Įkraunama...
Įkraunama...

Osteochondrozė

Nežinau,kaip kitoms,bet man jaunystėj ši liga buvo aštresnė.Gyvenu su ja beveik tris dešimtmečius.Šia vasarą nusipirkau kosmo diska,nešiojau dirbdama daržuose,nereikejo analgetikų.O ir betkokia šilta-vilnone juosta,apsirišant nors nakčiai,pades paaštrejimo momentu. Asmeniškai man gerai deveti ilgesnes apatines maikutes,sukįštas...Atseit,toks šiltnamiukas gaunas.
O jei norit žinot apie savo ligą daugiau,tam internetas yra,galima pasistudijuoti.Kažkada enciklopedijoj ieškojau skirtumo,įpatumų ,reikšmių vieno ar kito termino,ne taip mažai tam laiko reikia,kad gydytojai lekcijas skaitytų.. schmoll.gif
Tiesa,į mano gyvenimą ateina pamažu fizijoterapija. Labai tikiu jos veiksmingumu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 16 rugsėjo 2012 - 12:16
QUOTE(amarrile @ 2012 09 16, 12:10)
Nežinau,kaip kitoms,bet man jaunystėj ši liga buvo aštresnė.Gyvenu su ja beveik tris dešimtmečius.Šia vasarą nusipirkau kosmo diska,nešiojau dirbdama daržuose,nereikejo analgetikų.O ir betkokia šilta-vilnone juosta,apsirišant nors nakčiai,pades paaštrejimo momentu. Asmeniškai man gerai deveti ilgesnes apatines maikutes,sukįštas...Atseit,toks šiltnamiukas gaunas.

Tiesa,į mano gyvenimą ateina pamažu fizijoterapija. Labai tikiu jos veiksmingumu.

mano mama turi sia beda taip pat,jai kosmodiskas issigelbejimas bigsmile.gif padovanojau pries 4ar 5 metus g.gif visgi pataikiau su dovana thumbup.gif

kaip jaunystej nzn,nes dar jauna pati esu blush2.gif po kazkiek metu matysiu,geriau ar blogiau man g.gif

