Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(jot.ka @ 2011 10 14, 11:36)
QUOTE(mumrikas @ 2011 10 13, 21:13)

ačiū

nėr už ką ax.gif Ir dar augintojai savo pauslapyje rašo, kad retašakis krūmas Grandiflora g.gif Iš tikrųjų tai gan tankus krūmas 4u.gif

O vat mano tokia Pinky Winky - sakyčiau žiedas gan panašus į jų parduodamų tik stiebai vyšniniai. Jų puslapy pateiktos beveik garantija kad Tardivos. Bet keisčiausia, kad pardavinėdami ir augindami nurodo klaidingus pavadinimus blink.gif

user posted image

Labai atsiprašau už OT 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 14 spalio 2011 - 11:15
QUOTE(jot.ka @ 2011 10 13, 11:14)
auga mano vazone, persodinau pavasarį, ir augo gan gražiai, vešliai, na nebent man taip atrodo nes neturiu su kuo palygint  tongue.gif . dar kaip tik susiradau ir pernykštę nuotrauką, iškart iš mugės, tai žiedynas toks pat. o ir augintojo puslapy žiūriu, kad iš šluotelinių parduoda tik grandifloras, bet man jos visai nepanašios  schmoll.gif . klystu? http://www_medelynas...i...oduct&id=74

ko nezinau 100 pro, to ir garantuoti negaliu, bet sio psl. "grandifloros" kelia daug abejoniu wink.gif .
Visur Grandifloru ziedynai apibudinami kaip platus kuginiai, o cia ypac istrigo "viršūnines 15 – 25 cm ilgio ir 10 cm skersmens šluoteles".
Cia ne Pinky Winky, nes ju stiebai buna tamsiai raudonos spalvos. Kyushu raso, kad kvepia - taigi uostyk biggrin.gif , o i Tardiva panasu. Tardiva apibudinama kaip veliausiai pradedanti zydeti veisle (kai kur raso, kad irgi kvepianti). Man rodos dar, kad Tardiva lapai yra truputi platesni ir ne tokie smailus kaip Kyushu.

Liudna, jei taip pardavejai/augintojai daro. Pamenu, MB sesei uzrasiau ant popieriaus lapo kokia hortenzija nusipirkti - Hydrangea paniculata Grandiflora. Tokia ir nusipirko, tik prie krumelio pritvirtintoje etiketeje buvo pavadinimas Hydrangea arborescens Grandiflora. Ir tai medelyne, o ne kokiam baumarkte doh.gif .

QUOTE(mumrikas @ 2011 10 13, 21:13)
O prieš tai įdėta didžiulė (kur buvo parašyta, kad kliento) irgi man rodos ne Grandiflora, nes dauguma Grandiflorų šiuo metu jau yra nebe balzganos, o ryškiai avietinės spalvos mirksiukas.gif

ant foto datos nera, neaisku kada ji daryta. Tai gali pasakyti tik pati Ledum.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 10 14, 13:21)
ant foto datos nera, neaisku kada ji daryta. Tai gali pasakyti tik pati Ledum.

doh.gif tikrai - aš automatiškai kažkaip pagalvojau, kad ką tik daryta blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Bircis @ 2011 10 13, 13:26)
aš, gi, nesiūlau ją nušmagint kaip šitą

pas mane ilgaausiai dekoratoriai prasisuka - kitais metais yra uogų  biggrin.gif (jos deri antramečių ūglių)

na vistiek nesuprantu siūlymo net ir truputį paformuoti smile.gif, ir jokio skirtumo šiuo atvejų ant keliamečių dera, vistiek genėti galėtum po uogų nuskynimo, o per likusį trumpą laiką neatželtų visaverčiai ūgliai kitiems metams uogoms. O nupjauti 3 šakas, tai ne formavimas, o atnaujinimas, jeigu senas krūmas arba nereikalinga šaka.
Man tai per daug skanios ir brangios uogos smile.gif, o ir krūmo forma graži. Aišku į klasikinio sodo vidury nepasodinsi biggrin.gif . Vat kokia problema lotuliukas.gif nesupratinga lotuliukas.gif

