QUOTE(Bircis @ 2011 10 13, 13:26)
aš, gi, nesiūlau ją nušmagint kaip šitą
pas mane ilgaausiai dekoratoriai prasisuka - kitais metais yra uogų
(jos deri antramečių ūglių)
na vistiek nesuprantu siūlymo net ir truputį paformuoti
, ir jokio skirtumo šiuo atvejų ant keliamečių dera, vistiek genėti galėtum po uogų nuskynimo, o per likusį trumpą laiką neatželtų visaverčiai ūgliai kitiems metams uogoms. O nupjauti 3 šakas, tai ne formavimas, o atnaujinimas, jeigu senas krūmas arba nereikalinga šaka.
Man tai per daug skanios ir brangios uogos
, o ir krūmo forma graži. Aišku į klasikinio sodo vidury nepasodinsi
. Vat kokia problema
nesupratinga
Matau vis verdančią diskusiją apie patvorį kažkieno.
Miniatiūrinės rožės man ten visai nedera - per siauras ruožas (nežinau nieko apie apšvietimą). Tvoros pamatuko užstojimo funkcijos jos neatliks arba minimaliai. Turiu 2 miniatiūrines - nu gražios, bet tik iš arti, o iš toli kažkokia dėmė maža ir ryški (pas mane lašišiniai oranžinė spalva,
jei tokią įmanoma įsivaizduoti), šalia įmanoma tik labai žemaūgius pasodinti, priešingu atveju užstelbia ir nebesimato norimo efekto. Šalia net elementarus lakišius didesnis ir užstoja rožę, bet šiais metais jau nerausiu aš jo kol žydi, tegul dar glosto akį savo ryškiai geltona spalva.
Rašau tik trumpą fantaziją
Siūlyčiau tokiam siauram ruože arba raganyną su dengiančiais kojas augalais, arba vijoklinį (ne valgomajį) sausmedyną su kažkokių augalų mixiuku. Geriausia būtų dalis tokių pačių kaip ir ten toliau trikampiukyje, nes ir taip jau ten margumynas, o dar kai įvedamos naujos rūšys visai nieko gražaus nesigauna. Kiekvienas augalas atskirai - grožis, o jei sudedi į visumą, gaunasi Gariūnų turgus.
Kažkas čia siūlė pakeltą lysvę, man tai labai super variantas
, o nuo lysvės nukabinus kokį šliaužiaką dar gražiau.
nu va paburbėjau