Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu IV d.

QUOTE(vėtrė 9 @ 2011 10 04, 16:31)
Puikus spalvingas kvapniai atrodantis muilas wink.gif

Visi Jusu muilai kazkiek panasus, jau turbut nuotrauka pamacius galima pasakyti , kad cia Ingrid darbas wink.gif
Vat kaip jau dirba profesionalios ir zinancios koki rezultata nori gauti muilo virejos.
Rasti savo muilo stiliu yra labai svarbu ir profesionalu...

Sirdis dziaugiais ziurint, manau ir prausiantis smile.gif

Vėtre, aišku, kad panašūs smile.gif. Man atrodo, kiekvieno muilo virėjo daug maž visi muilai panašūs, turi tam tikrą savo braižą smile.gif.
Papildyta:
QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 10 04, 19:19)
Ingrid  grazus darbelis. wink.gif O kodel butent dali o ne visa vandeni keitet i obuoliu sultis?  O klausykit su apelsinu sultimis galima daryti  muila? smile.gif

Net nežinau... man kažkodėl taip norėjosi g.gif . Ai, ne! Prisiminiau! Pabijojau, kad spalva gausis per tamsi (obuolių sultys, į jas supylus šarmą, nusidažo tamsia ruda-oranžine spalva, paskui šarmui pamažu vėstant vėl įgauna savo pradinę spalvą), todėl maždaug trečdalį sulčių pakeičiau vandeniu.
Ne tik su apelsinų sultimis galima virti muilą, taip pat su citrinų, šermukšnių, aronijų ir t.t.. Tiesa, neesu bandžiusi, tai nežinau, koks rezultatas. Būtų smagu, jei kas išbandytų ir čia pasirodytų mirksiukas.gif .
Atsakyti
Labai gražus ir įdomus muilas, Ingrid2 thumbup.gif Jau ir man reikia su sultimis - gal šaltalankio ar spanguolių? Gal jau kuri virėt? O kažin rūgščios sultys nieko blogo muilui nepadarys? Gal ką savaitgalį sumakaluosiu, bet dar turiu ožkos pieno nusipirkus, reiktų sunaudot pirmiau jį... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 10 05, 10:25)
Labai gražus ir įdomus muilas, Ingrid2  thumbup.gif  Jau ir man reikia su sultimis - gal šaltalankio ar spanguolių? Gal jau kuri virėt? O kažin rūgščios sultys nieko blogo muilui nepadarys? Gal ką savaitgalį sumakaluosiu, bet dar turiu ožkos pieno nusipirkus, reiktų sunaudot pirmiau jį...  blush2.gif

Taigi, ir aš labai norėčiau citrinų sulčių muilą išsivirti, tik vis nedrįstu, bijau kad sutrauks. Kai turėsiu mažiau darbų- pabandysiu. Merginos, jei bandėtė su rūgščiomis sultimis- pasidalinkite patirtimi. 4u.gif
Ingrid 2man tokie muilai labai gražūs thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 10 05, 09:25)
Labai gražus ir įdomus muilas, Ingrid2  thumbup.gif  Jau ir man reikia su sultimis - gal šaltalankio ar spanguolių? Gal jau kuri virėt? O kažin rūgščios sultys nieko blogo muilui nepadarys? Gal ką savaitgalį sumakaluosiu, bet dar turiu ožkos pieno nusipirkus, reiktų sunaudot pirmiau jį...  blush2.gif

Agne/Ramune, o ką blogo sultys gali padaryti muilui smile.gif? Aš menka chemikė, bet nemanau, kad galėtų sutraukti (jei dėl to nerimauji smile.gif). Nežinau, kaip dėl kitų sulčių, bet tarkim obuolių sultys nuramina sausą odą ir suteikia jai švytėjimo. Šaltalankių sultys (kaip ir aliejus), veikia odą priešuždegimiškai, gydo žaizdeles, veikia odą regeneruojamai (padeda atsistatyti ląstelėms). Dėl spanguolių sulčių nelabai žinau, reikėtų pasidomėti.
O kokią spalvą duoda spanguolės ir šaltalankio sultys ir man būtų labai įdomu sužinoti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(neringa.jn @ 2011 10 05, 11:23)
Taigi, ir aš labai norėčiau citrinų sulčių muilą išsivirti, tik vis nedrįstu, bijau kad sutrauks. Kai turėsiu mažiau darbų- pabandysiu. Merginos, jei bandėtė su rūgščiomis sultimis- pasidalinkite patirtimi. 4u.gif
Ingrid 2man tokie muilai labai gražūs thumbup.gif

