Įkraunama...
Įkraunama...

Osteochondrozė

QUOTE(bumbasi @ 2012 10 17, 16:51)
Žiūrint kaip ją skauda..Man pvz labai spaudžia pakaušį..Bjaurus jausmas..

Skausmas eina į pakaušį ir į kaktą doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyšnytė: 17 spalio 2012 - 15:58
QUOTE(maja222 @ 2012 10 17, 15:36)
sveikos merginos 4u.gif deja bet ir man prireike sio skyrelio, ieskau nusiraminimo ....
mano istorija gan paini, nezinau kas man j g.gif  yra  g.gif prasidejo nuo kruties skausmu balandzio men.nuejau pas gine -sako mastopatija cistine. doh.gif gydziau sita bjaurybe 2 men.skausmas atslugo.praejo savaite pokst nudiege kita sveika kruti , o jau skausmas buvo-saros kaip pupos krito, vel lekiau pas momologa, sako ten nieko nera, eik pas neurologa.neurologe pasake , kad tarpsonkauline neuralgija,kankinausi skausmuose 1men. daugybe vaistu ir t.t. po truputi skausmas praejo.apsidziaugiau...deja po triju savaiciu virs kitos kruties pradejo mausti, lyg tais sonkaulius po pazastimi, po truputi pradejau jausti skausma nugaroje,vel lekiau pas momologus galvodama , kad cia skauda kruti cistas ar kas ten darosi,vel nieko tokio nerado ir sako kad cistos tokio skausmo nesukelia,ejau pas neurologa nusiunte daryti MRT,kollaukiau eileje tai jau  buvo pradeje net sukti ,toks skausmas nugaroje ir virs kruties  doh.gif MRT pamate,kad yra pradine osteochondroze,neurologas paanalizavo tai dar ir artrita pripaise,ir kad stuburas krutinineje dalyje iskrypes verysad.gif diagnozavo  krutines nerviniu raizginiu uzdegima, kuri sukelia jo teigimu pasislinke siek tiek slanksteliai....vel kruva vaistu , jau trecia savaite, bet iki galo neisgyju...jau mintys sukasi kad ne nuo to gydo gal unsure.gif siandien toks jausmas kad dega raumenys prie stuburo, atrodo kad stuburas pro krutine islys, o prieki virs kruties kur yra raumenys prie odos kartais skauda prisiliesti... merginos ar jums osteochondroze sukelia kazka panasaus, as taip suprantu kad cia krutines radikulitas....

sukelia, man taip pat krutinines dalies ostechondroze, taip pradeda gelti atrodo kad infarktas prasideda biggrin.gif bet.... stengiuosi ir pati namie mankstintis, man dar plius vegetacine distonija tai isvis puokste doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vyšnytė @ 2012 10 17, 17:45)
Skausmas eina į pakaušį ir į kaktą doh.gif

Dar vidinis saltis mane krecia doh.gif Ar tai susije g.gif
Atsakyti
QUOTE(Auriuxe_ @ 2012 10 17, 19:39)
sukelia, man taip pat krutinines dalies ostechondroze, taip pradeda gelti atrodo kad infarktas prasideda biggrin.gif  bet.... stengiuosi ir pati namie mankstintis, man dar plius vegetacine distonija tai isvis puokste  doh.gif

hmmm... o kas ta vegetacine distonija? g.gif o as sunerimus del savo skausmeliu nuejau dar plauciu rengena padariau o ten plauciu uzdegimas pasirode isitaises, nors nei kosejau nei temperaturos buvo , tik nakti pradejau dusti doh.gif ot galvoju va del ko cia man taip blogai,gydziau dvi savaites ta uzdegima, bet kaip skaudejo nugara ir krutine taip ir tebeskauda.siandien nuejau su didziausia baime vel padaryti rengena o ten nieko svarus plauciau thumbup.gif sako ir uzdegimo ne zenklo g.gif o nugara skauda visvien, reiskia cia ta osteochondroze,eisiu prasysiu kokios nors rebilitacijos kol dar lazdos neprireike biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(maja222 @ 2012 10 17, 15:36)
sveikos merginos 4u.gif deja bet ir man prireike sio skyrelio, ieskau nusiraminimo ....
mano istorija gan paini, nezinau kas man j g.gif  yra  g.gif prasidejo nuo kruties skausmu balandzio men.nuejau pas gine -sako mastopatija cistine. doh.gif gydziau sita bjaurybe 2 men.skausmas atslugo.praejo savaite pokst nudiege kita sveika kruti , o jau skausmas buvo-saros kaip pupos krito, vel lekiau pas momologa, sako ten nieko nera, eik pas neurologa.neurologe pasake , kad tarpsonkauline neuralgija,kankinausi skausmuose 1men. daugybe vaistu ir t.t. po truputi skausmas praejo.apsidziaugiau...deja po triju savaiciu virs kitos kruties pradejo mausti, lyg tais sonkaulius po pazastimi, po truputi pradejau jausti skausma nugaroje,vel lekiau pas momologus galvodama , kad cia skauda kruti cistas ar kas ten darosi,vel nieko tokio nerado ir sako kad cistos tokio skausmo nesukelia,ejau pas neurologa nusiunte daryti MRT,kollaukiau eileje tai jau  buvo pradeje net sukti ,toks skausmas nugaroje ir virs kruties  doh.gif MRT pamate,kad yra pradine osteochondroze,neurologas paanalizavo tai dar ir artrita pripaise,ir kad stuburas krutinineje dalyje iskrypes verysad.gif diagnozavo  krutines nerviniu raizginiu uzdegima, kuri sukelia jo teigimu pasislinke siek tiek slanksteliai....vel kruva vaistu , jau trecia savaite, bet iki galo neisgyju...jau mintys sukasi kad ne nuo to gydo gal unsure.gif siandien toks jausmas kad dega raumenys prie stuburo, atrodo kad stuburas pro krutine islys, o prieki virs kruties kur yra raumenys prie odos kartais skauda prisiliesti... merginos ar jums osteochondroze sukelia kazka panasaus, as taip suprantu kad cia krutines radikulitas....

