Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

Laba diena,

Ruosiuosi irengineti gelyna, bet neparenku jam vietos. Gal kazkas turit minciu pamatesias nuotraukas. Desinej esantis sulinys nenaudojamas, tai galvoju gal ji kaip nors dekoratyviai itraukti i savo gelyna smile.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2011 09 02, 17:06)
Vida 777 labai aiskiai apibreze, kad kaimiski sodai cia nepapuola ir klausimo kaip ir nebeliko.

turbut man reikia pasisakyti, nors nesuprantu, kokios problemos?
I sita tema niekam neuzdrausta, cia uzsuka ir tie, kas turi neklasikinius sodus, ir visai jokiu neturi. Pasidalinti ar pasinaudoti informacija galima bet kurioje temoje, o stai vystyti diskusijas, reiketu atsizvelgiant i temos pobudi. Juk jei tema apie plytas, neateisite klausti patarimu apie akmenis, nors ir viena ir kita yra statybine medziaga ax.gif .
Jau yra temos apie tvenkinius, namo aplinka, aplinkos tvarkyma, akmenu sodus, sodybas, o apie klasikinius sodus nebuvo, todel ji ir atsirado. Tai kam plakti viska i viena, jei galima tiksliai pasirinkti reikiama tema.
Atsakyti
o gal kas galetu imestu kokia nuotraukele klasikines pavesines? nusimato statybos kitamet, ir jau ieskau pavyzdziu.
Atsakyti
QUOTE(vilze @ 2011 09 02, 21:00)
o gal kas galetu imestu kokia nuotraukele klasikines pavesines? nusimato statybos kitamet, ir jau ieskau pavyzdziu.

http://www.google.de...a...680&bih=858

http://www.google.de...i...662&bih=841

Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2011 09 02, 19:06)
g.gif nesinori, aisku, kad tema virstu kazkokiais gincais, bet gal juose gimsta tiesa?
visos cia apgraibom bande aiskintis kur tos temos ribos.

Visu pirma didelis aciu, kad skiriate diskusija nuo paprasciausiu gincu ir pykciu, nes dauguma priestaravimus tarp nuomoniu priima butent taip - jei tu ne su manim, tai vadinasi esi pries mane. Asmeniskai man tada labai skaudu buna, nes jauciuosi kazka prarandanti tik del nesusipratimo menko. taip ir norisi jus pakviesti ant kavos, bet tikriausiai jus ne kauniete blush2.gif . Gaila, nes manau, kad jus prijauciate kazkam tokiam, kas man labai patinka, bet nedarysiu to, nes negali zmogus juk visko kas patinka suplakti, sumalti i viena. vistik reikia rinktis ir apsispresti, o tam tikri stiliai cia labai jau padeda tokiems nenusimaneliams, kaip as blush2.gif

del temos ribu aiskinimosi, tai jei si tema aplamai aktuali kazkam, tai as geriau jau tris temas aiskinsiuosi ribas, vardan to, kad sekancios dvidesimt butu informatyvios, naudingos, tikslingos ir visokios kokios kitokios.

Visoms, kas dar karta (mamagabi jau del rutuliuku konsultavote) nepatingejo issakyti ivairiu minciu del kupsciuku, ju formavimo ir dermes, labai didelis dekui 4u.gif 4u.gif susikonspektuosiu ir eisiu tikrintis kas nete yra siais klausimais aprasyta.
Aispra, kaip tik is vakaro skaitinejau apie raugerški, man jsi patiko. Formuojant manau galim isgauti kazka padoraus. Bet jei rimtai, tai kol kas tik renku info. Bandysiu apsispresti. Jei kam kazkas butu neaisku, tai patikslinu, noriu buksmedziu zemos gyvatvoreles (linijos), o tarp jos ir tuju gyvatvores pasodinti nuokalneje (labai nedidelis tarpas) krumelius. Jau yra keli rododendrai, viena roze (ju gal bus daugiau, paziuresiu, kaip si viena augs) zodziu ziuresiu ko dar reikia, bet vat man norisi tame tarpe pasodinti ir apvaliu (kupsteliniu) dalykeliu.
Papildyta:
QUOTE(vilze @ 2011 09 02, 23:00)

