aciu labai
[quote=Ingrid2,2011 10 03, 09:01]
[quote=vėtrė 9,2011 10 01, 14:50]
o ka reiskia muilui perkaitimas ?
Vėtre, muilo perkaitimą dažniausiai rodo muilo skilimas, o jį labai 'paskatina' ingredientai savo sudėtyje turintys cukraus, pvz., pienas, medus, šokoladas, kartais dar palmių aliejus ir pan. Kaip to išvengti? Man dažniausiai užtenka stebėjimo kelias pirmas valandas po supilstymo, vis įkišu nosį
. Jei matau, kad per daug šyla, pakanka nuimti arba praverti dėžutės dangtelį. Ir tokiu atveju, žinoma, nereikia apdengti dėžutės
. Kai kurie muilo virėjai tokiu atveju iš vis pageidauja išvengti gelio fazės (deda muilą į ledukus, rūsį ar kitą vėsia patalpą).
[/quote]