na mano situacija siek tiek panasi, skauda jau senai pradejo skaudeti desines puses krutines lasta, irgi tyriausi krutis - nieko, padare rentgena - nieko, bet skauda kuo toliau tuo labiau, tada pasiunte KT daryt - vel nieko ypatingo, biski stuburo virsus pakrypes, bet nezenkliai...visa ta laika toliau skauda, skausmas plinta i ranka, kakla, skauda net oda blink.gif vel atkakliai ejau pas specialsitus, aisku jau visi ziuri kaip i durne, nu bet mato ikyri persona, tai pasiunte darytis kaulu kremzliu echoskopija, tai vel sake neturi prie ko prikibti doh.gif finale tiesiai sviesiai pasake, nieko tau nera, niekas cia ksuadet objetyviai iki tokio lygio negali, susirask meiluzi arba eik pas psichiatra g.gif o skaudet skauda toliau, kartais isgeriu vaistu nuo nervu tai rimtai praeina, bet nesinori gi pripazint kad isdurniavai ir po visa lietuva lakstai ligu ieskodama unsure.gif
Atsakyti
Laba diena, man rasta juosmenines dalies osteochondroze ir spondilolisteze. Siuo metu jauciu kaip nesava, tirpstancia kaire koja, sunkoka kartais net daug vaikscioti. Kaires pedos isorine puse kazkokia nesava, ar gali taip buti del sios ligos? ar jums taip buna?
Atsakyti
QUOTE(etaruj @ 2012 10 16, 22:56)
Pagrindinis vaistas JUDĖTI. Su protu, pasikonsultavus su medikais. Vaistai kaip ir pastovi veikla palaiko būvį. Renkamės patys ar medikamentai ir styngstanys iki atrofijos raumenys su fiksuotu judesiu, ar judesys neryjant daug chemijos. Daktarai buvo už galvos susiėmę kuomet su neveiklia ranka ir 3 laipsnio osteochondroze, nuėjau į treniruoklius o paskui į kovos menus. Perspektyva buvo prasta....Skauda ir dabar, bet kitaip - išgyvenamai.  4u.gif Beje darbas buvo sunkus, verkiau, rėkiau darydama pratimus, 100 kart sakiau neisiu. Medikai kaip vienas tvirtino jokio fizinio krūvio. Tik vienas pasakė jog einu teisingu judesio keliu. Su skauduliais susitaikiau kaip su nepatogiu kaimynu kuris jau 30 metų šalia, taip lengviau galvoje, nei dejuoti  mirksiukas.gif Laikykitės, stiprybės ir užsispyrimo jums, bei gero mediko kuris negydytų pagal algoritmą o iš žmogiškos dūšios.  4u.gif

Va va ,tų medikų gydančių iš žmogiškos dūšios vos vienas kitas... drinks_cheers.gif
Atsakyti
..joga, sveika mityba ir siūlau pabandyti vegetarizmą ..bandau pati laikas parodys 4u.gif
Atsakyti
as vege daug metu,bet nemanau kad tai susije (gerai ar blogai) su sia liga kazkuom g.gif
Atsakyti
QUOTE(maja222 @ 2012 10 17, 11:36)

Kadangi su osteochondroze gyvenu pusę savo gyvenimo, tai galiu pasakyt taip- visos ligos nuo nervų ir dar nuo stuburo. O kai nervai plius visokios osteochondrozės, tai geriau nenorėk.

