Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(Deme @ 2011 09 05, 18:38)
Kepsnines vieta ten laikina, ten tam rutulyje (darzo viduryje) ateityje bus skalda, kuri bus skirta salykiukui kepti (yra isdeliotas apsvietimas ratu). O ir seip viska dar laikina, nes siemet pirmieji metai kai gyvenam name. Kazkada ir vietoj zoles bus veja ir gelynai, manau, suras savo vieta.

Aciu uz patarimus ir pastebejimus

Skalda? saslykui kepti?
O kai atvaziuos pasipuosusios damos su aukstakulniais arba pati noresi svecius su aukstakulniais priimti, nubegti saslus pavartyti (nu pvz. vyras tuolete sedes tuo metu arba gerimus pilstys ir saslas uzsidegs) su aukstakulniais, arba pvz savaitgali basa po darza vaiksciosi ir basa i namus per skalda eisi? O vaikai basi kaip lakstys? o suo su kokiu dziaugsmu kas ta skalda? Patogu tik su tapkemmis arba bateliais be kulnu ar kedais.
As gerai pagalvociau del skaldos patogumo. Dabar tai mados reikalas, atejes is vakaru ir pritaikytas suaugusiems zmonems mazuose kiemeliuose, (kad nereiktu zoliapjoves pirkti smile.gif )bet visiskai nepagalvota apie patoguma. Pas jus vistiek bus didesne dalis pievos, nori nenori zoliapjove pirksite, tai dar pravaziuojant salia ir zoliapjove pagaus akmenuka ir peilius apsilankstys.

Nu va kaip baisiai nupasakojau, bet is tikruju tai jusu reikalas rinktis biggrin.gif biggrin.gif

Dar turiu klausima, kadangi vartai pietuose, gaunasi tas darzas rytais negauna rytines saules, vakarais - vakarines, - gauna pietine saule nuo kokiu 11 iki 16 valandos. Jeigu as neteisi tai pataisyk. Tiek saules trupuciuka mazoka darzui mano manymu (turejau darza kur gaudavo saule nuo 10 ryto iki 15 dienos, pakankamai prastai viskas augo), uztai dabar visa diena darziukas sauleje ir malonu i darzoves ziureti). Velgi Jusu teise rinktis, bet kol dar viskas galutinai nesudeliota galima paglvoti.
Del tvoros slepimo pritariu kazkam kas cia rase. Ir dar tuo paciu pridedu viena vizualizacija, kaip paslepti tvora ir tuo paciu gauti kaip ir 2 atskirus kiemelius (siuo atveju pas jumi irgi kaip ir 2 kiemeliai gaunasi, - vienas masinoms, kitas - pasisedejimui prie saslyku).
Papildyta:
OI.labai atsiprasau, nuotrauka per didele ikeliau.............
Gal moderatorius nesupyks ir pora dienu neistrins kol perskaitys zinute tas, kam skirta
Atsakyti
Nu sveciu su aukstakulniai tikrai nepriimineju smile.gif Kieme tapkes reikalingos, o ne basos kojos ar aukstakulniai smile.gif Su mielu noru dekoratyvine skalda pakeisciau i trinkeles, bet kai kiekvienas pinigelis skaiciuojamas tai tinka ir skalda smile.gif Nepergyvenu del nepatogumo, nes saslykiuka ne kasdien kepam smile.gif O nuotrauka tai ispudinga. Kazkas panasaus man tikrai nepamaisytu, bet cia tik su laiku tokius grozius pavyks sukurti... O seip aciu uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
O koks cia krumas, baltai zydintis priesais kadagi? Kadagys turbut Blue arrow g.gif
Atsakyti
QUOTE(Deme @ 2011 09 06, 09:22)
Nu sveciu su aukstakulniai tikrai nepriimineju smile.gif Kieme tapkes reikalingos, o ne basos kojos ar aukstakulniai smile.gif Su mielu noru dekoratyvine skalda pakeisciau i trinkeles, bet kai kiekvienas pinigelis skaiciuojamas tai tinka ir skalda smile.gif Nepergyvenu del nepatogumo, nes saslykiuka ne kasdien kepam smile.gif O nuotrauka tai ispudinga. Kazkas panasaus man tikrai nepamaisytu, bet cia tik su laiku tokius grozius pavyks sukurti... O seip aciu uz patarimus  4u.gif

