Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu IV d.

Ar kas esat į muilą dėję augalinio glicerino? Kaži, ar pagerintų muilo kokybę ir kiek jo reikėtų dėti kilogramui muilo?
Atsakyti
QUOTE(agee @ 2011 09 18, 19:04)
Ar kas esat į muilą dėję augalinio glicerino? Kaži, ar pagerintų muilo kokybę ir kiek jo reikėtų dėti kilogramui muilo?

Kazin ar verta deti i muila augalinio glicerino, kai jame ir taip naturaliu budu susidaro glicerinas. wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Evah @ 2011 09 18, 18:23)
Kvėpinau prieskoniniu aromatiniu aliejumi ir nieko nedėjau, kad stabdytų muilo gedimą. Nededu ir į muilus su ožkos pienu, grietinėle ir pan. Tiesa, pradėsiu turbūt į visus savo aliejus ir muilus dėti rozmarinų oleorezino dėl viso pikto, bet su moliūgu čia nelabai susiję.

Be to, iš visų savo muilų partijų visada pasilieku bent vieną gabalėlį, kad galėčiau stebėti, kiek laiko jis nesuges. Kol kas sugedę anksčiau laiko man buvo tik du muilai rolleyes.gif

Hmmm smile.gif idomu. smile.gif O ka daro rozmarinu oleorezinas (man asocijuojasi ir su skaniu kvapu smile.gif )? Teks ir man pratestuot smile.gif kiek laiko gali isbuti muilas. smile.gif
Kiek reiktu deti i (muilo mase) 1 kg moliugu? smile.gif Ir ka duoda moliugas musu odai, aplamai kuo jis vertingas, kad ji deda i muila?
Atsakyti
O druską į muilą dedat rupią ar smulkią? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(agee @ 2011 09 18, 19:04)

Į paprastą receptą dėti nelabai yra prasmės, bet žinau, kad papildomo glicerino deda į skutimosi muilus, kažkaip ten jis susijęs su skutimuisi būtinu putojimu, bet jau nebeatgaminu kaip. Kiek dėti irgi neatgaminu biggrin.gif

QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 09 18, 19:51)
Hmmm smile.gif idomu. smile.gif O ka daro rozmarinu oleorezinas (man asocijuojasi ir su skaniu kvapu smile.gif )?  Teks ir man pratestuot smile.gif kiek laiko gali isbuti muilas. smile.gif
Kiek reiktu deti i (muilo mase) 1 kg moliugu? smile.gif Ir ka duoda moliugas musu odai, aplamai kuo jis vertingas, kad ji deda i muila?

Rozmarinų oleoresinas yra vienintelis man žinomas antioksidantas, kuris veikia muile.
Moliūgas odai muile nieko neduoda, tik gražią spalvą. O dėti galima nors ir vietoj viso vandens svorio, kaip norisi.

QUOTE(Babi* @ 2011 09 18, 20:00)
O druską į muilą dedat rupią ar smulkią? ax.gif

Galima ir tokią, ir tokią dėti. Vėlgi, kaip pačiam norisi smile.gif Aš naudoju smulkią.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evah: 18 rugsėjo 2011 - 20:33
blush2.gif O iš kur traukiat tą rozmarinų oleoreziną? Lietuvoj nėra, tiesa? Kažkur užsieniuos buvai įlindus į parduotuvę, mačiau,bet nebepamenu kurioj... Ir PH korektoriu ten buvo, skystiems muilams. Gal ir labai reikalingas daiktas, prisigaminus nesinorės kad greit sugestų... biggrin.gif
Atsakyti
Buvau tema pametus, netycia radau - jau 15 psl bigsmile.gif Ka praleidau?

Moliuginius muilus gaminat? wink.gif As nebent pernykscius galiu parodyti - siemet dar negaminau smile.gif

Evah, grazus thumbup.gif Nuo ko zalia? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(AnaSong @ 2011 09 17, 21:22)
man tokia ideja kilo del zalios arbatos spalvos kitimo i ruda smile.gif o gal reiktu pabandyti ja uzsaldyti ledukais ir tada po truputi pilti sarma

jei del parudavimo, tai vistiek paruduos smile.gif net galima stebeti procesa akyse wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2011 09 18, 23:27)
Buvau tema pametus, netycia radau - jau 15 psl  bigsmile.gif Ka praleidau?

Moliuginius muilus gaminat? wink.gif As nebent pernykscius galiu parodyti - siemet dar negaminau smile.gif

Evah, grazus  thumbup.gif Nuo ko zalia? smile.gif

Gaminam gaminam mirksiukas.gif Prašom pasirodyti ir savo moliūginius, kad ir pernykščius. O žalia išėjo nuo nepakankamo kiekio aktyvuotos anglies doh.gif Turėjo būti juoda, bet šitoks man netgi labiau patinka. biggrin.gif
Atsakyti
[quote=neringa.jn,2011 09 14, 18:07]
Sėkmės 4u.gif Lauksim įspūdžių.
Papildyta:
[quote=Ingrid2,2011 09 14
Briedragė- ant ąžuolo kamieno augantis augalas, kerpė. Muilui nežinau ar ką duoda, bet aš dėjau dėl kvapą fiksuojančių savybių.
[/quote]

Tai 'uzfiksavo' ta kvapa, ar ne? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 09 19, 06:55)
Prašom pasirodyti ir savo moliūginius, kad ir pernykščius. O žalia išėjo nuo nepakankamo kiekio aktyvuotos anglies  doh.gif 

saunuoles smile.gif as tai jau turbut pora menesiu negaminau smile.gif

nieko sau, kaip idomiai bigsmile.gif biggrin.gif gal dar ir i kvapikli sureagavo? man viena karta zalia buvo gavusis nuo kokoso pieno biggrin.gif tik dziovinimo periodo nepergyveno smile.gif

mano pries mazdaug metus gaminti moliuginiai:

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 19 rugsėjo 2011 - 09:23
Vajezau kai gražu, ypač tas pirmas... wub.gif Ir aš tokių noriu blush2.gif Gal kada nors ir išmoksiu...
Atsakyti
QUOTE(Ingrid2 @ 2011 09 19, 09:45)
Tai 'uzfiksavo' ta kvapa, ar ne? rolleyes.gif

Kol kas tikrai kvepia biggrin.gif Matysiu kaip bus ateityje.
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2011 09 19, 09:18)
saunuoles smile.gif as tai jau turbut pora menesiu negaminau smile.gif

nieko sau, kaip idomiai  bigsmile.gif  biggrin.gif gal dar ir i kvapikli sureagavo? man viena karta zalia buvo gavusis nuo kokoso pieno biggrin.gif tik dziovinimo periodo nepergyveno smile.gif

mano pries mazdaug metus gaminti moliuginiai:

user posted image

Daddygirl, paprotink mane, kaip tu tuos israitymus ant to muilo padarei? Nu man niekaip nedaeina doh.gif . Laabai grazus muilas thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Evah @ 2011 09 18, 20:32)
Rozmarinų oleoresinas yra vienintelis man žinomas antioksidantas, kuris veikia muile.
Moliūgas odai muile nieko neduoda, tik gražią spalvą. O dėti galima nors ir vietoj viso vandens svorio, kaip norisi.

Evah, tai taip iseina reaguodamas su sarmu moliugas nekeicia spalvos? As cia gerai supratau?
Atsakyti