Maja222, man pastaruoju metu dažnai visokie sukaliojimai ir padūrimai jaučiasi virš krūtų, nugaroj, prie menčių. Bet logiškai pagalvojus- turiu antsvorio po dviejų vaikų, taip pat ir stuburui žinoma ne gėlytės, paaštrėjo labai man ta liga kasdieninė. dargi tikrai nervinuos nesveikai doh.gif Pašliję nervai kažkokie, turbūt nuo buvimo namie.
tai ką aš noriu pasakyt- gerai perkratykit savo kasdienį gyvenimą- ar tikrai niekas nenervina (gal atrodote rami, lyg ir niekur nieko, o pergyvenimai kokie, ar šiaip kas, ypač jei nuslopinami- taip ir metasi į visus galus... unsure.gif ), ar antsvorio neturit? Ar gerai pailsit, ar gerai išsimiegat ir taip toliau ir panašiai. Bet koks vidinis diskomfortas žymiai užsaštrina padėtį. Aš čia iš savo varpinės sakau, bet gal ir jums padės rasti priežastį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Star* @ 2012 11 03, 21:27)
Kadangi su osteochondroze gyvenu pusę savo gyvenimo, tai galiu pasakyt taip- visos ligos nuo nervų ir dar nuo stuburo. O kai nervai plius visokios osteochondrozės, tai geriau nenorėk.

Maja222, man pastaruoju metu dažnai visokie sukaliojimai ir padūrimai jaučiasi virš krūtų, nugaroj, prie menčių. Bet logiškai pagalvojus- turiu antsvorio po dviejų vaikų, taip pat ir stuburui žinoma ne gėlytės, paaštrėjo labai man ta liga kasdieninė. dargi tikrai nervinuos nesveikai  doh.gif Pašliję nervai kažkokie, turbūt nuo buvimo namie.
tai ką aš noriu pasakyt- gerai perkratykit savo kasdienį gyvenimą- ar tikrai niekas nenervina (gal atrodote rami, lyg ir niekur nieko, o pergyvenimai kokie, ar šiaip kas, ypač jei nuslopinami- taip ir metasi į visus galus...  unsure.gif ), ar antsvorio neturit? Ar gerai pailsit, ar gerai išsimiegat ir taip toliau ir panašiai. Bet koks vidinis diskomfortas žymiai užsaštrina padėtį. Aš čia iš savo varpinės sakau, bet gal ir jums padės rasti priežastį  4u.gif

virsvorio tikrai neturiu , dar net truksta siek tiek iki normos svorio.zinoma nervuojuosi be galo , kai kiekviena diena atsikeli ryte ir jauti kad ''stuburas per gerkle islys''nieko nesinori, nes bet ka pradejus daryti pasidaro be galo sunku kovoti su tuo skausmu... verysad.gif kartais atrodo kad sunku kvepuoti, galvoju gal rengenas kazko nepamate, pradeda mausti lyg tais kruti, tai jau galvoju gal echoskopai kazko nepamate... na vienu zodziu jau gydytojais nepasitikiu,nes kiek gyde neisgydo, o kaip ir nieko rimto neranda... uzeina taip spaudzia nugara tarp menciu i krutines lasta atrodo kad tarp kokiu spaustuvu papuolus.o merginos gal kas bandete manualine terapija? kai buvau pas Kaciena tai jis man siulesi padeti, bet po to pati pasidomejau , kad ta terapija gali ir pakenkti , ne tik padeti....tai taip ir nenuejau .dar daug kas pagasdino del pacio Kacieno , kad buk atsargi o tai gali ir stubura sulauzyti blink.gif
Atsakyti
QUOTE(maja222 @ 2012 11 04, 14:14)
virsvorio tikrai neturiu , dar net truksta siek tiek iki normos svorio.zinoma nervuojuosi be galo , kai kiekviena diena atsikeli ryte ir jauti kad ''stuburas per gerkle islys''nieko nesinori, nes bet ka pradejus daryti pasidaro be galo sunku kovoti su tuo skausmu... verysad.gif kartais atrodo kad sunku kvepuoti, galvoju gal rengenas kazko nepamate, pradeda mausti lyg tais kruti, tai jau galvoju gal echoskopai kazko nepamate... na vienu zodziu jau gydytojais nepasitikiu,nes kiek gyde neisgydo, o kaip ir nieko rimto neranda... uzeina taip spaudzia nugara tarp menciu i krutines lasta atrodo kad tarp kokiu spaustuvu papuolus.o merginos gal kas bandete manualine terapija? kai buvau pas Kaciena tai jis man siulesi padeti, bet po to pati pasidomejau , kad ta terapija gali ir pakenkti , ne tik padeti....tai taip ir nenuejau .dar daug kas pagasdino del pacio Kacieno , kad buk atsargi o tai gali ir stubura sulauzyti blink.gif

neisbandziau dar manualines, kazkaip nelabai tikiu kad pades verysad.gif nors aisku bandyt galima visada 4u.gif o del nepasitikejimo daktarais tai oi zinau ta jausma, as irgi pastoviai galvoju kad kazko nesiuziurejo ,nemate, nesuprato ir t.t. doh.gif nuo to tik dar blogiau doh.gif
Atsakyti