Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu IV d.

aš šarmui tirpinti naudoju plastikinį indą kuris atsparus karščiui, PP, pritaikytas į mokrobangų krosneles, galima indaplovėje plauti ir tinkamas liestis su maistu, tai manau neišskiria kažko blogo
aliejus pasveriu tiesiai į nerūd.plieno puodą, ten išlydau ir paskui į tą patį puodą pilų ištirpintą šarmą

Agne/Ramute gražus muilas thumbup.gif
Atsakyti
biggrin.gif Spalva tokia ne juoda ir ne žalia, daugiau rudai-žalia nuo žalios arbatos, o kur viršuje tamsiau, tai palašinau aliejaus su arbatos kaip čia įvardint, spiritinio ekstrakto likučiais ant viršaus, ten liko tamsiausia, aliejų muilas suvalgė, spalva liko. Į didesnę pusę pyliau tą aliejų ir dar paplakiau, tada swirlint bandžiau... Spalva nuo apšvietimo vis kitokia matos, čia gal į realią panašiausia
user posted image
Evah, pasirodyk kaip tau gavosi... Rūpi... ax.gif
Dėl plastikinių, tai atsparus karščiui ir tinkamas liestis su maistu, dar nereiškia kad nereaguos su šarmu. Tegul geriau čia chemikai ar kas gali jų pasiklaust atsako. Aš pirkau Avsistoj, sakė kad tinka šarmui, bet ar ten dirbančios mergaitės yra kvalifikuotos chemikės, tai nežinau, todėl ir kiek patikimas tasd jų paakymas kad tinka, irgi nežinau. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 28 rugsėjo 2011 - 13:58
QUOTE(Evah @ 2011 09 28, 10:54)
Man tik vienas klausimas kyla, ar taip yra su visiškai visais plastikais? Nes jų rūšių yra n+. HDPE ir PP plastikai yra tinkami naudoti su šarmu, ar jie taip pat sureaguoja?

Parašiau tai chemikei dar sykį, nors labai nesmagu tikrai labai užimtą žmogų trukdyti unsure.gif

QUOTE(Kukulyte @ 2011 09 28, 13:10)
. Dbr ziurinejau visokius forumus, tai daug kad raso, kad galima naudoti karsciui atsparius plastikinius indus. Tik nezinau, ar jie turi buti specialiai pazymeti?

Forumuose , aš taip įsivaizduoju, kalbama daugiau galvojant apie indo atsparumą karščiui dėl reakcijos metu aukštos temperatūros.

Ailima, kiek teko skaityti, tai dėl PP plastiko ir mikrobangių irgi yra dvi nuomonės - vieni teigia, kad saugu, kiti tuo abejoja.
Beje, nenoriu sėti kažkokios panikos, bet būtų tikrai gerai išsiaiškinti. Kad gerais norais paskui kelio į pragarą, taip sakant, neišsigrįsti..

Agne/Ramute, tikrai labai gražus muilas gavosi thumbup.gif
Atsakyti
Rodausi su naujuoju savo Šokolado muilu. Bandysiu kelti per tą radikal.ru, tai tikiuosi, kad pavyks smile.gif.
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Ingrid2 @ 2011 09 28, 14:18)
Rodausi su naujuoju savo Šokolado muilu. Bandysiu kelti per tą radikal.ru, tai tikiuosi, kad pavyks smile.gif.
user posted image

Rodos pavyko biggrin.gif
Atsakyti
Merginos, kokių gražių muilų privirėt thumbup.gif Aš vis kažkaip nesirįžtu makaluoti spalvų, bet prisižiūrėjus tokių grožių, manau kada nors nesusiturėsiu smile.gif
Maistinę plėvelę aš visuomet kloju į medinę formą, man taip patogiau, nei kepimo popierių.
O kas ten tas baltas popierius įklotas būna? Nes kepimo popierių aš tik rudą žinau, o to balto tai nemačius niekur pirkt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 28, 13:24)
Girsiuos!!! Supjausčiau alyvuoginį muilą su žalios arbatos padažu, na ir visai neblogai gavosi...

