Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu IV d.

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 10 17, 13:51)
4u.gif Gražiai apie gražučius muiliukus, jei dar neskaitėte:
http://gyvenimas.del...a.d?id=50703828

Berods toks pat straipsnis yra ir žurnale „Savaitė su TV“, ar bent labai panašus, apie Lemurijos muilus 4u.gif
Atsakyti
Labai gražiai parašyta 4u.gif (straipsniukas)

Mane tai labai stebina gaminančių muilą etiketės..... šeštadienį buvau mugėje ir kaip visose pardavinėjo rankų darbo muilą thumbup.gif kas yra sveikintina ir niekada nepraeinu neapžiūrėjus. kai perskaičiau sudėti vėl įdomu rolleyes.gif Sudėtis: aliejai...., vanduo ir žolelės (priedai). Kaip paklausiau kaip čia g.gif tai ji pasakė, kad šarmo nebūtina nurodyti. unsure.gif kaip čia taip ir nesuprantu
Atsakyti
QUOTE(mezgejyte @ 2011 10 17, 14:02)
Labai gražiai parašyta  4u.gif (straipsniukas)

Mane tai labai stebina gaminančių muilą etiketės..... šeštadienį buvau mugėje ir kaip visose pardavinėjo rankų darbo muilą  thumbup.gif  kas yra sveikintina ir niekada nepraeinu neapžiūrėjus. kai perskaičiau sudėti vėl įdomu  rolleyes.gif  Sudėtis: aliejai...., vanduo ir žolelės (priedai). Kaip paklausiau kaip čia  g.gif  tai ji pasakė, kad šarmo nebūtina nurodyti.  unsure.gif  kaip čia taip ir nesuprantu

jei teisingai padarytas muilas ir paliktas pariebinimas, sarmas saponifikacijos reakcijos metu pilnai sureaguoja, tad muile jo nebelieka, todel rasoma tik tai, kas tame muiliuke lieka. Taip pat neraso kad sudety yra aliejai ir vanduo, turi nurodyti natrio druskos (muilo) pavadinima, kuri atsiranda po reakcijos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievulyte @ 2011 10 17, 15:33)
jei teisingai padarytas muilas ir paliktas pariebinimas, sarmas saponifikacijos reakcijos metu pilnai sureaguoja, tad muile jo nebelieka, todel rasoma tik tai, kas tame muiliuke lieka. Taip pat neraso kad sudety yra aliejai ir vanduo, turi nurodyti natrio druskos (muilo) pavadinima, kuri atsiranda po reakcijos  4u.gif

tai tiek suprantu, kas rašo spanifikuoti aliejai, ar dar ką nors bet aliejus ir vanduo tai muilas niekaip neišeis. tai manau jei kokio TiO2 įdeda irgi nerašo rolleyes.gif Manau tiesiog žaidžiama, jog rankų darbas ..... natūralu, be jokios chemijos....
Atsakyti
QUOTE(mezgejyte @ 2011 10 17, 15:13)
tai tiek suprantu, kas rašo spanifikuoti aliejai, ar dar ką nors bet aliejus ir vanduo tai muilas niekaip neišeis. tai manau jei kokio TiO2 įdeda irgi nerašo  rolleyes.gif Manau tiesiog žaidžiama, jog rankų darbas ..... natūralu, be jokios chemijos....

na as rasau ant pakiuko muilo druskas, kurios gaunasi (sodium oleate, sodium palmate, sodium tt...), likusius po saponifikacijos ingredientus - vanduo, laisvi aliejai, glicerinas (susidares naturaliai), tuomet eteriniai aliejai, molis ar dar kokios vaistazoles ir viskas. Is pagarbos pirkejui manau deretu nurodyti ir ingredientu INCI sarasa. Jei viso to nera, nepasitikeciau gamintoju, o jei visgi uzsidegė nauju hobiu, nusprendė dar ir parduot, o is tikro nieko gero tas muilas???

