Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu IV d.

Užmaišiau alyvuoginį... Jau koks fainas kaip kondensuotas pienas, nors valgyk.
AnaSong, užšaldžius arbatą tikrai bus šarmo temperatūra žemesnė ir pats maišymas gali būt šaltesnis, bet turbūt šarmas kažkaip sureaguoja su arbatos spalvos elementais ir todėl spalva keičiasi, neišmanau aš, bet man atrodo kad temperatūra mažai ką pakeis... Kas jau jungiasi, vistiek sureaguos kaip jiems reikia. Kol kas tik su dilgėlėm patirties turiu, tai mano pastebėjimai tokie: spiritinės ištraukos spalva gaunasi visai kitokia negu nuoviro ar arbatos (dažnai pasidarau, tai galiu palygint), ar sulčių, ir ja dažant gaunasi kitaip (kremukus padažau), tiesiog alkoholis kitaip ištraukia spalvą iš augalo, ar ji bus čia stabili - nežinau, pagyvens muiliukas matysis kas kaip. Vakar pavaliau kur apvarvėjo buteliuką su tom dilgėlėm, tai indų kempinėlėj žymė neišsiplauna šiandien per visą dieną, o ne vieną puodą išploviau. Aišku reikia bandyt visokius metodus, tik taip ir galima geriausią rast 4u.gif Bandysiu nusipirkt ryškios žalios arbatos ir spiritinę trauktinę pasidaryt ateičiai. Ir gal dar raudonos reiks užsiraugt, įdomumo dėlei. 4u.gif
Atsakyti
ax.gif Jeigu kam nors ko nors dar trūksta, čia puslapis su laaaabai daug nuorodų (nuo aliejų, pakavimo, dėžučių iki pramoninių įrengimų), tik kaip į finansus tilpt blush2.gif :
http://freespace.vir...jack/index.html
Atsakyti
Svarbiausia yra eksperimentuoti, tik tokiu būdu ir galima atrasti kažką naujo mirksiukas.gif
Manau, kad atšaldyta arbata neišlaikys savo spalvos, bet bent jau neturėtų labai bjauriai paruduoti sureagavusi su šarmu.

Rodausi savo moliūgų muilą:

user posted image
user posted image
Atsakyti
[quote=Agnė/Ramutė,2011 09 17, 16:38]
Va ir mano pirmų blynų keptuvė:
user posted image
user posted image
Nu netobuli dar, druskinė dalis truputį trapi, bet gal pagerės pastovėjusi. Kaip bebūtų, labai džiaugiuosi, geros emocijos thumbup.gif Jei nebūčiau maišius druskos, būtų buvęs tiesiog švelnus natūralus muiliukas, bet labai rūpėjo pažiūrėt kaip su ta druska gaunasi... 4u.gif
[/qu

Kaip Jus taip nuotraukas sukeliat, kad matytusi siame ekrane? smile.gif
Papildyta:
Evah grazu. wink.gif Jus i visa mase dejot moliugu ar tik i puse muilo? Idomu kaip gautusi su moliugu seklu aliejumi smile.gif ...mane vis jo ta zalia spalva vilioja smile.gif
Atsakyti
Evah, nu tikrai gražuolis muilas thumbup.gif

Vakar pjausčiau druskinį, tai vos įpjaut begalėjau, ir aptrupėjo jis man gerokai. Gal per daug druskos įdėjau(pribėriau netyčia daugiau nei 100 proc doh.gif ), o gal druska per stambi g.gif Planavau šiaip metais muilo nebegamint, bet įtariu teks bandyt gerint druskinio kokybę.
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 09 18, 11:42)
Svarbiausia yra eksperimentuoti, tik tokiu būdu ir galima atrasti kažką naujo mirksiukas.gif
Manau, kad atšaldyta arbata neišlaikys savo spalvos, bet bent jau neturėtų labai bjauriai paruduoti sureagavusi su šarmu.

