Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(Cobre @ 2011 10 02, 11:16)
Kiek supratau, tai du balsai uz lastune. Na gal ir tikrai geriau butu.

kazkaip falsyvai cia tu balsu prisirinkai, is kur du tongue.gif ?
O ta metra uz terasos duru, patikek manim, labai labai reikia pratesti. Kuo didesne terasa, tuo graziau atrodo. Bet cia nera taip reiksminga, taciau terasa baigti sulig svetaines durim - negerai. Durys liks visai kampe, dar jei stulpai pasistatys ir apsizeldins. Graziau ir jaukiau, kai is abieju duru pusiu yra erdves - bet kam pastatyti, padekoruoti, kad ir laisva kampa palikti...

O apsvietimas prie duru kur laidai kabo, bus viena lempa jau ant pievos, nebe ant terasos g.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 02 spalio 2011 - 11:39
QUOTE(vida777 @ 2011 10 02, 12:51)
tai namo vidurys turetu buti, ar terasos... i

Namo. Visaip, kaip ziurejau, tai butu manau protingiausia. Bent jau as taip nutariau. Tada tuos du kvadratinius issikisimus prie gyvatvores (kur viename jau yra veigele), matuociau pagal nama, kad namo atzvilgiu jie butu vienodu atstumu (kazin, ar ac cia suprantamai parasiau? g.gif ) O kanalas jei butu, tai butu tarp tu kvadratu.

QUOTE(smth1 @ 2011 10 02, 13:12)
Ne, viska tu supranti. Tiesiog, matyt, skoniai ir supratimas apie klasika skiriasi 4u.gif Man klasika asocijuojasi su ramiom, aiskiom, grieztom linijom - skaldytas akmuo yra atvirkstinis variantas- netaisyklingos formos, margumas, netaisyklinga, ryski faktura.

As ko gero remsiuosi panasiu poziuri i visa ta reikala, kaip siame sode, kad buvo padaryta: mano nuomone, sioje nuotraukoje sodas rezultate yra tikrai grazus, niekas nesipjauna, formalaus sodo tam tikri principai panaudoti, bet yra palikta laisves ir improvizacijai. Na ne moksliskai as cia surasiau, o tiesiog kaip man atrodo ir kaip suprantu viska blush2.gif
user posted image

QUOTE(vida777 @ 2011 10 02, 13:25)
kazkaip falsyvai cia tu balsu prisirinkai, is kur du  tongue.gif  ?
O ta metra uz terasos duru, patikek manim, labai labai reikia pratesti. Kuo didesne terasa, tuo graziau atrodo. Bet cia nera taip reiksminga, taciau terasa baigti sulig svetaines durim - negerai. Durys liks visai kampe, dar jei stulpai pasistatys ir apsizeldins. Graziau ir jaukiau, kai is abieju duru pusiu yra erdves - bet kam pastatyti, padekoruoti, kad ir laisva kampa palikti...

O apsvietimas prie duru kur laidai kabo, bus viena lempa jau ant pievos, nebe ant terasos  g.gif ?

QUOTE(vida777 @ 2011 10 01, 23:12)
Gal lastune geriau atrodo? Jei lastune butu raudonais ziedais, pratestu namo spalva zydejimo metu.

As tave priskaiciavau lotuliukas.gif
Siaubas koks doh.gif kaip as ta sviestuva buvau pamirsusi blink.gif Pratesim. Tiesiog matyt jau taip susigyveni su kai kuriais dalykais, kad imi nepastebeti, ir jau net nebeatgamini, kodel kazkada tau to metriuko i sona reikejo doh.gif
Aciu 4u.gif
Atsakyti
gal tokiais pvz. bandysiu parodyt ka turejau omeny (galvoj jau gatavi projektai, bet Cobre turi savo vizija:

http://www.houzz.com...dscape-dc-metro

http://www.houzz.com...andscape-london

http://www.houzz.com...ior-los-angeles

http://www.houzz.com...erior-baltimore
http://www.houzz.com...ndscape-phoenix
http://www.houzz.com...ndscape-houston

cia baseinas,
http://www.houzz.com...ol-other-metros
bet ...ikomponuot lauzaviete salia vandens ir savas zavesys ... na fanttazija man jau isibegeja doh.gif
Atsakyti
Aciu labai uz idejas, labai idomu buvo paziureti, bet .... As jau apmasciusi ivairius variantus ir jei tas vanduo bus, tai man maniskis variantas tiesiog graziausias (na grozio supratimas pas kiekviena savas juk smile.gif Siaip jau sakiau, man mano planelis nekelia abejoniu smile.gif Detales taip, gali kisti, bet esme vistiek liks ta pati, su kanalu, ar be jo.
O lauzaviete .... na ne, sito tai jau tikrai nebus biggrin.gif Absoliuciai man atrodo svetima visame tame, ka as sumasciusi. Kazkodel pirma mintis buvo: labai jau amerikoniska biggrin.gif Ot nezinau kodel taip pagalvojau net blush2.gif Na bet jei klasika ir akmenis skaldytus as dar isivaizduoju, tai klasika ir lauzavietes - niekaip. Jei jau prireiks, tai atsinesiu mazyte saslykine ir panaudojus isnesime.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 02 spalio 2011 - 22:47
Cobre, gal įdėk savo sklypo išmatavimus ir kiek lieka vietos nuo terasos kampo iki tujų. smile.gif Ir kuriam kampe ryte šešėlis, kuriam vakare. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2011 10 03, 10:40)
Cobre, gal įdėk savo sklypo išmatavimus ir kiek lieka vietos nuo terasos kampo iki tujų.  smile.gif  Ir kuriam kampe ryte šešėlis, kuriam vakare.  ax.gif

