QUOTE(Babi* @ 2011 09 25, 16:41)
Va čia tai grožis, nuostabiai atrodo
Dar norėjau paklausti, kokius aliejus galima naudoti rafinuotus, kaip, pvz.: kokosų, kuris muilui duoda tik putojimą ir kietumą?
Niekas nedraudžia kad ir visų naudoti rafinuotų. Tai yra kiekvieno asmeninis pasirinkimas. Neegzistuoja jokie "galima" ar "negalima" šiuo klausimu
QUOTE(AnaSong @ 2011 09 25, 21:20)
noreciau pasidalinti savo karcia patirtim apie muilo naudojima skalbykleje. tik as naudojau pirktini "ringuvos".kaip paskui man aiskino meistras, atvykes remontuoti mano sugedusios skalbimo masinos, kad muilo apnasos lieka ant kaitinimo elemento ir taip jis sugadinamai nepataisomai(laime, kad man nereikejo moket).
Jeigu mano menkos chemijos žinios manęs neapgauna, tai muilo apnašos susidaro tik muilui kontaktuojant su kietu vandeniu, o tiksliau, mineralais jame. O kietas vanduo tam kaitinimo elementui ir taip kenkia baisiai. Žinoma, tokiu atveju, turbūt geriau naudoti skalbimo miltelius, kad dar labiau nepabloginti padėties. Bet pats muilas savaime čia nėra "blogietis"
QUOTE(*saulėgrąža* @ 2011 09 26, 09:14)
Pati gi ką tik supjausčiau pirmą savo muilą su medumi - labai gailiuosi, kad dėjau palmių aliejaus, spalva kokia fui gavosi...
Ir beje, dariau su šalta ramunėlių ištrauka vietoj nuoviro ar arbatos.
Jei kam įdomu, tai ji daroma taip - norimos žolelės užpilamos negazuotu mineraliniu ar distiliuotu vandeniu ir statomos į šaldytuvą 24 valandoms, karts nuo karto supurtant. Paskui reikia tik gerai nukošti. Po teisybei, buvau nustebusi, kaip stipriai "pritraukia". Manding, taip daugiau gėrio lieka, nei plikant
Labai įdomus būdas gaminti ištrauką, reikės ir man taip pamėginti, nors dvejoju, ar muile kokių nors gerųjų medžiagų daugiau išgyventų - jei jau karštas vanduo sunaikina kai kurias, tai ką joms padarys šarmas
Bet idėja vis vien puiki.
Tiesa, nerekomenduočiau naudoti stipriai mineralizuoto vandens, tie mineralai gali pagadint reikalą muile