Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(kkarile @ 2011 10 13, 10:44)
...krumus pasodinti. Obelaite daugmaz per viduri jau auga (noreciau sausmedziu silauogiu, vysnaiciu) Kaip galvojate, ar imanoma pasodinti, kad butu grazu?
Del saules, tai gautusi, kad nuo pietu eileje augtu augalai i siaure, jeigu aiskiai cia parasiau g.gif ...

silauogiu krumai puosnus visus metus (ziedukai gal neitin ryskus, bet uogos puosia ir rudeni grazi raudona spalva) ir pasiduoda formavimui...manau klasikinio sodo esmes negadintu g.gif , vynios - vien del pavasarinio grozio vertos wub.gif

o is zemaugiu obelaiciu (tokios kur viena saka is zemes auga) galima padaryt super ispudinga aleja (na gal minusas, kad ziema kuolai labai matysis, bet jei juos padaryt puosnius ax.gif ...)
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2011 10 09, 08:44)
kokia hortenzija  wub.gif , aš irgi pagalvojau ar ne ''grandiflora''. ir tuo pačiu žinančių noriu paklaust, ar gali būti, kad žiedelių tų puošnių ir neišvaizdžių kiekis priklauso nuo tarkim dirvos, augimo sąlygų ar pan?. nes aš pirkau ''grandiflorą'', bet jau tikrai matau, kad maniškė nepanaši . visa kekė pilna smulkių žiedelių, o didesni tik pavieniai ir dauguma kekės apačioje, žodžiu kekė atrodo skysta. sakyčiau manoji panaši į šitą http://www.google.lt.../...um=1&itbs=1 , bet tuo pačiu pavadinimu ir gana pilnas žiedynas parodytas http://www.google.lt.../...um=1&itbs=1

kol ateis Ledum ar dar kas nors su protingom mintim, pasakysiu, jog Grandiflora ziedynai yra truputi bukesnemis virsunemis (siek tiek apvalaini), nei kokios Pinky Winky ar tavo parodytos Kyushu.
Grandiflora taip pat panasi i Limelight, bet kaip jau anksciau issiaiskinome, Limelight sakeles auga vertikaliau, o Grandifloros - labiau svyrancios.
Jei pas tave vistik Grandiflora, darau prielaida, kad ziedynams galetu tureti itakos trasu ir saules trukumas g.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 10 13, 10:28)
kol ateis Ledum ar dar kas nors su protingom mintim, pasakysiu, jog Grandiflora ziedynai yra truputi bukesnemis virsunemis (siek tiek apvalaini), nei kokios Pinky Winky ar tavo parodytos Kyushu.
Grandiflora taip pat panasi i Limelight, bet kaip jau anksciau issiaiskinome, Limelight sakeles auga vertikaliau, o Grandifloros - labiau svyrancios.
Jei pas tave vistik Grandiflora, darau prielaida, kad ziedynams galetu tureti itakos trasu ir saules trukumas  g.gif .

kaip šakos auga, dar negaliu pasakyt, nes po žiemos buvę stiebai visi išlūžo, ir išaugo vienintelis stiebas, siluetą stebėsiu kitąmet. saulės trūkumas atpuola, o va dėl trąšų, tai gal, nes manoji vazone. bet vėlgi, šiemet mugėj mačiau grandifloras, dievulėliau kokio dydzio žiedynai, ir ant tokių pat nedidelių ūglių, ir tokiuose pat vazonuose. tai galvoju, kad pas mane ko gero ne mano išsvajota grandiflora doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2011 10 13, 10:38)
kaip šakos auga, dar negaliu pasakyt, nes po žiemos buvę stiebai visi išlūžo, ir išaugo vienintelis stiebas, siluetą stebėsiu kitąmet. saulės trūkumas atpuola, o va dėl trąšų, tai gal, nes manoji vazone. bet vėlgi, šiemet mugėj mačiau grandifloras, dievulėliau kokio dydzio žiedynai, ir ant tokių pat nedidelių ūglių, ir tokiuose pat vazonuose. tai galvoju, kad pas mane ko gero ne mano išsvajota grandiflora  doh.gif .

pardavimui skirtos hortenzijos buna taip prifarsiruotos trasu, o jei tavoji vazone (dar vis pirktiniame, ar jau persodinta?), tai gal jai ir truko jegu pilnai atsiskleisti. Manosios irgi vazone vargsta su tokiais pat nupiepusiais ziedeliais, bet kai zinau, kad laikinai, tai nepergyvenu.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 10 13, 10:59)
pardavimui skirtos hortenzijos buna taip prifarsiruotos trasu, o jei tavoji vazone (dar vis pirktiniame, ar jau persodinta?), tai gal jai ir truko jegu pilnai atsiskleisti. Manosios irgi vazone vargsta su tokiais pat nupiepusiais ziedeliais, bet kai zinau, kad laikinai, tai nepergyvenu.

auga mano vazone, persodinau pavasarį, ir augo gan gražiai, vešliai, na nebent man taip atrodo nes neturiu su kuo palygint tongue.gif . dar kaip tik susiradau ir pernykštę nuotrauką, iškart iš mugės, tai žiedynas toks pat. o ir augintojo puslapy žiūriu, kad iš šluotelinių parduoda tik grandifloras, bet man jos visai nepanašios schmoll.gif . klystu? http://www_medelynas...i...oduct&id=74
Atsakyti
QUOTE(Bircis @ 2011 10 13, 11:11)
silauogiu krumai puosnus visus metus (ziedukai gal neitin ryskus, bet uogos puosia ir rudeni grazi raudona spalva) ir pasiduoda formavimui...manau klasikinio sodo esmes negadintu  g.gif , vynios - vien del pavasarinio grozio vertos  wub.gif

o is zemaugiu obelaiciu (tokios kur viena saka is zemes auga) galima padaryt super ispudinga aleja (na gal minusas, kad ziema kuolai labai matysis, bet jei juos padaryt puosnius  ax.gif ...)

