Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis 87 tema

QUOTE(Maggie @ 2011 08 26, 08:27)
man man. niekada dar nebandzius double expo  blush2.gif

ok wink.gif

pas mane smenoj gali kiek nori kadrų iš karto daryt ant kiek nori. t.y. nepersuki juostos ir viskas.

va tokią turiu, jei tinka http://www.funkygood.../smena35_02.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 26 rugpjūčio 2011 - 08:43
eina sau kiek prirašėt, bet labai smagiai perskaičiau kas kaip galvoją, ką jaučia ir panašiai. Užvedžiau tema apie bmžų foto, vistik nesuprantu aš jos, bet čia tik man minusa reiktu dėt.

Kilo mintis gal palaikysit smile.gif))
Vistiek visos kažkiek tvarkom foto, karpom, dailinam spalvas ar dar ka nors, na kaip kas čia nesigilinsim, bet pats faktas, gaunam visos vienodą fotkė(geriausiai būtu kad kokybe būtu nebloga kad ir apkarpyt pavyktu). Labai įdomu kaip mes visos skirtingos būdamos atiduotumėm tą patį kadrą kaip galutinį produkta. Yra kas norėtu pabandyti???
Atsakyti
Jo Sayonara gerą traktatą surašė.. Aš asmeniškai labai panašiai galvoju. Blin, plati diskusija. Bet tokioms mintims, kaip say surašė, mano nuomone, tokiai minčių raidai yra ilgas kelias. Čia patirtis kalba moteriškės lūpomis, o juk dauguma iš mūsų tik paėmėm fotikus į rankas.. Tik formuojam savo skonį, pajautimą.. Ir.. kaip ten bebūtų, rG rūkelis ant akių daugumai nusileidžia pradžioj smile.gif
Dėl nekokybės, ne tiesiogiai turėjau mintyje, bet tai, kad aš to taip stipriai (dar) nesuprantu, kad man kolkas pamačius tokią nuotrauką tik tas žodis galvoje.. Tiksliau netaip, galvoj sako kažkas šitaip: A žmogeliukas: nu ir nekokybė. B žmogeliukas: Indre, Tu nesupranti tikro meno, čia menas, toli tau iki jo smile.gif Va tokia kova vyksta galvoj. Pradžioj man daugumos, ką tendaugumos, turbūt visos pažengusiųjų temos dalyvių foto buvo "nekokybė" biggrin.gif Kažkokie levakai meninykai, maniau tada.. Dabar gi, atrandu jau kas patikti. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 08 26, 09:27)
man man. niekada dar nebandzius double expo  blush2.gif

Magie, nesunku žinok. Ta foto sūnaus kur vakar kėliau, su žolynais. Ten dvigubą expo su vidutiniu formatu bandžiau. Dvylika kadrų nei per daug nei per mažai ir prisiminti lengvai galima ką fotografavai. Aš pirmą kart išfotografavau sūnų. Veidą, nugarą, rankas ir t.t.. Tada išėmiau juostelę, tamsoje atsukau atgal ir vėl įdėjau. Suklysti dedant atgal sunku, nes bent jau pas mane reikia susukti iki rodyklės. Ant viršaus fotografavau žolynus, tekstūras.
Galbūt pats įdomumas double expo, kai nežinai kas buvo ir kas gausis, bet man labiau patinka tikėtis būtent tokių rezultatų, kaip įsivaizduoji, nei kad laukti siurprizo. Tai vat, gali pabandyti. Išfotografuok vieną kartą ir jei nemokėsi atgal atsisukti, atsivežk, atsuksim ir vėl įdėsim.

Dar apie tavo fotosesiją pamiršau brūkštelti. Man trečias portretas labai patiko. Pirmam fainas šešėlių žaidimas, bet kitokio kadravimo gal norisi, na ne viskuo patinka. Traukia akį, bet kažkas ir kliūna. Antra tai hmmm, nu tau nelimpa ta foto. Tiek idėja su tais plaukais n kartų matyta, neįdomi. Bet taip pat tikiu, kad ne tavo idėja buvo būtent taip nufotografuoti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 26 rugpjūčio 2011 - 08:48
QUOTE(vienintelė @ 2011 08 26, 08:31)
Vistiek visos kažkiek tvarkom foto, karpom, dailinam spalvas ar dar ka nors, na kaip kas čia nesigilinsim, bet pats faktas, gaunam visos vienodą fotkė(geriausiai būtu kad kokybe būtu nebloga kad ir apkarpyt pavyktu). Labai įdomu kaip mes visos skirtingos būdamos atiduotumėm tą patį kadrą kaip galutinį produkta. Yra kas norėtu pabandyti???