fizioterapija ir man padejo,ir daugeliui padejo. man asmeniskai ultragarso bangos labai padejo 4u.gif
Atsakyti
Laba.
Po apsilankymo pas gydytoją, įtarimai dėl šios ligos. Nors jau kokius 5 metus gyvenu su skausmu, dabar jis paaštrėjo, nuo stuburo skausmas duoda į kojas.
Nors analgetikų naudoju itin mažai, tik kai labai skauda ... Aišku gavau reabilitaciją ir patarimus nieko sunkiai nekelti (Nors turiu trimetį sūnų, kuris vis dar labai nori būti panešiojamas sad.gif )
Žodžiu... Labai gaila, nes esu dar pakankamai jauna, o jaučiuosi kaip senutė, ypač kažką sunkiau pakėlus. Taip suskausta, galiausiai net surakina ir viskas... Tada jau be vaistų nei iš vietos. unsure.gif
Atsakyti
console.gif
Visos mes gyvenam su ta bėda, skausme . Ir kelti negalim, bet tenka . Ir skausmus kenčiam . Aš nepajėgiu namuose tvarkytis per surakinimus ir skausmus . Išgeriu kelių rūšių vaistus ir pirmyn . O jeigu keičiasi orai , iškart pajaučiu . Šalta - skauda. Karšta - skauda . Lietus lyja - vėl skauda . Atradau, kad man labai padeda žvaiždute ( tepalas). Kai tuo tarpu kiti nepadėdavo
Laikykis 4u.gif
Atsakyti
sveikos, man taipogi pernai sia liga diagnozavo. krutinines dalies osteochondroze. vasara, pavasari visiskai neskauda nu bet rudeni doh.gif is nugaros tiesiog krutine diegia doh.gif man pagalbininkas fastum gel arba diclac gelis ( vaistu kolkas as ir nenoriu gerti). na ir rebilitacijos kursa gavau siuntima praeiti cool.gif dar b grupes vitaminai gerai
Atsakyti
Pagrindinis vaistas JUDĖTI. Su protu, pasikonsultavus su medikais. Vaistai kaip ir pastovi veikla palaiko būvį. Renkamės patys ar medikamentai ir styngstanys iki atrofijos raumenys su fiksuotu judesiu, ar judesys neryjant daug chemijos. Daktarai buvo už galvos susiėmę kuomet su neveiklia ranka ir 3 laipsnio osteochondroze, nuėjau į treniruoklius o paskui į kovos menus. Perspektyva buvo prasta....Skauda ir dabar, bet kitaip - išgyvenamai. 4u.gif Beje darbas buvo sunkus, verkiau, rėkiau darydama pratimus, 100 kart sakiau neisiu. Medikai kaip vienas tvirtino jokio fizinio krūvio. Tik vienas pasakė jog einu teisingu judesio keliu. Su skauduliais susitaikiau kaip su nepatogiu kaimynu kuris jau 30 metų šalia, taip lengviau galvoje, nei dejuoti mirksiukas.gif Laikykitės, stiprybės ir užsispyrimo jums, bei gero mediko kuris negydytų pagal algoritmą o iš žmogiškos dūšios. 4u.gif
Atsakyti
Maniau, kad po masažų mankštų skausmai sprande sumažės...Deja.. Ėjau ir pas manualistą.. Gal kažkiek mažiau skauda..Bet iš ryto maudžia stiprokai.. Pagalves bandau keisti, bet tik pablogėjo biggrin.gif Tas pastovus skausmas žudo.. Vis mastau i sporto klubą pavaikščioti, bet laiko nerandu tam... Mezgimas mezgimas vakarais.. Galiu tik pasidžiaugti, kad dabar bent rankos neskauda, megzti galiu..O pavasarį net to negalėjau... Jauna, bet jaučiuosi kaip senė.. Nesiskundžiu, bet stenu ir stenu biggrin.gif
Atsakyti
sveikos merginos 4u.gif deja bet ir man prireike sio skyrelio, ieskau nusiraminimo ....
mano istorija gan paini, nezinau kas man j g.gif yra g.gif prasidejo nuo kruties skausmu balandzio men.nuejau pas gine -sako mastopatija cistine. doh.gif gydziau sita bjaurybe 2 men.skausmas atslugo.praejo savaite pokst nudiege kita sveika kruti , o jau skausmas buvo-saros kaip pupos krito, vel lekiau pas momologa, sako ten nieko nera, eik pas neurologa.neurologe pasake , kad tarpsonkauline neuralgija,kankinausi skausmuose 1men. daugybe vaistu ir t.t. po truputi skausmas praejo.apsidziaugiau...deja po triju savaiciu virs kitos kruties pradejo mausti, lyg tais sonkaulius po pazastimi, po truputi pradejau jausti skausma nugaroje,vel lekiau pas momologus galvodama , kad cia skauda kruti cistas ar kas ten darosi,vel nieko tokio nerado ir sako kad cistos tokio skausmo nesukelia,ejau pas neurologa nusiunte daryti MRT,kollaukiau eileje tai jau buvo pradeje net sukti ,toks skausmas nugaroje ir virs kruties doh.gif MRT pamate,kad yra pradine osteochondroze,neurologas paanalizavo tai dar ir artrita pripaise,ir kad stuburas krutinineje dalyje iskrypes verysad.gif diagnozavo krutines nerviniu raizginiu uzdegima, kuri sukelia jo teigimu pasislinke siek tiek slanksteliai....vel kruva vaistu , jau trecia savaite, bet iki galo neisgyju...jau mintys sukasi kad ne nuo to gydo gal unsure.gif siandien toks jausmas kad dega raumenys prie stuburo, atrodo kad stuburas pro krutine islys, o prieki virs kruties kur yra raumenys prie odos kartais skauda prisiliesti... merginos ar jums osteochondroze sukelia kazka panasaus, as taip suprantu kad cia krutines radikulitas....
Atsakyti
Sakykit, meregaites, o prie šios ligos gali skaudeti galva g.gif jeigu sprando osteochondrozė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vyšnytė @ 2012 10 17, 15:32)
Sakykit, meregaites, o prie šios ligos gali skaudeti galva g.gif jeigu sprando osteochondrozė 4u.gif

Žiūrint kaip ją skauda..Man pvz labai spaudžia pakaušį..Bjaurus jausmas..
Atsakyti
QUOTE(vyšnytė @ 2012 10 17, 15:32)

Žinoma gali skaudėti, tai vienas iš simptomu.
Atsakyti
Pasakysiu is savo varpines smile.gif situacija galima kiek pataisyti masazais. Bet to tikrai nepakanka, nes jei zmogus tik "atnes" savo nugara masazistei, o jo gyvenimo budas tekes sava vaga - nieko nebus. Tiesiog BUTINA individuali manksta, fizioterapija, masazai, silumos proceduros.
O dabar tik apie masazus. Dazniausiai pagerejimas pasireiskia po 4 - 5 masazo (sumazeja skausmas, ne taip tirpsta rankos, "suminksteja" itempti raumenys). Idealu jei imanoma pasidaryti bent 7 ir kartoti mazdaug kas 3 - 5 menesius.
Atsakyti