Aciu, bet kaip graziai juos padelioti, kad bendrame vaizde butu grazu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bircis @ 2011 10 13, 10:11)
silauogiu krumai puosnus visus metus (ziedukai gal neitin ryskus, bet uogos puosia ir rudeni grazi raudona spalva) ir pasiduoda formavimui...manau klasikinio sodo esmes negadintu  g.gif , vynios - vien del pavasarinio grozio vertos  wub.gif

o is zemaugiu obelaiciu (tokios kur viena saka is zemes auga) galima padaryt super ispudinga aleja (na gal minusas, kad ziema kuolai labai matysis, bet jei juos padaryt puosnius  ax.gif ...)

nu nu.....jeigu silauoges siulai formuoti, tai perspek, kad tada zmogus uogu nematys smile.gif klausimas, kam tada tos silauoges, pasiduodanciu formavimui augalu yra ir tinkamesniu
smile.gif
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 10 13, 13:39)
nu nu.....jeigu silauoges siulai formuoti, tai perspek, kad tada zmogus uogu nematys smile.gif klausimas, kam tada tos silauoges, pasiduodanciu formavimui augalu yra ir tinkamesniu
smile.gif

aš, gi, nesiūlau ją nušmagint kaip šitą
user posted image

pas mane ilgaausiai dekoratoriai prasisuka - kitais metais yra uogų biggrin.gif (jos deri antramečių ūglių)

kkarile, nusipiešk planą, sužymėk kur nori "kojas ištiest", kur kavą gert, kur laužą kursi (o gal nekursi?) kur vaikus ganysi, nupiešk takelius, kaip tau patogu būtų tas vietas pasiekt, įsivaizduok ką atsisėdus norėsi matyt, ar norėsi pavėsio (tą ir galima nupiešt) ar patinka kvapai, gal turi alergija žiedadulkėm... Įsivaiduok kaip eini takeliu, ką norėtum pakeliui matyt? Jei nori formalaus sodelio teks laikytis griežtų formų, simetrijos (man ax.gif formalus sodelis būtinai su karpomom gyvatvorem, kurios suskirsto zonas), o jei noris laisvumo (neformalaus) ...sunnnku apibrežt kur tos ribos

pvz. palej taką galima išdėstyti tik vienoje pusėje, bet jei takelis platesnis ir is abiejų pusių... wub.gif koks jausmas apimtu kai eitum tarp žydinčių obelų arba rudenį kai tokie obuoliukai kvepėtu ... tiesa: priežiūra tokių obelų darbui imli user posted image
Atsakyti
QUOTE(Bircis @ 2011 10 13, 14:26)
pvz. palej taką galima išdėstyti tik vienoje pusėje, bet jei takelis platesnis ir is abiejų pusių... wub.gif koks jausmas apimtu kai eitum tarp žydinčių obelų arba rudenį kai tokie obuoliukai kvepėtu ... tiesa: priežiūra tokių obelų darbui imli user posted image

Cia kolonines? g.gif
Foto namie, bet tas patvorys butu lygiai vaizdas pries mane, del to ir norisi kazkaip, kad ir tvora butu ir aukscio uztektu, o pries tuos medzius, krumus pievele ir gulejimui ir zaidimui, ant tvoros, kuri yra uz tu busimu medziu, vijokline roze pakabinau, bet uzpuole kazkoks grybas ir sia vasara be lapu visai buvo...
Ir kolonines galvoju ten nelabai tiktu arba nebent dera su kitais sodo medziais, bet gal graziau kai ju ne viena auga g.gif
I, beje, apie jas masciau, kitoje namo puseje, palei gatve, kur nesinori labai plestis i sonus, tada kokias 5 pasodinus gal ir graziai ziuretusi rolleyes.gif
Atsakyti
taip, cia kolonines - bet jos, is ties ziurisi, kai ju ilga eilute. Esu macius nama, kurio paradinis iejimas buvo siomis obelaitemis apsodintas (na savotiska aleja) tai man labai malonu ispudi paliko. Seimininke sake pavasari sodinanti tulpes palei keliuka.

tai tik idejos!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bircis: 13 spalio 2011 - 15:53
QUOTE(jot.ka @ 2011 10 13, 12:14)
auga mano vazone, persodinau pavasarį, ir augo gan gražiai, vešliai, na nebent man taip atrodo nes neturiu su kuo palygint  tongue.gif . dar kaip tik susiradau ir pernykštę nuotrauką, iškart iš mugės, tai žiedynas toks pat. o ir augintojo puslapy žiūriu, kad iš šluotelinių parduoda tik grandifloras, bet man jos visai nepanašios  schmoll.gif . klystu? http://www_medelynas...i...oduct&id=74

atsiprašau, kad kišu savo snapą blush2.gif , bet šiemet tiek hortenzijų apžiūrėjau (ir ne tik apžiūrėjau), kad daugiau ar mažiau jau imu matyt jų skirtumus ax.gif

jot.ka, beveik garantuoju, kad Grandiflora čia nė nekvepia, o augintojo puslapyje pavaizduota yra arba Tardiva, arba dar neparausvėjusi Pinky Winky (Kyushu žiedynas mažesnis).

O prieš tai įdėta didžiulė (kur buvo parašyta, kad kliento) irgi man rodos ne Grandiflora, nes dauguma Grandiflorų šiuo metu jau yra nebe balzganos, o ryškiai avietinės spalvos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 10 13, 21:13)

ačiū
Atsakyti