O pati esi kazka nusiziurejusi? ax.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Deme @ 2011 09 02, 20:27)
Laba diena,

Ruosiuosi irengineti gelyna, bet neparenku jam vietos. Gal kazkas turit minciu pamatesias nuotraukas. Desinej esantis sulinys nenaudojamas, tai galvoju gal ji kaip nors dekoratyviai itraukti i savo gelyna smile.gif
user posted image

user posted image

o tik gelynas rupi? nes as pradeciau nuo paciu krastu ir nuo kazko aukstaugio. kur tai bus? ir ...... gal imestumete pavyzdziu, kas jum prie dusios?

Man aplamai tai sudetinga suvokti, kaip neparenkama gelyno vieta g.gif Na jei jau gelynas, tai turi buti ant akiu. Islipat is masinos, ateinant i nama, sedint poilsio zonoje, einat iki kazkokio objekto.

Visu pirma nutarkite, ar jus manote, kad jums su mumis tikrai pakeliui biggrin.gif Matote, mes net pacios truputi blaskomes del to, kas bus aptariama sioje temoje, mat ji dar visai naujagimis, tai nesusikalbejimai del vardo ir "auklejimo" matyt neisvengiami biggrin.gif taip, kad skelkite mintis apie isivaizduojama pageidaujama stiliu, o jau tada kalbesim toliau. Man tvora ir takelis absoliuciai nieko nesako siaip jau blush2.gif gelynas galimas kaip bet kur, taip ir aplamai niekur (galima ir be ju apseiti). reikia daugiau info smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 09 03, 00:13)
o tik gelynas rupi? nes as pradeciau nuo paciu krastu ir nuo kazko aukstaugio. kur tai bus? ir ...... gal imestumete pavyzdziu, kas jum prie dusios?

Man aplamai tai sudetinga suvokti, kaip neparenkama gelyno vieta  g.gif  Na jei jau gelynas, tai turi buti ant akiu. Islipat is masinos, ateinant i nama, sedint  poilsio zonoje, einat iki kazkokio objekto.

Visu pirma nutarkite, ar jus manote, kad jums su mumis tikrai pakeliui  biggrin.gif  Matote, mes net pacios truputi blaskomes del to, kas bus aptariama sioje temoje, mat ji dar  visai naujagimis, tai nesusikalbejimai del vardo ir "auklejimo" matyt neisvengiami  biggrin.gif taip, kad skelkite mintis apie isivaizduojama pageidaujama stiliu, o jau tada kalbesim toliau. Man tvora ir takelis absoliuciai nieko nesako siaip jau  blush2.gif gelynas galimas kaip bet kur, taip ir aplamai niekur (galima ir be ju apseiti). reikia daugiau info  smile.gif

Man tiesiai is terasos matos musu darzas, gelynas nesimatys is ten ir neturi matytis smile.gif Baisiai noriu gelynelio kur vasara zydetu geles. Gal net kokio alpinariumo. Musu turimas plotas mazytis 6a, todel kazko didelio nesodinsim, na nebent obeli, kriause.

Musu darzas
user posted image

Kampelis namo

user posted image

Pirminis variantas buvo toks, bet dabar noriu kazko ramesnio, lengvesnio

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Deme @ 2011 09 02, 19:27)
Laba diena,

Ruosiuosi irengineti gelyna, bet neparenku jam vietos. Gal kazkas turit minciu pamatesias nuotraukas.

Mano pirma reakcija į klausimą, kur daryti gėlyną, buvo - visur biggrin.gif Na, čia gal dėl to, kad man visą laiką gėlynų ploto trūksta lotuliukas.gif Bet taip pat dėl to, kad namelis labai dailus ir klasikinis - taip ir norisi jį visą žydinčiais kūmais ir gėlėmis apkaišyti wub.gif
O jei rimtai, tai pritariu Cobrei, kad labai norisi ne vien gėlyno, o aukštesnių ir kuplesnių dalykų - medelių, žydinčių ir visžalių krūmų, kuriuos būtų galima dėlioti kampuose ir patvoriu, o tada formuoti jau priekines eiles ir žydinčių gėlių. Taip ir šulinys gražiai pasislėptų. Bet čia labai svarbu į šeimininkų poreikius įsiklausyti. Kiek jums vejos reikia ir norisi, kiek kapstytis kieme patinka ir pan. Kiek jums apskirtai mūsų aptarinėjamas "klasikinis" stilius prie širdies? Dirbtinai užaukštinto alpinariumo aš kieme netupdyčiau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 09 02, 23:57)
O pati esi kazka nusiziurejusi?  ax.gif  smile.gif

