Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu IV d.

QUOTE(Evah @ 2011 10 05, 18:29)
Na, pusė šarmo čia buvo elementari hiperbolizacija, bet esmė lieka daugmaž ta pati - nėra kaip pamatuoti, kiek to šarmo yra neutralizuojama ir koks tada lieka pariebinimas. O aš labai nemėgstu tokių dalykų apie savo muilą nežinoti, man viskas turi būti daugiau ar mažiau tikslu ir aišku. Kaip ten bebūtų, vėlgi, aš tik garsiai galvoju smile.gif

Apie pariebinimą gana aiškiai paaiškinta čia.

didelis dėkui 4u.gif . neutralizaciją galima apskaičiuoti, bet tam reikia žinoti tam tikrus parametrus. kad ir kaip bebūtų, sultys nėra didelė rūgštis, šarmas - grynas. vadinasi, neutralizuosis tik maža šarmo dalis. jei bijot neutralizacijos, galit įdėt truputuką daugiau šarmo
Atsakyti
wub.gif Evah, nu be žodžių aš nuo keksiukų, super. Pas tave į svečius pavojinga važiuot, nes gali pradėt burbulai iš burnos skristi... Man į muilą negaila dėt gerą aliejų, priedus, bet kaip paskui pakelt ranką tokį grožį gadinti, įsivaizduojat, aptirpsta, apmažėja, formos dingsta..,. tuoj apsiverksiu lotuliukas.gif
Šaltalankiai ir aš tikuos kad spalvą išlaikys, o va dėl reakcijos su šarmu nežinau, suabejojau, tai ir užklausiau. Na, jei spėsiu reikės pabandyt, nors dalį vandens pakeičiant, nes vienos jos gali dažyt paskui daugiau negu norisi... Internete mačiau receptą su morkų sultim, čia rodėtės moliūginius, vis nerūgščios naudojamos. 4u.gif
Atsakyti
Ta proga pasirodau savo visiškai netobulus pirmus muilo keksiukus laugh.gif
user posted image
[/quote]

Grazu. wink.gif Beja pas mane keksiuku formeles spintoj stovi, natrio sarmo siandien kaip tik gavau wink.gif ,tai sakiau virsiu smile.gif ,visokio muilo smile.gif ,taipogi ir keksiukus isbandysiu. wink.gif O jus panasiai kaip keturkampius su blenderiu muilus gaminot ar jau gaminot mikserio pagalba? smile.gif
Atsakyti
Aš su mikseriu neprasidedu mirksiukas.gif Man patinka paprastuoju būdu.
Atsakyti
Gal kas nors zinot kur yra pirkt benzoino dervos milteliu pavidalo arba skysto pavidalo Kaune?
Papildyta:
Evah ir nesukieteja taip greit? O nieko tokio, kad tik tokia maza formele...nes sako, kad muilo gamyboje geriau didesni kiekiai, pvz kaip 1 kg. smile.gif
Atsakyti
Viskas priklauso nuo recepto, maniškis puikiai elgėsi. O mažų kiekių gaminti nerekomenduojama dėl tikslumo ir didesnės paklaidos. Gaminti didesnį kiekį ir išpilstyt į atskiras formeles visiškai nieko blogo.
Atsakyti
Liuks nuraminot mane wink.gif ...ryt eisiu i galutines paieskas muilaviriui wink.gif ir raitosiuos rankoves smile.gif naujiems eksperimentams wink.gif
Atsakyti
[quote=Vaiva1987,2011 10 05, 19:59]
Gal kas nors zinot kur yra pirkt benzoino dervos milteliu pavidalo arba skysto pavidalo Kaune?
ooooo, sis klausimas ir mane domina.. g.gif
o koki kieki tokios dervos reiktu pvz 30ml e.a. "uzfiksuoti"? snd savo kaime ieskojau briedrages, bet neradau
Atsakyti
Gal kas bandete dazyti su Hibiscus arbata ?
Atsakyti

QUOTE(Babi* @ 2011 09 24, 13:32)
Mėgstu pienišką šokoladą, gal todėl ir spalva tokia man labai graži blush2.gif
Gal galėtum nuotrauką įkelti avytės? ax.gif

va smile.gif prasom avyte
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vėtrė 9: 06 spalio 2011 - 07:44

ooooo, sis klausimas ir mane domina.. g.gif
o koki kieki tokios dervos reiktu pvz 30ml e.a. "uzfiksuoti"? snd savo kaime ieskojau briedrages, bet neradau

Kas ta biedrage? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 10 05, 12:04)
O nebijot, kad rūgštys sultyse neutralizuoja dalį šarmo?

Ne, nebijau... nes kruopščiai renku, eksperimentuoju, konsultuojuos. Paskui testuoju smile.gif.
Papildyta:
QUOTE(AnaSong @ 2011 10 05, 14:14)
tai jus sutis dedat vietoj atitinkamo vandens kiekio ir jas pilat po pedsako?manau, cia visi uzsikrete bandyti smile.gif o as lyg dar maciau nenulestu aroniju ir putinu pas save:)
kolkas nieko naujo nesugalvoju, tai isbandytus muiliukus dekoruoju:
http://www.flickr.co.../in/photostream
http://www.flickr.co...in/photostream/

AnaSong, labai gražūs muiliukai:). Tokie 'kruopštukai' mirksiukas.gif
Atsakyti