Įkraunama...
Įkraunama...

Osteochondrozė

Kaip pastebėjau, ši liga pastaruoju metu labai pasidarė populiari. Ir diagnozuoja ją nebe pensijinio amžiaus žmonėms, o 30- 35 m. verysad.gif
Atsakyti
Deja, taip
Atsakyti
Nainai, ar turi su tuo bėdų?
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 04 23, 23:12)
Kaip pastebėjau, ši liga pastaruoju metu labai pasidarė populiari. Ir diagnozuoja ją nebe pensijinio amžiaus žmonėms, o 30- 35 m.  verysad.gif

Kai Santariškėse man patvirtino, kad turiu osteochondrozę, nuoširdžiai nusistebėjau, kad jauna dar esu, iš kur tokios ligos? Gydytojas "nuramino", kad neseniai operavo šešiolikmetei disko išvaržą... Taigi, amžius - ne rodiklis.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 04 24, 00:12)
Kaip pastebėjau, ši liga pastaruoju metu labai pasidarė populiari. Ir diagnozuoja ją nebe pensijinio amžiaus žmonėms, o 30- 35 m.  verysad.gif

Liūdna,tačiau tokia tiesa. unsure.gif Iš tikro buvau pritrenkta doctor.gif tokios diagnozės.Tačiau niekas konkrečiai nepaaiškino - dėl ko ir iš kur ji atsirado g.gif .Gal jums paaiškino? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(*ramunė* @ 2006 04 25, 09:14)
Tačiau niekas konkrečiai nepaaiškino - dėl ko ir iš kur ji atsirado g.gif .Gal jums paaiškino? blink.gif

Manęs pirmiausia paklausė, ar turiu sodą... biggrin.gif Kai atsakiau neigiamai, tada paklausė, ar vaikystėje - paauglystėje teko intensyviau sportuoti. Kai išpūčiau akis nuo tokių klausimų, gydytojas paaiškino, kad dauguma jo pacientų - sodininkai ir sportininkai. O aš kaip tik prie buvusių sportininkių... Pasirodo, net ir tai gali pakenkti. Nors dabar būtent sportu ir gydausi, tik, žinoma, prieš 20 metų niekas mūsų stuburų netausojo, kai prisimenu, kokius pratimus darydavome... doh.gif
Atsakyti
prieš 20 metų niekas mūsų stuburų netausojo, kai prisimenu, kokius pratimus darydavome... doh.gif
[/quote]
Na taip biggrin.gif kiek kartų per "ožį"šokant užpakalis nukentėjęs,net dantys subarškėdavo lotuliukas.gif arba nuo lygegrečių įvairiom kūno vietom nusileista ant žemės,ir dar daug visokių doh.gif Tik va,niekas neįspėjo,kad vėliau gali kilti problemų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*ramunė* @ 2006 04 25, 12:43)
Na taip biggrin.gif kiek kartų per "ožį"šokant užpakalis nukentėjęs,net dantys subarškėdavo lotuliukas.gif arba nuo lygegrečių įvairiom kūno vietom nusileista ant žemės,ir dar daug visokių doh.gif Tik va,niekas neįspėjo,kad vėliau gali kilti problemų unsure.gif

Aha, o kaip tau pratimėliai presui? Pamenu, kaip mosuodavome tiesiomis kojomis už galvos - per tokias varžybėles visada laimėdavau... Dabar tokius judesiukus darome tik kaip tempimo pratimus, vieną kartą ir labai pamažu, o aš varydavau po šimtą ir daugiau...
Atsakyti
Atradau puikų vaistą (nieko stebuklingo biggrin.gif )- IMPULS baseiną. Masažinės vonios, pirtys...Daviau sau pažadą: nors ir nepigu, eisiu kiekvieną savaitę...Geresnės terapijos būti negali... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Kad man diagnozavo osteochondrozę, man gydytoja net nepasakė- pati pamačiau kortelėje parašyta. Grįžus namo, sėdau prie kompo ir susiradau nemažai informacijos. Mano atveju tikriausiai yra paveldėjimas + trijų vaikų nešiojimas (ir pilve, ir ant rankų). Visą žiemą kiekvieną rytą miegančią dukrą į darželį nunešdavau... (Nešdavau ir galvojau: ir kuo tai baigsis...) Ir prasidėjo skausmai.
Nusipirkau ArthroStop ir geriu kasdien. Matyt, reikės vartoti pastoviai.
Esu nusiteikus optimistiškai- reikia save prisižiūrėti, labiau save mylėti... smile.gif
Atsakyti
Tu šaunuolė,įkvėpei optimizmo bigsmile.gif
Viena problemėlė,kad aš gyvenu viename nedidžiūjų miestų ir kažin ar tavo paminėtą baseiną aš čia surasiu unsure.gif
Kai pradėsi lankytis,neužmiršk - apšviesk ir mane kaip ten tau sekasi mirksiukas.gif
Atsakyti
TAI GAL JŪSŲ MIESTE YRA BENT PAPRASTAS BASEINAS? Bet yra viena smulkmena- reikia prisiversti... Man nueiti į IMPULSĄ pasiūlė bičiulė- jai taip pat yra panaši bėda. Ji jau kelerius metus ruošėsi... Kaip ir aš. biggrin.gif
Šiandien yra trečia diena po baseino. Kokia švelni mano nugaros oda... Net keista. Vis lindau po Šarko dušu. Pats gali pasireguliuoti trukmę, tik įsikabinti nėra kur, tai sunku ant kojų išsilaikyti...
Laukiu pirmadienio, kada vėl eisim... Šįsyk bandysim ir kurioje nors pirtyje pasėdėti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 04 23, 22:12)

man ją diagnozavo 25 metų bigsmile.gif liūdna statistika...
Atsakyti