Įkraunama...
Įkraunama...

Tailando (Thai) katinynas

Nusipirkote siamo katę? Pasitikrinkit, gal jums reikia skubėti į tajukų temą!!! Senojo tipo siamo katės ir katinai renkasi čia. Veislių skirtumas akivaizdus nuotraukose apčioje.

Nesvarbu su dokumentais ar be, svarbu, kad jos labai mylimos ir pačios iš pačiausių.

Kas pirmas pasakys "Miau!"?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotukas: 30 rugpjūčio 2011 - 19:41
Miiiiiiauuu :* Ačiū už naujus namučius smile.gif
Atsakyti
MIAU! bigsmile.gif

user posted image
Atsakyti
Įmesiu parodyt kokio mailiaus Micė buvo susilaukusi. Gimdė vasario 18 d. wink.gif

Atsakyti
Taaaaai prikolnni kokie ! jau visi namus turi?ar pasilikai koki viena? juokingi man labai.. drambliukai po namus lakste bigsmile.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2011 08 30, 21:45)
Įmesiu parodyt kokio mailiaus Micė buvo susilaukusi. Gimdė vasario 18 d. wink.gif

Ir pas jus trys gime? smile.gif Mano vyras turejo tajuke (daug metų- nuo vaikystes) tai visada tik keturi ir nei daugiau nei maziau smile.gif
Atsakyti
Mūsų tai jau katukė 3 vadas Tajukų turėjus. wub.gif Jau kokie visi gudrūs, kokie gražūs, žydraakiai buvo, ne tas žodis, nu NEREALŪS man visi tie Tajukai, negaliu atsižiūrėt į šitas nerealias kates. wub.gif Šiaip tiesą sakant tai man Tajai daug gražesni nei Siamai, savo kūno proporcijom. smile.gif , o gal tiesiog aš nepratus prie tų Siamo naujojo tipo kačių.

Na džiaugiuosi laikanti savo Tajukę, kuri SUPER protinga, meili (labai myli mažus vaikus, žr. nuotraukoje). Ji tokia daili, puikiai sutaria su visais, tiek ir su katėmis bei kitais gyvūnais. wub.gif Taip aš ją myliu, kad stengiuosi vis palepint, kuo skaniau maitint, visokių skanukų pirkioju, visko ko reikia, tai pas mus ji išlepinta, ne bet ką ėda... tongue.gif Jau ji mamytė 3 kartus buvusi, tai meilės reikaluose patyrusi kaip reikiant. Prisimenu pirmą kartą kai gimdė tai bliovė, sunku vargšikei buvo, tai meiliais žodžiais gyriau (o ji tai supranta, nes dažnai, nuo mažens kartojami tie patys žodžiai), tai bent kiek nusiramina. Galiausiai pagimdė 5 Tajukus. rolleyes.gif , jau kaip džiaugiausi, šokinėjau net iš džiaugsmo. Tuo metu ėdė daug daugiau, nes ir kačiukus reikėjo maitinti. Vėliau po kurio laiko ~1 metų, susilaukė dar vienos vados katinėlių, 4 pagimdė irgi nerealaus grožio ir proto katukai. O jau akių žydrumas, letenėlių rudumas, kailiuko baltumas. Mmm. wub.gif , grožis, o ne katės. Na galiausiai susilaukė dar vienos vados, gimė jau 6 kačiukai. Dabar nebeturim tų aukselių, nes nė vieno nepasilikom, kai kuriuos giminėm išdalinom, o kai kuriuos papigeiski žmonėm išpardavinėjom, tai dabar sakė džiaugiasi ir nekaip neatsidžiaugia mūsų Tajukės katinėliais, tais mielaisiais kleckiukais. smile.gif Kačiukų tėvelis tai pas mus sode, gražus, stambus Tajų katinas. Ūgiu ir stambumu nepridėsi prie mūsiškės patelės. Tai nuotraukoje tėtis su sūnumi kaunasi. biggrin.gif , kačiukas (patinėlis), belaukiantis naujųjų šeimininkų atvažiavimo ir naujų namų bei mūsų Tajukė, mieloji mūsų dukrytės auklė. blush2.gif
user posted image
user posted image
user posted image

