Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(Cobre @ 2011 09 30, 16:34)
cia gal placiau matosi kiemas

user posted image

o koks pas Jus atstumas nuo tuju iki namo? ir i katra puse langai- vakarai, pietvakariai g.gif palnuoju sodinti pusis uz tvoros, tai vat bijau, kad ziema mes seseli iki pat langu unsure.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(indruciukas @ 2011 10 01, 12:21)
o koks pas Jus atstumas nuo tuju iki namo? ir i katra puse langai- vakarai, pietvakariai  g.gif  palnuoju sodinti pusis uz tvoros, tai vat bijau, kad ziema mes seseli iki pat langu  unsure.gif  g.gif

pietu puse cia, na su pokrypiu link vakaru truputi, kiemas visas sauleje nuo ryto iki vakaro, atstumas.... na kokie gal 8 metrai, gal 9... blush2.gif g.gif. Tiesiog vasara saule aukstai, dabar ruduo, saule jau zemiau buna, tai ir seselis nusidriekia pazeme. Matyt skonio reikalas, bet man to trupucio seselio labai norisi, nes jau kepti ir nezinoti kur detis vasara nuo saules tai irgi malonumas menkas. O siaurine puse kaimynu, tai vat mes tai saulutei visada ant akiu gaunames smile.gif Siaip kas liecia kambarius, tai budami namuose, mes tu tuju niekaip nejauciame, saule spigina i langus pastoviai. Bet pusys tai juk aukstesnes tikriausiai bus?
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 10 01, 10:14)
...Kita vertus, gal uztektu vertikalios zalumos ant pergoles ir nekvarsinti galvos del vijokio ant sienos? Ka sodintumet ant pergoles? Vynuoge gera mintis?  g.gif

mano nuomone, vijokliu ant pergoles pilnai uztenka, nes pas tave jau ir taip didelis vertikalios zalumos plotas (tujos), tai kam dar nama zaliu padaryti, labai grazu raudonas biggrin.gif .
Vynuoge is esmes tiktu, tik pasiziurek, ar siuo metu dar vynuoges dekoratyvios? Gal lastune geriau atrodo? Jei lastune butu raudonais ziedais, pratestu namo spalva zydejimo metu. Siemet vistiek dar nesodinsi, todel palygink pasirinktu vijokliu dekoratyvuma nuo pavasario iki rudens.
Man labai patinka vynvytis, praktiskai augalas be trukumu (tik pavasari veliau sprogsta) smile.gif .
Atsakyti
Cobre,

pamacius sia nuotrauka doh.gif ....daryciau as ta kanaliuka ...tik kad butu kaip terasos "pratesimas" g.gif tuuureeetu "krutai" atrodyt...gale terasos vanduo ir dar..vakare ...nu nzn...reik cia vandens mano "galvai"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bircis: 01 spalio 2011 - 22:10
QUOTE(vida777 @ 2011 10 01, 23:12)
mano nuomone, vijokliu ant pergoles pilnai uztenka, nes pas tave jau ir taip didelis vertikalios zalumos plotas (tujos), tai kam dar nama zaliu padaryti, labai grazu raudonas  biggrin.gif .
Vynuoge is esmes tiktu, tik pasiziurek, ar siuo metu dar vynuoges dekoratyvios? Gal lastune geriau atrodo? Jei lastune butu raudonais ziedais, pratestu namo spalva zydejimo metu. Siemet vistiek dar nesodinsi, todel palygink pasirinktu vijokliu dekoratyvuma nuo pavasario iki rudens.
Man labai patinka vynvytis, praktiskai augalas be trukumu (tik pavasari veliau sprogsta)  smile.gif .

QUOTE(Bircis @ 2011 10 02, 00:09)
Cobre,

pamacius sia nuotrauka  doh.gif ....daryciau as ta kanaliuka ...tik kad butu kaip terasos "pratesimas"  g.gif tuuureeetu "krutai" atrodyt...gale terasos vanduo ir dar..vakare ...nu nzn...reik cia vandens mano "galvai"

Ech,mergicos.... vynvytis ir man super grazus, bet Fonda jau ne karta minejusi del tu uogu... kris jos, purvins terasa... ? kokios mintys?