Matau vis verdančią diskusiją apie patvorį kažkieno.
Miniatiūrinės rožės man ten visai nedera - per siauras ruožas (nežinau nieko apie apšvietimą). Tvoros pamatuko užstojimo funkcijos jos neatliks arba minimaliai. Turiu 2 miniatiūrines - nu gražios, bet tik iš arti, o iš toli kažkokia dėmė maža ir ryški (pas mane lašišiniai oranžinė spalva, smile.gif jei tokią įmanoma įsivaizduoti), šalia įmanoma tik labai žemaūgius pasodinti, priešingu atveju užstelbia ir nebesimato norimo efekto. Šalia net elementarus lakišius didesnis ir užstoja rožę, bet šiais metais jau nerausiu aš jo kol žydi, tegul dar glosto akį savo ryškiai geltona spalva.
Rašau tik trumpą fantaziją smile.gif
Siūlyčiau tokiam siauram ruože arba raganyną su dengiančiais kojas augalais, arba vijoklinį (ne valgomajį) sausmedyną su kažkokių augalų mixiuku. Geriausia būtų dalis tokių pačių kaip ir ten toliau trikampiukyje, nes ir taip jau ten margumynas, o dar kai įvedamos naujos rūšys visai nieko gražaus nesigauna. Kiekvienas augalas atskirai - grožis, o jei sudedi į visumą, gaunasi Gariūnų turgus.
Kažkas čia siūlė pakeltą lysvę, man tai labai super variantas smile.gif, o nuo lysvės nukabinus kokį šliaužiaką dar gražiau.
nu va paburbėjau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 10 14, 12:57)
Matau vis verdančią diskusiją apie patvorį kažkieno.
Miniatiūrinės rožės man ten visai nedera - per siauras ruožas (nežinau nieko apie apšvietimą). Tvoros pamatuko užstojimo funkcijos jos neatliks arba minimaliai. Turiu 2 miniatiūrines - nu gražios, bet tik iš arti, o iš toli kažkokia dėmė maža ir ryški (pas mane lašišiniai oranžinė spalva, smile.gif jei tokią įmanoma įsivaizduoti), šalia įmanoma tik labai žemaūgius pasodinti, priešingu atveju užstelbia ir nebesimato norimo efekto. Šalia net elementarus lakišius didesnis ir užstoja rožę, bet šiais metais jau nerausiu aš jo kol žydi, tegul dar glosto akį savo ryškiai geltona spalva.
Rašau tik trumpą fantaziją smile.gif
Siūlyčiau tokiam siauram ruože arba raganyną su dengiančiais kojas augalais, arba vijoklinį (ne valgomajį) sausmedyną su kažkokių augalų mixiuku. Geriausia būtų dalis tokių pačių kaip ir ten toliau trikampiukyje, nes ir taip jau ten margumynas, o dar kai įvedamos naujos rūšys visai nieko gražaus nesigauna. Kiekvienas augalas atskirai - grožis, o jei sudedi į visumą, gaunasi Gariūnų turgus.
Kažkas čia siūlė pakeltą lysvę, man tai labai super variantas smile.gif, o nuo lysvės nukabinus kokį šliaužiaką dar gražiau.
nu va paburbėjau smile.gif

a.d. esate kazko tai issiblaskiusi ax.gif . Sis mumriko klausimas buvo NA temoje gvildenamas biggrin.gif .
Atsakyti
oi...persiprašau.tikrai išsiblaškiusi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 10 13, 22:13)
O prieš tai įdėta didžiulė (kur buvo parašyta, kad kliento) irgi man rodos ne Grandiflora, nes dauguma Grandiflorų šiuo metu jau yra nebe balzganos, o ryškiai avietinės spalvos mirksiukas.gif

doh.gif Atsiprašau, pamiršau paminėti, kad tai šluotelinė hortenzija Raštede. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2011 10 13, 11:28)
*kol ateis Ledum ar dar kas nors su protingom mintim,

**pasakysiu, jog Grandiflora ziedynai yra truputi bukesnemis virsunemis (siek tiek apvalaini), nei kokios Pinky Winky ar tavo parodytos Kyushu.

