Įkraunama...
Įkraunama...

Osteochondrozė

QUOTE(♦Sherrie♦ @ 2014 03 14, 16:19)
Labas merginukės  4u.gif

ar čia dar kas nors lankosi?

Radau jūsų temą beieškodama atsakymų į savo klausimus... Su nugara bėdų turiu jau 10 metų, bet tirta irgi tik prieš tiek metų,nes pas gydytojus nelabai mėgstu vaikščiot  blush2.gif tada sakė pakitimų nėra, tik silpni nugaros raumenys ir pastovus tų raumenų uždegimas. Na, paskauda, pamaudžia, atrodė, kam nebūna, bet eini, kruti, vieną dieną prasčiau, kitom visai nieko. Bet kelios savaitės viskas rimčiau pasikeitė- skauda visą stuburo sritį, raimenys pečių srity kaip aptirptę, po mentėm irgi skauda, naktim siaubingai tirpsta abi rankos, o baisiausia man, kad visa kairė pusė skausminga, t.y. skauda ir kruties vietoj, šoną nuo pažasties žemyn, visa kairė ranka tokia keista, nemoku papasakot, bet visai kitas jausmas nei dešinės pusės, atrodo, is vidaus peršti, degina, tirpsta ir pnš. Pirmiausiai pradėjau ieškoti guzelių krūtyje, bet lyg ir nieko neužčiuopiu, jau prisigalvojau turbūt žinot ko... Ir tik jūsų temoj paskaičiau, kad taip būna sergant osteochondroze. Ar galiu ir aš sau pagal šiuos požymius priskirt šią ligą? Gyvenu UK, tai dabar apmąstymuose esu, ar pradėt beltis čia į gydytojų duris, ar laukt vasaros atostogų ir Lietuvoj tirtis..

Labai panasu i sita bjaurasti. Na tas skausmas tai uzeina, tai praeina, is tiesu pas visus labai skirtingai. As va pusantro menesio kankinaus, skaudejo bjauriai, bet pas daktarus taip ir neprisiruosiau, zinojau, kad prirasys masazu, elektros impulsu, mankstos ir tiek, o lakstyt i poliklinika kas diena neturejau jokio noro. Tiesa, kai pirma karta kreipiausi israse raminamuju, kuriuos as atsisakiau gerti, tai gydytoja pareiske, kad be ju as nepasveiksiu! Zodziu, dabar praejo kaip ir, bet matyt iki kito karto. Beje, jau gera pusmeti lankau ivairias mankstas kaip pilatesas, joga, kalanetika, gal sitas irgi padeda, nes tempiamas ir mankstinamas raumuo. Vienas is budu ir isvengti sios ligos atsinaujinimo yra spec mankstos. Net nzn ka patart, issiaiskint kas is tiesu yra visuomet yra gerai. Jusu pojuciai labai nemalonus, gal pades tam kartui g.gif
Atsakyti
QUOTE(Elera @ 2014 03 16, 08:32)
Labai panasu i sita bjaurasti. Na tas skausmas tai uzeina, tai praeina, is tiesu pas visus labai skirtingai. As va pusantro menesio kankinaus, skaudejo bjauriai, bet pas daktarus taip ir neprisiruosiau, zinojau, kad prirasys masazu, elektros impulsu, mankstos ir tiek, o lakstyt i poliklinika kas diena neturejau jokio noro. Tiesa, kai pirma karta kreipiausi israse raminamuju, kuriuos as atsisakiau gerti, tai gydytoja pareiske, kad be ju as nepasveiksiu! Zodziu, dabar praejo kaip ir, bet matyt iki kito karto. Beje, jau gera pusmeti lankau ivairias mankstas kaip pilatesas, joga, kalanetika, gal sitas irgi padeda, nes tempiamas ir mankstinamas raumuo. Vienas is budu ir isvengti sios ligos atsinaujinimo yra spec mankstos. Net nzn ka patart, issiaiskint kas is tiesu yra visuomet yra gerai. Jusu pojuciai labai nemalonus, gal pades tam kartui  g.gif

kas iš jų sunkiausia g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sefiene* @ 2014 03 16, 11:20)
kas iš jų sunkiausia  g.gif  blush2.gif