Ačiū, Neringa.jn, jei baiminiesi dėl sutraukimo, bandyk sultis skiesti 'puse ant pusės' smile.gif.
Atsakyti
O nebijot, kad rūgštys sultyse neutralizuoja dalį šarmo?
Atsakyti
del sulciu, jei jos rugscios, tai gali neutralizuot sarma g.gif

klausykit, o jei daryt muila is 50%kokoso ir 50% alyvuogiu, tai kiek % druskos deti druskos muilui? ir pariebinima tada koki? nenoriu vien is kokosu daryt blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 10 01, 16:44)
Kam smalsu buvo, kaip atrodė Santalo Vanilės muilas supjaustytas smile.gif
Kaip minėjau - pats paprasčiausias tas vidus.

user posted image

superinis cia per silpnai pasakyta user posted image muilas - tobulas thumbup.gif po tokiu muilu man rankos nekyla daryt doh.gif vistiek suds gausis palyginus su Evhos doh.gif
Atsakyti
tai jus sutis dedat vietoj atitinkamo vandens kiekio ir jas pilat po pedsako?manau, cia visi uzsikrete bandyti smile.gif o as lyg dar maciau nenulestu aroniju ir putinu pas save:)
kolkas nieko naujo nesugalvoju, tai isbandytus muiliukus dekoruoju:
http://www.flickr.co.../in/photostream
http://www.flickr.co...in/photostream/
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 10 05, 13:04)
O nebijot, kad rūgštys sultyse neutralizuoja dalį šarmo?

Aš net ir norėčiau, kad neutralizuotų. biggrin.gif Kol kas esu patenkinta savo muilu, bet iki tobulybės dar labai toli.
Atsakyti
Na, tada pariebinimas lieka nelabai aišku koks. Aišku, geriau, nei per daug šarmingas muilas, bet man čia toks rizikingas reikalas atrodo. O jei, tarkime, neutralizuos pusę šarmo ir muilas visai nesigaus?
Žodžiu, nekreipkit į mane dėmesio, aš čia garsiai svarstau mirksiukas.gif Kaip ten bebūtų, eksperimentuoti visada yra gerai. Aš tik tada gal skiesčiau su vandeniu rūgščias sultis, vis mažiau tos rūgšties. Arba gal pamaišyčiau su nerūgščiom, jei jau nesinori skiesti.
Tiesa, spanguolių sultys, manau, paruduotų. O šaltalankiai gal net ir išgyventų šarmą, reiktų mėginti.

Vaiva, baik tu juokus. Gamink tik ir mitriai mirksiukas.gif Kuo daugiau prigaminsi, tuo labiau priartėsi prie tos "tobulybės".

Ir šiaip, merginos, labai tobulėjat ir labai gražius muilus verdat mirksiukas.gif

Ta proga pasirodau savo visiškai netobulus pirmus muilo keksiukus laugh.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evah: 05 spalio 2011 - 17:34
QUOTE(Evah @ 2011 10 05, 17:33)
Na, tada pariebinimas lieka nelabai aišku koks. Aišku, geriau, nei per daug šarmingas muilas, bet man čia toks rizikingas reikalas atrodo. O jei, tarkime, neutralizuos pusę šarmo ir muilas visai nesigaus?

vaisių sultys puse šarmo ne neutralizuos, nes parduodamas šarmas yra 98%, o sultys nėra labai rūgščios. nebent naudosit labai silpną šarmą arba pilsit laaaaaabai daug sulčių smile.gif. jei labai bijot neutralizacijos - naudokit truputį daugiau šarmo.
merginos, būkit geros, paaiškinkit kas per žvėris tas pariebinimas (superfat) g.gif ? ką jis duoda muilui? koks rekomenduojamas pariebinimas? skaičiau skaičiau, bet niekaip nepagavau kampo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katastrofa: 05 spalio 2011 - 18:13
Na, pusė šarmo čia buvo elementari hiperbolizacija, bet esmė lieka daugmaž ta pati - nėra kaip pamatuoti, kiek to šarmo yra neutralizuojama ir koks tada lieka pariebinimas. O aš labai nemėgstu tokių dalykų apie savo muilą nežinoti, man viskas turi būti daugiau ar mažiau tikslu ir aišku. Kaip ten bebūtų, vėlgi, aš tik garsiai galvoju smile.gif

Apie pariebinimą gana aiškiai paaiškinta čia.
Atsakyti