sveikutės. aš vėl pas jus su durnais klausimais . ar nebus muilas per minkštas (ar dar koks nevykęs), jei dėsiu kokosų ir palmių aliejų?
QUOTE(Katastrofa @ 2011 10 12, 10:39)
sveikutės. aš vėl pas jus su durnais klausimais . ar nebus muilas per minkštas (ar dar koks nevykęs), jei dėsiu kokosų ir palmių aliejų?
Tai kad daugybe receptu su siais dviem aliejais ivairiomis proporcijomis.
QUOTE(Katastrofa @ 2011 10 12, 10:39)
Naaa jeigu naudotumete vientik skystuosius aliejus, tada jis butu skystas ir minkstas, bet kadangi naudojat dar ir kietuju alieju, tai nemanau, kad jis bus laaabai minkstas.
Papildyta:
ar kas nors naudojote muilo gamyboje vietoj avizu miezius?
dėkui mergaitės . sunku man dar muilo gamybos džiunglėse
Evah, jei neklystu tu esi virusi muilą su titano dioksidu. Sakyk, kada ir kokiomis proporcijomis jis dedamas į muilą? Po pėdsako? Taip užsimaniau balto muilo...
Aš dažnokai jį naudoju. Bet perspėju, jei baziniai aliejai labai tamsūs, tai ir titano dioksidas nepadės O pas tave vandenyje ar aliejuje tirpus?
QUOTE(Evah @ 2011 10 13, 20:19)
Aš dažnokai jį naudoju. Bet perspėju, jei baziniai aliejai labai tamsūs, tai ir titano dioksidas nepadės O pas tave vandenyje ar aliejuje tirpus?
Ant etiketės rašo, kad maišomas su glicerinu, jei aš gerai suprantu. Iš manęs prasta anglistė... "Mix with a little liquid glycerine..."
Na, tada maišyti su glicerinu ir dėti po pėdsako Arbatinis šaukštelis pusei kilogramo muilo yra daugiausia, kiek aš dedu.
QUOTE(Evah @ 2011 10 14, 11:33)
Na, tada maišyti su glicerinu ir dėti po pėdsako Arbatinis šaukštelis pusei kilogramo muilo yra daugiausia, kiek aš dedu.
Ačiū, Evah! Obettačiau, vadinasi, jis gali būti maišomas ne tik su aliejumi, vandeniu, bet dar ir glicerinu? O kiek imti to glicerino? Irgi arbatinį šaukštelį? Ta prasme, ar glicerinas dedasi, kaip priedas (kaip, tarkim, žolelės), ar turi būti jam skaičiuojamas SAP?
Papildyta:
QUOTE(Ingrid2 @ 2011 10 14, 11:48)
Ačiū, Evah! Obettačiau, vadinasi, jis gali būti maišomas ne tik su aliejumi, vandeniu, bet dar ir glicerinu? O kiek imti to glicerino? Irgi arbatinį šaukštelį? Ta prasme, ar glicerinas dedasi, kaip priedas (kaip, tarkim, žolelės), ar turi būti jam skaičiuojamas SAP?
A, tiesa, esu mačiusi variantą (nuotraukinį), kad titano dioksidas po pėdsako yra tiesiai dedamas (nesumaišius prieš tai su niekuo), tai čia toks variantas irgi įmanomas?
QUOTE(Ingrid2 @ 2011 10 14, 11:51)
Papildyta:
A, tiesa, esu mačiusi variantą (nuotraukinį), kad titano dioksidas po pėdsako yra tiesiai dedamas (nesumaišius prieš tai su niekuo), tai čia toks variantas irgi įmanomas?
Papildyta:
Aš pati su glicerinu nieko nemaišau, bet turbūt, kad ir taip galima. Kadangi pas mane vandenyje tirpus titano dioksidas, tai aš su vandeniu ir maišau.
Glicerino dėti iš akies - kol pasidarys tokia košelė poskystė, kad lengvai įsimaišytų į muilo masę. SAP skaičiuoti nereikia Bus kaip priedas.
Aš taip tiesiai titano dioksido į muilo masę nekrėsčiau - jis labai mėgsta sušokti į gabaliukus ir sunkiai išsimaišyti, po to pjaustant terliojasi.
QUOTE(Evah @ 2011 10 14, 12:06)
Aš pati su glicerinu nieko nemaišau, bet turbūt, kad ir taip galima. Kadangi pas mane vandenyje tirpus titano dioksidas, tai aš su vandeniu ir maišau.
Glicerino dėti iš akies - kol pasidarys tokia košelė poskystė, kad lengvai įsimaišytų į muilo masę. SAP skaičiuoti nereikia Bus kaip priedas.
Aš taip tiesiai titano dioksido į muilo masę nekrėsčiau - jis labai mėgsta sušokti į gabaliukus ir sunkiai išsimaišyti, po to pjaustant terliojasi.
O kai maišai su vandeniu, tai irgi dedi po pėdsako, taip? Ir tą vandens kiekį minusieji iš bendro vandens kiekio?
Ten kaip tik ir buvo pridėtas kometaras, kad gali susimesti į gabaliukus.
Gražiai apie gražučius muiliukus, jei dar neskaitėte:
http://gyvenimas.del...a.d?id=50703828
http://gyvenimas.del...a.d?id=50703828