Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu IV d.

AnaSong, labai gražūs muiliukai:). Tokie 'kruopštukai' mirksiukas.gif
[/quote]
dekui 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 10 06, 09:20)
ooooo, sis klausimas ir mane domina.. g.gif
o koki kieki tokios dervos reiktu pvz 30ml e.a. "uzfiksuoti"? snd savo kaime ieskojau briedrages, bet neradau
Kas ta biedrage? smile.gif

briedrage, tai kerpe, auganti ant medziu, kuri turi kvapa fiksuojanciu savybiu. cia sita gudrybe siam forume neseniai viena ir pasidalino mirksiukas.gif
Atsakyti
is vikipedijos:
Briedragė (lot. Evernia) – kežinių (lot Parmeliaceae) šeimai priklausanti kerpių gentis, auganti ant medžių šakų bei kamienų ir savo forma primenanti išsikėtojusius briedžio ragus. Tai simbiotinis organizmas, kurio grybinis komponentas yra aukšliagrybis.
Senovės egiptiečiai dėdavo briedragių į mumijų vidų. Briedragės naudojamos kvepalams gaminti, jų ekstraktas įtvirtina kitus kvapus, kartu pridėdamas subtilų žolių aromatą. Kerpė labai jautri oro užterštumui.
Lietuvoje auga kelios rūšys, į Lietuvos raudonąją knygą įrašytos šios:
Skėtrioji briedragė (Evernia divaricata)
Kintančioji briedragė (Evernia mesomorpha)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vėtrė 9: 06 spalio 2011 - 13:49
vetre 9 dekui wink.gif

Mergaites kiek jus dedat mililitru eteriniu alieju i puse kilogramo ir i kilograma muilo? Ir dar puse kilogramo ir 1 kg, tai skaiciuojat aliejaus masei ar cia priklauso visai masei su natrio sarmu ir vandeniu? (apie eterinius kalbant)
Atsakyti
QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 10 06, 20:26)
vetre 9  dekui wink.gif

Mergaites kiek jus dedat mililitru eteriniu alieju i puse kilogramo ir i kilograma muilo? Ir dar puse kilogramo ir 1 kg, tai skaiciuojat aliejaus masei ar cia priklauso visai masei su natrio sarmu ir vandeniu? (apie eterinius kalbant)

as 1kg pilu 30ml e.a., o 0.5kg atitinkamai perpus maziau.tai skaiciuoju jau galutiniam suplanuotam1kg muilo -sarmo kiekio nepridedu.
Atsakyti
Evah, pyragėliai įspūdingi thumbup.gif Ko tau jie neįtinka g.gif
O aš konsultacijos ateinu - mano kakava dažytas muilas ir švelnus ir labai malonus rankom, bet va, lenda kažkoks, tikiuosi, tik kosmetinis brokas. Norėčiau išsiaiškinti, kas tai? Neišmaišiau gerai (kas labai gali būti, nes ryškiai pavėlavau įdėdama kakavos, ir staigiai jau labai stingti pradėjo)? O gal oro burbuliukai?

Nežinau, ar įžiūrėsit, bet matosi kažkiek ir ant naujo gabalėlio:

user posted image

O panaudojus išryškėja:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(vėtrė 9 @ 2011 10 06, 13:49)
is vikipedijos:
Briedragė (lot. Evernia) – kežinių (lot Parmeliaceae) šeimai priklausanti kerpių gentis, auganti ant medžių šakų bei kamienų ir savo forma primenanti išsikėtojusius briedžio ragus. Tai simbiotinis organizmas, kurio grybinis komponentas yra aukšliagrybis.
Senovės egiptiečiai dėdavo briedragių į mumijų vidų. Briedragės naudojamos kvepalams gaminti, jų ekstraktas įtvirtina kitus kvapus, kartu pridėdamas subtilų žolių aromatą. Kerpė labai jautri oro užterštumui.
Lietuvoje auga kelios rūšys, į Lietuvos raudonąją knygą įrašytos šios:
Skėtrioji briedragė (Evernia divaricata)
Kintančioji briedragė (Evernia mesomorpha)

O kokiu pavidalu ir kaip ta briedragė naudojama muile? Sumalta? Miltelių pavidalo? Po pėdsako?
Atsakyti
Sveikos darbštuolėlė, visos nutilę - turbūt labai daug verdate smile.gif
O aš pasakysiu kaip mane nustebino maniškis druskos muilas - jam jau 1 mėnesiukas laiko, nueinu pažiūrėti kaip jis gyvuoja, o gi jis visas išrasojęs kaip po pirties ir nedrasiai į mane žiūri. Va tai tau, dar šitaip ir aš nemačiau. Lyžtelėjau - tik sūruma. Tai lyg ir nieko baisaus, bet po mėnesio laiko šitaip, nu tikrai keista...
Va kaip būna.
Atsakyti
ausriness, druskos muilai mėgsta taip aprasoti - druska sutraukia iš oro drėgmę. Tad jeigu namuose drėgna, nieko nuostabaus. Nekenksminga, tik šiaip va nesmagu. Servetėle nusausinkit atsargiai ir gal perkelkit, kur bus sausiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 10 09, 14:24)
ausriness, druskos muilai mėgsta taip aprasoti - druska sutraukia iš oro drėgmę. Tad jeigu namuose drėgna, nieko nuostabaus. Nekenksminga, tik šiaip va nesmagu. Servetėle nusausinkit atsargiai ir gal perkelkit, kur bus sausiau smile.gif

Dėkui, Evah, paguodėt. Neišsigandau, bet laaabai nustebau, tikrai nesitikėjau. Reikės keisti apliką biggrin.gif Va tikrai būna aplinka kalta...
Atsakyti
QUOTE(*saulėgrąža* @ 2011 10 07, 11:10)

O aš konsultacijos ateinu - mano kakava dažytas muilas ir švelnus ir labai malonus rankom, bet va, lenda kažkoks, tikiuosi, tik kosmetinis brokas. Norėčiau išsiaiškinti, kas tai? Neišmaišiau gerai (kas labai gali būti, nes ryškiai pavėlavau įdėdama kakavos, ir staigiai jau labai stingti pradėjo)? O gal oro burbuliukai?

Pati esu virusi muilą su šokoladu. Aišku, būtų įdomi muilo sudėtis, nes manasis turėjo lygiai tą patį vaizdą. Chemiškai vargau, ieškojau kas ten gali būti. Tai kai prisikapsčiau iki chemiko su labaratorija, tas žmogus apšvietė kad šiam muilui einant žele fazę susidaro glicerino pūslelės. Čia ne tik kad ne blogai, bet labai gerai... Juk glicerinas gelbsti odelei kad neišsausėtų.
Atsakyti
GELBEKIT!!!!! Nezinau kaip issimt muila is apvalios formos sad.gif ,reik skubios jusu PAGALBOS
Atsakyti
O kas per forma? Plastikinė, silikoninė? Detalių, detalių smile.gif
Atsakyti