Rodausi savo moliūgų muilą:

user posted image
user posted image

Labai grazus muiliukas, tokios rudenines spalvos, zemiskos. Evah, pasidalink, kaip tu taip graziai apipavidalini muilo virsu, pas tave kaip po gelyte ant kiekvieno gabaliuko gavosi. O as "ne prie meno" ir kaip stengiuos, virsus labai paprastas iseina:(
Atsakyti
QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 09 18, 11:36)
Evah  grazu. wink.gif Jus i visa mase dejot moliugu ar tik i puse muilo? Idomu kaip gautusi su moliugu seklu aliejumi smile.gif ...mane vis jo ta zalia spalva vilioja smile.gif

Moliūgo dėjau į visą muilą rolleyes.gif

QUOTE(agee @ 2011 09 18, 11:39)
Evah, nu tikrai gražuolis muilas  thumbup.gif

Vakar pjausčiau druskinį, tai vos įpjaut begalėjau, ir aptrupėjo jis man gerokai. Gal per daug druskos įdėjau(pribėriau netyčia daugiau nei 100 proc  doh.gif ), o gal druska per stambi  g.gif  Planavau šiaip metais muilo nebegamint, bet įtariu teks bandyt gerint druskinio kokybę.

Ačiū!
O po kiek laiko pjaustei? Aš visada visada druskinius pjaustau kol dar šilti, kitaip visada trupa baisiai. Gali būti ir kad druskos daugoka.

QUOTE(Kukulyte @ 2011 09 18, 11:43)
Labai grazus muiliukas, tokios rudenines spalvos, zemiskos. Evah, pasidalink, kaip tu taip graziai apipavidalini muilo virsu, pas tave kaip po gelyte ant kiekvieno gabaliuko gavosi. O as "ne prie meno" ir kaip stengiuos, virsus labai paprastas iseina:(

Aš viršų formuoju kai muilas būna pakankamai tirštas. O toliau jau nenupasakosiu, tiesiog žaidžiu, kol įgauna tokią formą, kokios noriu smile.gif
Atsakyti
Labai gražus viršus... wub.gif Paprasta, bet labai gražu, man toks kuklus papuošimas pats gražiausias... O aš savo alyvuoginio viršų sugadinau, nors nebuvo toks dailus, bet vis kažkoks, o neapklojau popierium, pamiršau, prisiglaudė kartonas kur dengiau per vidurį, lindau pažiūrėt, o jis dar gelio būsenoj, prilipo ir ... Sukrėčiau atgal, bet ir to menko grožio dar mažiau liko. bash.gif Oho kaip ilgai šitas virškinasi, aną po tiek laiko jau pjausčiau... Gavau pamoką. doh.gif
Atsakyti
[quote=Evah,2011 09 18, 12:18]
Moliūgo dėjau į visą muilą rolleyes.gif

Jus dejot moliugo ta geltona tyre i muila? Ji negali duoti didesnio gedimo muilui?
Atsakyti
Vaiva1987, jeigu ta tyrė visiškai vientisa ir nepalikta jokių gabaliukų, tai ir gesti ten nelabai yra kam. Išeina beveik tas pats, kas virti muilą su sultim ar arbata. Bent jau kol kas niekas iš virusių nesiskundė, kad muilas būtų greičiau sugedęs. Bus matyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 09 18, 16:02)
Vaiva1987, jeigu ta tyrė visiškai vientisa ir nepalikta jokių gabaliukų, tai ir gesti ten nelabai yra kam. Išeina beveik tas pats, kas virti muilą su sultim ar arbata. Bent jau kol kas niekas iš virusių nesiskundė, kad muilas būtų greičiau sugedęs. Bus matyt smile.gif

Idomu...wink.gif Eteriniu kvapu dejot i si muiliuka ir kokiu nors medziagu, kad stabdytu muilo gedima?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiva1987: 18 rugsėjo 2011 - 16:27
Kvėpinau prieskoniniu aromatiniu aliejumi ir nieko nedėjau, kad stabdytų muilo gedimą. Nededu ir į muilus su ožkos pienu, grietinėle ir pan. Tiesa, pradėsiu turbūt į visus savo aliejus ir muilus dėti rozmarinų oleorezino dėl viso pikto, bet su moliūgu čia nelabai susiję.

Be to, iš visų savo muilų partijų visada pasilieku bent vieną gabalėlį, kad galėčiau stebėti, kiek laiko jis nesuges. Kol kas sugedę anksčiau laiko man buvo tik du muilai rolleyes.gif
Atsakyti