Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 08 28, 23:44)
kaip nuotrauka, tai man nesižiūri.. bet lašiukas tai įdomus, kad vat jame ten atsispindi smile.gif stambesniu gal planu to lašiuko norėtųsi  g.gif o gal kitaip pakomponuot  g.gif  nzn, kažkas "nelimpa"..

tiesa pasakius del back plano net galvos sukti nenorejau blush2.gif esme buvo lasas su vaizdu. tai buvo pirmas bandymas, tad kita karta bandysiu ir vizualiai idomesne pateikti smile.gif

QUOTE(Jurzole @ 2011 08 29, 00:01)
Specializuojiesi, vadinasi  biggrin.gif Trikojis tai tikrai praverstu (ir pultelis), stabiliau. O makro ir lasiukams fotkinti tinka? Reiktu kada ir man pameginti  blush2.gif Bet su makro menkiausias judesys tuoj nefokusa sukelia, o lasiukai gi istisai juda... kazi kaip gautusi? g.gif

O tu po viena kadra fotografuoji, ar su burst mode/continuous shooting? Antru variantu gal daugiau sansu, kad kadra su tinkamu atspindziu pagausi?

Ir zinok tikrai, pagaudyk ta lasiuka su atspindziu stambiu planu - va cia tai butu kadras!  thumbup.gif

turiu keleta favoritu tarp profesionaliu fotografu, tai bent vienas, tai raso pas save koki objektyva naudoja ir tai yra 60 makro smile.gif lasiukai ant stiebeliu ne taip greitai varva kaip fotografuojant juos tyskancius. o fotkinu as juos po viena. net nezinau kodel nepagalvojau apie continuous shooting g.gif
dekui tau uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 08 29, 00:50)
o kam to reikia, jei po to vistiek visas skanuoji  g.gif  spausdinatės kuri nors?
Papildyta:

na aš gi ne pati skanuoju, o tai reiškia skanavimas užtrunka,o vistiek norisi pasižiūrėti ar aplamai kažkas gavosi, tai jei tikrai svarbūs kadrai tai darausi indexą. Bliamba pirksiu jaučiu ir aš skanerį lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2011 08 28, 23:35)

Uz spalvota smile.gif ir kaip kazkas cia rase apie kaili, tai as nesutinku, man sitoj foto ziurisi ir net labai smile.gif tuo labiau, kad jau nebe vasara, jau ruduo ax.gif

Labas rytas visoms 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas bigsmile.gif smile.gif))

Svajonė mūsų, juratike13, jlclove -> dėkui už komentarus mano antrąjam pabandymui fotografuoti merginą ax.gif viską deduosi į galvą, dar redaguosiu, gal atrinksiu kokius kitus kadrus. Klonavau jau tą lapą, kažkaip galvojau, kad jis čia gerai, paskui, kai perskaičiau - apsisprendžiau konuoti, lyg gerai vyko, man šiandien lyg ir norisi ryškesnių spalvų, ką manote jūs?

gotte -> Man irgi spalvota fainesnė, tik aš keisčiau vietomis foto, kaip jau sakė katra biggrin.gif

Svajonė mūsų -> labai patinka spalvos, tik vaikinuko mimika nelabai ir foto labai apkrauta, mano atžvilgiu ax.gif [na bent jau tas kairėj trugdo numestas "skudurėlis" ir suoliukas smile.gif ai, dar rankovė bigsmile.gif niu žodžiu, spalvos tai man nerealios, tokias matyt tik su juosta galima išgauti blush2.gif

Refresh -> nemačiau anų nuotraukų, bet šita lyg kokybiška, bet mano monitorius irgi rodo baltą odą, bet čia laptopas, nekalibruotas, tai ne ne. Gaila alkūnės ax.gif NOrs dbr paverčiau monitorių, lyg ir nebe balta oda doh.gif smile.gif

jlclove -> šaunuolė, taip ir toliau smile.gif Man patiko antras lašiukas, jis kažkoks man ryškesnis. Tik aš kirpčiau foto smile.gif Įdomu dbr jau bus pamatyti kitus tavo darbus, su atvaizdu, matau, kad tikrai užsikabliavai thumbup.gif

Atsakyti
gotte, man tik spalvota.

