Palmių aliejus neturi apribojimų, tokių kaip kokosų, tad naudoti jį galima bet kokiais kiekiais praktiškai. Žinoma, reikia atkreipti dėmesį ir į skaičiukus skaičiuoklėje
Galima pagaminti puikų muilą ir nesilaikant tos taisyklės, kaip pavyzdžiui Kastilijos. Aš per daug dėmesio į tas taisykles nekreipiu, tiesiog eksperimentuoju ir pamažu matau, ko ir kiek man trūksta.
Evah, vėl tavo muilams lygių nėra, laaabai gražu, ir kvapas įsivaizduoju jiems labai tinka...
Aš dariau savo muilus kartoninėje dėžutėje, bet popierium klojau, ir dar kad šilčiau būtų iš kiekvieno šono iškirpau ir prieš popierių kartono papildomai dėjau, porą kartų atlaikė, trečiam keičiau, permirko, ištižo, o dėžutė atlaikė. Laukiu kol gausiu medinę, užsisakiau.
Tuo tarpu nusipirkau jei kada daugiau norėsis ar nesulaukus užsikepsiu daryt kur būna dekupažui skirtos vyno dėžutę, apie 20 litų, su dangteliu, kilogramui bus kaip tik, perploviau ir gerai aliejum įgirdžiau. Pasidairykit, gal ir jūs ką tinkamo rasit, dar mačiau maksimose stalo įrankiams yra neblogų medinių, tik skyreliai gal mažoki.
Aš dariau savo muilus kartoninėje dėžutėje, bet popierium klojau, ir dar kad šilčiau būtų iš kiekvieno šono iškirpau ir prieš popierių kartono papildomai dėjau, porą kartų atlaikė, trečiam keičiau, permirko, ištižo, o dėžutė atlaikė. Laukiu kol gausiu medinę, užsisakiau.
Tuo tarpu nusipirkau jei kada daugiau norėsis ar nesulaukus užsikepsiu daryt kur būna dekupažui skirtos vyno dėžutę, apie 20 litų, su dangteliu, kilogramui bus kaip tik, perploviau ir gerai aliejum įgirdžiau. Pasidairykit, gal ir jūs ką tinkamo rasit, dar mačiau maksimose stalo įrankiams yra neblogų medinių, tik skyreliai gal mažoki.
QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 10 10, 13:10)
O man pastoviai tokie bariai nutinka siuo metu. Kiek Jus (Ievulyte) dedate palmiu aiejaus?
galima iki 30%, as dedu maziau, iki 15 %
QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 10 10, 13:26)
Matot klausiu del palmiu aliejaus todel, kad idomu kiek reiktu jo deti i muila (procentais) ,nes kiekvienas aliejus, kuris yra naudojamas muile, turi savo kieki, pvz kokosu aliejaus idejus 30 proc, jis sausina oda...
Ar tikrai muila turi sudaryti 60 proc kietuju alieju?
Ar tikrai muila turi sudaryti 60 proc kietuju alieju?
nebutinai 60% kietu, nes kastilijos muilas yra 100% alyvuoginis, tai gaunas 100% skysto aliejaus muilas Kuo kietesnis, tuo ilgiau tarnaus, nesisnargles, ir nesuges, bet kuo minkstesnis, tuo dazniausiai svelnesnis odai (cia as tokia isvada pasidariau )
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 10 10, 13:34)
Evah, vėl tavo muilams lygių nėra, laaabai gražu, ir kvapas įsivaizduoju jiems labai tinka...
as popieriniu deziu nenaudociau, maza ka, neatlaikys, o muilo mase gi sarminga medine deze klokit sviestiniu popieriu ar kaarsciui atsparia plevele, neuzteks istrint medines formos riebalais, isigers muilas, neatkrapstysit (is asmenines patirties)
QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 10 10, 14:08)
O aromatinis ir eterinis aliejus skiriasi kazkuom?
eterinis aliejus naturalus, o aromatinis - ne. Esu maciusi aromatiniu ekstraktu naturaliu alkoholyje- tie naturalus, bet alkoholis muilui nereikalingas. SIaip butu smagu paklausyt kokio rimto EVah traktatro apie aromatinius aliejus, manau sugriesysiu koki syki bandeliu pridaryt su aromatiniais ale nieko apie juos neismanau, nei kokia sudetis, nei kur rast, nei kiek det
Na, jokio mandro traktato apie aromatinius aliejus aš čia nesuskelsiu, nes nelabai čia yra daug ką pasakoti apie juos.