nu va kazka gal panasaus
user posted image

o sita tai isvis labai labai, tik jau su pagaminimu sudetingiau mums butu
user posted image

tik va jos labai atviros, o man norisi bent dvieju sienu uzdaru, apsisaugoti nuo vejo.
Papildyta:
o va cia visai neblogai atrodo takelio pradzia link pavesines, tik man labai vijokliniu roziu noretusi smile.gif (gaila, neryski foto)
user posted image
Atsakyti
Merginos, gal Jus man patarsite kaip atskirti maza kadagi skyrocket nuo mazo kadagio blue arow? Turiu 3 nedidelius 2-3 metu medukus ir nezinau kas is ju isaugs. Vyras nupirko ir pavadinio neatsimena. O nuo to priklauso kokiais atstumais as juos turiu sodinti vienas nuo kito.
Atsakyti
QUOTE(Deme @ 2011 09 03, 07:12)
Man tiesiai is terasos matos musu darzas, gelynas nesimatys is ten ir neturi matytis smile.gif Baisiai noriu gelynelio kur vasara zydetu geles. Gal net kokio alpinariumo. Musu turimas plotas mazytis 6a, todel kazko didelio nesodinsim, na nebent obeli, kriause.

vat po tokiu nuotrauku jau norisi kazka kalbeti. Pirmiausia, vos pazvelgus i nama, paprastai aisku, ko tikimasi is aplinkos (zinoma, buna ir isimciu smile.gif ). Deja, ne kiekvienas nori savo nama galbut rodyti, bet tada bent jau reiketu nupiesti aplinkos vizija kartu su namu. Jusu atveju alpinariumas turetu buti is viziju isbrauktas. Itariu, kad tai tik alpinariumu epidemijos Lietuvoje pasekmes...
Darzas galetu buti puiki pradzia gelynui. Sakote: "gelynas nesimatys is ten ir neturi matytis". Nelabai supratau. Ar gelynui ten negalima? Kodel jis neturi matytis? As siulyciau kaip tik uz lysviu palei tvora aukstaugi gelyna. Aukstesni krumai gali uzstoti sviesa, bet aukstaugiai zoliniai butu super. Ant tvoros ir raganes raizgytis galetu, kurioms labai patinka, kai apacia pridengta augalais buna, ir baltos hortenzijos patvoryje sviestu. Tada ir darzas nebebutu tik darzas, o graziai mulciuoti simetriski takeliai tarp lysviu vestu i gelyna.

user posted image

user posted image

user posted image

As asmeniskai planuojant aplinka pradedu nuo to, kur yra uz ko uzsikabinti arba kur viskas aisku, o tada sistemingai einu toliau. Taip pamazu aiskeja, kur koki augala ar augalu grupe reikia atkartoti, kokie auksciai kur reikalingi ar spalvos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 03 rugsėjo 2011 - 10:07
As palei tvora bijau ka ir besodint. Sviesos trukumas ten. Krenta seselis. Siemet palei viena tvoros kampa kanu prisodinus buvau. Labai prastai augo. O del fortenziju gera ideja. Viena ju jau turiu, bet i zeme sodinsiu kitamet ja. Kadangi esu dirbanti sodui nenoreciau skirti savo viso laisvalaikio, taciau sodas be geliu man nera sodas smile.gif O ragane tikrai kadanors isigysiu smile.gif Gelyno dezutese idejos turbut atsisakysiu, nes kas per daug tas nesveika smile.gif Darzas, braskynas dezese, o jei dar gelynai biggrin.gif
Atsakyti