g.gif blush2.gif Cia labai reikia? nes man dokumentuose ten taip neaiskiai surasyta g.gif O ten kur tujos, ten pietus, uz voljero vakarai. Seselio nelabai ir buna is tu pusiu, kur tu klausi g.gif O ko tu klausineji, tvaziuok, zinai, kad laukiu kol darbus apsidirbsi mirksiukas.gif smile.gif
Pabandysiu kuri vakara padirbeti su tais ismatavimais, zinau, kad negraziai darau vis patingedama ir issisukinedama cia blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 03 spalio 2011 - 09:10
Cobre, sveikinimai del prasidejusiu darbu - as uzsikasus keliones planavimu, tai sodai palikti ziemos vakarams ( prie vyno gal mirksiukas.gif ).
Terasa is tiesu neatrodo tokia sunki, kokia galejo buti. Ir medziagos man kazkaip visai nesipjauna g.gif Surisimo tik kol kas truksta. O del kanalo salimais as stipriai abejociau schmoll.gif - man cia jau ne i klasikini, o i modernu soda panasiau - salia tuju variantas atrodo geresnis. Tik nezinau ar butinai toks ilgas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 03 spalio 2011 - 09:15
As nuo vakar dar gerai pamasciau del to telkinuko salia terasos. Na man tik minusai. Visu pirma, nepatogu, bus aprobotas judejimas aplink terasa, jis daugiau trukdytu, nei puostu. o ziema aplamai salia didziuliu svetaines langu i terasa butu duobe tuscia. Visu antra, tai man tada sitame viename katile visko butu labai daug: terasa is akmenu, pergole apzeldinta, baldai, dar tas telkinukas, per kuri dar kazkoks mini tiltukas turetu buti padarytas, kad butu nors kiek patogesnis judejima. o jei dar lauzaviete, na visiska misraine. Plius man labai modernu atrodo, kaip ir mot99. As vis mastau, kad ir darant palei tujas, ir tai jau gali butu daugoka visko, o jau salia tai tikrai vinigretas butu. Na ir kazkaip jei tas kanaliukas butu toliau, tai jis is terasos puikiai matytusi, o jei salia, tai pagal dabartini mano visa ko isdestyma, tai ir nematyciau as jo normaliai is terasos, kaip bebutu keista. Apie grazuma nekalbu, man graziau palei tujas, bet pabandziau is kitu kampus pasvarstyti atmetusi ta argumenta, kad na negrazu ir todel nesvarstytina.
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 10 01, 12:06)
pietu puse cia, na su pokrypiu link vakaru truputi, kiemas visas sauleje nuo ryto iki vakaro, atstumas.... na kokie gal 8 metrai, gal 9...  blush2.gif   g.gif. Tiesiog vasara saule aukstai, dabar ruduo, saule jau zemiau buna, tai ir seselis nusidriekia pazeme. Matyt skonio reikalas, bet man to trupucio seselio labai norisi, nes jau kepti ir nezinoti kur detis vasara nuo saules tai irgi malonumas menkas. O siaurine puse kaimynu, tai vat mes tai saulutei visada ant akiu gaunames  smile.gif Siaip kas liecia kambarius, tai budami namuose, mes tu tuju niekaip nejauciame, saule spigina i langus pastoviai. Bet pusys tai juk aukstesnes tikriausiai bus?

Aciu 4u.gif pas mus irgi pietvakariai... pusis noriu sodinti,kad paslepti nekoki vaizda uz tvoros... vasara jau ir pati "patyriau", kad saule spigina i kambarius (nors ne, vasara saule kazkaip auksciau, tai spigina, bet ne kiaurai), o dabar tai tame kambary vietoj uzuolaidu paklode klijuoju prie lango- neimanoma dirbti kai saule spigina doh.gif ... vat idomu kaip ziema tas seselis- daeina iki kambariu? pusys gal ir aukstesnes , tik vat po kiek metu jos tokios bus hihihi.gif o kokio aukscio tujos dabar pas jus? Aciu 4u.gif