Na va, pasirodom kokios mes draugiškos su mažais vaikais. 4u.gif
Atsakyti
mau mau tongue.gif
Ačiuka sAgotukui už naujus namukus 4u.gif - kaip suprantu, ji atsikinga už statybas lotuliukas.gif

o jau katinėlių grožis- žiūrėjom su mazgiu abudu ir seiles varvinom wub.gif wub.gif wub.gif
Jau tie trys kačiukai mėlynam fone- jau toooki fainulkinai - kaip atvirukas wub.gif wub.gif

mes irgi savo katyte džiaugiamės - kad ji tokia rami, tokia švelni, tokia kantri su mumis cool.gif (na, nuo mazgio tai ji kartais bėga, nes jis vis paima ją ir nešasi, pasisodina ant kelių ir nori glostyti, kutenti, bet niekad neįdrėskė, piktumo neparodė ax.gif ), o man labai patinka tie jos balseliai įvairiausi thumbup.gif ir visada ateina paprašyti, kad duris į balkoną atidarytume- atsitupia, žiūri ir miaukia švelniai, kol nuseki tongue.gif
Dar juokinga labai, kai ji pavalgius išeidama iš virtuvės tarpdury stabtelia ir sako tokiu keistu balseliu trumputį "Miau"- tipo, nu tai ačiū tongue.gif ir išėjus iš tualeto- irgi praneša- galit eit ir išvalyt lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Visa tai man visiškai nauji įspūdžiai biggrin.gif

Šiaip ant miegamojo lovos neleidžiu- tiesiog pirmą dieną neleidau ten, o ji daugiau nelabai ir veržėsi. Tik rytais ateina prie durų ir taip storiau "mooooua-mooooouua" sako, kas reiškia: gal jau užteks miegot, ką, katytė jau gal išalko, nepagalvojat, ką?

Bet... vaikas sako, kad, kai manęs nėra namie, Tundra miega susisukus ant mūsų miegamojo lovos doh.gif Labai protinga katytė didis.gif
tongue.gif
Atsakyti
[quote=Jolitaaa,2011 08 30, 23:19]

Taip aš ją myliu, kad stengiuosi vis palepint, kuo skaniau maitint, visokių skanukų pirkioju, visko ko reikia, tai pas mus ji išlepinta, ne bet ką ėda... tongue.gif

Gal galite patarti, kuo geriausiai maitinti katyte po gimdymo, kad pieniukas jos kuo geresnis katukams butu? wub.gif soske.gif
Atsakyti
Pagrinde tai maitinti tuo, ką katė labiausiai ėda. Yra specialūs ėdalai, katėms, maitinančioms kačiukus. Be to aš nežinau kokius Jūsų katė ėdalus mėgsta, už kokią kainą pasiryžusi esate pirkti?, todėl negaliu labai jau čia ką nors ir patarti. Katei, žindančiai kačiukus galima duoti "Mažų kačiukų ėdalą" (Junior), jei tai būna sausas pašaras mažiems kačiukams, jis dažniausiai būna su pieno kroketais, kas labai praverčia kačiukus žindančiai katei. smile.gif Galima duoti varškytės, grietinės, pieno (nors sakoma, kad pienas katėms blogai, bet žindymo metu tikrai nepakenks). Žinoma, jei kišenė leidžia galima palepinti ir įvairiais kačių skanėstais, kuriuos itin mėgsta Jūsų Tajukė, na net nežinau. g.gif , geriausia tai būtų manau iš RC sauso ėdalo produkcijos- KITTEN 36 - specialus jaunų kačiukų ėdalas nuo 4 iki 12 mėn. sausas ėdalas. Pati šerdavau savo Tajukę žindymo metu. Labai geras ėdalas, noriai valgo. Atitinka specialius katingų ir maitinančių kačių poreikius. Todėl ėda noriai ir skaniai. Nėra tokio specialaus pašaro spec. žindančioms katėms, o gaila, būtų gerai, jeigu būtų. thumbup.gif Paįvairinimui galite duoti ir žalios mėsytės, manoji maitinama RAW, taip kad mėsa labai gerai. Dar jokiai katei žalos nepadarė. Na žiūrėkit ką Jūsų katytė labiausiai mėgsta, Jūs gi geriau žinot. smile.gif
Atsakyti
Katėms negalima duoti pieno!!! schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif Dauguma jų netoleruoja laktosės, apsividuriuot gali. Ir nesakykit, kad va, kaime visos katės dar šiltą nuo karvių parneštą gerdavo ir pulkais jų lakstydavo. Ale kiek jos traukdavo? Maximum 5 metus? Juk naminė katė, kuri gerai prižiūrima ir 17 metų sulaukia...