as asmeniskai ant galu galo jau visai nebesuprantu nei ko norima, nei kaip norima. Cia negalima, ten nebus, sitas laikinas, o kitas gerai kaip yra...
Manau, kad klausimas apie gelyna buvo dar labai per anksti. Kol kas siulyciau teisingai susiplanuoti atskiras zonas bendrame sklypo plote.
Nors kai bandau isivaizduoti ridikelius su svogunais, augancius palei terasa, plika patvori ir kepsnine zvyre, tai man klasikinio sodo vaizdas niekaip nesipiesia schmoll.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 09 06, 11:54)
as asmeniskai ant galu galo jau visai nebesuprantu nei ko norima, nei kaip norima. Cia negalima, ten nebus, sitas laikinas, o kitas gerai kaip yra...
Manau, kad klausimas apie gelyna buvo dar labai per anksti. Kol kas siulyciau teisingai susiplanuoti atskiras zonas bendrame sklypo plote.
Nors kai bandau isivaizduoti ridikelius su svogunais, augancius palei terasa, plika patvori ir kepsnine zvyre, tai man klasikinio sodo vaizdas niekaip nesipiesia  schmoll.gif .

Zvyras nuo zvirgzdo labai skiriasi. As paklausiau, jus atsaket. Malonu. Pasidariau sau isvadas ir ko noriu ko ne smile.gif Turiu kategoriska nuomone,esu bjauri. Bet zinau kas man miela, grazu, tinka, patinka ar ne. O del jusu ideju aciu. 6 a. mazas plotas, kad visus patvoriu apaugint. Nuotraukos to vaizdo neparodo. Norisi tvarkingo klasikinio sodo, o ne dziungliu kieme. O paskiausiai klausiau apie gelyna, o ne viso sodo apsodinima smile.gif
Atsakyti
Zvirgzdas yra nereali bjaurastis eksploatacine prasme - basomis atsistoti laabai nemalonu, byra i zole ir lauzo zoliapjove, vaikscioti nepatogu, dulka ir limpa. O juk per ji bus nuolat vaiksciojama i darza. O kur dar siuksliu, sapu ir lapu is jo rankiojimas doh.gif Jau geriau tada zole.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 06 rugsėjo 2011 - 12:11
QUOTE(mot99 @ 2011 09 06, 11:53)
Zvirgzdas yra nereali bjaurastis eksploatacine prasme - basomis atsistoti laabai nemalonu, byra i zole ir lauzo zoliapjove, vaikscioti nepatogu, dulka ir limpa. O juk per ji bus nuolat vaiksciojama i darza. O kur dar siuksliu, sapu ir lapu  is jo rankiojimas  doh.gif  Jau geriau tada zole.

toliau isdestytos mintys taip pat buvo labai teisingos, be reikalo istrynei ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Deme @ 2011 09 06, 09:22)
Nu sveciu su aukstakulniai tikrai nepriimineju smile.gif Kieme tapkes reikalingos, o ne basos kojos ar aukstakulniai smile.gif Su mielu noru dekoratyvine skalda pakeisciau i trinkeles, bet kai kiekvienas pinigelis skaiciuojamas tai tinka ir skalda smile.gif Nepergyvenu del nepatogumo, nes saslykiuka ne kasdien kepam smile.gif O nuotrauka tai ispudinga. Kazkas panasaus man tikrai nepamaisytu, bet cia tik su laiku tokius grozius pavyks sukurti... O seip aciu uz patarimus  4u.gif

Kai kuriose vietose patarciau neskaiciuoti smile.gif
Jau geriau tuomet dar metus palaukti , bet jei jau yra itarimas, kad norisi trinkeliu, tai jau geriau neuzsioziuoti smile.gif ir nesakyti, kad bjauri esi........(as irgi be galo bjauri esu:D), bet nuleisti gara ir dar karta pasiskaiciuoti, nes kai atsiras (netgi ir taip buna) [pinigeliu, tai jau nebebus kur skaldos deti, o ir gaila bus tu pinigu isleistu skaldai.
Nepamirsk, pati sakai, kad noretum trinkeliu............
Nugi,
nugi,
nugi
smile.gif
na pagalvok

medines nesiulau, kaina ta pati, prieziuros darbu daugiau

na?
jau pagalvojai?

pati sakei, kad nori trinkeliu smile.gif
biggrin.gif
pigiai mokantis moka du kartus........negi esi tokia turtinga, kad gali 2 kartus mooketi? smile.gif

?

biggrin.gif

nu tikiuosi kad neatsibodau niekam smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 09 06, 13:28)
toliau isdestytos mintys taip pat buvo labai teisingos, be reikalo istrynei  ax.gif

Ai, paskaiciau dar karta pries tai esanti autores posta ir pagalvojau, kad vistiek nematau vizijos su plika tvora ir vienisu gelynu.. O jeigu paciai kol kas daugiau apsizeldinti nesinori, tai sunku kazka bepatarti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 06 rugsėjo 2011 - 13:14
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 08 25, 13:48)
Tęsinys, kurio idėja
QUOTE(Cobre @ 2011 04 20, 21:13)
kazkas kitka, nei dabar iprasta musu lietuviskuose naujuosiuose kiemeliuose.