Jei raso tik saponifikuoti tam tikri aliejai (nenurodo kokie pagal INCI), tai mano manymu nelabai supranta kas tas muilas ir kas jame susidaro (zodziu darymas pagal recepta nesuvokiant kas realiai reakcijos metu vyksta), o nedarasymas kitu komponentu tai jau nesazininga... jei as noreciau naturalaus muilo ir mokeciau uz ji pinigus, tai man tikrai nepatiktu, kad mane apgaudinetu schmoll.gif

Del to, kad neraso aliejus, vanduo, sarmas, tai viskas ok, cia gi ne recepta nurodo, o sudeti pacio produkto- muiliuko ir sarmo manau nereik rasyt, jei jo muiliuke neber 4u.gif
Atsakyti
O kur jus perkat medines formeles, pjaustykles? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Fay @ 2011 10 17, 16:36)
O kur jus perkat medines formeles, pjaustykles?  blush2.gif

man viska sumeistravo mano auksarankis vyras smile.gif kazkuri minejo vyno dezutes, galit pabandyt mirksiukas.gif pjaustykle turiu su stygom, kur paguldai kalade ir vienu judesiu iskart supjausto gabaliukais, kitos perkasi peilius, pabandykit pagooglint, yra uzsienietisku parduotuviu, ten visokiu daikteliu muilo gamybai rasit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievulyte @ 2011 10 17, 17:44)
man viska sumeistravo mano auksarankis vyras smile.gif kazkuri minejo vyno dezutes, galit pabandyt  mirksiukas.gif  pjaustykle turiu su stygom, kur paguldai kalade ir vienu judesiu iskart supjausto gabaliukais, kitos perkasi peilius, pabandykit pagooglint, yra uzsienietisku parduotuviu, ten visokiu daikteliu muilo gamybai rasit  4u.gif

googlint jau seniai viska isgooglinau biggrin.gif kainos nelabai kol kas patinka blush2.gif kazkaip pirmai pradziai nesinori super dideliu investiciju. As dar tik mokausi tai stengiuosi su parankimen priemonem apsieiti. As ir prasiau kad mano auksarankis sumeistrautu man medine dezute - bet ji su tarpais gavosi doh.gif Naudojau pora kartu, bet abu kartus keikiausi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Fay @ 2011 10 17, 16:49)
googlint jau seniai viska isgooglinau  biggrin.gif kainos nelabai kol kas patinka  blush2.gif kazkaip pirmai pradziai nesinori super dideliu investiciju. As dar tik mokausi tai stengiuosi su parankimen priemonem apsieiti. As ir prasiau kad mano auksarankis sumeistrautu man medine dezute - bet ji su tarpais gavosi  doh.gif Naudojau pora kartu, bet abu kartus keikiausi  biggrin.gif

naudokit plastikine mirksiukas.gif
Atsakyti
ar butina, kad aliejaus ir natrio sarmo temperatura butu vienoda (gaminant muila)? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fay @ 2011 10 17, 16:49)
googlint jau seniai viska isgooglinau  biggrin.gif kainos nelabai kol kas patinka  blush2.gif kazkaip pirmai pradziai nesinori super dideliu investiciju. As dar tik mokausi tai stengiuosi su parankimen priemonem apsieiti. As ir prasiau kad mano auksarankis sumeistrautu man medine dezute - bet ji su tarpais gavosi  doh.gif Naudojau pora kartu, bet abu kartus keikiausi  biggrin.gif

mano irgi su skylem, bet kai iskloju popierium tai viskas buna ok.
Atsakyti
QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 10 17, 17:41)
ar butina, kad aliejaus ir natrio sarmo temperatura butu vienoda (gaminant muila)? smile.gif

rekomenduojama, nes man kai karta maisiau dideliu skirtumu, muilas gavosi trupantis, sarmingas - zodziu nesigavo. Stengiuos nevirsyt 5 laipsniu skirtumo 4u.gif
Atsakyti