Kanalas... Birrcis, ir man atrodo, kad reikia jo.. nerealiai.. bet zinai, gal man taip atrodo, nes tiesiog esu planelyje ji isimetusi.. kol kas neesu tikra, kad tai ko noriu yra teisinga. Ta prasme, kad idomu, gerai ir pan., bet ar tikrai be jo bus taip blogai, arba gal taip gerai..? Super, kai pamastymui laiko dar yra. Terasos meistriukas pagrasino visus mano akmenis sukisti po zvyru, tai neleidau, manau dar panaudosiu. Gal kam tai ir panasu ir lietuviska sodyba, bet ziurinedama visai kitu klausimu prancuziskus ir italiskus sodus apspoksojau ir akmenis: kiekvienas regionas ir salis naudoja tai, kas ten veisiasi, todel ir akmuo naudojamas tiems krastams budingas. todel nutariau, kad gal nera taip baisu, kai naudojami lietuviski akmenys, juk svarbu galutinis rezultatas g.gif
vat kokios mintys man kyla stebint mano terasa busima ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 10 02, 00:07)
Ech,mergicos.... vynvytis ir man super grazus, bet Fonda jau ne karta minejusi del tu  uogu... kris jos, purvins terasa... ? kokios mintys?

Kanalas... Birrcis, ir man atrodo, kad reikia jo.. nerealiai.. bet zinai, gal man taip atrodo, nes tiesiog esu planelyje ji isimetusi.. kol kas neesu tikra, kad tai ko noriu yra teisinga. Ta prasme, kad idomu, gerai ir pan., bet ar tikrai be jo bus taip blogai, arba gal taip gerai..? Super, kai pamastymui laiko dar yra. Terasos meistriukas pagrasino visus mano akmenis sukisti po zvyru, tai neleidau, manau dar panaudosiu. Gal kam tai ir panasu ir lietuviska sodyba, bet ziurinedama visai kitu klausimu prancuziskus ir italiskus sodus apspoksojau ir akmenis: kiekvienas regionas ir salis naudoja tai, kas ten veisiasi, todel ir akmuo naudojamas tiems krastams budingas. todel nutariau, kad gal nera taip baisu, kai naudojami lietuviski akmenys, juk svarbu galutinis rezultatas  g.gif
vat kokios mintys man kyla stebint mano terasa busima  ax.gif

Bet tai ir namas is musu regiono medziagu turetu buti pastatytas. Tada sutikciau, kad visuma dera ir pan. Naudoti vien todel kad turi, liko g.gif Pamastyk dar karteli ziuredama i nuotraukas, kodel prancuziskose ir kitose sodybose tie akmenys dera. Panagrinek. Ar tikrai tik todel, kad jie yra is to regiono.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2011 10 02, 11:30)
Bet tai ir namas is musu regiono medziagu turetu buti pastatytas. Tada sutikciau, kad visuma dera ir pan. Naudoti vien todel kad turi, liko  g.gif  Pamastyk dar karteli ziuredama i nuotraukas, kodel prancuziskose ir kitose sodybose tie akmenys dera. Panagrinek. Ar tikrai tik todel, kad jie yra is to regiono.

O dabar taip nera? Raudonu plytu namu pilna yra Lietuvoje, kad ir tie patys Perkuno namai Kaune. Salia ju yra lietuvisku akmenu grindinys ir niekam nekyla mintis, kad pjaunasi jie. Raudonu plytu baznycios ir dvarai apjuosti akmeninemis tvoromis... O su kokiom tada musu regiono medziagom nesipjautu musu skaldyti akmenys? g.gif Man kazkaip neatrodo, kad tiek spalviskai, tiek medziagiskumas mano atveju yra nederantis. Musu sklypas yra gerokai auksciau gatves, todel is gatves puses, kad neslinktu zemes irgi yra is skaldytu akmenu ismuryta sienele ar pamatukas. Laiptu i nama krastai irgi yra is skaldytu akmenu, takeliai ir aikstele salia laiptu bus irgi is akmeniniu trinkeliu. Nenoriu blaskytis tarp medziagu, todel nutareme taip. O ir mano supratimu atsikartojimai nera blogai.

Smth, as gal kazko nesuprantu ir gal gali man tiksliau paaiskinti, kas ten tau kliuna? g.gif Ar manai, kad aplamai prie raudonu plytu namo nedera akmenys pas mane (siaip jie skaldyti ir net ir tas takelis prie sunks voljero yra prakstiskai vien is skaldytu akmenu), ar kazkas kitkas tau kliuna? Kalbi apie terasa, ar apie kazka kitka? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bircis @ 2011 10 01, 22:09)
Cobre,

pamacius sia nuotrauka  doh.gif ....daryciau as ta kanaliuka ...tik kad butu kaip terasos "pratesimas"  g.gif tuuureeetu "krutai" atrodyt...gale terasos vanduo ir dar..vakare ...nu nzn...reik cia vandens mano "galvai"

as kol kas tyliu, pasimeciau ax.gif . Nebepagaunu simetrijos asies - ar tai namo vidurys turetu buti, ar terasos... ir kur tas kanalas turetu prasideti ir kur baigtis mastau.gif ? Ar jis turetu buti orientuotas i soda (gyvatvore), ar i nama (terasa) g.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 02 spalio 2011 - 10:53
QUOTE(Cobre @ 2011 10 02, 00:07)
Ech,mergicos.... vynvytis ir man super grazus, bet Fonda jau ne karta minejusi del tu  uogu... kris jos, purvins terasa... ? kokios mintys?