O žindančią katę reikia šerti kačiukų maistu, o ne junior mirksiukas.gif Ir taip iki kol kačiukams 4 mėn sueis. Nes katės žindo iki 4-5 mėn. Saviškę šeriu virbacu. Superinis pašaras, kailis kaip sabalo, visa gyvybinga katė. O visokiais skanukais patariu nepersistengti. Tai tas pats, kas ir čipsai. Nieko gero iš jų... Juolab žindančiai katei mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(*Dark Elf* @ 2011 08 30, 20:57)
Taaaaai prikolnni kokie ! jau visi namus turi?ar pasilikai koki viena? juokingi man labai.. drambliukai po namus lakste

Jo, visi.. Norėjau vieno, ale diedas buvo prieš blush2.gif Jis jau ir prieš Mitsubiši buvo, ale partempiau į namus ir viskas. Tajukė buvo mano svajonė nmuo vaikystės. Ir vieną dieną man dašuto, kad esu suaugusi moteriška, spjausiu į visokius marazmus apie vėmalus kampuose, plaukus sriuboje ir t.t. ir vis tiek turėsiu katę. Čia ir dabar! Ir taip ant ciongo nusipirkau blush2.gif Kadangi gyvenime nebuvau turėjusi katės nei šuns ir nežinojau ko laukti, nuvažiavau paiimt plikom rankom doh.gif Aš vairavau, šeiminkė įdavė į rankas katytę mano sūnui, ta drikstelėjo, anas iš netikėtumo paleido ir katė pasislėpė kažkur už sėdynių doh.gif Reikia pasakyti, kad vairuoju mažutę Mitsubiši. Prieškojom visą vakarą, atrodė, kad gal jau pabėgo mums duris bevarstant, aš blioviau kaip karvė blush2.gif Susitaikiau su mintimi, kad katytė spruko lauk į šlapdribą ir pranyko kaip ežiukas rūke... Ir ryte įvyko stebuklas - vyras nuėjo į garažą mašinos ir pamatė kaip mažė niurktelėjo iš vairuotojo sėdynės! Partempė ją namo. Nuo tos dienos ji tapo Mitsubiši biggrin.gif

O vaikų daugiau nebus. Ji sterilizuota. Ir ačiū D. Vargas su katinais ir katei, ir šeimininkui, vienos išlaidos ir nudraskyti tapetai biggrin.gif
Atsakyti
[quote=Agotukas,2011 08 31, 22:15]
Katėms negalima duoti pieno!!! schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif Dauguma jų netoleruoja laktosės, apsividuriuot gali. Ir nesakykit, kad va, kaime visos katės dar šiltą nuo karvių parneštą gerdavo ir pulkais jų lakstydavo. Ale kiek jos traukdavo? Maximum 5 metus? Juk naminė katė, kuri gerai prižiūrima ir 17 metų sulaukia...

Agotukai, man VET klinikoj kaip tik sake, kad butinai pieno ir kefyro duoti katukai ir tik sausa edala duoti, mano Kola siaip niekada net nuo mazens i piena net akies neuzmesdavo, o dabar laka ir dideliais kiekiais- neviduriuoja tikrai..
Atsakyti