Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu IV d.

Evah superiniai muiliukai. wink.gif

O stai as saviskius su pabaltavimais parodysiu, gal kas nors atsakys kas cia yra...

http://www.flickr.co...in/photostream/

Sitas muilas buvo uzdengtas su maistine plevele...taip, kad cia nemanau, kad tos baltosios apnasos...kur yrra nekenksmigos...
Atsakyti
Vaiva, į sodą man nepanašu, bet kas ten žino. O nekanda muilas? Kažkokios įtartinos man tos apnašos. O recepte nėra nieko neįprasto?
Atsakyti
Wa visas receptas...man tokie pabaltavimai atsiranda, kai idedu palmiu aliejaus...jau kelintas sykis...

100 g - kokosu aliejus;
220 g - alyvuogiu aliejus;
130 g - palmiu aliejus;
66 g - NaO;
168 g vandens su zaliaja arbata.
Atsakyti
A, tai čia soda smile.gif Nuo arbatų man dažnai taip būna, muilas pasidengia storu sodos sluoksniu. Palmių aliejų aš naudoju visur, niekad so soda problemų neturiu didelių. O nuo arbatų kiekvieną kartą.
Atsakyti
[quote=Evah,2011 10 10, 10:23]
Pasirodau greituoju savo Rapsodiją:

user posted image
user posted image
user posted image

o jau rastu dailumas smile.gif
tikrai labai graziai gavosi smile.gif
Atsakyti
nu geras...ir tokiu jau pas mane keli kilogramai. O galima tokius naudoti? Kiek dedate palmiu aliejaus procentu i muila?
Papildyta:
O kaip tos sodos issvengti?
Atsakyti
evah turiu klausima.
kaip tauip graziai popieriumi iskloji forma?
ziurau ziurau i dezute ir nieko nesuprantu - lyg kiekviena sienele atskirai apsukta.
koks cia fintas?
nes as kai dariau savo paskutini kastiljos muila isklojau maistine plevele ir krastiniai gabaliukai gavosi susirauksleje. Namuose sunaudosi, bet jei padovanoti tai nevaizdas.
Turiu bedu su formomis.
Gal merginos galite pasidalyti paveikleliais apie savo dezutes?
O jei pilti i gryna popierine be jokiu iklotu, ar popierius nesureaguos kaip nors negerai?

Dar vienas tokis keistumas - paskutini muila dariau pries savaite, supjaustyti pavyko tik po dvieju paru, o jauciasi ligi siol kad minkstas ir lipnus. Turiu itarimu kad pariebinau per daug. Ar cia tik ilgiau bres ir dzius, ar jau mesti lauk?
o druskos muila supjausciau isvis tik po triju paru. Padariau isvada kad i per karsta (apie 40 laipsniu) supyliau druska. Ir gal vel su pariebinimu persistengiau. Nes vat irgi dar minkstas
Vienu zodziu pasiseke tik su Kastiljos muilu, bet cia forma pakiso koja.
Atsakyti
Jeigu aš gerai įžiūriu, tai šitas muilas praėjo tik pusinę gelio fazę. Čia gali būti viena iš priežasčių - gelio fazė šiek tiek pažaboja sodą. Nebūtinai jos nebus visai, bet gali būti kiek mažiau.
Jeigu dengiate plėvele, kad apsisaugoti nuo sodos, plėvelė turi liestis su muilo paviršiumi, kad muilas visai negautų kontakto su oru.
O daugiau nežinau jokių triukų smile.gif Problemų su soda turiu tik kai naudoju arbatas, o ir tais atvejais dažniausiai viskas atrodo gana neblogai, tai aš per daug galvos sau dėl to ir nesuku. Naudoti galima drąsiai. Tik, žinoma, patikrinkit, ar tikrai nekanda.
Palmių aliejų naudoju labai įvairiais kiekiais receptuose smile.gif
Papildyta:
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 10 10, 12:26)
evah turiu klausima.
kaip tauip graziai popieriumi iskloji forma?
ziurau ziurau i dezute ir nieko nesuprantu - lyg kiekviena sienele atskirai apsukta.
koks cia fintas?
nes as kai dariau savo paskutini kastiljos muila isklojau maistine plevele ir krastiniai gabaliukai gavosi susirauksleje. Namuose sunaudosi, bet jei padovanoti tai nevaizdas.
Turiu bedu su formomis.
Gal merginos galite pasidalyti paveikleliais apie savo dezutes?
O jei pilti i gryna popierine be jokiu iklotu, ar popierius nesureaguos kaip nors negerai?