Mmmm, geras klausimas smile.gif Treneres minejo pilatesa kaipo sunkesni varianta, bet is esmes nuo paties trenerio ir jo treniruotes intensyvumo labai priklauso. Reik viska matyt isbandyt, kad nusprest kas paciai labiausiai tinka ir patinka. Man asmeniskai labiau tinka rimtesnes treniruotes kai kita diena kazka skauda, kai jauti, kad sportavai smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Norėjau pasiteirauti, kaip pas jus su šia diagnoze dėl atsilenkimų g.gif man net ant kamuolio juos darant skaudėt pradeda, ant kilimėlio net nekalbu unsure.gif Kaip jums g.gif
Atsakyti
QUOTE(The_perfect_woman @ 2014 03 29, 09:30)
Sveikos 4u.gif  Norėjau pasiteirauti, kaip pas jus su šia diagnoze dėl atsilenkimų g.gif man net ant kamuolio juos darant skaudėt pradeda, ant kilimėlio net nekalbu unsure.gif  Kaip jums g.gif

Man asmeniskai nepradeda, jei jau buna tas periodas kai susuktas sprandas-sporto vengiu, nes net galvos pasukt negaliu. Nors vakar pvz buvau pilatese, pastarosiom dienom gerokai skaudeno, o siandien va atsikeliau beveik sveika. Nzn ar cia siaip praejo, ar treniruote padejo.
Atsakyti
QUOTE(Elera @ 2014 03 16, 09:32)
Labai panasu i sita bjaurasti. Na tas skausmas tai uzeina, tai praeina, is tiesu pas visus labai skirtingai. As va pusantro menesio kankinaus, skaudejo bjauriai, bet pas daktarus taip ir neprisiruosiau, zinojau, kad prirasys masazu, elektros impulsu, mankstos ir tiek, o lakstyt i poliklinika kas diena neturejau jokio noro. Tiesa, kai pirma karta kreipiausi israse raminamuju, kuriuos as atsisakiau gerti, tai gydytoja pareiske, kad be ju as nepasveiksiu! Zodziu, dabar praejo kaip ir, bet matyt iki kito karto. Beje, jau gera pusmeti lankau ivairias mankstas kaip pilatesas, joga, kalanetika, gal sitas irgi padeda, nes tempiamas ir mankstinamas raumuo. Vienas is budu ir isvengti sios ligos atsinaujinimo yra spec mankstos. Net nzn ka patart, issiaiskint kas is tiesu yra visuomet yra gerai. Jusu pojuciai labai nemalonus, gal pades tam kartui  g.gif

Labai dėkui už patarimus 4u.gif
Paskutiniu metu taip tirpsta abi rankos naktim, doh.gif , greiciau atostogos, reikes eit pas daktarus...
Atsakyti
QUOTE(Elera @ 2014 03 16, 09:32)
Vienas is budu ir isvengti sios ligos atsinaujinimo yra spec mankstos.