labai gražūs raštai wub.gif

QUOTE(Ingrid2 @ 2011 09 28, 15:19)

Kaip darei, kad visas muilas būtų raudonas, o tik vidury plėmelei gelsvi? blush2.gif

QUOTE(agee @ 2011 09 28, 16:17)
Merginos, kokių gražių muilų privirėt  thumbup.gif  Aš vis kažkaip nesirįžtu makaluoti spalvų, bet prisižiūrėjus tokių grožių, manau kada nors nesusiturėsiu  smile.gif
Maistinę plėvelę aš visuomet kloju į medinę formą, man taip patogiau, nei kepimo popierių.
O kas ten tas baltas popierius įklotas būna? Nes kepimo popierių aš tik rudą žinau, o to balto tai nemačius niekur pirkt  blush2.gif

Aš irgi tokį kloju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(agee @ 2011 09 28, 16:17)
O kas ten tas baltas popierius įklotas būna? Nes kepimo popierių aš tik rudą žinau, o to balto tai nemačius niekur pirkt  blush2.gif

būna ir balto kepimo popieriaus tikrai 4u.gif
Papildyta:
dar pagalvojau g.gif jei tas plastikas kenksmingą kažką išskiria susilietęs su šarmu, o tai kaip pvz. visokios plėvelės tiesiamos apačioje pilant arba ant viršaus g.gif
Papildyta:
Ingrid2, labai gražus muilas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 09 28, 15:39)
labai gražūs raštai wub.gif
Kaip darei, kad visas muilas būtų raudonas, o tik vidury plėmelei gelsvi? blush2.gif
Aš irgi tokį kloju smile.gif

Babi, jis ne raudonas, o rudas lotuliukas.gif !!! Čia mano bandymai daryti swirl'ą smile.gif. Kol kas man jis kažkoks sunkiai įkandamas dalykas. Dažiau kakava, po pėdsako atskyriau masę į dvi dalis, vieną nudažiau, kitą palikau baltą. Rezultatą matot smile.gif.
Atsakyti
stai ir as pasirodysiu su saviskiu muiliuku. smile.gif Cia yra levandu alyvuoginis muilas. wink.gif

user posted image
Papildyta:
Agne/Ramute kokia butent zaliaja arbata naudojot? Ne nuo visu zaliuju arbatu pasidaro tokie israitymai.
Atsakyti
QUOTE(Ingrid2 @ 2011 09 28, 18:44)
Babi, jis ne raudonas, o rudas  lotuliukas.gif !!! Čia mano bandymai daryti swirl'ą smile.gif. Kol kas man jis kažkoks sunkiai įkandamas dalykas. Dažiau kakava, po pėdsako atskyriau masę į dvi dalis, vieną nudažiau, kitą palikau baltą. Rezultatą matot smile.gif.

Rudas, tai rudas biggrin.gif

QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 09 28, 19:43)
stai ir as pasirodysiu su saviskiu muiliuku. smile.gif  Cia yra levandu alyvuoginis muilas. wink.gif

Atrodo kaip pyragėlis thumbup.gif
Atsakyti
[quote=Babi*,2011 09 28, 18:49]

Atrodo kaip pyragėlis thumbup.gif

smile.gif))
Atsakyti
kalbant apie indus:
sarma tirpinu aukstam stikliniam butelyje (sulis tokiuose parduoda)
karsciui stiklas atsparus isbandziau ne karta,( pildavau verdanti piena ar siaip virinau ne karta).
Butelias aukstas, kaklelis siauras tad garu iseina minimaiai o jei jau neramu, tai pridengiu dangteliu kol ten paputoja. ismaisyti sarma jeme paprasta, o ir paskui patogu is jo pilti nes patogus paimti.

Ir maza cia beda jei neturit ne plastamsiniu indu. Nusipirkit sulciu stikliniame butelyje smile.gif
Atsakyti