o del to kanaliuko as dar gerai pagalvociau 4u.gif .... nu man per arti terasos.... blush2.gif mes issikasem "prudeli" kuris bus su kriokliuku ir alpinariumu... bet jis nuo terasos per kokius 10m ir tai dar su tuo kriokliuku galva sukam kaip geriau padaryti.... doh.gif bet cia jau kitiems metams...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo indruciukas: 03 spalio 2011 - 10:00
QUOTE(indruciukas @ 2011 10 03, 11:57)
Aciu  4u.gif pas mus irgi pietvakariai... pusis noriu sodinti,kad paslepti nekoki vaizda uz tvoros... vasara jau ir pati "patyriau", kad saule spigina i kambarius (nors ne, vasara saule kazkaip auksciau, tai spigina, bet ne kiaurai), o dabar tai tame kambary vietoj uzuolaidu paklode klijuoju prie lango- neimanoma dirbti kai saule spigina doh.gif ... vat idomu kaip ziema tas seselis- daeina iki kambariu? pusys gal ir aukstesnes , tik vat po kiek metu jos tokios bus hihihi.gif o kokio aukscio tujos dabar pas jus? Aciu  4u.gif

o del to kanaliuko as dar gerai pagalvociau 4u.gif .... nu man per arti terasos....  blush2.gif mes issikasem "prudeli" kuris bus su kriokliuku ir alpinariumu... bet jis nuo terasos per kokius 10m ir tai dar su tuo kriokliuku galva sukam kaip geriau padaryti.... doh.gif bet cia jau kitiems metams...

pas mus tas pats su saule, pats blogis pavasari, nes na kazkaip rudeni galta saule ne tokia stipri, tai dar kenteti galima. Ziema kazkaip nekliuna, reiks stebeti, kodel, gal jos tiesiog paprasciausiai maziau ir kai yra, tai tik dziaugiesi biggrin.gif
Tujos apie 2,5 metro, bet jos dar ant kalniuko, tai kokie 3 metrai yra viso.

As butinai galvosiu, tik jusu kiek kitas variantas, jei ir kriokliukas, ir prudelis, ir alpinariumas, tam jau reikia gerokai daugiau vietos, juk dar ir reikia naturalumo suteikti visam tam (nors realiai tai as naturaliai atrodanciu neesu dar musuose maciusi, todel.. sakyciau, kad gal geriau jums gerokai pagalvoti ir geriau kuo graziau prudeli padaryti, be visu tu nenaturalumu biggrin.gif mirksiukas.gif Lietuvoje yra saltineliai, kurie pereina i upelius, ar iteka i vandens telkinius, o kai pas mus bandoma kazkokia kalnu miniatiura padaryti, tai gan juokingai gaunasi blush2.gif Na, tokia mano nuomone ax.gif )
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 10 03, 11:10)
pas mus tas pats su saule, pats blogis pavasari, nes na kazkaip rudeni galta saule ne tokia stipri, tai dar kenteti galima. Ziema kazkaip nekliuna, reiks stebeti, kodel, gal jos tiesiog paprasciausiai maziau ir kai yra,  tai tik dziaugiesi  biggrin.gif
Tujos apie 2,5 metro, bet jos dar ant kalniuko, tai kokie 3 metrai yra viso.

As butinai galvosiu, tik jusu kiek kitas variantas, jei ir kriokliukas, ir prudelis, ir alpinariumas, tam jau reikia gerokai daugiau vietos, juk dar ir reikia naturalumo suteikti visam tam (nors realiai tai as naturaliai atrodanciu neesu dar musuose maciusi, todel.. sakyciau, kad gal geriau jums gerokai pagalvoti ir geriau kuo graziau prudeli padaryti, be visu tu nenaturalumu  biggrin.gif   mirksiukas.gif  Lietuvoje yra saltineliai, kurie pereina i upelius, ar iteka i vandens telkinius, o kai pas mus bandoma kazkokia kalnu miniatiura padaryti, tai gan juokingai gaunasi  blush2.gif Na, tokia mano nuomone  ax.gif )

- Aciu 4u.gif nu teks stebeti tada kas su tuo seseliu ziema darysis biggrin.gif pas mus dabar ten tokie krumoksniai po kokius 4 metrus- tik jie ziema be lapu- tai nera seselio nuo ju ir "negroziu" uz tvoros nebepaslepia... noreciau keisti i kokius spygliuocius as juos...

vat tai pas mus ir bus tik kriokliukas nuo kalnelio(aplinariumo), ne upelis- bet ir tai galva suku kaip cia ji graziai pasidarius, kad nesigautu kaip dazniausiai pasitaikantis vaizdas- akmeninis kalnas ir nuo jo vanduo bega blush2.gif blush2.gif mes visa sklypa specialiai nelygu su kalvelemis darem kai veja sejo - kad kazkiek naturaliau atrodytu- o ne stadionas blush2.gif cia zolininkas mums taip pasiule- tai dabar labai tuom dziaugiames thumbup.gif tikimes kad ir su prudeliu neprisidirbsim...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo indruciukas: 03 spalio 2011 - 10:26
QUOTE(indruciukas @ 2011 10 03, 12:25)
tikimes kad ir su prudeliu neprisidirbsim...

ko nuosirdziai linkiu ir jums, ir mums mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti