QUOTE(mezgejyte @ 2011 10 17, 15:13)
tai tiek suprantu, kas rašo spanifikuoti aliejai, ar dar ką nors bet aliejus ir vanduo tai muilas niekaip neišeis. tai manau jei kokio TiO2 įdeda irgi nerašo
Manau tiesiog žaidžiama, jog rankų darbas ..... natūralu, be jokios chemijos....
na as rasau ant pakiuko muilo druskas, kurios gaunasi (sodium oleate, sodium palmate, sodium tt...), likusius po saponifikacijos ingredientus - vanduo, laisvi aliejai, glicerinas (susidares naturaliai), tuomet eteriniai aliejai, molis ar dar kokios vaistazoles ir viskas. Is pagarbos pirkejui manau deretu nurodyti ir ingredientu INCI sarasa. Jei viso to nera, nepasitikeciau gamintoju, o jei visgi uzsidegė nauju hobiu, nusprendė dar ir parduot, o is tikro nieko gero tas muilas???
Jei raso tik saponifikuoti tam tikri aliejai (nenurodo kokie pagal INCI), tai mano manymu nelabai supranta kas tas muilas ir kas jame susidaro (zodziu darymas pagal recepta nesuvokiant kas realiai reakcijos metu vyksta), o nedarasymas kitu komponentu tai jau nesazininga... jei as noreciau naturalaus muilo ir mokeciau uz ji pinigus, tai man tikrai nepatiktu, kad mane apgaudinetu
Del to, kad neraso aliejus, vanduo, sarmas, tai viskas ok, cia gi ne recepta nurodo, o sudeti pacio produkto- muiliuko ir sarmo manau nereik rasyt, jei jo muiliuke neber