gražių čia nuotraukų prikėlėt cool.gif

noisy-B

man tai per aštri šviesa, jei saulė labai aukštai tai aš tempiuos arba į pavėsį arba ryte arba vakre fotkinu, nes ta aštri šviesa man viską gadina, tada ant veido visokie šėšliai ir ect. pirmoje man šviesa nepatinka, nes būtent ji pripaišo šėšėlių ten, kur jų nereik ir be to, dar mergina susiraukus. antroje man patinka šviesa, bet sėdėsena nelabai, bet aš už antrą šviesos atžvilgiu.

juratike13 - fainai gavos wub.gif
juratike13 + ypač
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 08 29, 08:31)

1. Svajonė mūsų, juratike13, jlclove -> dėkui už komentarus mano antrąjam pabandymui fotografuoti merginą  ax.gif  viską deduosi į galvą, dar redaguosiu, gal atrinksiu kokius kitus kadrus. Klonavau jau tą lapą, kažkaip galvojau, kad jis čia gerai, paskui, kai perskaičiau - apsisprendžiau konuoti, lyg gerai vyko, man šiandien lyg ir norisi ryškesnių spalvų, ką manote jūs?

2. Svajonė mūsų -> labai patinka spalvos, tik vaikinuko mimika nelabai ir foto labai apkrauta, mano atžvilgiu  ax.gif [na bent jau tas kairėj trugdo numestas "skudurėlis" ir suoliukas  smile.gif ai, dar rankovė  bigsmile.gif  niu žodžiu, spalvos tai man nerealios, tokias matyt tik su juosta galima išgauti  blush2.gif

1. įmesk parodyt smile.gif

2. jo, žinau, šiaip įdėjau pasidžiaugimui paskutinėmis vasaros dienomis wink.gif visiškas buitiakas ten, rašiau jau smile.gif šeimos albumui.. o dėl spalvų, tai tap, juostos spalvos smile.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif
Refresh, foto žyyymiai geresnė, nei nėštukės fs, tik pritariu dėl veiduko spalvos, man ir per blyški 4u.gif
gotte, kažkas minėjo, kad galima gal sukeist vietomis..., nors ir šitas variantas man geras. Spalvota tikrai geriau žiūrisi, gal tik norėčiau tokių švelnesnių spalvų ar kontrasto mažiau... 4u.gif

Dar viena manoji. "Nuobodžiauju..." Laukiau debesėlio, bet nepavyko sulaukt, tai su šešėliais. Fotkinau su plačiakampiu, tai batai nenatūraliai dideli, bet man tai visai nemaišo 4u.gif Koregavimo kaip ir nėr, bet , pažadu, ilgai neerzinsiu tais nekoregavimais biggrin.gif O kaip jums g.gif
user posted image

Atsakyti
Sveikos, tęsiu toliau ir laukiu komentarų smile.gif

ND 5:
Natūralus apšvietimas:
Auto
user posted image
pusiau auto
user posted image
rankinis
user posted image

Dirbtinis apšvietimas:
Auto
user posted image
pusiau auto
user posted image
Rankinis
user posted image
Atsakyti
Labas rytas,
Tik mąstau ką čia nufotografuoti, kai kitos naujokės jau pabaiginėja smile.gif)))
Supratau, kad nieko čia labai mandro nereikia smile.gif))

Taip norisi pakomentuoti, niu bet negaliu dar smile.gif)

P.S. Ar laba barsitės, jei nepadarysiu ND nr.3, nes ... neturiu zoom'o sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diancikas: 29 rugpjūčio 2011 - 09:07
Jei nezoom'ina, tai šį ND praleidi. smile.gif
Labas rytas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ka: 29 rugpjūčio 2011 - 09:14
tebeinventorizuoju kai kurias smile.gif

maija
user posted image
Atsakyti
Ypač - dėkui už išsakytą nuomonę taip pat, labai džiaugiuosi visais komentarais.

Na dar šitą įmesiu bigsmile.gif ši kažkaip man labiausiai patinka... Kaip jums, merginos?

user posted image

O gal čia ir nereikia ryškesnių spalvų, vibrance ar saturation, kai padidinu, kažkaip nenatūraliai atrodo, gal liksiu prie anų spalvų ax.gif

mamagute -> norisi leliuką pašviesinti, labai tamsus veidukas. Batai krenta į akis ir per sunkūs man jie čia, tokią saulėtą dieną... būtų smagu, jei pavyzdžiui basom iš vis leliukas būtų. mirksiukas.gif

sayonara -> stebini vis. Labai gražu smile.gif tik man gaila, kad antros akies kraštelio nesimato.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo noisy-B: 29 rugpjūčio 2011 - 10:17