Auksinė mintis, geriausiai nusakanti visą esmę.
Kai atsirado šios temos, pagalvojau - pagaliau susikūrė kampelis išaugusioms NA formatą... bet kaip matau "geriausios" NA tradicijos tęsiasi ir čia doh.gif

O dėl skaldos trūkumų, tai dauguma jų būdingi netankintai, stambesnės frakcijos skaldai. Vadinamasis skaldynėlis (stipriai sutankinta, smulkios frakcijos skalda, kartais net apdorota rišamosiomis medžiagomis) turbūt praktiškiausias variantas takeliams.
Pas mane gavosi priešingas variantas, nei aprašė Apželdintoja diplomantė - prieš gerą gabalą metų trinkelės atrodė pats optimaliausias pasirinkimas, o dabar į jas sunku žiūrėti, nes kuo toliau, tuo labiau jos neįsipaišo į mano vizijas... o ir basomis nelabai pavaikščiosi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 06 rugsėjo 2011 - 14:34
QUOTE(bitule @ 2011 09 06, 16:21)
Auksinė mintis, geriausiai nusakanti visą esmę.
Kai atsirado šios temos, pagalvojau - pagaliau susikūrė kampelis išaugusioms NA formatą... bet kaip matau "geriausios" NA tradicijos tęsiasi ir čia  doh.gif

Nezinau, kokios cia tradicijos tesiasi, nes anos temos, kol jus nebuvote jos isaugusios, nesekiau, neaktualu tada buvo. Tik esu girdejusi, kad buvo kazkokia kitokia, nei siuo metu. Bet jei nekonkretinsime sios temos, tai bus liudnoka, nes tokiais kriterijais vadovaujantis, visi gali sakyti, kad mano kiemas butent toks ir yra. Tema visai issigims. Nors man atrodo, kad dabar lyg butent tai ir vyksta. As vis seku ja ir nesugalvoju, kaip siai temai kazkokias ribas nustatyti, gaila man jos labai verysad.gif O pasiulymu is jusu visu lyg ir nelabai nei pirmoje temoje sulaukiau, nei dabar. Kai daug kas palaike sia tema, tai man atrode, kad viskas kaip ir aisku buvo. Nuotrauku ikelta buvo pakankamai, atrode aisku apie ka kalbame. O dabar ateina zmogus, sako man klasika prie dusios, noriu, o daugiau info arba nesuteikia, arba suteikia minimaliai, taip visi su savo patarimais ir dursto, kaip su pirstu i dangu. O rezultate net nesuprasi, nei koki stiliu siulo, nei aplamai, ar zmogui to reikia. Galu gale aplamai paaiskeja, kad kaip ir visai ten apie klasika kalbos net nera. Cia neimu jokio konkretaus posto, o tiesiog bandau apibendrinti, ka matau as sioje temoje. Gal sakau geriau siauresne tema, gal ne visiems tinkama, bet duodanti daugiau naudos, nei bet kokia, kurioje net nesuprasi apie ka bendraujama g.gif
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 09 06, 13:31)
nu tikiuosi kad neatsibodau niekam smile.gif  4u.gif

neee! kaip gražiai čia sudėliojai viską... bigsmile.gif
kaip man reiktų tokios pagalbos, siaubas. Baigiam su vyru galutinai susibart. Aš noriu daryt tokį gėlėną, na, žinot, English Garden Style biggrin.gif , o jis lyg ir leidžia, bet labai kišasi ir mane nervuoja. Noriu, bet vizijos neturiu. Užsisakiau rožių iš Sibirkos. Ir viskas. sėdžiu laukiu. O va turėčiau tokį planelį - būtų nuostabu. bigsmile.gif

žinau žinau, ką pasakysit... wink.gif - jau einu ieškot nuotraukos
smile.gif
Atsakyti