Aš lankau spec mankštas ir spec gydymą gal jau 4 metai, su pertraukomis, bet praktiškai ištisai, ir namie tuos pratimus darau, kai netingiu, bet vistiek gyvenu su skausmu..
Atsakyti
As 6 menesius dariau saziningai manksta peciu sriciai,kuria ismokau pas fizioterapeute, osteochondroze net pamirsau. Tiesa man apart plastaku tirpimo ir retu paskaudejimu menties srityje bei skruzdeliu begiojimo sprande ar net nieztejimo daugiau nieko nesidarydavo. Kai pagerejo, aptingau, nesimankstinau ir vel si palydove pasirode. Taigi merginos pasukam pecius po 5 kartus pirmyn, atgal istiesiam rankas... Kam reikia visu pratimu, rasykit i asmenine Z. Beje, visa manksta uztrunka tik 15-20 minuciu ir visai nenuobodu ja daryti, nes puse pratimu daroma su lazdele (sepecio kotu), pamojuoji gerai, ir liga issigandusi pabega.
Atsakyti
lotuliukas.gif Ačiū, kad nuotaiką pakėlėt
Atsakyti
sveikos,laukiu neurologo konsultacijos verysad.gif nustate osteochondroze virsuje,mane surakino pries sventes,maude kaire ranka,silpna buvo su sirdym. nors rankos tirpima ir sirdies maudima jauciu gal kokie 8 metai,kakla maude,visi sake druskos.net trukciojau su ta ranka,ji man vis trukde,vis kazkaip pataisyt ja norejosi,i metus po pora kart pirstus bade lyg su adatom stipriai,ir atrode kad ji patinsta.pries metus atsirado problema su kairiaja koja,jejgu ilgiau pasedziu wc,atsistot negaliu,koja visa nutirpusi,po to grizta bet jausmas labai nemalonus. tai vat siandien pasake rentgeno isvadas susidevejes tarp slanksteliu audinys ir jie trinasi vienas su kitu,dar kiti slanksteliai pasisuke I priesingas puses,vaikystes tipo trauma blink.gif blink.gif esu suglumus,ar isgydoma tai blink.gif labia bijau kad netektu operuot.
Atsakyti
QUOTE(Jolantukas@ @ 2014 04 28, 23:29)
sveiki,   esu suglumus,ar isgydoma tai blink.gif labia bijau kad netektu operuot.

Tai neišgydoma, nes tai degeneracinė liga, bet profilaktuojama, gydymas ilgas ir kompleksinis. Operuojama tik kritiniu atveju, bet nuėmus įtampas, aptvarkius raumenyną, judant galima ir geriau jaustis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korespond: 29 balandžio 2014 - 19:03
Sveikos, moterytės,

Su mamų diena visas mamas 4u.gif .

Aš pati tą osteochondrozę irgi tikriausiai turiu - sprando slanksteliai išsivaikščioję į skirtingas puses, pirštais braukiant jaučiasi. Yra buvę, kad sprandą susuka, skauda, pajudint negaliu, bet ne mirtinai. Mano savigydos schema būdavo tokia: ramybė plius Fastum gelio tepalas pirmomis dienomis, kol smarkiai skauda. Kai skausmas atlėgsta - mankštelė, ji išvaikydavo skausmo likučius. Po to, kai pradėjau miegoti ant ortopedinės pagalvėlės su atrama kaklui, jau keli metai uždegimai nesikartoja (tfu, tfu, tfu).

Rašau čia, bo susuko mylimą vyrą juodai. Skauda po dešine mente, tirpsta ranka, galvos nepasuka. Jau savaitę blaškosi visas dejuodamas persikreipęs, maitinasi nesteroidiniais vaistais nuo uždegimo. Porą kartų buvo į ligoninės priimamąjį nulėkęs, apžiūrėjo neurochirurgas, padarė kompiuterinę tomografiją. Išvaržų nėra, tik tarpslanksteliniai diskai susitrynę ir ataugėlių migla. Išrašė movalio, ketanolio ir paleido.

Kaip jūs gesinat ūmų uždegimą? Kiek laiko jis trunka? Savaitė skausmų, kurių ketanolis nenuima, taip jau nelabai linksma, kiek dar tikėtis? Paskaičiau, kad šiluma teigiamai veikia, ką jūsų patirtis sako? O mankštos ir judėjimas tik pasibaigus ūmiai fazei, ar jau dabar "per negaliu" judintis?

Kas užsuksit, parašykit. Ačiū.
Atsakyti