buvo senosiose temose prieš kokius 4 metus toks "projektas", senuosiuose namų darbuose gal dar likę. siųsdavo kas nors kokią nors foto, o kas nori ją koreguodavo ir parodydavo..smile.gif patinka smile.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2011 08 26, 08:35)
Jo Sayonara gerą traktatą surašė.. Aš asmeniškai labai panašiai galvoju. Blin, plati diskusija. Bet tokioms mintims, kaip say surašė, mano nuomone, tokiai minčių raidai yra ilgas kelias. Čia patirtis kalba moteriškės lūpomis, o juk dauguma iš mūsų tik paėmėm fotikus į rankas.. Tik formuojam savo skonį, pajautimą.. Ir.. kaip ten bebūtų, rG rūkelis ant akių daugumai nusileidžia pradžioj smile.gif
Dėl nekokybės, ne tiesiogiai turėjau mintyje, bet tai, kad aš to taip stipriai (dar) nesuprantu, kad man kolkas pamačius tokią nuotrauką tik tas žodis galvoje.. Tiksliau netaip, galvoj sako kažkas šitaip: A žmogeliukas: nu ir nekokybė. B žmogeliukas: Indre, Tu nesupranti tikro meno, čia menas, toli tau iki jo smile.gif Va tokia kova vyksta galvoj.  Pradžioj man daugumos, ką tendaugumos, turbūt visos pažengusiųjų temos dalyvių foto buvo "nekokybė"  biggrin.gif Kažkokie levakai meninykai, maniau tada.. Dabar gi, atrandu jau kas patikti. biggrin.gif

o jei dar pamatytum "pažengusiųjų" pirmas fotkes.. lotuliukas.gif aš pradėjau fotkinti prieš nepilnus 4 metus, mano pirma fotkė SM fotikų temoje buvo, rodos, mano vaikas, vakare fotkintas su canon 300d, 18-55 mm ir su blykste, kalta priešais šaldytuvą, o jau man koks akių ryškumas atrodė, eina sau bigsmile.gif paskui namų darbams fotkinau konjako butelio etiketę.. siauros ryškumo zonos šedevras buvo. o paskui - mano katino akis. eina sau, koks ryškumas, spalvos, nu tiesiog ant sienos kabink cool.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 08 26, 08:41)
su blykste, kalta priešais šaldytuvą, o jau man koks akių ryškumas atrodė, eina sau bigsmile.gif paskui namų darbams fotkinau konjako butelio etiketę.. siauros ryškumo zonos šedevras buvo. o paskui - mano katino akis. eina sau, koks ryškumas, spalvos, nu tiesiog ant sienos kabink  cool.gif

uj kaip pažįstama... kaip aš savo mažąją kaliau su blykste ir man taip gražuuuuuu buvo... niekaip nesupratau, kaip sakė, kad negerai, jog su blykste lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2011 08 26, 08:44)
uj kaip pažįstama... kaip aš savo mažąją kaliau su blykste ir man taip gražuuuuuu buvo... niekaip nesupratau, kaip sakė, kad negerai, jog su blykste lotuliukas.gif

o man tada taip gražiai parašė - su blykste pasistenk nefotkint, negražu, o dar prieš šaldytuvą. iš kur tiek kantrybės..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 08 26, 08:31)
Kilo mintis gal palaikysit smile.gif))

Dafai žiemą. Idėja liuksinė
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 08 26, 08:13)
Baudrillardas yra jėga  biggrin.gif
liberalus, gali tikėtis palaikymo. O jei konservatyvus - gali apspjautas būt ir tiek žinių.

pupuliukas biggrin.gif va šitą netrukus ruošiuosi skaityt
Atsakyti
apie bomžus.. nepatinka man jie.. tiesiog, nemalonu žiūrėti ir tiek.. aš puikiai suvokiu, jog tai mūsų visuomenės dalis ir pan, bet kai pamatau efote ar kūdroj, tai net neatsidarinėju, na man jie neįdomūs, neįdomu ką veikia, kaip atrodo.. aš jų nekenčiu, negaliu į tuos snukius žiūrėti, 99 proc prasigėrusių.. gyvenu tarp tokių, matau kaip geria vaikų žaidimo aikštelėse, smėlio dežėse primėto bambalių, šlapinasi ten kur sėdi, o kitą dieną jau žiū prie parduotuvės persuktu veidu, gailiomis akimis, drebančiomis rankomis išmaldos prašo.. neverti jie mano laiko.. daugiau nepasakosiu, geriau nežinokit, ką dar galvoju apie juos biggrin.gif bet puikiai suprantu tuos, kuriem patinka šis žanras, turiu vieną pažystamą, kuris labai dažnai eina jų fotografuot, po fotkinimo jis jaučiasi nerealiai pakylėtas, bendrauja jis su tais bomžais, džiaugiasi, kad paįvairino jiems gyvenimą, pasišnekėjo, kartu parūkė.. tiesiog mūsų požiūriai skiriasi..
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 08 26, 08:50)
pupuliukas biggrin.gif va šitą netrukus ruošiuosi skaityt

Turiu aš ją, tik dar neskaičiau smile.gif

Va kokią nuotrauką atnešiau kritikai http://clip2net.com/s/18otW Bet čia dabar, ne 2007-ais, ten išvis kaip ištrinta, lyg šunį fotografuodavau
Atsakyti
Yvete patiko tavo double expo smile.gif daugiau rodyk kažką panašaus smile.gif
Atsakyti