Kanalas... Birrcis, ir man atrodo, kad reikia jo.. nerealiai..

Jei vynmedis bus derantis, tai juk uogos irgi kris ant terasos ir ją purvins. Na nebet bus labai skanios ir visos bus suvalgytos biggrin.gif Bet su tom skaniom vynuogėm Lietuvoje nelabai kas - skaniosios auga sunkiau ir serga dažniau. Na, bent jau man toks įspūdis stebint uošvių pastangas vynuoges auginti. O ląstūnė man čia tikrai žiūrėtųsi.

Kanalą aš čia irgi įsivaizduoju, tik kaip ir Bircis sako, pratęsiantį/apsupantį terasą, t.y. kaip vientisą kompoziciją. Bet tada vietos šunims ir vaikams lakstyti tikrai nelieka g.gif

O akmenyse kol kas aš nieko blogo nematau. Terasa man net lengviau atrodo, nei tikėjausi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 10 02, 11:38)
O dabar taip nera? Raudonu plytu namu pilna yra Lietuvoje, kad ir tie patys Perkuno namai Kaune. Salia ju yra lietuvisku akmenu grindinys ir niekam nekyla mintis, kad pjaunasi jie. Raudonu plytu baznycios ir dvarai apjuosti akmeninemis tvoromis... O su kokiom tada musu regiono medziagom nesipjautu musu skaldyti akmenys?  g.gif  Man kazkaip neatrodo, kad tiek spalviskai, tiek medziagiskumas mano atveju yra nederantis. Musu sklypas yra gerokai auksciau gatves, todel is gatves puses, kad neslinktu zemes irgi yra is skaldytu akmenu ismuryta sienele ar pamatukas. Laiptu i nama krastai irgi yra is skaldytu akmenu, takeliai ir aikstele salia laiptu bus irgi is akmeniniu trinkeliu. Nenoriu blaskytis tarp medziagu, todel nutareme taip. O ir mano supratimu atsikartojimai nera blogai.

Smth, as gal kazko nesuprantu ir gal gali man tiksliau paaiskinti, kas ten tau kliuna?  g.gif  Ar manai, kad aplamai prie raudonu plytu namo nedera akmenys pas mane (siaip jie skaldyti ir net ir tas takelis prie sunks voljero yra prakstiskai vien is skaldytu akmenu), ar kazkas kitkas tau kliuna? Kalbi apie terasa, ar apie kazka kitka?  g.gif

Ne, viska tu supranti. Tiesiog, matyt, skoniai ir supratimas apie klasika skiriasi 4u.gif Man klasika asocijuojasi su ramiom, aiskiom, grieztom linijom - skaldytas akmuo yra atvirkstinis variantas- netaisyklingos formos, margumas, netaisyklinga, ryski faktura.
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2011 10 02, 11:02)
Jei vynmedis bus derantis, tai juk uogos irgi kris ant terasos ir ją purvins.

kalbam apie vynvyti.
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2011 10 02, 13:02)

O akmenyse kol kas aš nieko blogo nematau. Terasa man net lengviau atrodo, nei tikėjausi  ax.gif

Apie kanala kol kas tyliu, dar ne laikas jam smile.gif Baisoka vel ta diskusija pletoti, kai neaisku ar aplamai jis bus.

Del akmenu, tai man irgi normaliai atrodo, bet vistik idomu isgirsti ir priesinga nuomone, bet norisi, kad labiau papletotu ta minti, nelabai megstu spelioti, ka kitas turi omenyje, nes taip galiu ir nusifantazuoti. Gal tikrai tame yra tiesos, ar bent dalis jos. TIk man norisi tiksliau zinoti, kas konkreciai kliuna, o kitaip tai nei padiskutuoti nesigauna man, nei kazkaip savo sprendima pagristi.

Kas del sunkumo, tai as galvojau, kad bus sunkesne ir didesne vizualiai, kai buvome tik ribas issidelioje is lentuciu. Bet kol kas man irgi atrodo lengvesne nei tikejausi. Laiptuko manau, kad reiks, bet tai jau bus veliau matyti, kai darys takeli. Tiesa, gavosi ne 6x3, buvau pamirsusi, kad nutareme uz terasos duru jos nepatesineti, tai bus 5x3.

Kiek supratau, tai du balsai uz lastune. Na gal ir tikrai geriau butu.
Atsakyti