Ar kas esat į muilą dėję augalinio glicerino? Kaži, ar pagerintų muilo kokybę ir kiek jo reikėtų dėti kilogramui muilo?
QUOTE(agee @ 2011 09 18, 19:04)
Ar kas esat į muilą dėję augalinio glicerino? Kaži, ar pagerintų muilo kokybę ir kiek jo reikėtų dėti kilogramui muilo?
Kazin ar verta deti i muila augalinio glicerino, kai jame ir taip naturaliu budu susidaro glicerinas.
Papildyta:
QUOTE(Evah @ 2011 09 18, 18:23)
Kvėpinau prieskoniniu aromatiniu aliejumi ir nieko nedėjau, kad stabdytų muilo gedimą. Nededu ir į muilus su ožkos pienu, grietinėle ir pan. Tiesa, pradėsiu turbūt į visus savo aliejus ir muilus dėti rozmarinų oleorezino dėl viso pikto, bet su moliūgu čia nelabai susiję.
Be to, iš visų savo muilų partijų visada pasilieku bent vieną gabalėlį, kad galėčiau stebėti, kiek laiko jis nesuges. Kol kas sugedę anksčiau laiko man buvo tik du muilai
Be to, iš visų savo muilų partijų visada pasilieku bent vieną gabalėlį, kad galėčiau stebėti, kiek laiko jis nesuges. Kol kas sugedę anksčiau laiko man buvo tik du muilai
Hmmm idomu. O ka daro rozmarinu oleorezinas (man asocijuojasi ir su skaniu kvapu )? Teks ir man pratestuot kiek laiko gali isbuti muilas.
Kiek reiktu deti i (muilo mase) 1 kg moliugu? Ir ka duoda moliugas musu odai, aplamai kuo jis vertingas, kad ji deda i muila?
QUOTE(agee @ 2011 09 18, 19:04)
Į paprastą receptą dėti nelabai yra prasmės, bet žinau, kad papildomo glicerino deda į skutimosi muilus, kažkaip ten jis susijęs su skutimuisi būtinu putojimu, bet jau nebeatgaminu kaip. Kiek dėti irgi neatgaminu
QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 09 18, 19:51)
Hmmm idomu. O ka daro rozmarinu oleorezinas (man asocijuojasi ir su skaniu kvapu )? Teks ir man pratestuot kiek laiko gali isbuti muilas.
Kiek reiktu deti i (muilo mase) 1 kg moliugu? Ir ka duoda moliugas musu odai, aplamai kuo jis vertingas, kad ji deda i muila?
Rozmarinų oleoresinas yra vienintelis man žinomas antioksidantas, kuris veikia muile.
Moliūgas odai muile nieko neduoda, tik gražią spalvą. O dėti galima nors ir vietoj viso vandens svorio, kaip norisi.
QUOTE(Babi* @ 2011 09 18, 20:00)
O druską į muilą dedat rupią ar smulkią?
Galima ir tokią, ir tokią dėti. Vėlgi, kaip pačiam norisi Aš naudoju smulkią.
Buvau tema pametus, netycia radau - jau 15 psl Ka praleidau?
Moliuginius muilus gaminat? As nebent pernykscius galiu parodyti - siemet dar negaminau
Evah, grazus Nuo ko zalia?
Papildyta:
jei del parudavimo, tai vistiek paruduos net galima stebeti procesa akyse
Moliuginius muilus gaminat? As nebent pernykscius galiu parodyti - siemet dar negaminau
Papildyta:
QUOTE(AnaSong @ 2011 09 17, 21:22)
man tokia ideja kilo del zalios arbatos spalvos kitimo i ruda o gal reiktu pabandyti ja uzsaldyti ledukais ir tada po truputi pilti sarma
jei del parudavimo, tai vistiek paruduos net galima stebeti procesa akyse
QUOTE(Daddygirl @ 2011 09 18, 23:27)
Buvau tema pametus, netycia radau - jau 15 psl Ka praleidau?
Gaminam gaminam Prašom pasirodyti ir savo moliūginius, kad ir pernykščius. O žalia išėjo nuo nepakankamo kiekio aktyvuotos anglies Turėjo būti juoda, bet šitoks man netgi labiau patinka.
[quote=neringa.jn,2011 09 14, 18:07]
Sėkmės Lauksim įspūdžių.
Papildyta:
[quote=Ingrid2,2011 09 14
Briedragė- ant ąžuolo kamieno augantis augalas, kerpė. Muilui nežinau ar ką duoda, bet aš dėjau dėl kvapą fiksuojančių savybių.
[/quote]
Tai 'uzfiksavo' ta kvapa, ar ne?
Sėkmės Lauksim įspūdžių.
Papildyta:
[quote=Ingrid2,2011 09 14
Briedragė- ant ąžuolo kamieno augantis augalas, kerpė. Muilui nežinau ar ką duoda, bet aš dėjau dėl kvapą fiksuojančių savybių.
[/quote]
QUOTE(Evah @ 2011 09 19, 06:55)
Prašom pasirodyti ir savo moliūginius, kad ir pernykščius. O žalia išėjo nuo nepakankamo kiekio aktyvuotos anglies
saunuoles as tai jau turbut pora menesiu negaminau
nieko sau, kaip idomiai gal dar ir i kvapikli sureagavo? man viena karta zalia buvo gavusis nuo kokoso pieno tik dziovinimo periodo nepergyveno
mano pries mazdaug metus gaminti moliuginiai:
QUOTE(Ingrid2 @ 2011 09 19, 09:45)
Kol kas tikrai kvepia Matysiu kaip bus ateityje.
QUOTE(Daddygirl @ 2011 09 19, 09:18)
saunuoles as tai jau turbut pora menesiu negaminau
nieko sau, kaip idomiai gal dar ir i kvapikli sureagavo? man viena karta zalia buvo gavusis nuo kokoso pieno tik dziovinimo periodo nepergyveno
Daddygirl, paprotink mane, kaip tu tuos israitymus ant to muilo padarei? Nu man niekaip nedaeina . Laabai grazus muilas
Papildyta:
QUOTE(Evah @ 2011 09 18, 20:32)
Rozmarinų oleoresinas yra vienintelis man žinomas antioksidantas, kuris veikia muile.
Moliūgas odai muile nieko neduoda, tik gražią spalvą. O dėti galima nors ir vietoj viso vandens svorio, kaip norisi.
Evah, tai taip iseina reaguodamas su sarmu moliugas nekeicia spalvos? As cia gerai supratau?