Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu IV d.

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 26, 18:09)
O kokia borakso paskirtis muile? Konservavimui ar dėl PH? Atsisiuntėt, ane? 4u.gif

Dar nepilnai atsaukiau: taip, gaminant skystą muilą su neigiamu viršriebiu ( daro net iki -10%) naudoja kaip PH korektorių, dar naudoja tai pačiai paskirčiai boro rūgštį, o skalbimo - valymo priemonėse kaip dezinfektorių pagrinde.
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 09 26, 13:04)
Niekas nedraudžia kad ir visų naudoti rafinuotų. Tai yra kiekvieno asmeninis pasirinkimas. Neegzistuoja jokie "galima" ar "negalima" šiuo klausimu smile.gif
Jeigu mano menkos chemijos žinios manęs neapgauna, tai muilo apnašos susidaro tik

Taip, taip, aš specialiai tą galima ir parašiau tarp kabučių, kad čia kiekvieno reikalas, o ne taisyklė. Tik, kaip ir rašiau, kokosų aliejus duoda muilui tik kietumą ir putojimą, nesvarbu jis rafinuotas, ar ne, todėl ir klausiu, ar yra dar tokių aliejų, kurių savybės nesiskiria nepriklausomai nuo to ar aliejus rafinuotas, ar ne smile.gif
Atsakyti
Ačiū Saule/Guoda 4u.gif reiks dairytis borakso biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 26 rugsėjo 2011 - 19:45
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 26, 20:36)
Ačiū Saule/Guoda  4u.gif  reiks dairytis borakso biggrin.gif

Nėra boraksas vien tik gėris, apie jį radau skirtingų nuomonių, bet užsienio tinklalapiuose visur nuorodomas kaip PH korektorius skystame muile.

Viriau skystą muilą (85% kokoso, 15% kukurūzų), išbandžiau su neigiamu 5% viršriebiu; išvirto muilo PH buvo 9-10, bet vis tiek pagal http://home.earthlink.net/~skinesscentuals/Liquid nuorodas skiesdama įvedžiau borakso skiedinį. PH sumažėjo iki 7,5, bet po kelių dienų muilas pradėjo drusmtis, reiškia borakso buvo perdaug.
Pasitikrinau pagal jų skačiuoklę, tai ten borakso visada vienodas skaičius ar didesnis muilo PH ar mažesnis, kitą kartą eksperimentuosiu pati: dėsiu mažiau.
Šiaip tai tikrai geros plovimo savybės- pirmas mano skystas muilas, kurį visa šeima pripažino geresniu už pirktinius indų ploviklius! thumbup.gif
Atsakyti
Taip, žinau kad boraksas nuodingas, europoje jo nerekomenduoja naudot, nebent tarakonų naikinimui, o JAV juo dažnai konservuoja kosmetikos produktus ir ten didžiumos receptų sudėtinė dalis. Daug yra tokių ne visai gėrių, kurie nors duoda gerų savybių, o naudot noris kuo mažiau. Laikaus tokios teorijos, kad nuplaunamuose produktuose ir truputis negeriečių nieko baisaus, o paliekamuose ant kūno, ypač jei kalba eina apie didelius plotus, reikia elgtis atsargiau... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 27 rugsėjo 2011 - 11:36
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 27, 11:36)
Taip, žinau kad boraksas nuodingas, europoje jo nerekomenduoja naudot, nebent tarakonų naikinimui, o JAV juo dažnai konservuoja kosmetikos produktus ir ten didžiumos receptų sudėtinė dalis. Daug yra tokių ne visai gėrių, kurie nors duoda gerų savybių, o naudot noris kuo mažiau. Laikaus tokios teorijos, kad nuplaunamuose produktuose ir truputis negeriečių nieko baisaus, o paliekamuose ant kūno, ypač jei kalba eina apie didelius plotus, reikia elgtis atsargiau... 4u.gif

O nuo puodų/indų jis nuplaunamas? Nelieka nieko nieko?
Atsakyti
QUOTE(*saulėgrąža* @ 2011 09 27, 13:10)
O nuo puodų/indų jis nuplaunamas? Nelieka nieko nieko?

Boraksas dedamas tik tada, kai muilas su neigiamu viršriebiu, jis sureaguoja su laisvu šarmu, net muilą suardo jei per daug įdedi ( tada skystis pasidaro drumzlinas, prastai putoja ir blogai plauna, PH sumažėja iki 6 ir mažiau, o tai jau ne muilas). Laisvo borakso neturi likti.