***Grandiflora taip pat panasi i Limelight, bet kaip jau anksciau issiaiskinome, Limelight sakeles auga vertikaliau, o Grandifloros - labiau svyrancios.
Jei pas tave vistik Grandiflora, darau prielaida, kad ziedynams galetu tureti itakos trasu ir saules trukumas  g.gif .

* blush2.gif

**Jot ka, gal galima būtų esamos hortenzijos nuotrauką, tada galima būtų tiksliau pažiūrėti. ax.gif

***Grandifloros ir šluotelinės skiriasi žiedyno forma. mirksiukas.gif Šluotelinės visada būna tokie smaili galiukai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 14 spalio 2011 - 17:23
QUOTE(Ledum @ 2011 10 14, 17:31)
doh.gif  Atsiprašau, pamiršau paminėti, kad tai šluotelinė hortenzija Raštede.  smile.gif
Papildyta:
* blush2.gif

**Jot ka, gal galima būtų esamos hortenzijos nuotrauką, tada galima būtų tiksliau pažiūrėti.  ax.gif

***Grandifloros ir šluotelinės skiriasi žiedyno forma.  mirksiukas.gif Šluotelinės visada būna tokie smaili galiukai.

ačiū, na mes čia gvildenam šluotelinės ''grandifloros'' problemą, tik jau priėjom išvados, kad maniškė ko gero bus hydrangea paniculata ''tardiva'', o ne hydrangea paniculata ''grandiflora''.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2011 10 14, 18:40)
ačiū, na mes čia gvildenam šluotelinės ''grandifloros'' problemą, tik jau priėjom išvados, kad maniškė ko gero bus hydrangea paniculata ''tardiva'', o ne hydrangea paniculata ''grandiflora''.

4u.gif Tradiva gražesnė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 14 spalio 2011 - 17:51
QUOTE(Ledum @ 2011 10 14, 17:51)
4u.gif  Tradiva gražesnė.

šiandien visą dieną bandau saviškei rast vardą interneto platybėse, ir iš pradžių apėmusį nusivylimą ima keisti džiaugsmas, kuo toliau tuo ir man tardiva ima patikti labiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2011 10 14, 17:31)

kad jau atejai su protingom mintim biggrin.gif , tai sakyk savo nuomone del atstumu tarp Endless Summer (kur anksciau klausiau) g.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 14 spalio 2011 - 18:42
Merginos, mes formuojame toki daugiau maziau klasikini vaizdeli pas save kieme ir uzstrigome ties klausimu ka sodintu prie tvoros su kaimynais? kazkaip nesinori tuju. Ne todel, kad man jos negrazios, bet norisi siokios tokios originalesnes klasikos smile.gif jei taip gali buti... Reikia kiek aukstesniu augalu, nes kaimynu terasa gan auksta (gaunasi beveik balkonas su laiptukais, nei terasa...). Mes turime tvora, ji 1,80, taciau ji nedengia... truksta dar kokio metro. Vyras nori skiepytu klevu. Teoriskai, jei skiepas 1.80, tai laja kaip tik viska dengtu, bet mano manymu klevai uzims daug vietos (bent daugiau nei tujos, sklypas nemazas, bet vejais svaistyti vietos nesinori), be to, klevai anksti numeta lapus, tad nuo ankstyvo rudens jau problema... g.gif

gal turite patarimu? smile.gif
Atsakyti