Iš principo, yra taip, kaip sakė Ievulytė - eteriniai aliejai yra natūralūs, aromatiniai - sulipdyti laboratorijose iš begalės ingredientų - tiek nenatūralių, tie natūralių. Aromatinio aliejaus pilnos sudėties sužinoti neįmanoma, jos saugomos panašiai kaip kvepalų formulės. Be to, turbūt netilptų ant etiketės. Geriausiu atveju, europos sąjungoje pagaminti ir parduodami aromatiniai aliejai turi nurodyti juose esančius alergenus, kaip ir eteriniai aliejai. Rekomeduoju paieškoti aromatinių aliejų be ftalatų, turbūt žinot, kas jie tokie.
Jeigu sugalvosite naudoti juos muile, ieškokite būtent tam skirtų, dažnai jų būna pirkti muilo priemonėmis prekiaujančiuose puslapiuose. Aromatiniai aliejai gali būti žvėriškai sunkiai suvaldomas dalykas, nes dažnai prikrečia visokių nesąmonių, net ir specialiai muilui skirti. Jie gali sutraukti muilą kaip varškę, baisingai pagreitinti pėdsaką (kai per tris sekundes vos pėdsaką pasiekęs muilas virsta į bulvių košę), perkaitinti ir t.t. ir pan. Žodžiu, iš anksto reikia morališkai pasiruošti. O kiek naudoti turi būti nurodyta pas pačius tiekėjus, nes visaip būna.
Iš principo, yra taip, kaip sakė Ievulytė - eteriniai aliejai yra natūralūs, aromatiniai - sulipdyti laboratorijose iš begalės ingredientų - tiek nenatūralių, tie natūralių. Aromatinio aliejaus pilnos sudėties sužinoti neįmanoma, jos saugomos panašiai kaip kvepalų formulės. Be to, turbūt netilptų ant etiketės. Geriausiu atveju, europos sąjungoje pagaminti ir parduodami aromatiniai aliejai turi nurodyti juose esančius alergenus, kaip ir eteriniai aliejai. Rekomeduoju paieškoti aromatinių aliejų be ftalatų, turbūt žinot, kas jie tokie.
Jeigu sugalvosite naudoti juos muile, ieškokite būtent tam skirtų, dažnai jų būna pirkti muilo priemonėmis prekiaujančiuose puslapiuose. Aromatiniai aliejai gali būti žvėriškai sunkiai suvaldomas dalykas, nes dažnai prikrečia visokių nesąmonių, net ir specialiai muilui skirti. Jie gali sutraukti muilą kaip varškę, baisingai pagreitinti pėdsaką (kai per tris sekundes vos pėdsaką pasiekęs muilas virsta į bulvių košę), perkaitinti ir t.t. ir pan. Žodžiu, iš anksto reikia morališkai pasiruošti. O kiek naudoti turi būti nurodyta pas pačius tiekėjus, nes visaip būna.
QUOTE(AnaSong @ 2011 10 10, 13:33)
mmmm, Evah, tavo muluose man patinka du dalykai:isvaizda ir pavadinimai superiniai
Evah, tavo rapsodija puiki ! Labai švelnios ir gražios spalvos .
Ar yra kam buve, kad ozku pienas sumaisius su NaOH turetu stipru amoniako kvapa ?
Vienos firmos pienelis nesmirdejo, o kitos - taip dvoke .
Tai galvoju, kad pamaisytas su karves buvo
O muilas kazi ar tures ta kvapa ?
QUOTE(vėtrė 9 @ 2011 10 11, 15:12)
Ar yra kam buve, kad ozku pienas sumaisius su NaOH turetu stipru amoniako kvapa ?
iskart galvoj smestelejo mintis - karves pienas....
cia mano bandymas:
http://www.flickr.co.../in/photostream
verdi ir mokaisi: galutunai isitikinau, kad sis receptas stingsta greitai, tai kol suformavau bangeles, likusi muila jau turejau kaip kose krest ir gavosi jau nebe bangeles, o..
http://www.flickr.co.../in/photostream
verdi ir mokaisi: galutunai isitikinau, kad sis receptas stingsta greitai, tai kol suformavau bangeles, likusi muila jau turejau kaip kose krest ir gavosi jau nebe bangeles, o..