Nuorodoje, kur buvau įdėjusis auksčiau, deda į visus muilus - tualetinius, ūkinius, t.t.
Menkas aš chemikas, bet sureagavus su šarmu gaunasi kiti junginiai, panašiai kaip įdėjus citrinos rūgšties po reakcijos lieka citratai.

Aišku, indus skalauti reikia gerai bet kokiu atveju: ar muilu plauni ar pirktiniu plovikliu.
Atsakyti
Pamenat, kažkada buvau įkėlusi komentarą vienos video pamokos, kur buvo rašoma, kad negerai maišyti vandenį ir šarmą plastikiniame inde dėl reakcijos metu išsiskiriančių dioksinų? Pati gi naudoju plieninius indus, ir formą medinę, bet sumąsčiau forminio muilalio vaikams išvirti, ir pasinaudoti plastikinėmis smėlio formelėmis.. Bet prisiminus šį komentarą, pagalvojau, kad jei tiesa apie dioksinus reakcijos metu, tai ir formos plastikinės netinka, remiantis tokia logika - juk reakcija tebevyksta ir išpilsčius į formas..
Parašiau vienai, manding, tikrai patikimai chemikei. Ji patvirtino, kad plastikiniame inde reaguojant šarmui su skysčiais, tikrai išsiskiria dioksinai ir patenka į mišinį, o taip ir į gaminamą muilą.. Ir į plastikines formas išpilsčius muilą, irgi..
Atsakyti
Man tik vienas klausimas kyla, ar taip yra su visiškai visais plastikais? Nes jų rūšių yra n+. HDPE ir PP plastikai yra tinkami naudoti su šarmu, ar jie taip pat sureaguoja?
Atsakyti
Dėl plastikų nežinau... Gerai būtų išsiaiškinti, aš irgi mačiau kad negerai plastike tirpint, senukuose radau tokių nebrangių nerūdijančio plieno puodelių, tik nebepamenu snapelis buvo ar ne. Bet porą kartų plaktuku kaukštelėjus galima patobulinti... O prie puodų su rankena ir snapelis dažnai būna.
Girsiuos!!! Supjausčiau alyvuoginį muilą su žalios arbatos padažu, na ir visai neblogai gavosi. Ak, Evah, iki tobulomo trūksta... 4u.gif O įsitikinau kad labai priklauso koks aliejus buvo naudotas, šitas alyvuoginis tik su trupučiu avokado į pariebinimą po pėdsako iškart kietesnis negu tas, kur buvau dėjus kokoso ir turėjo lyg būt kietesnis... Abu kartus alyvuogių nerafinuotas, tik skirtingų firmų iš maksimos. Na ir iki fotoprofo man dar laaabai toli... Ir kodėl nors sumažinu nuotraukas, išlenda didelės, bliamba doh.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Prigasdinot cia mane su plastiko naudojimu... As maisau vandeni ir sarma plastikiniame asotyje, muilo mase taip pat uzmaisau plastikiniame dubenelyje. Dbr ziurinejau visokius forumus, tai daug kad raso, kad galima naudoti karsciui atsparius plastikinius indus. Tik nezinau, ar jie turi buti specialiai pazymeti?
Sakykite, ar galima medine muilo forma iskloti su maistine plevele? Ar tik saldiklio popierius tinka?
Aciu.
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 28, 12:24)

Girsiuos!!! Supjausčiau alyvuoginį muilą su žalios arbatos padažu, na ir visai neblogai gavosi. Ak, Evah, iki tobulomo trūksta... 4u.gif  O įsitikinau kad labai priklauso koks aliejus buvo naudotas, šitas alyvuoginis tik su trupučiu avokado į pariebinimą po pėdsako iškart kietesnis negu tas, kur buvau dėjus kokoso ir turėjo lyg būt kietesnis... Abu kartus alyvuogių nerafinuotas, tik skirtingų firmų iš maksimos. Na ir iki fotoprofo man dar laaabai toli... Ir kodėl nors sumažinu nuotraukas, išlenda didelės, bliamba doh.gif
user posted image
user posted image
user posted image

Agne/Ramute, labai gražus muiliukas thumbup.gif . O nuo ko ta tamsi spalva? Ji ten juoda ar žalia? Nuotraukose nelabai įžiūriu.
Papildyta:
Evah, Tavo Santalo ir vanilės muilas superinis thumbup.gif . Įdomu būtų pamatyti, kaip atrodo supjaustytas smile.gif.
Atsakyti