Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu IV d.

QUOTE(vėtrė 9 @ 2011 09 28, 18:58)
kalbant apie indus:
sarma tirpinu aukstam stikliniam butelyje (sulis tokiuose parduoda)
karsciui stiklas atsparus isbandziau ne karta,( pildavau verdanti piena ar siaip virinau ne karta).
Butelias aukstas, kaklelis siauras tad garu iseina minimaiai o jei jau neramu, tai pridengiu dangteliu kol ten paputoja. ismaisyti sarma jeme paprasta, o ir paskui patogu is jo pilti nes patogus paimti.

Ir maza cia beda jei neturit ne plastamsiniu indu. Nusipirkit sulciu stikliniame butelyje smile.gif

O zinokit as nepatarciau su stiklu dirbti, kad paskui viena grazia diena jis nesprogtu...nerokomenduoja su stikliniais indais darbuotis. sad.gif
Atsakyti
Aš taip pat LABAI nerekomenduočiau šarmo maišyti stikliniuose induose, net karščiui atspariuose. Jeigu dar dvejojate, paskaitykite šičia. Gal apsigalvosit. Vienintelis stiklas, kuris šiuo atveju tinka, yra specialus, skirtas laboratorijoms, konkrečiai darbui su visokiom tokiom medžiagom. Kad ir kokios geros firmos bus jūsų stiklinis indas, šarmas vieną dieną vis vien gali jį susprogdinti. O ko jau ko, bet sprogusio šarmo tirpalo su stiklo gabaliukais savo virtuvėje aš tikrai nenorėčiau.
Jeigu bijote plastiko, tada tiesiog maišykite viską gero nerūdijančio plieno induose. Niekas nesprogs, niekas su niekuo nesureaguos.
Atsakyti
Vaiva1987, arbata Senčia, bet žolės neplikytos, o spiritu užpiltos buvo ir ant aliejaus nugarintos, kad spirito nebeliktų.
Šaunus tavo keksas thumbup.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
O kiek laiko reikia brandint druskos muilus ?
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 28, 19:55)
Vaiva1987, arbata Senčia, bet žolės neplikytos, o spiritu užpiltos buvo ir ant aliejaus nugarintos, kad spirito nebeliktų.
Šaunus tavo keksas thumbup.gif  4u.gif  4u.gif

supratau wink.gif
nesistengiau pyrageliais paversti muilo smile.gif ,bet jie eme ir pavirto man net neplanuojant smile.gif))
Beja...aciu wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Evah @ 2011 09 28, 19:53)
Aš taip pat LABAI nerekomenduočiau šarmo maišyti stikliniuose induose, net karščiui atspariuose. Jeigu dar dvejojate, paskaitykite šičia. Gal apsigalvosit. Vienintelis stiklas, kuris šiuo atveju tinka, yra specialus, skirtas laboratorijoms, konkrečiai darbui su visokiom tokiom medžiagom. Kad ir kokios geros firmos bus jūsų stiklinis indas, šarmas vieną dieną vis vien gali jį susprogdinti. O ko jau ko, bet sprogusio šarmo tirpalo su stiklo gabaliukais savo virtuvėje aš tikrai nenorėčiau.
Jeigu bijote plastiko, tada tiesiog maišykite viską gero nerūdijančio plieno induose. Niekas nesprogs, niekas su niekuo nesureaguos.

ar tinka emaliuotame puode maisyti natrio sarma?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiva1987: 28 rugsėjo 2011 - 20:20
Jeigu emalė nesubraižyta, turėtų tikti, manau smile.gif
Atsakyti
as emeliuotuose tiek muila, tiek sarma maisau ir jokiu bedu smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(AnaSong @ 2011 09 28, 21:36)
as emeliuotuose tiek muila, tiek sarma maisau ir jokiu bedu smile.gif thumbup.gif

as irgi wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 09 28, 20:53)

Aciu, nedvejoju daugiau, naudosiu plastika! Ar isigysiu nerudijancio plieno kai pasitaikys proga.
Atsakyti
Ar uztenka druskiniams muilams 4 savaites brandintis? Kiek aplamai jie turi bresti?
Atsakyti
Keturios savaitės būtinai, pageidautina 6-8, kaip ir bet kokiam muilui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 09 29, 10:31)
Keturios savaitės būtinai, pageidautina 6-8, kaip ir bet kokiam muilui smile.gif

Aciu aciu smile.gif
Atsakyti