QUOTE(vida777 @ 2011 09 19, 21:38)
Nezinau kaip reikia elgtis su paronichija po zydejimo
niekaip - žiedeliai patys išbyra ir nė nepajauti - gyvena augalas pats savo gyvenimą ir tiek
QUOTE(vida777 @ 2011 09 20, 09:40)
Klevo nesirinkciau del per didelio vainiko plocio, del rudeni krentanciu lapu mases ir del to, kad pas mus pastaruoju metu istisai matau labai negrazius sergancius klevus.
pavasarį aš berods NA temoje pasisakiau už klevą 'Globosum' lyginant jį su robinija 'Umbraculifera'. Ir šios vasaros antroje pusėje kaip tyčia klevelio lapai ėmė ruduoti sparčiu tempu - prieš savaitę jau nebebuvo jokios žalumos pas klevelį. O robinija veši, žaliuoja ir vargo nemato. Ar Vokietijoje irgi panašūs sergančių klevų požymiai?
QUOTE(Bircis @ 2011 09 20, 08:44)
O vejos, kol ji "napgyvendinta" gelynais ir suoliukais, keliukais yra 30 a. Laiko ja grazint man sueina daug
Nemanau, kad kokie nors kiliminiai augalai būtų išsigelbėjimas - vistiek kol suveši ravėti reikia (o tai labai išaugina laiko sąnaudas), o ir paskui sugeba išdygti viena kita piktžolė. Mažiausia piktžolių būna tarp aukštesnių tankiai sužėlusių gėlių - piktžolėms ir šviesos pritrūksta, ir šiaip nustelbiamos. Bet gėlėms irgi savos priežiūros reikia, ir mano manymu daugiau nei žolytei. Nebent Tu nori palaikyti idealią veją - be jokių plačialapių žolyčių priemaišų ir pan. - tada tiesą sakant nežinau, kiek tų laiko sąnaudų yra. Bet jei tiesiog pjauni žoliapjove ir tiek, tai vargu ar koks dekoratyvių augalų augalynas bus mažiau reiklus laiko požiūriu.
Pirmais metais, kol mūsų sklypelyje buvo tik žolytė ir jokių augalynų - laiko
priežiūrai sugaišdavau žymiai mažiau, nei dabar, kai turiu pasidariusi dekoratyvinius augalynus.