Dar vienas tokis keistumas - paskutini muila dariau pries savaite, supjaustyti pavyko tik po dvieju paru, o jauciasi ligi siol kad minkstas ir lipnus. Turiu itarimu kad pariebinau per daug. Ar cia tik ilgiau bres ir dzius, ar jau mesti lauk?
o druskos muila supjausciau isvis tik po triju paru. Padariau isvada kad i per karsta (apie 40 laipsniu) supyliau druska. Ir gal vel su pariebinimu persistengiau. Nes vat irgi dar minkstas
Vienu zodziu pasiseke tik su Kastiljos muilu, bet cia forma pakiso koja.

Aš kloju gana standžiu popieriumi, kurio viena pusė yra blizgi. Net nežinau, kaip čia dabar nupasakoti - vieną juostą skersai kloju, kitą išilgai, ir tiek smile.gif Man niekas nesiraukšlėja dažniausiai, o jei ir būna kokia negraži pusė, tai tiesiog gražiai apipjaustau.
Į popierinę formą be išklojimo aš muilo nepilčiau, nes įtariu, kad gali neatlaikyti - peršlapti, ištižti ar dar ką baisaus padaryt. Nors, žinoma, priklauso koks tas popierius turbūt.

Dėl bėdų su minkštais muilais nieko labai patarti negaliu, reikėtų receptų, kad išsiaiškinti, kame čia šuo pakastas. Bet muilas gali būti per minkštas dėl didelio pariebinimo smile.gif Mesti lauk gal nereikėtų, jei negenda ir nieko kito baisaus nesidaro, bet kietės ilgai, jei išvis sukietės smile.gif
Atsakyti
Evah, tavieji muilai nerealus kaip visad. AS tradiciskai: kuo kvepia? smile.gif O aromatiniai ekstraktai, kuriuos naudoji alkoholiniai?

Vaiva, jei kaip Evah sako cia nuo arbatos, tai ok, bet butinai patikrinciau pH, nes tokiu bajeriu man ner nutike, negaliu komentuot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievulyte @ 2011 10 10, 13:07)

Vaiva, jei kaip Evah sako cia nuo arbatos, tai ok, bet butinai patikrinciau pH, nes tokiu bajeriu man ner nutike, negaliu komentuot smile.gif

O man pastoviai tokie bariai nutinka siuo metu. Kiek Jus (Ievulyte) dedate palmiu aiejaus? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievulyte @ 2011 10 10, 13:07)
Evah, tavieji muilai nerealus kaip visad. AS tradiciskai: kuo kvepia?  smile.gif O aromatiniai ekstraktai, kuriuos naudoji alkoholiniai?

Ačiū! Rapsodija kvepia labai švelniais persikais su trupučiu kriaušių, obuolių ir vos vos juntamu muskusu. Labai man jis patinka. Aš naudoju aromatinius aliejus, juose alkoholio nėra mirksiukas.gif

Dėl viso pikto gal ir reikėtų patikrinti pH. Vienok, sprendžiu aš vien tik iš savo patirties smile.gif Geriau jau apsidrausti.
Atsakyti
Matot klausiu del palmiu aliejaus todel, kad idomu kiek reiktu jo deti i muila (procentais) ,nes kiekvienas aliejus, kuris yra naudojamas muile, turi savo kieki, pvz kokosu aliejaus idejus 30 proc, jis sausina oda...
Ar tikrai muila turi sudaryti 60 proc kietuju alieju? smile.gif
Atsakyti