kiekiu ledukų,arba su spec.šaldančiu maišeliu, jeigu matau, kad aliejaus T greitai krenta, o šarmo su vandeniu vos vos, tai įkišu šarmą į tą šaltą vandenį trumpam, pamaišau ir vėl ištraukiu, jei reikia, pakartoju tą kelis kartus, jei reikia ir aliejų  taip pravėsinu, čia tuo atvėju jei maišau šarmą su užšaldytu ožkos pienu

mano tokia "sistema": 3min katinu aliejus ant silpnos ugnies,isjungiu , tada ienu i vandeni sarma supilti.irgi apie kokias 3-5min pabuna ir tada jau atidengiu abu puodu, ikisu termometrus ir ziuriu smile.gif"pareguliuoju" temperatura pastaciusi puoda ant zemes(grindys plytelemis padengtos, todel saltesnes) ir pamaisau. tai cia buvo 0.5kg. o jei verdu 1kg, tai pirma sarma tirpdau.o su ozkos muilu ar biciu vasku, tai jau atskiras zaidimas:)
Atsakyti
As viska maiasu kambario temperturos.
Issitirinu alieju kai turiu laiko. Issimaisu lauke NaOH. kai pravesta parsinesu ir sustatau greta su aiejum. Po kokio pusdienio, ar kita diena, viska supilu ir sumaisau ir isplaku. Kol kas viskas puikiai ganasi. kartasi dedu ant virykles pacios maziausios ugnies ir plakant pasildau.
Pastebejau, kad kuo silciau tuo greiciau pedsakas atsiranda. Bet issiplaka gerai, koncistencija irgi gera gaunasi,ir stingsta teisingai ir gelio faze ir sarmingumas po to, viskas normalai gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(AnaSong @ 2011 10 18, 13:54)
mano tokia "sistema": 3min katinu aliejus ant silpnos ugnies,isjungiu , tada ienu i vandeni sarma supilti.irgi apie kokias 3-5min pabuna ir tada jau atidengiu abu puodu, ikisu termometrus ir ziuriu smile.gif"pareguliuoju" temperatura pastaciusi puoda ant zemes(grindys plytelemis padengtos, todel saltesnes) ir pamaisau. tai cia buvo 0.5kg. o jei verdu 1kg, tai pirma sarma tirpdau.o su ozkos muilu ar biciu vasku, tai jau atskiras zaidimas:)


tai va, man ir reikia su ozkos pienu ir biciu vasku to zaidimo? Nes mano tokie muiliukai pagrinde.
Atsakyti
QUOTE(vėtrė 9 @ 2011 10 18, 14:28)
As viska maiasu kambario temperturos.
Issitirinu alieju kai turiu laiko. Issimaisu lauke NaOH. kai pravesta parsinesu ir sustatau greta su aiejum. Po kokio pusdienio, ar kita diena,  viska supilu ir sumaisau ir isplaku. Kol kas viskas puikiai ganasi. kartasi dedu ant virykles pacios maziausios ugnies ir plakant pasildau.
Pastebejau, kad kuo silciau tuo greiciau pedsakas atsiranda. Bet issiplaka gerai, koncistencija irgi gera gaunasi,ir stingsta teisingai ir gelio faze ir sarmingumas po to, viskas normalai gaunasi.


kambario temperaturos, tai kitoks metodas yra, gali buti aliejai nelydyti karstame vandenyje, o pats natrio sarmas turi buti karstas. Bent jau taip skaiciau, kad daro.
Atsakyti
QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 10 18, 19:49)
tai va, man ir reikia su ozkos pienu ir biciu vasku to zaidimo? Nes mano tokie muiliukai pagrinde.

su ozkos pienu tai taip: po truputi beriu sarma ant uzsaldyto gabaliukais ozku peino ir per ta laika(periodiskai pamaisant) susisveriu aliejus, 3min juos pasildau puode (dangtis uzdengtas) ir palieku.kai jau sarmas bus visiskai istirpes piene, tada jau dedu temometrus i abu puodus ir ziuru ka toliau daryt:)o su biciu vasku tai reikia turet omeny, kad aliejai ikaista labiau, nei yprasta, nes vaskas dar turi istirpt, tai tiesiog tik istirpus sarmu reik iskart temperaturas ziuret, nes ~40 lapsniu jau pradedakieteti aliejus su vasku, tai reikia anksciau suspet viska sumaisyt.
Atsakyti
QUOTE(AnaSong @ 2011 10 18, 21:38)
su ozkos pienu tai taip: po truputi beriu sarma ant uzsaldyto gabaliukais ozku peino ir per ta laika(periodiskai pamaisant) susisveriu aliejus, 3min juos pasildau puode (dangtis uzdengtas) ir palieku.kai jau sarmas bus visiskai istirpes piene, tada jau dedu temometrus i abu puodus ir ziuru ka toliau daryt:)o su biciu vasku tai reikia turet omeny, kad aliejai ikaista labiau, nei yprasta, nes vaskas dar turi istirpt, tai tiesiog tik istirpus sarmu reik iskart temperaturas ziuret, nes ~40 lapsniu jau pradedakieteti aliejus su vasku, tai reikia anksciau suspet viska sumaisyt.


o tai negalima ant uzsalusiu ozkos pieno leduku iskart pilti natrio sarma?
Beja aciu mergaitems uz issamius paaiskinimus. wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiva1987: 18 spalio 2011 - 21:54